جمعه ۰۵ بهمن ۱۴۰۳
۰۸:۲۳ - ۱۷ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۳۹۶۹
اخبار بازار خودرو

افزایش تیراژ تولید در فصل بهار رقم خورد

داغ شدن موتور تولید خودرو در پسابرجام

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,تولید خودروهای داخلی

به گزارش دنیای اقتصاد، جدیدترین آمار تولید خودروهای داخلی در حالی اعلام شد که طبق آن، خودروسازان کشور توانستند در فصل بهار امسال افزایش ۲/ ۱۵ درصدی را در تولید انواع محصولات از خود به جا بگذارند.براساس آماری که وزارت صنعت، معدن و تجارت منتشر کرده، خودروسازان کشور در مجموع ۳۰۶ هزار و ۵۴۵ دستگاه انواع خودرو از ابتدا تا پایان خردادماه سال‌جاری تولید و بر همین اساس در فصل نخست سال‌جاری روند رو به رشدی را در کارنامه خود ثبت کردند.

 

افزایش تیراژ در تولید انواع محصولات در شرایطی رقم خورده است که بررسی آمار اعلامی وزارت صنعت نشان می‌دهد، ایران خودرو، سایپا و پارس‌خودرو به‌عنوان سه‌خودروساز اصلی کشور در مجموع ۲۶۰ هزار و ۷۰ دستگاه انواع محصول سواری را در فصل بهار امسال تولید کرده‌اند تا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، افزایش ۶۲/ ۱۵ درصدی را تجربه کنند.

 

براساس این آمار آبی‌های جاده مخصوص تا پایان خردادماه سال‌جاری با تولید ۱۴۵ هزار و ۵۳۱ دستگاه خودروی سواری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته توانستند ۶/ ۱۳ درصد افزایش تیراژ تولید را ثبت کنند؛ پس از آن شرکت سایپا با تولید ۶۹ هزار و ۷۳۶ دستگاه خودروی سواری دومین خودروساز کشور از لحاظ تیراژ تولید بوده است.

 

بررسی میزان تولید شرکت سایپا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نیز نشان از افزایش ۱/ ۱۴ درصدی دارد؛ این موضوع در حالی است که نارنجی‌های جاده مخصوص طی دو ماه ابتدای سال به‌دلیل آتش‌سوزی یکی از شرکت‌های قطعه‌ساز و نرسیدن به موقع برخی قطعات به خطوط تولید با کاهش تیراژ تولید مواجه شده بودند.بعد از سایپا، شرکت پارس‌خودرو با تولید ۴۴ هزار و ۸۰۳ دستگاه افزایش ۳/ ۲۵ درصدی داشته است.

 

در این بین اما طبق آمار اعلامی ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو در خردادماه، در مجموع ۱۱۵ هزار و ۸۷۶ دستگاه محصولات سواری تولید کرده‌اند که نسبت به اردیبهشت‌ماه امسال نشان از افزایش ۵۶/ ۳۳ درصدی دارد. در حالت تفکیکی ایران‌خودرویی‌ها در خردادماه امسال ۵۹ هزار و ۵۸ دستگاه محصول سواری به تولید رسانده‌اند تا در مقایسه با اردیبهشت‌ماه افزایش ۴۷/ ۱۱ درصدی را تجربه کرده باشند.

 

از سایپا نیز خبر می‌رسد این شرکت در سومین‌ماه امسال ۳۵ هزار و ۲۰۱ دستگاه تیراژ داشته و با این حساب نسبت به اردیبهشت‌ماه امسال ۴/ ۷۴‌درصد افزایش تیراژ داشته است. همچنین پارس‌خودرویی‌ها نیز که تیراژی ۲۱ هزار و ۶۱۷ دستگاهی را طی خردادماه از خود به جا گذاشته‌اند، ۰۵/ ۵۹ درصد نسبت به دومین ماه سال افزایش تولید را تجربه کرده است. با توجه به آمار منتشر شده، مشخص می‌شود سه خودروساز بزرگ کشور با افزایش تیراژ ماهانه نسبت به اردیبهشت‌ماه امسال روبه‌رو شده‌اند.

 

۲۰۶ همچنان در اوج

اما طبق آمار منتشره از سوی وزارت صنعت، تیراژ پژو ۲۰۶ (در مجموع مدل هاچ‌بک و صندوق‌دار) در فصل نخست سال‌جاری، ۳۹‌هزار و ۱۶۳ دستگاه بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایشی ۱/ ۳۷ درصدی را نشان می‌دهد. پژو ۲۰۶ پرتیراژترین محصول ایران‌خودرو در سه ماه ابتدایی سال‌جاری لقب گرفته و در مجموع نیز پس از پراید، بیشترین تیراژ را نصیب خود کرده است. در این میان اما پژو‌۲۰۷ نیز در برنامه تولید این شرکت قرار دارد، این در شرایطی است که اثری از تولید این خودرو در آمار مقایسه‌ای انواع خودرو سواری این شرکت نیست.

 

ایران‌خودرویی‌ها می‌گویند پژو ۲۰۷‌های ثبت‌نامی در سال گذشته را تحویل مشتریان داده‌اند، با این حال مشخص نیست چرا نامی از این محصول در آمار تولید منتشره نیست. اما دیگر محصول پژویی ایران‌خودرو یعنی پژو ۴۰۵ در سه ماه ابتدایی امسال با کاهش تولید روبه‌رو شده است. بر این اساس، آبی‌های جاده‌مخصوص در مجموع ۲۸ هزار و ۶۰۲ دستگاه پژو ۴۰۵ را تا پایان خردادماه امسال تولید کرده و نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته، ۸۶/ ۱۷ درصد کاهش را تجربه کرده‌اند.

 

در حالی ۴۰۵ در دو سایت ایران خودروی مرکزی و ایران خودرو خراسان به تولید می‌رسد که از ابتدای سال‌جاری تولید این خودرو در سایت ایران خودروی مرکزی متوقف شده است.از ۴۰۵ که بگذریم، پژو پارس نیز در فصل نخست سال‌جاری با کاهش تولید مواجه شده است.

 

این محصول که همواره پس از پراید و ۲۰۶، سومین خودرو پر تیراژ داخلی به‌شمار می‌رفت، آمار ۲۷ هزار و ۶۵۷ دستگاهی‌ تا پایان خردادماه از خود به جا گذاشته و ۴ درصد کاهش تولید را تجربه کرده است. به‌جز سایت مرکزی، سایر سایت‌های شهرستانی ایران‌خودرو از جمله ایران‌خودرو خراسان، مازندران و فارس نیز پارس را به تولید می‌رسانند و این در حالی است که بیشترین تیراژ آن به سایت مرکزی و کمترین نیز متعلق به فارس است.

 

کاهش تولید پژویی‌های ایران خودرو در حالی است که آبی‌های جاده مخصوص در تولید سمند با افزایش تولید مواجه شده‌اند. بنابر آمار منتشره، این شرکت طی فصل بهار در مجموع ۲۳ هزار و ۱۴۳ دستگاه سمند را به تولید رسانده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۸/ ۶ درصد افزایش تیراژ را به خود دیده است. سمند علاوه‌بر تولید در سایت مرکزی، در تبریز و همچنین سمنان نیز به تولید می‌رسد که در این بین، سایت سمنان (متعلق به بخش خصوصی) به‌تازگی میهمان این محصول شده است.

 

طبق آمار، سایت سمنان که اوایل سال‌جاری از سوی رئیس‌جمهوری افتتاح شد، یک هزار و ۲۶۱ دستگاه سمند را به تولید رسانده و این در حالی است که بیشترین تیراژ این محصول سهم تبریزی‌ها شده است.اما آن‌طور که آمار سه ماهه نخست سال‌جاری روایت می‌کند، ایران‌خودرو در تولید دنا با رشد و در تولید رانا با افت مواجه شده است.

 

طبق آمار منتشره، رانا با تیراژ یک هزار و ۵۳۷ دستگاهی تا پایان خردادماه امسال، کاهش ۳/ ۴۶ درصدی را تجربه کرده تا مشخص شود این محصول هنوز از روند کاهشی تیراژ، خلاصی نیافته است. کاهش تولید رانا در شرایطی است که دنا به‌عنوان دیگر محصول داخلی ایران‌خودرو، توانسته با افزایش تیراژ مواجه شود. طبق آمار اعلامی، دنا تیراژی هفت هزار و ۳۵۸ دستگاهی را در سه ماه ابتدایی امسال از خود به جا گذاشته؛ بنابراین حدود ۵/ ۵۹‌درصد افزایش تولید را به خود دیده است.

 

اما نگاهی به دیگر محصولات شرکت ایران‌خودرو داشته باشیم که در سایت ایران‌خودرو خراسان به تولید می‌رسند. آن‌طور که آمار می‌گوید، آبی‌های جاده مخصوص تا پایان خردادماه امسال یک هزار و ۲۶۰ دستگاه سوزوکی گرندویتارا را مونتاژ کرده‌اند و این در حالی است که این شاسی‌بلند ژاپنی در مدت مشابه سال گذشته تنها ۱۱ دستگاه تولید داشته است.

 

از سوی دیگر اما ایران خودرو خراسان دو‌هزار و ۲۲۶ دستگاه هایما (شاسی‌بلند چینی) تا خردادماه به تولید رسانده‌ که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد بیش از ۳۶۵ درصدی را به خود دیده است. هایما که از تابستان سال ۹۴ میهمان ایران‌خودرو شده، به شرکت‌ هایما موتور چین تعلق دارد. اما در میان محصولات چینی ایران خودرو، دانگ فنگ که در سایت مرکزی به تولید می‌رسد، تیراژی پنج هزار و ۹۴۵ دستگاهی را تا پایان خردادماه امسال از خود به جا گذاشته و این آمار نشان می‌دهد تولید خودرو موردنظر نزدیک به دو هزار برابر شده است.

 

در این بین اما آمار تولید نخستین خودروی پسابرجامی نیز قابل توجه است، براساس آمار سه ماهه شرکت ایران خودرو پژو ۲۰۰۸ محصول مشترک ایران خودرو و پژو تنها ۴ دستگاه تیراژ تولید داشته است. این موضوع در حالی است که اوایل ماه جاری، پیش فروش ۱۶ هزار دستگاه از این محصول پسابرجامی توسط این شرکت صورت گرفت.

 

پراید رتبه اول در تولید

به سایپا برویم و ببینیم در دومین خودروساز بزرگ کشور چه خبر است و محصولات این شرکت و زیرمجموعه‌اش یعنی پارس خودرو، چه افت‌و‌خیزی در تولید را طی فصل بهار امسال داشته‌اند. به روایت آمار، در بین محصولات تولیدی گروه سایپا، رکورد تیراژ همچنان در دست پراید قرار دارد. بر این اساس سایپا و پارس‌خودرو در مجموع ۴۷ هزار و ۴۰۱ دستگاه پراید را تا پایان خردادماه امسال به تولید رسانده‌اند که این موضوع از کاهش تیراژ ۶۵/ ۱۱ ‌درصدی این خودرو حکایت دارد.

 

در حالت تفکیکی اما پارس‌خودرویی‌ها با تیراژ ۱۶ هزار و ۹۶۷ دستگاهی طی سه ماه ابتدای امسال، ۱۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۹۵ کاهش تولید داشته‌اند و این در شرایطی است که تیراژ پراید در سایپا ۳۰ هزار و ۷۴ دستگاه بوده است. با این حساب، سایپا در تولید پراید ۰۴/ ۱۲ درصد کاهش تیراژ را به خود دیده است. پراید در حال حاضر بیشترین تعداد تولید را در خودروسازی کشور در اختیار دارد.

 

به‌رغم آنکه در حال حاضر زمزمه هایی مبنی بر خروج این خودرو از چرخه تولید این شرکت به گوش می‌رسد، اما به‌نظر می‌رسد که سایپا نیز برنامه مشخصی برای خروج این محصول از خطوط تولید خود ندارد. در کنار پراید اما تیبا با افزایش تیراژ روبه‌رو شده، چه آنکه سایپایی‌ها تا پایان خردادماه امسال ۲۸‌هزار و ۶۰۸ دستگاه از این محصول را به تولید رسانده‌اند. با این حساب، تیبا که علاوه‌بر سایت مرکزی سایپا، در سایت کاشان این شرکت نیز به تولید می‌رسد، در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۵ با افزایش ۷۷/ ۳۲ درصدی تولید مواجه شده است.

 

افزایش تولید تیبا در شرایطی است که سایپا تا پایان خردادماه امسال ۶ هزار و ۱۸۷ دستگاه سراتو را به تولید رسانده و با این حساب توانسته تیراژ این خودروی مونتاژی کره‌ای را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از ۱۲۴درصد افزایش دهد. سایپایی‌ها از اواخر سال گذشته تنها مدل اتومات سراتو را مونتاژ می‌کنند و دیگر خبری از تولید مدل دنده‌ای این محصول نیست.

 

علاوه‌بر این خودرو، سایپایی‌ها به همراه زیرمجموعه خود (پارس‌خودرو)، محصولی به نام برلیانس را نیز مونتاژ می‌کنند، خودرویی چینی که در سه ماهه ابتدایی امسال ۸ هزار و ۸۶۶ دستگاه تولید داشته است. طبق آمار منتشره، این خودرو در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته توانسته ۳۴/ ۵۹ درصد افزایش تولید را تجربه کند.

 

خطوط تولید این خودرو در سال‌جاری به شرکت پارس خودرو منتقل شد و بر این اساس این خودرو تنها در شرکت پارس‌خودرو به تولید می‌رسد.سایپایی‌ها اما دو محصول چینی دیگر را نیز به مونتاژ می‌رسانند که در این بین، چانگان مدل CS35 تیراژی یک هزار و ۷۴۵ دستگاهی را تا پایان خردادماه امسال از خود به جا گذاشته است.

 

این موضوع در حالی است که طی مدت مشابه سال گذشته تنها ۷ دستگاه از این خودرو به تولید رسیده بود. این محصول در سایت کاشان مونتاژ می‌شود. دیگر محصول چینی شرکت سایپا S300 که در سایت بن رو به تولید می‌رسد. این خودرو در سه ماه ابتدای سال‌جاری تیراژ تولید دو هزار و ۳۳۷ دستگاهی داشته است که این موضوع از رشد بیش از ۲۰۶ درصدی این خودرو در مقایسه با سال گذشته حکایت دارد.

 

افزایش تیراژ تندر-۹۰

نگاهی هم به اوضاع تولید تندر-۹۰ در فصل بهار امسال بیندازیم تا مشخص شود این محصول رنو چه افت‌و‌خیزی را طی بازه زمانی موردنظر تجربه کرده است. آن‌طور که آمارهای وزارت صنعت و معدن و تجارت می‌گوید، تندر-۹۰‌های تولیدی در تمامی مدل‌ها طی بازه زمانی موردنظر ۱۶‌هزار و ۷۱۱ دستگاه بوده است. با توجه به این آمار، مشخص می‌شود تندر-۹۰ در مقایسه با فصل بهار سال گذشته ۲/ ۱۵ درصد افزایش تیراژ را تجربه کرده است.

 

در حالت تفکیکی اما ایران‌خودرویی‌ها با تیراژ ۸‌هزار و ۶۳۶ دستگاهی توانسته‌اند افزایشی ۹/ ۴۱‌درصدی را در تولید تندر-۹۰ رقم بزنند و این در حالی است که تیراژ ۸ هزار و ۷۵ دستگاهی تندر پارس خودرو، کاهش تولید ۰۷/ ۴ درصدی را برای این محصول رقم زده است.

 

در میان محصولات رنو در شرکت پارس خودرو، محصول دیگری به نام B90 یا همان ساندرو نیز تولید می‌شود که این محصول در واقع مدل هاچ‌بک تندر-۹۰ به‌شمار می‌رود. طبق آمار، رنو ساندرو که در شرکت پارس خودرو تولید می‌شود تا پایان خردادماه امسال ۱۰ هزار و ۸۹۵ دستگاه تیراژ داشته و این به آن معنا است که خودرو موردنظر در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۱۴۵ درصد افزایش تولید را تجربه کرده است.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,تولید خودروهای داخلی

 

 

  • 9
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش