چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۲:۲۶ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۲۵۱۱
اخبار بازار خودرو

این شاسی بلندهای کوچک را دست کم نگیرید

در یکی از آخرین و البته بزرگ ترین بررسی های سال ۲۰۱۶، پیست موتور ودلد سیدنی شاهد حضور ۱۱ دستگاه از بهترین و پرفروش ترین شاسی بلندهای کوچک با ارزشی کم تر از ۵۰ هزار دلار استرالیا بود تاضمن بررسی توسط تیم ترتیب دهنده این مقایسه، نظر خریداران و مردم عادی نیز در مورد هر یک از خودروها مشخص شود.

هفته نامه ایران خودرو: در یکی از آخرین و البته بزرگ ترین بررسی های سال ۲۰۱۶، پیست موتور ودلد سیدنی شاهد حضور ۱۱ دستگاه از بهترین و پرفروش ترین شاسی بلندهای کوچک با ارزشی کم تر از ۵۰ هزار دلار استرالیا بود تاضمن بررسی توسط تیم ترتیب دهنده این مقایسه، نظر خریداران و مردم عادی نیز در مورد هر یک از خودروها مشخص شود. در نتیجه علاوه بر نظر تخصصی، ماهیت ملموس تر و واقعی تر این کراس اوروهای کوچک شهری نیز به دست می آید که البته هدف چنین بررسی نیز رسیدن به برآوردهای حقیقی بوده است.

 

خودروهای حاضر در این جمع بزرگ تقریبا هر سلیقه و دسته ای را شامل می شود تا از سیتروین کاکتوس C4 تا ب ام وX1 در آن قابل مشاهده باشند. نیسان قشقایی، میتوبیشی ASX، سوزوکی ویتارا، هوندا HR-V و سوبارو XV به عنوان بازیگران اصلی این بررسی نماینده پرفروش ترین های سگمنت کراس اوورهای جمع و جور نیز هستند. هم چنین برخی از خودروهای خوب، اما با فروش پایین تر مانند سوزوکی S کراس، فیات ۵۰۰X، جیپ رنگید و اینفینیتی QX30 نیز به این گروه دعوت شده اند تا مقایسه تا حد ممکن جهان شمول باشد.

 

 

در عین حال خودروها از هر دو رده بنزینی یا مجهز به پیشرانه دیزلی انتخاب شده اند که در این میان، هشت دستگاه از آن ها با توجه به ماهیت کراس اوورها از نوع دیفرانسیل جلو هستند و تنها سه دستگاه از سیستم چهارچرخ متحرک بهره می برند. البته به این موارد باید تفاوت ابعاد خودروها و اختلاف های مشهود طراحی هر یک را نیز اضافه کرد تا قابیت جذاب تر ایجاد شود.

 

نکته ای که تا این جا احتمالا متوجه آن شده اید، غیبت پرفروش ترین خودروی این کلاس یعنی مزدا ۳-CV است که به دلیل انصراف مزدا از شرکت در بررسی امکان حضور این مدل به طور کل منتفی شد. از دیگر غایبان این گروه می توان به هولدن Trax، رنو کپچر، سوزوکی جیمی، نیسان جوک، پژو ۲۰۰۸، هاوال H2، اشکودایتی و فورد اکو اسپرت اشاره کرد که با وجود نبودن در این بررسی، اما نشان دهنده تنوع فوق العاده بالای این سگمنت است.

 

در این بررسی برخلاف آزمایش های مشابه دیگر، خودروها نه تنها در جاده و مسیرهای آسفالت بررسی نشده اند بلکه تقریبا در تمام مدت سواری آن ها، در جاده های خاکی، چمن زارها و حتی مسیرهای صعب العبور مورد سنجش قرار گرفتند تا رسیدن به جواب یکی از شاخص های اصلی این آزمایش: «عملکرد اصلی خودروها به عنوان یک SUV کوچک» راحت تر و منطقی تر باشد!

 

معیار مهم دیگر این بررسی، کارایی خودروها در استفاده روزمره به حساب می آید که در آن ظرفیت صندوق، فضای در دسترس برای سرنشینان عقب، گنجایش فضاهای کوچک در داخل کابین و از همه مهم تر، ارزش واقعی خودروها در مقابل مبلغ پرداختی بررسی می شود. در عین حال به عنوان سومین شاخص، سطح تجهیزات، هزینه های نگه داری و مصرف سوخت نیز همچون همیشه نقشی تعیین کننده در انتخاب خودروهای برتر دارند. در انتها باید یادآور شد که ترتیب قرار گرفتن خودروها تنها براساس حروف الفبا در نظر گرفته شده که در مورد هر یک نظر تیم بررسی و نظرات افرادی که طی چهار روز برگزاری این آزمایش توانسته بودند با خودروها رانندگی کنند بیان شده است.

 

ب ام و sDrive 18d X1

قیمت: ۴۹ هزار و ۵۰۰ دلار

قوای محرکه: پیشرانه چهار سیلندر دو لیتری توربودیزل، جعبه دنده هشت سرعته اتوماتیک، دینفرانسیل جلو

قدرت: ۱۴۷ اسب بخار در چهار هزار دور در دقیقه

گشتاور: ۳۳۰ نیوتن متر در ۱۷۵۰ دور در دقیقه

مصرف سوخت: ۴.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر

صندوق عقب: ۵۰۵ لیتر

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,بازار خودرو

 

در بین این ۱۱ خودرو، X1 بدو شک یکی از کاربردی ترین آن ها به حساب می آید که علاوه بر مصرف سوخت اقتصادی، کیفیت ساخت بالا و مجموعه سیستم ها و تجهیزات پیشرفته، فضای راحتی را هم در اختیار سرنشینان خود قرار می دهد. به واسطه سیسم تعلیق اسپرت تر، رانندگی با آن در جاده های ناهموار کمی خشک است. ولی در مسیرهای عادی عملکرد عالی از خود نشان می دهد. پیشرانه توربو عکس العمل سریعی به پدال گاز دارد و جعبه دنده نیز با کم ترین اتلاف وقت دنده ها را تعویض می کند تا بالانس مناسبی بین خصوصیات اسپرتی و رانندگی روزمره در آن وجود داشته باشد. در عین حال حتی بدون استفاده از سیستم AWD، فرمان پذیری و چسبندگی خودرو به مسیر جزو بهترین های این جمع است و بدون شک پرداخت ۵۰ هزار دلار برای آن کاملا ارزشش را دارد.

 

هوندا HR-V VTi- L

قیمت: ۳۳ هزار و ۳۴۰ دلار

قوای محرکه: پیشرانه چهار سیلندر بنزینی به حجم ۱.۸ لیتر، جعبه دنده CVT، دیفرانسیل جلو

قدرت: ۱۴۱ اسب بخار در ۶۵۰۰ دور در دقیقه

گشتاور: ۱۷۲ نیوتن متر در ۴۳۰۰ دور در دقیقه

مصرف سوخت: ۶.۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر

صندوق عقب: ۴۳۷ لیتر

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,بازار خودرو

 

همه چیز در هوندا HR-V و خصوصا مدل پایه مورد بررسی آن نرمال و استاندارد به نظر می آید. درواقع همان طور که از یک هوندا انتظار می رود فضای داخل کابین وسیع و صندوق عقب نیز حجم داراست به طوری که در مسافرت های طولانی نه سرنشینان و نه چمدان ها اذیت نخواهندشد! اما این خودرو اصولا برای تپه نوردی یا آفرود سواری ساخته نشده چرا که کمک های آن یکی از خشک ترین های گروه است و تمام پستی و بلندی های مسیر را عینا به کابین منتقل می کند. ضمن این که با وجود هماهنگی خوب بین پیشرانه و جعبه دنده، این طور به نظر می آید که قوای محرکه همواره تحت فشار قرار دارد.

 

کیفیت موارد و پوشش های کابین نیز قطعا برازنده قیمت بالاتر از متوسط این خودرو است هر چند که در برخی موارد مانند سیستم چندرسانه ای نباید آن را هم سطح با بهترین هایی مانند ب ام و در نظر گرفت. در مجموع HR-V یک خودرو با ریسک پایین برای خریداران به حساب می آید که در بیش تر موارد نیازهای عادی آن ها را برطرف می کند.

 

فیات X500 کراس پلاس

قیمت: ۳۸ هزار دلار

قوای محرکه: پیشرانه ۱.۴ لیتری چهار سیلندر توربو از نوع بنزینی، جعبه دنده ۹ سرعته اتوماتیک، چهارچرخ متحرک

قدرت: ۱۶۷ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور در دقیقه

گشتاور: ۲۵۰ نیوتن متر در ۲۵۰۰ دور در دقیقه

مصرف سوخت: ۶.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر

صندوق عقب: ۳۴۶ لیتر

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,بازار خودرو

 

با وجود ابعاد جمع و جور، اما فضای داخلی قابل توجهی در فیات ۵۰۰ تعبیه شده که همین به راحتی بیش تر سرنشینان در هر دو ردیف کمک شایانی می کند ضمن این که صندوق عقب آن نیز برای استفاده های شهری مناسب است. فیات در این کراس اوور از سیستم های ایمنی و رفاهی مختلفی مانند تشخیص نقاط کور، هشدار تصادف، U Connect و... بهره گرفته، اما با همه این تفاسیر باید آن را یک شاسی بلند شهری نه چندان ارزان قیمت دانست. عملکرد پیشرانه کم حجم آنب سیار خوب است. اما جعبه دنده ۹ سرعته به هیچ وجه عکس العلم های سریع نمونه شش سرعته به کاررفته در جیپ را ندارد هر چند که به واسطه سیستم AWD چسبندگی خودرو در مسیرهای گوناگون بسیار عالی است و می توان با آن در آفرود هم سواری خوبی را تجربه کرد.

 

جیپ رنگید Longitude

قیمت: ۳۲ هزار دلار

قوای محرکه: ۱.۴ لیتری از نوع چهار سیلندر بنزینی، جعبه دنده شش سرعته دو کلاچه، دیفرانسیل جلو

قدرت: ۱۳۸ اسب بخار در پنج هزار دور در دقیقه

گشتاور: ۲۳۰ نیوتن متر در ۱۷۵۰- ۳۲۵۰ دور در دقیقه

مصرف سوخت: ۵.۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر

صندوق عقب: ۳۵۴ لیتر

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,بازار خودرو

 

سابقه و تجربه طولانی جیپ در تولید خودروهای آفرود باعث شده تا با وجود دیفرانسیل جلو بودن رنگید و نبود قدرت کافی در پیشرانه آن، رانندگی با این خودرو در مناطق ناهموار و تپه ها لذت بخش و معقول باشد. برتری اصلی جیپ. اما در کابین بسیار جادار آن است که به واسطه نوع طراحی، فضای وسیعی را برای سرنشینان فراهم می آورد هر چند که کیفیت پوشش صندلی ها بسیار بد و پایین تر از حد انتظار است و حجم صندوق عقب نیز به واسطه دهانه کم عرض پایین تر از رقبا احساس می شود.

 

در عین حال با وجود طراحی برجسته و عضلانی داشبورد، کارایی ادوات مختلف آن به هیچ وجه مناسب نیست که در راس آن ها سیستم چندرسانه ای با صفحه نمایش کوچک و قابلیت های پایین قرار دارد. همچنین سیستم تعلیق خودرو به گونه ای است که هر دو مشکل کم پیچی و پرپیچی فرمان در جیبپ به وفور مشاهده می شود تا پرداخت چنین رقمی برای نمونه پایه رنگید بسیار گزاف به چشم آید.

 

اینفینیتی GT2.0 QX30

قیمت: ۴۸ هزار و ۹۰۰ دلار

قوای محرکه: پیشرانه دو لیتری چهار سیلندر بنزینی توربو، جعبه دنده اتوماتیک، چهارچرخ متحرک

قدرت: ۲۰۸ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور در دقیقه

گشتاور: ۳۵۰ نیوتن متر در ۱۲۰۰- ۴۰۰۰ دور در دقیقه

مصرف سوخت: ۶.۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر

صندوق عقب: ۴۳۰ لیتر

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,بازار خودرو

 

یکی از نزدیک ترین رقبا به ب ام و X1، اینفینیتی به حساب می آید که از نظر کیفیت موارد به کاررفته در آن و لوکس گرایی و صد البته برچسب قیمت سایه به سایه رقیب باواریایی خود حرکت می کند. سطح تجهیزات به کار رفته در QX30 بسیار بالاست به طوری که از سیستم های معمول تا دوربین ۳۶۰ درجه و انواع ادوات رفاهی مانند سیستم صوتی حرفه ای BOSE را شامل می شود، اما با این حال برخی نکات منفی آن را به سرعت در حاشیه قرار می دهد.

 

با وجود بهره گیری از سیستم چهارچرخ متحرک به واسطه قیمت بالا احتمالا کم تر فردی با آن به سواری آفرود برود اگرچه پیشرانه قدرتمند آن سواری لذت بخش و اسپرتی را در شهر و جاده فراهم می آورد. فضای سرنشینان عقب در هر دو بخش پا و سر بسیار کم است و از این نظر جزو بدترین های جمع محسوب می شود ضمن این که سیستم تعلیق آن در بسیاری موارد به خوبی ب ام و عمل نمی کند تا در نهایت ارزش خرید اینفینیتی به شکل محسوسی پایین تر از X1 باشد.

 

سیتروین C4 کاکتوس

قیمت: ۲۷ هزار دلار

قوای محرکه: پیشرانه ۱.۲ لیتری سه سلیندر از نوع بنزینی، جعبه دنده پنج سرعته دستی، دیفرانسیل جلو

قدرت: ۱۰۸ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور در دقیقه

گشتاور: ۲۰۵ ینوتن متر در ۱۵۰۰ دور در دقیقه

مصرف سوخت: ۴.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر

صندوق عقب: ۳۵۸ لیتر

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,بازار خودرو

 

سیتروین کاکتوس در بسیاری از بخش ها یک شاسی بلند کوچک کاملا شهری محسوب می شود که اول از همه طراحی اش، این موضوع را یادآوری می کند. فضای داخل کابین بسیار بزرگ است و به راحتی برای پنج سرنشین مناسب احساس می شود، اما با وجود قیمت پایین نباید انتظار تجهیزات رفاهی زیادی را در آن داشت ضمن این که در مورد توانایی های حرکتی نیز اگر هدف رانندگی سریع باشد باید در مورد انتخاب C4 یک تجدیدنظر اساسی داشت در غیر این صورت، برای یک سواری راحت شهری، همچنان می شود بر روی سیتروین حساب کرد. ضمن این که میزان نفوذ صدا به داخل کابین در سواری های آفرود نیز بیش تر از حد استاندارد است. اما به کیفیت سواری خودرو به خصوص با در نظر گرفتن قیمت، لطمه چندانی وارد نمی کند.

 

نیسان قشقایی ST

قیمت: ۲۸ هزار و ۵۰۰ دلار

قوای محرکه: دو لیتری از نوع چهار سیلندر بنزینی، جعبه دنده CVT، دیفرانسل جلو

قدرت: ۱۴۲ اسب بخار در شش هزار دور در دقیقه

گشتاور: ۲۰۰ نیوتن متر در ۴۴۰۰ دور در دقیقه

مصرف سوخت: ۶.۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر

صندوق عقب: ۴۳۰ لیتر

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,بازار خودرو

 

به لطف قیمت رقابتی، نیسان قشقایی یکی از خودروهای پرفروش این جمع است. اما ضعف های فراوانی در این کراس اوور مشاهده می شود؛ به طور مثال سواری آن کاملا معمولی احساس می شود که در این مورد بیش تر به یک هاچ بک شبیه است تا یک شاسی بلند. فضای داخل کابین در هر دو ردیف وسیع و مناسب است. اما استفاده بیش از حد از پلاستیک در این فضا تاثیر منفی در کیفیت داشته و قشقایی را به خودروهای ارزان قیمت تر نزدیک می کند.

 

 

همچنین سیستم تعلیق آن به هیچ عنوان برای رانندگی آفرود تنظیم نشده و احساس بی اطمینانی به راننده می دهد ضمن این که عملکرد پیشرانه و به خصوص جعبه دنده CVT آن پایین تر از حد انتظار است و صدای زیادی به داخل کابین منتقل می کند. با این حال به لطف قیمت پایین، بیش تر افراد آن را به خودروهای گران قیمت تر هم کلاس ترجیح می دهند.

 

میتسوبیشی ASX XLS

قیمت: ۳۱ هزار و ۵۰۰ دلار

قوای محرکه: پیشرانه دو لیتری چهار سیلندر از نوع بنزینی، جعبه دنده CVT، دیفرانسیل جلو

قدرت: ۱۴۷ اسب بخار در شش هزار دور در دقیقه

گشتاور: ۱۹۷ نیوتن متر در ۴۲۰۰ دور در دقیقه

مصرف سوخت: ۷.۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر

صندوق عقب: ۳۹۳ لیتر

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,بازار خودرو

 

میتسوبیشی ASX یکی از گزینه های متوسط این جمع به حساب می آید که در کنار کاستی های زیاد، عملکرد خوبی را از خود در استفاده های روزمره به جای می گذارد و درواقع باید آن را یک کراس اوور شهری چیزی شبیه به کاکتوس در نظر بگیریم. فضای کابین و همچنین صندوق کاملا وسیع احساس می شود و سرنشینان در هر دو ردیف از راحتی قابل قبولی بهره می برند، اما در مجموع ASX بیش تر شبیه خودروهای یک دهه پیش است تا یک شاسی بلند کوچک مدرن امروزی!

 

در عین حال کیفیت سواری آن فوق العاده معمولی است و کوچک ترین دست اندازها رامی شود در کابین خودرو احساس کرد. همچنین اینطور به نظر می آید که پیشرانه و جعبه دنده CVT حداقل برای مسیرهای شیب دار و رانندگی آفرود ساخته و پرداخته نشده اند تا خودرو در عبور از این مسیرها با مشکل رو به رو باشد. مورد منفی دیگر کیفیت نه چندان مناسب پوشش صندلی هاست که با وجود بهره گیری از سیستم گرم کن، اما راحت احساس نمی شوند.

 

سوبارو ۲.۰i- SXV

قیمت: ۳۵ هزار و ۳۰۰ دلار

قوای محرکه: پیشرانه دو لیتری بنزینی از نوع چهار سیلندر، جعبه دنده اتوماتیک CVT، سیستم چهارچرخ متحرک

قدرت: ۱۴۷ اسب بخار در ۶۲۰۰ دور در دقیقه

گشتاور: ۱۹۶ نیوتن متر در ۴۲۰۰ دور در دقیقه

مصرف سوخت: هفت لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر

صندوق عقب: ۳۱۰ لیتر

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,بازار خودرو

 

سواری این خودرو دقیقا همان چیزی است که از یک شاسی بلند کوچک در این کلاس می توان انتظار داشت. سیستم تعلیق آن در بیش تر شرایط نرم است و به لطف سیستم چهارچرخ متحرک به کار رفته در آن فهرست قابل قبولی را در بر می گیرد، اما چند نکته منفی اساسی در مورد سوبارو وجود دارد و آن به فضای اندک کابین مربوط می شود که در مقایسه با رقبا سرنشینان را تحت محدودیت قرار می دهد، همچنین سطح بارگیری صندوق از زمین بلند است تا در کنار فضای فوق العاده پایین آن عملا کاربرد چندانی برای سرنشینان در مسافرت ها نداشته باشد و مورد آخر قیمت تند آن است که با کمی پرداخت بیش تر می توان به سراغ مدل بزرگ تر فوراستر رفت! در کنار این موارد هزینه های نگه داری آن در سه سال اول بسیار گزاف است هر چند که این موضوع گویا خللی در فروش خوب این کراس اوور ایجاد نکرده است.

 

سوزوکی S کراس توربو ۲WD

قیمت: ۲ هزار دلار

قوای محرکه: ۱.۴ لیتری توربور از نوع چهار سیلندر بنزینی، جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک، دیفرانسیل جلو

قدرت: ۱۳۸ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور در دقیقه

گشتاور: ۲۲۰ نیوتن متر در ۴۰۰۰- ۱۵۰۰ دور در دقیقه

مصرف سوخت: ۵.۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر

صندوق عقب: ۴۳۰ لیتر

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,بازار خودرو

 

طراحی S کراس شاید در نظر برخی افراد عجیب و حتی زشت باشد، اما قابلیت های این شاسی بلند کوچک خصوصا با لحاظ کردن قیمت بسیار مناسب و ارزان، از آن خودرویی دوست داشتنی و تقریبا پرفروش ساخته است. فضای کلی کابین شباهت زیادی به ASX دارد و در آن از پلاستیک بسیار استفاده شده هر چند که با این حال مدرن تر و لوکس تر از میتسوبیشی به چشم می آید. همچنین سیستم چندرسانه ای آن مجهز به اپل CarPlay است، اما لود شدن اولیه و برخی بخش های آن با تاخیر قابل توجهی همراه است.

 

سیستم تعلیق آن مانند بیش تر خودروهای این جمع در مناطق ناهموار و آفرود خشک احساس می شود، اما هماهنگی بسیار خوب میان پیشرانه و جعبه دنده باعث شده تا لذت رانندگی با این مدل از سوزوکی افزایش یابد. برگ برنده S کراس در این بخش بدون شک قیمت ارزان آن است که تقریبا هزار دلار کمتر از ویتاراست و فضای بارگیری بیش تری را هم دارد.

 

سوزوکی ویتارا S توربو ۲WD

قیمت: ۲۹ هزار دلار

قوای محرکه: ۱.۴ لیتری از نوع چهار سیلندر بنزینی، جعبه دنده شش سرعته دو کلاچه، دیفرانسیل جلو

قدرت: ۱۳۸ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور در دقیقه

گشتاور: ۲۲۰ نیوتن متر در ۴۰۰۰- ۱۵۰۰ دور در دقیقه

مصرف سوخت: ۵.۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر

صندوق عقب: ۳۷۵ لیتر

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,بازار خودرو

 

از نظر کیفیت سواری تفاوت زیادی میان ویتارا و S کراس وجود ندارد چرا که هر دوی آن ها از یک پیشرانه، جعبه دنده و سیستم انتقال قدرت بهره می برند، اما به طور کلی به واسطه تنظیم اسرت تر سیستم تعلیق رانندگی با آن در مسیرهای ناهموار و تپه ها راحت تر انجام می شود البته مشروط به این که تنها مشغول رانندگی باشید و چهار سرنشین دیگر را به خودرو اضافه نکنید!

 

اگرچه قیمت ویتارا در دسته ارزان قیمت ها قرار می گیرد، اما با این حال استفاده زیاد از پلاستیک خشک تاثیر منفی در فضای داخل کابین داشته و ظاهر آن را ارزان قیمت نشان می دهد. البته فضای کابین در هر دو ردیف کاملا جادار است هرچند که در ردیف عقب مانند ب ام و وسیع نبوده و فضاهای چندانی برای قرار دادن وسایل در داخل اتاق تعبیه نشده است. صدای تایرها و باد به شکل محسوسی به کابین راه پیدا می کند که البته با این قیمت نباید انتظار ب ام و X1 را از آن داشت.

 

 

 

  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش