چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۰۷:۳۸ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۱۸۱۱
اخبار بازار خودرو

رشد ۴۳ درصدی تولید خودرو

آمار تولید ۱۱ ماهه امسال خودروسازان کشور در حالی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت منتشر شد که طبق آن، غول‌های جاده مخصوص با افزایش تیراژ ۳/ ۴۳ درصدی تولید سواری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته روبه‌رو شده‌اند.بر این اساس، ایران‌خودرو، سایپا و پارس خودرو در مجموع یک میلیون و ۴۷هزار و ۵۰۳ دستگاه انواع محصول سواری را تا پایان بهمن‌ماه امسال تولید کرده‌اند تا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، رشد ۳/ ۴۳ درصدی را تجربه کنند. این در حالی است که تیراژ تولید هر سه این خودروسازان در بهمن‌ماه نسبت به دی‌ماه، کاهش یافته است.

 

طبق آمار اعلامی، ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو طی بهمن‌ماه امسال‌، در مجموع ۱۱۶ هزار و ۸۷۲ دستگاه انواع محصولات سواری تولید کرده‌اند که نسبت به ماه قبل از آن، کاهش ۲۱/ ۱ درصدی داشته است. در حالت تفکیکی ایران‌خودرویی‌ها در بهمن‌ماه امسال ۶۳ هزار و ۱۶۶ دستگاه محصول سواری به تولید رسانده‌اند تا در مقایسه با سال گذشته ۸۵/ ۰درصد کاهش تیراژ را تجربه کرده باشند. از سایپا نیز خبر می‌رسد این شرکت در دومین‌‌ماه زمستان امسال ۳۳ هزار و ۱۸۵ دستگاه تیراژ داشته و با این حساب نسبت به بهمن‌ماه ۷۵/ ۱ درصد کاهش تولید داشته است.

 

همچنین پارس‌خودرویی‌ها نیز که تیراژی ۲۰ هزار و ۵۲۱ دستگاهی را طی بهمن‌ماه از خود به جا گذاشته‌اند، ۶۴/ ۱ درصد نسبت به اولین ماه زمستان امسال کاهش تولید را تجربه کرده‌اند. با توجه به آمار منتشر شده، مشخص می‌شود سه خودروساز بزرگ کشور با وجود افزایش تیراژ تولید طی ۱۱ ماه سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، اما با کاهش تیراژ ماهانه نسبت به بهمن‌ماه امسال روبه‌رو شده‌اند.

 

طبق برنامه‌ریزی وزارت صنعت، خودروسازان باید تا پایان سال یک میلیون و ۳۵۰ هزار دستگاه انواع محصول را به تولید برسانند که با توجه به آمار فعلی، تحقق این هدف طی مدت زمان باقی مانده ممکن به‌نظر می‌رسد. به اعتقاد کارشناسان، افزایش تیراژ تولید خودروسازان طی ۱۱ ماه امسال و تحقق برنامه تولید به‌دلیل طرح‌های متنوع فروشی است که توسط خودروسازان در سال‌جاری به مشتریان ارائه شد. به‌عبارت بهتر، یکی از عوامل اصلی رشد تولید خودروسازان، افزایش تقاضا به واسطه فروش‌های متنوع اعتباری و ارائه سودهای مشارکت بالا بوده است.

 

رشد ۲۰۶ و افت رانا و سمند

نگاهی بیندازیم به جزئیات آمار تولید ۱۱ ماهه خودروهای سواری کشور تا مشخص شود این خودروها چه افت و خیزی را تجربه کرده‌اند. آن‌طور که آمار می‌گوید، ایران‌خودرویی‌ها در ۱۱ ماه امسال، ۵۷۷ هزار و ۴۸ دستگاه انواع محصولات سواری را به تولید رسانده‌اند و با این حساب، افزایش ۷/ ۳۲ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته به خود می‌بینند.

 

در بین محصولات تولیدی این شرکت، تیراژ تولید پژو ۲۰۶ (در مجموع مدل هاچ‌بک و صندوق‌دار) ۶/ ۵۰ درصد رشد پیدا کرده است؛ به‌نحوی‌که ایران‌خودرویی‌ها طی ۱۱ ماه امسال، ۱۴۵ هزار و ۸۰۶ دستگاه از این محصول را تولید کرده‌اند. بر این اساس این خودرو پرتیراژترین محصول ایران‌خودرو در ۱۱ ماهه سال‌جاری است. در این میان اما پژو ۲۰۷ نیز در برنامه تولید این شرکت قرار دارد، اما اثری از آمار تولید این خودرو در آمار مقایسه‌ای تولید انواع خودرو سواری این شرکت نیست.

 

اما دیگر محصول پژویی ایران‌خودرو یعنی پژو ۴۰۵ در ۱۱ ماه امسال رتبه دوم محصولات پرتیراژ پژویی ایران‌خودرو را به خود اختصاص داده است؛ به‌طوری‌که این خودرو با تولید ۱۳۶ هزار و ۶۰۰ دستگاه توانسته افزایش ۶/ ۲۶ درصدی را کسب کند. پژو ۴۰۵ علاوه‌‌بر سایت مرکزی، در سایت ایران‌خودرو خراسان نیز تولید می‌شود.

 

هرچند تیراژ ۴۰۵ همچنان افزایشی است، اما این خودرو طی سال‌های گذشته همواره لقب پرتیراژترین محصول ایران‌خودرو را از آن خود می‌کرد؛ با وجود این در حال حاضر بسیاری از کارشناسان تاکید دارند که این خودرو به‌دلیل قدیمی بودن باید هر چه زودتر از خطوط تولید ایران‌خودرو خارج شود؛ باوجود این به‌نظر می‌رسد ایران‌خودرویی‌ها قصد ادامه تولید این محصول را دارند؛ چراکه تاکنون جایگزینی برای آن در نظر نگرفته‌اند.

 

پژو پارس نیز تیراژی ۱۱۰ هزار و ۱۱۸ دستگاهی را در ۱۱ ماه امسال تجربه کرده است. پارس با وجود این آمار تولید، افزایش ۹۸/ ۴ درصدی تیراژ را طی ۱۱ ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته در کارنامه خود دارد. به جز سایت مرکزی سایر سایت‌های شهرستانی ایران‌خودرو از جمله ایران‌خودرو خراسان، مازندران و فارس نیز پارس را به تولید می‌رسانند و این در حالی است که بیشترین تیراژ آن به سایت مرکزی و کمترین نیز متعلق به فارس است.

 

افزایش تولید پژویی‌ها در حالی است که آبی‌های جاده مخصوص در تولید سمند با کاهش مواجه شده‌اند؛ به‌نحوی‌که براساس آمار تولید ایران‌خودرو در ۱۱ ماه امسال تعداد ۷۵ هزار و ۴۰۵ دستگاه سمند به تولید رسانده است که این موضوع نشان از کاهش ۳۳/ ۲ درصدی تیراژ این خودرو نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد. سمند علاوه‌بر تولید در سایت مرکزی در تبریز نیز تولید می‌شود.

 

سمند اگرچه محصول ملی ایران‌خودرو به‌شمار می‌رود اما تیراژی کمتر از محصولات پژو دارد؛ با وجود این روند تولید این محصول به‌گونه‌ای نبوده که تیراژ آن با افت مواجه شده باشد. اما آن‌طور که آمار ۱۱ ماهه تولید روایت می‌کند، ایران‌خودرو در تولید دنا با رشد و در تولید رانا با افت مواجه شده است. طبق آمار منتشره، رانا با تیراژی ۱۲ هزار و ۲۳۵ دستگاهی در ۱۱ ماه امسال، کاهشی ۹/ ۹ درصدی را تجربه کرده تا مشخص شود این محصول هنوز از روند کاهشی تیراژ، خلاصی نیافته است.

 

کاهش تولید رانا در شرایطی است که دنا به‌عنوان دیگر محصول داخلی ایران‌خودرو، توانسته با افزایش تیراژ مواجه و به‌نوعی جور سمند و رانا را (در جمع محصولات داخلی ایران‌خودرو) بکشد. طبق آمار اعلامی، دنا توانسته تیراژی ۲۵ هزار و ۳۲۲ دستگاهی را تا پایان بهمن‌ماه امسال از خود به جا بگذارد. با توجه به این آمار، دنا نسبت به ۱۱ ماهه سال گذشته با رشد تولیدی بیش از ۶۴ درصد مواجه شده است. این خودرو زمانی که روانه بازار شد، ابتدا افزایش قیمتی شدید (در بازار) دامانش را گرفت، اما رفته‌رفته با بالا رفتن عرضه، از قیمت آن کاسته شد.

 

اما نگاهی به دیگر محصولات شرکت ایران‌خودرو داشته باشیم که در سایت ایران‌خودرو خراسان به تولید می‌رسند. آن‌طور که آمار می‌گوید، آبی‌های جاده مخصوص تا پایان بهمن‌ماه امسال دو هزار و ۲۲۳ دستگاه سوزوکی گرندویتارا را مونتاژ کرده‌ تا تولید این شاسی‌بلند ژاپنی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد بیش از ۹۳ درصدی برسد. از سوی دیگر این شرکت تیراژ ‌هایما (شاسی‌بلند چینی) را به ۳ هزار و ۴ دستگاه رسانده است تا رشد ۴۰۴ درصدی نسبت به سال گذشته را در کارنامه این شرکت به ثبت برساند.

 

هایما که از تابستان سال گذشته میهمان ایران‌خودرو شده، به شرکت‌ هایما موتور چین تعلق دارد و باید منتظر ماند و دید آیا می‌تواند در بازار خودرو کشور جایی مناسب برای خود دست و پا کند. در میان محصولات چینی این شرکت دانگ فنگ دیگر محصول چینی این شرکت که در سایت مرکزی به تولید می‌رسد با تولید ۸ هزار و ۹۰۴ دستگاه طی ۱۱ ماه سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد بسیار بالایی را به خود اختصاص داده است. دانگ‌فنگ نیز سال گذشته برای تولید به خطوط ایران‌خودرو وارد شد؛ براین‌اساس تنها ۴۴ دستگاه از این محصول طی ۱۱ ماه سال گذشته به تولید رسید.

 

رشد تولید پراید

به سایپا برویم و ببینیم در دومین خودروساز بزرگ کشور چه خبر است. به روایت آمار، سایپایی‌ها در ۱۱ ماهه امسال ۲۹۰ هزار و ۶۵۸ دستگاه انواع محصولات سواری را به تولید رسانده‌اند تا نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۶/ ۴۹ درصد رشد تیراژ را تجربه کنند. همچنین پارس‌خودرو که زیرمجموعه سایپا به‌شمار می‌رود، طی ۱۱ ماه امسال با تولید ۱۷۹ هزار و ۷۹۷ دستگاه خودرو نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزایش ۷/ ۷۶ درصدی به خود دیده تا در بین غول‌های جاده مخصوص، بیشترین درصد رشد تیراژ را داشته باشد.

 

در بین محصولات تولیدی گروه سایپا، رکورد تیراژ همچنان در دست پراید قرار دارد. به روایت آمار، سایپا و پارس‌خودرو در مجموع ۳۲۹ هزار و ۸۰۸ دستگاه پراید را تا پایان بهمن‌ماه امسال به تولید رسانده‌اند که این موضوع از رشد ۳/ ۳۲ درصدی این خودرو حکایت دارد.

 

در حالت تفکیکی اما پارس‌خودرویی‌ها با تیراژی ۱۶۹ هزار و ۱۶۴ دستگاهی، ۹/ ۲۶ درصد رشد تیراژ را در تولید پراید تجربه کرده‌اند و این در حالی است که سایپا، ۱۶۰ هزار و ۶۴۴ دستگاه از این خودرو را به تولید رسانده و در نتیجه ۵۶/ ۳۸ درصد رشد در تولید این خودرو را از آن خود کرده است.

 

پراید در حال حاضر بیشترین تعداد تولید را در خودروسازی کشور در اختیار دارد. به‌رغم آنکه در حال حاضر زمزمه خروج این خودرو از چرخه تولید این شرکت به گوش می‌رسد، اما به‌نظر می‌رسد که سایپا نیز برنامه مشخصی برای خروج این محصول از خطوط تولید خود ندارد. با وجود این مدیران شرکت سایپا تاکید دارند که جایگزین این خودرو را مشخص کرده‌اند.

 

در کنار پراید اما تیبا نیز با افزایش تیراژ روبه‌رو شده، چه آنکه سایپایی‌ها در ۱۱ ماه امسال ۱۰۲ هزار و ۵۰۹ دستگاه از این محصول را به تولید رسانده‌اند تا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، افزایشی ۴۷ درصدی را تجربه کرده باشند. تیبا علاوه‌بر سایت مرکزی سایپا، در سایت کاشان این شرکت نیز به تولید می‌رسد.

 

افزایش تولید پراید و تیبا در شرایطی است که سایپا تا پایان بهمن‌ماه امسال ۱۲ هزار و ۱۶ دستگاه سراتو را به تولید رسانده و با این حساب توانسته تیراژ این مونتاژی کره‌ای را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از ۱۰۵ برابر کند. بخشی از سراتوهای مونتاژی، اتومات و بخش دیگر دنده معمولی هستند.

 

علاوه‌بر این خودرو، سایپایی‌ها به همراه زیرمجموعه خود (پارس‌خودرو)، محصولی به نام برلیانس را نیز مونتاژ می‌کنند، خودرویی چینی که در ۱۱ ماه امسال تیراژی ۲۹ هزار و ۷۸۷ دستگاهی داشته است؛ این خودرو در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته توانسته رشدی ۲۵۸ درصدی را به دست بیاورد.

 

در حالت تفکیکی، سایپایی‌ها ۸ هزار و ۷۰۵ دستگاه و پارس‌خودرویی‌ها نیز ۲۱ هزار و ۸۲ دستگاه برلیانس را تا پایان بهمن‌ماه امسال مونتاژ کرده‌اند. تولید برلیانس هر چند در دو شرکت سایپا و پارس خودرو همچنان صورت می‌گیرد، اما بنا به برنامه‌ریزی مدیران سایپا از سال آینده انواع محصولات این برند چینی در شرکت پارس خودرو تولید شود.

 

تندر اوج گرفت

نگاهی هم به اوضاع تولید تندر-۹۰ در ۱۱ ماهه امسال بیندازیم. آن‌طور که آمارهای وزارت صنعت و معدن و تجارت می‌گوید، تندر-۹۰ طی بازه زمانی موردنظر ۸۱ هزار و ۶۰۹ دستگاه تیراژ داشته و این آمار سبب شده تولید خودرو موردنظر در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۴/ ۹۲ درصد افزایش پیدا کند.

 

در حالت تفکیکی اما ایران‌خودرویی‌ها با تیراژی ۳۹ هزار و ۱۲۴ دستگاهی توانسته‌اند افزایشی ۱۲۵ درصدی را در تولید تندر-۹۰ رقم بزنند و پارس خودرویی‌ها نیز که ۴۲ هزار و ۴۸۵ دستگاه از این محصول را تولید کرده‌اند، ۳/ ۶۹ درصد افزایش تیراژ را به خود می‌بینند.

 

در میان محصولات رنویی شرکت سایپا، محصول دیگری به نام B90 یا همان ساندرو نیز جا دارد که این محصول در شرکت پارس خودرو به تولید می‌رسد. این خودرو که این روزها جزو محصولات پرطرفدار شرکت سایپا به حساب می‌آید در ۱۱ ماهه سال‌جاری ۳۱ هزار و ۶۴۸ دستگاه تیراژ تولید داشته است؛ بر این ‌اساس ساندرو توانسته رشد ۸۹۵ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته باشد. به‌دنبال توافق هسته‌ای میان ایران و کشورهای غربی تولید این خودرو از سال گذشته آغاز شد. ساندرو جزو توافقات صورت گرفته در قرارداد ال-۹۰ بود که تولید آن به‌دلیل تشدید تحریم‌ها علیه کشورمان در سال ۱۳۹۱ عملیاتی نشد.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,رشد تولید خودرو
donya-e-eqtesad.com
  • 13
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش