پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۱۴:۲۱ - ۱۸ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۴۴۵۴
اخبار بازار خودرو

با خودروهای جایگزین پراید آشنا شوید

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,خودروی کوئید رنو

به گزارش ایران جیب، وقتی می‌گویند تاریخ تکرار می‌شود، نباید راه دور رفت. ممکن است کنار گوش خودمان هم این اتفاق رخ دهد. ۲۵ اردیبهشت ۸۴ وزیر وقت صنعت که اکنون معاون اول رئیس جمهوری (اسحاق جهانگیری) است، خودروی پیکان را به موزه تاریخ سپرد و نوشت پیکان ارابه‌ای بود که صنعت خودرو بر دوش آن شکل گرفت.

 

حال گذر تاریخ به خودروی پراید رسیده است و بنا شده این خودرو که لقب گاو شیرده را گرفته است از خط تولید خارج شود و در کنار پیکان جا خوش کند.

 

۲۴ سال است که پراید در ایران تولید می‌شود. خودرویی که سهم بالایی در بازار دارد و از هر ۱۰ نفری که خودرو خریداری می‌کنند سه نفر با میل یا اجبار، پراید سوار می‌شوند. جوانترها شاید یادشان نباشد، زمانیکه همه عزم خود را برای خداحافظی با پیکان جزم کردند تنوع خودرو در بازار به شدت کم بود و خودروی جایگزین، پژو ۴۰۵ و پراید بود. نبود خودرو و قیمت بالاتر دو عاملی بود که باعث می‌شد همه در مقابل حذف پیکان مقاومت کنند.

 

اما وقتی ماجرا به سازمان محیط‌زیست و استاندارد کشیده شد پیکان باید از خط تولید خارج می‌شد. پیکان برای صنعت خودرو کارهای بزرگی انجام داد، چرا که توانست ما را به سمت تولیدکننده خودرو سوق دهد. این خودرو با مهندسی معکوس به بلوغ رسید و به اذعان خیلی‌ها که پیکان سوار بودند هنوز هم آن خودرو محکم‌تر و ایمن‌تر و جادارتر است.

 

آن روزها وقتی قرار بود پیکان کنار گذاشته شود خیلی‌ها مقاومت کردند و نمی‌خواستند این خودرو به تاریخ گره بخورد اما با فراز و نشیب‌های طولانی بالاخره وزیر وقت صنعت تصمیم گرفت، دیگر این خودرو تولید نشود. خودروی پراید که جزء ارزان ‌قیمت‌های بازار است به سرعت جای خود را در بازار باز کرد.

 

سری‌های اول این خودرو به دلیل اینکه درصد داخلی‌سازی در آنها کم بود به لحاظ کیفی برای خریداران آن قانع‌کننده بود اما به مرور که داخلی‌سازی آن دنبال شد سطح کیفی افت کرد. هنوز هم این خودرو تک‌ستاره است و برای ارتقا آن باید هزینه هنگفتی صورت گیرد که قطعاً در شرایط موجود به نفع خودروساز نیست.

 

اخیراً سازمان ملی استاندارد به سمت ارتقا کیفی خودروها حرکت کرده است و می‌خواهد خودروها را از استاندارد ۵۵‌گانه به سمت ۸۳گانه سوق دهد. وقتی این خبر در خروجی خبرگزاری‌ها آمد خیلی‌ها به این نتیجه رسیدند که دو خودروی پراید و ۴۰۵ کنار گذاشته می‌شود.

 

لذا تیترها اینگونه شد«وداع با پراید و ۴۰۵» ولی مسئولان حذف این خودروها را منوط به این دانستند که اگر استانداردهای جدید پاس نشود سال ۹۷ می‌توان از این خودروها خداحافظی کرد. در جای دیگری هم مطرح شد که قرار نیست پراید و ۴۰۵ از چرخه تولید حذف شود.

 

در این میان از محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت این موضوع را سؤال کردیم که پیش‌بینی‌اش برای سال ۹۷ چیست و آیا می‌توان به این دلخوش بود که برخی از خودروها از چرخه تولید حذف شود. وی گفت: خودروی پراید نمی‌تواند استانداردهای جدید را پاس کند، لذا این خودرو مجبور به خداحافظی از بازار است. در سایر خودروها شاید چنین اتفاق رخ ندهد و خودروسازان برای ارتقا کیفیت آنها به‌روز شوند.

 

حال می‌توان به این نتیجه رسید که تا سال آینده با یکی از ارزان‌ترین خودروهای بازار باید خداحافظی کرد. لذا خودروی جایگزین برای پراید یکی از الزام‌ها است که نباید مورد غفلت قرار گیرد. آنطور که وزیر صنعت گفته است جای پراید دو خودروی کوئید رنو و کوئیک سایپا وارد بازار می‌شود. این خودروها جزو ارزان قیمت‌های بازار خواهند بود. نعمت‌زاده یادآور شد: صنعت خودرو نیازمند تحول جدی است و تحت هیچ شرایطی نباید از آن غافل شد. لذا تمام سعی ما بر این است که خودروهای جدید وارد بازار شود تا مردم دیگر سوار خودروهای تکراری نشوند.

 

 

  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
به اذعان خیلی‌ها که پیکان سوار بودند هنوز هم آن خودرو محکم‌تر و ایمن‌تر و جادارتر است.
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش