دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳
۱۴:۰۸ - ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۱۱۰۹۱۲
سیاست خارجی

علی مطهری: از سخنان رهبری مشخص بود که ایشان نیز با اصل مذاکره با آمریکا موافق هستند

علی مطهری,صحبت های مطهری درباره برجام
نائب رئیس مجلس دهم سیاست دولت چهاردهم برای پیگیری مذاکره و گفت و گو با کشورها از جمله آمریکا را تصمیمی عاقلانه دانست و گفت: ادعای بی نیازی به مذاکره، شعاری بیش نیست.

به گزارش ایرنا، علی مطهری با بیان این که تصمیم به «مذاکره» یک تصمیم «عاقلانه» است، گفت: دولت جدید آمریکا علامت‌هایی داده که حاکی از ابراز علاقه آن‌ها به «مذاکره» و احتمالا «توافق جدید» با ایران است. مثلا رئیس‌جمهور آمریکا افراد تندروی دولت قبلی خود مانند مایک پمپئو، جان بولتون، برایان هوک (مسئول پرونده ایران) را در دولت جدیدش به کار نگرفته است. علاوه بر این آمریکا در اجلاس ژنو، اعتراض حقوق بشری نسبت به ایران نکرد و ترامپ نیز تا ۳ ماه کمک‌ها به مخالفان جمهوری اسلامی ایران را قطع کرده است.

مطهری در ادامه تصریح کرد: طبیعی است که ایران باید از این فرصت‌ها استفاده کند زیرا نیازمند رفع تحریم‌ها و حل مشکلات و بحران های کشور هستیم و این فرصت خوبی برای مذاکره است. از سخنان مقام رهبری در مراسم عید مبعث نیز مشخص بود که ایشان نیز با اصل مذاکره موافق هستند زیرا گفتند در معامله‌ای که با دیگران دارید، باطن آن‌ها را در نظر بگیرید و هوشمندانه رفتار کنید که ممکن است ظاهر و باطن یکسانی نداشته باشند. توصیه‌ای که ایشان کردند نشان می‌داد با اصل مذاکره موافق هستند. بنابراین انشاءالله بتوانیم از این فضایی که ایجاد شده استفاده کنیم و یک گشایشی در فضای اقتصاد کشور بوجود آوریم.

وی درباره راهکار مواجهه با اشکال‌تراشی جریان افراطی در برابر مذاکرات تاکید کرد: مخالفت‌هایی که با دولت از جمله در زمینه مذاکره می‌شود از جانب قشر خاصی است و فکر نمی‌کنم مانع مهمی باشد. البته باید با مخالفان و منتقدان نیز برخورد خوبی شود به این معنی که دولت به آن‌ها اجازه بدهد حرف‌هایشان را بزنند و حتی در صدا و سیما حاضر شوند و نظراتشان را بیان کنند و البته دیگران هم پاسخ بدهند و طوری نباشد که بخواهیم این‌ قشر را سرکوب کنیم زیرا ما اصول و استدلال داریم.

مطهری در پاسخ به این پرسش که آیا روابط با همسایگان و نیز کشورهایی مانند چین و روسیه و حضور در پیمان‌هایی مانند شانگهایی و بریکس ما را بی‌نیاز از مذاکره با غرب نمی‌کند؟ گفت: در چندین سال گذشته ما همه راه‌ها را رفته ایم و دیده‌ایم تا زمانی که تحریم‌ها وجود داشته باشد و تا زمانی که از لیست سیاه FATF خارج نشویم، اقتصاد سالمی نخواهیم داشت و وضعیت معیشت مردم سر و سامان پیدا نخواهد کرد. اگر بخواهیم به دور زدن تحریم‌ها دلخوش کنیم، برای همگان روشن است که در این شیوه چه رانت‌هایی وجود دارد و باعث گران‌تر شدن کالاهای وارداتی و ارزان‌تر صادر کردن کالاهای داخلی می‌شود و همه این‌ها ضررهایی است که به جیب مردم وارد می‌شود.

وی در ادامه افزود: این ادعا که چون به شانگهای و بریکس پیوسته ایم پس دیگر نیازی به مذاکره، رفع تحریم‌ها و پیوستن به FATF نداریم، شعاری بیش نیست و با شعار هم نمی‌شود کشور را اداره کرد. اساسا چه ضرورتی هست که مردم ایران همیشه با تحریم زندگی کنند؟ بعد از چهل و اندی سال باید به نقطه‌ای برسیم که مردم احساس یک رفاه نسبی داشته باشند و این رفاه را از ناحیه جمهوری اسلامی ببینند نه این که احساس کنند هر روز زندگی برای آن‌ها سخت‌تر می‌شود و هیچ افق روشنی پیش رو وجود ندارد. البته باید گفت برای مدت موقت کشوری مانند ایران که دارای آرمان‌های بزرگی است ممکن است با سختی‌هایی مواجه ‌شود و مقاومت ‌کند اما به این معنی نیست که این وضعیت باید همیشگی باشد پس زمانی که امکان برطرف کردن تحریم‌ها وجود دارد نباید آن را از دست بدهیم.

نائب‌رئیس مجلس دهم درباره انگیزه مخالفان مذاکره و بی‌اعتنایی احتمالی آن‌ها به شرایط کشور و تحولات بین المللی، گفت: مدت‌ها است که به مخالفان مذاکره تزریق شده است که مذاکره و توافق مساوی با «تسلیم» و «خیانت» به انقلاب و فراموش کردن آرمان‌های آن است. عده‌ای از روی حسن نیت واقعا به چنین چیزهایی معتقد هستند، با این افراد باید گفتگو کنیم و مسئله را برای آن‌ها روشن کنیم که هر مذاکره‌ای حتی با آمریکا به معنی تسلیم و خیانت نیست و گاهی مذاکره برای تامین «منافع ملی» ضروری است.

مطهری درباره انگیزه گروه دیگری از مخالفان مذاکره نیز تصریح کرد: دسته دومی از مخالفان وجود دارند که از تحریم‌ها بویژه دور زدن آن منافعی بدست می‌آورند و برای حفظ منافع خودشان با مذاکره مخالف هستند و البته به موضع‌گیری این افراد نباید توجه شود و دولت باید مصالح مردم را بر هر امر دیگری ترجیح دهد.

وی درباره چشم‌انداز مذاکرات در دولت چهاردهم،گفت: مذاکرات در گذشته مصادف با حوادث غزه شد و بنابراین به توقف کشیده شد اما حالا دیگر فضا تغییر کرده و شرایط جدیدی بوجود آمده است بنابراین احتمال توافق بیشتر است. البته این احتمال به رفتار ما نیز بستگی دارد یعنی این‌که کل نظام پشت مذاکره هوشمندانه با در نظر گرفتن منافع ملی قرار گیرد و بعضی جریان‌ها کارشکنی نکنند و همه متحد شوند، در این صورت احتمال این که به یک توافق قابل قبول برسیم بالاست.

  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش