دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۵۴ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۵۰۰۴۴
سیاست خارجی

جزئیات مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا

مذاکره ایران و آمریکا,جزئیات مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا
معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه امروز درباره مذاکرات احیای برجام گفت: ما میز مذاکره را هیچ وقت ترک نکردیم و آمادگی داریم مذاکرات را ادامه دهیم.

به گزارش فارس، رضا نجفی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه امروز (دوشنبه) اول مرداد ماه در نشست خبری با خبرنگاران در محل نمایشگاه یک هزار و ۲۰ روز تلاش جهادی: فرازهایی از دستاوردهای سیاست خارجی در محل وزارت امور خارجه به تشریح اقدامات این معاونت در سه سال گذشته پرداخت.

وی بیان کرد: در دولت سیزدهم در مجمع عمومی سازمان ملل رئیس جمهور شهید به همراه تیم سیاست خارجی حضور فعال داشتند. سخنرانی‌هایی که شهید رئیسی در سازمان ملل داشتند از جمله سخنرانی‌های ماندگار است و باقی خواهد ماند به ویژه آنجایی که ایشان عکس سردار شهید قاسم سلیمانی را در دست گرفتند و همچنین قرآن را به دست گرفتند.

نجفی بیان کرد: شهید امیرعبداللهیان علاوه بر شرکت در مجمع عمومی در مجامع دیگری نیز شرکت کرد. ایشان در نشست‌های شورای امنیت هم شرکت کرد.

نجفی ادامه داد: علاوه بر حضور در سازمان ملل اهمیت ویژه‌ای به سازمان‌های منطقه‌ای به خصوص سازمان همکاری اسلامی داریم به ویژه اینکه بحث فلسطین در چند ماه گذشته سرلوحه و دستورکار وزارت خارجه بوده است. درخواست برگزاری اجلاس ویژه سازمان همکاری اسلامی که مبتکر آن ایران بود و این اجلاس برگزار و اجلاس سران هم در ریاض برگزار شد و برای اولین بار بعد از سال‌ها فرصتی فراهم شد رئیس جمهور ایران در این نشست شرکت با بن سلمان ولی‌عهد عربستان هم ملاقات کند.

وی گفت: استفاده از ظرفیت سازمان همکاری اسلامی برای مقابله با یکجانبه گرایی را دنبال کردیم.

این دیپلمات ارشد ایرانی به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری که اخیرا صادر کرد اشاره کرد و گفت که یکی از کشورهای فعال در این خصوص ایران بود. مواضع ایران را در خصوص فلسطین و اوضاع جاری در غزه بیان کردیم و درخواست‌هایی که مطرح کردیم با رای مشورتی صادر شده همخوانی دارد.

وی ادامه داد: یکی از ظرفیت‌ها حقوقی بود که در این مدت استفاده کردیم. اقامه دعوی علیه کانادا کردیم که البته زمانبر است.

معاون وزیر خارجه بیان کرد: دو مورد در خصوص آمریکا داریم که به صورت فعال شرکت و آرای آن را دیدید.

نجفی عنوان کرد: استفاده از ظرفیت سازمان تعامل و اعتمادسازی در آسیا (سیکا) که اجلاس سران آن در قزاقستان برگزار و شهید رئیسی در آنجا حضور یافت و مواضع کشور را تشریح کرد، از دیگر اقداماتی بود که در این مدت انجام شد. در جلسات دیگر سیکا به صورت فعال حضور داریم. قرار است این مجموعه به یک سازمان بین‌المللی تبدیل شود که در روند مذاکرات آن حضور فعالی داریم.

وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی عضو این سازوکار است، اظهار داشت: در این اجلاس‌ها هیچ وقت حضور پیدا نمی‌کند و ما با حضور فعال خود این رژیم را منزوی کرده‌ایم و رئیس جمهور ما با قوت در آن اجلاس حضور می‌یابد.

وی در پاسخ به سؤالی درباره مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در خصوص احیای برجام در عمان عنوان کرد: در بحث مذاکرات هسته‌ای آن چیزی که مسلم و قطعی است این است که ایران از ابتدایی که توافق شد به این توافق پایبند بود و همه تعهداتش را اجرا کرد و ۱۵ گزارش آژانس تأیید کرد که ما تعهداتمان را اجرا کردیم.

نجفی اضافه کرد: مشکل از زمانی شروع شد که دولت ترامپ از برجام به صورت غیرقانونی خارج شد و تحریم‌ها را برگرداند که در نتیجه آن ایران با استفاده از مفاد برجام، اقداماتی را صورت داد. در دولت جدید دموکرات در آمریکا در ادامه مذاکرات در دولت دوازدهم، دولت سیزدهم مذاکرات را ادامه داد و شاهد بودیم مذاکرات در حال رسیدن به نتیجه بود که در پی اغتشاشات در ایران نوعی سوءتفاهم در طرف‌های غربی ایجاد شد و بعد از فروکش کردن آن مذاکرات عمان ادامه یافت. این مذاکرات به صورت غیرمستقیم تا امروز ادامه داشته و همچنان ادامه دارد و نظرات تبادل شده است.

وی گفت: طرف مقابل به دلیل مسائل داخلی و بحث انتخابات آن آمادگی را ندارد که در مذاکرات به صورت جدی حضور ورود پیدا کند. با تشکیل دولت جدید در ایران و مواضعی که از سوی رئیس جمهور منتخب اعلام شده، این مذاکرات ادامه خواهد یافت. ولی اصل این است که طرف مقابل آمادگی داشته باشد. با توجه به تحولات اخیر در آمریکا و کناره گیری بایدن باید ببینیم سیاست آمریکا چه خواهد بود.

نجفی افزود: میز مذاکره را هیچ وقت ترک نکردیم. آمادگی داریم مذاکرات را ادامه دهیم.

وی در پاسخ به سؤالی گفت که دارایی‌های ایران در خارج از کشور از حالت انجماد و فریز خارج شد. الان چیزی به نام اموال منجمد و فریز شده در خارج از کشور که نتوانیم به هیچ وجه از آن استفاده کنیم وجود ندارد و تمام اموالمان قابل استفاده است. البته برخی موانع است که بیشتر موانع به تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی آمریکا برمی‌گردد. در این دولت مقدار زیادی از اموالمان مورد استفاده قرار گرفته چه در خرید موارد مورد نیاز و پرداخت بدهی‌ها.

نجفی که رابط وزارت خارجه و دولت جدید است نیز درباره برگزاری مراسم تحلیف بیان کرد: مراسم تحلیف برای نهم مرداد در محل مجلس شورای اسلامی تعیین شده و دعوتنامه‌ها به امضای قالیباف امضا شده است. نقش وزارت خارجه دعوت از سران و مقامات کشورهای مختلف است. دوستان در وزارت خارجه با جدیت این موضوع را پیگیری می‌کنند دعوتنامه‌ها ارسال و رایزنی‌ها انجام شده است. آمار را نمی‌توانم بیان کنم. ولی نسبت به سال ۱۴۰۰ که به دلیل کرونا قدری محدودیت بود تا الان سطح مشارکت بسیار خوب است.

معاون وزیر خارجه ادامه داد: در سطح سران کشورها، معاونان و نخست‌وزیران و روسای مجالس و وزرا و مقامات دیگر کشورها و پیش بینی ما این است که مراسم تحلیف به لحاظ بعد بین‌المللی بازتاب خوبی داشته باشد. فرصتی برای دولت جدید است که دیدگاه‌های اولیه و کلی خود را مستقیما با مقامات و سران دیگر کشورها مطرح کند. جلساتی با آقای عراقچی دبیر شورای راهبردی سیاست خارجی داریم.

نجفی بیان کرد: امیدواریم مراسم تحلیف به خوبی برگزار شود.

  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش