یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۱:۵۶ - ۱۴ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۳۷۸۷
اخبار بازار خودرو

سال پر و فراز و نشیب صنعت خودرو در سال ۲۰۱۷

بهترین‌ و بدترین‌ رویدادهای خودرویی ۲۰۱۷

رویدادهای صنعت خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

به گزارش دنیای اقتصاد، سال ۲۰۱۷ برای صنعت خودروی جهان سالی پر و فراز و نشیب بود. آمار فروش سالانه خودرو در سراسر جهان افزایش یافت و بسیاری از بزرگان خودروسازی تغییر جهتی پرهیاهو به سوی تولید خودروهای برقی و خودران را آغاز کردند. همان‌طور که لئونارد مولر مدیر بخش بازاریابی مرسدس بنز در خاورمیانه گفته است: «ما در عصر تحولات بی‌سابقه صنعت خودرو هستیم. هر تصوری که درباره مفهوم خودرو، عملکرد و قابلیت‌هایش داشتیم، در شرف دگرگونی است.»

 

او در نمایشگاه جی‌تکس امسال در دبی گفت: «صنعت خودرو از تولید خودرو به معنای یک محصول صرف فراتر رفته است و به تدریج تمامی اشکال حمل‌و‌نقل را در بر می‌گیرد.» با وجود همه این تحولات، سال ۲۰۱۷ فقط شاهد تحولات خوب نبود و رویدادهای بدی را هم در بر داشت.«دنیای‌اقتصاد» بهترین و بدترین رویدادهای صنعت خودروی جهان در سالی که گذشت را مورد بررسی قرار داده است.

 

  بهترین رویداد‌ها

۱- اغلب خودروسازان به صف برقی‌ها پیوستند:

در سالی که گذشت تقریبا تمامی خودروسازان مطرح جهان اعلام کردند تولید خودروهای برقی را به‌عنوان آینده این صنعت پذیرفته‌اند. تویوتا آخرین خودروسازی بود که چند هفته قبل اعلام کرد تمام توان خود را برای تولید خودروهای برقی به کار خواهد گرفت و از سال ۲۰۲۵ هیچ محصولی که فاقد موتور برقی باشد تولید نخواهد کرد. فورد و فولکس‌واگن هم بر توسعه محصولات برقی خود متمرکز شده‌اند.

 

محدودیت‌ فروش خودروهای درون‌سوز ظرف سال‌های آینده تا کنون در چین، هند، انگلستان، فرانسه، بلژیک و چند کشور دیگر اروپایی به تصویب رسیده است و خودروسازان ناگزیرند با این شرایط تطبیق یابند. البته خودروهای برقی برای جلب نظر مشتریان با مشکلات متعددی مواجه هستند. برد مسافتی و قیمت بالا در صدر این مشکلات هستند.

 

۲- فولکس‌واگن، ققنوس آلمانی:

نخستین بار در سپتامبر ۲۰۱۵ هشدار تخلف فولکس‌واگن توسط مقامات زیست محیطی آمریکا منتشر شد، اما ابعاد واقعی بحران مدت‌ها بعد آشکار شد. پرداخت جریمه‌ها و رفع نقص آلایندگی محصولات فولکس‌واگن تا کنون بیش از ۳۰ میلیارد یورو هزینه در بر داشته است. بزرگ‌ترین گروه خودروسازی جهان برخلاف پیش‌بینی‌ها موفق شد بدون فروش برندها و شرکت‌های زیرمجموعه‌‌اش این بحران را پشت سر بگذارد و با صرفه‌جویی در هزینه‌های عملیاتی، سرمایه‌گذاری در بخش خودروهای برقی را نیز افزایش دهد.

 

۳- تحقق معجزه خودران‌ها:

در ماه‌های پایانی سال ۲۰۱۷ خیابان‌های انگلستان، ژاپن و فرانسه شاهد آزمایش موفقیت‌آمیز نخستین خودروهای خودران بودند. شرکت وایمو، زیرمجموعه خودروسازی گوگل هم در ماه نوامبر اعلام کرد ناوگانی از خودروهای خودران به سطح خیابان‌ها خواهد فرستاد. این خبرها سرآغاز انقلابی تازه در صنعت خودرو هستند. برخی خودروسازان سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی در زمینه توسعه این فناوری‌ها انجام داده‌اند، اما برخی دیگر نظیر مزدا اعلام کردند تولید خودران‌هایشان ظرف ۱۰ سال آینده هم جدی نخواهد شد.

 

۴- عرضه تسلا «مدل۳»:

عرضه «مدل ۳» تسلا را می‌توان یکی از جنجالی‌ترین اتفاقات صنعت خودرو در سال ۲۰۱۷ به حساب آورد. سدان بسیار لوکس و تمام برقی تسلا توانست در جلب نظر مشتریان بسیار موفق عمل کند، به‌طوری که بیش از نیم میلیون سفارش در همان روزهای نخست ثبت شد. پیش از این رویداد، خودروسازان تسلا را به‌عنوان رقیبی جدی در نظر نمی‌گرفتند، اما تجربه تسلا «مدل ۳» نشان داد که استارت‌آپ‌های فناورانه هم می‌توانند خودروسازان باسابقه را به چالش بکشند.

 

۵- تنوع در خودروهای برقی:

پس از عرضه پرهیاهوی تسلا، صف پرشمار «رقبای تسلا» راهی نمایشگاه‌های خودرو در سراسر جهان شد. نیسان یک مدل بهبود یافته از «لیف» عرضه کرد که با استقبال چشمگیر خریداران مواجه شد. بولت برقی شورلت هم به مدلی موفق تبدیل شد. یک استارت‌آپ نوپای چینی هم شاسی‌بلند برقی چشم‌نوازی رونمایی کرد که می‌تواند مشتریان بالقوه «مدل ایکس» تسلا را به تردید دچار کند. تسلا دیگر انحصار تولید خودروهای برقی را در اختیار ندارد و رقابت کنونی در نهایت به نفع خریداران تمام خواهد شد.

 

۶- موفقیت کامیون‌های برقی:

در سال‌های اخیر اغلب فناوری‌های جدید مختص خودروهای سواری ارائه شده‌اند، اما انقلاب برقی صنعت خودرو نشان داد که می‌تواند تمامی ابعاد صنعت حمل‌و‌نقل را دگرگون سازد. خودروهای تجاری در مقایسه با خودروهای سواری برای حمل باتری‌ها مناسب‌تر هستند و در صورتی که مراکز تجدید شارژ در طول مسیرهای بین شهری احداث شود، شرکت‌های حمل‌و‌نقل از کامیون‌های برقی استقبال خواهند کرد.

 

تسلا در سال ۲۰۱۷ با ارائه کامیون‌های تمام برقی «سمی» بار دیگر شگفتی‌ساز شد. شرکت دایملر آلمان نیز کامیون‌هایی با برد مسافت کمتر عرضه کرد. شرکت بوش نیز به‌زودی کامیون‌هایش را رونمایی خواهد کرد. شرکت سوپرمارکت‌های زنجیره‌ای وال‌مارت و نیز شرکت پپسی با ثبت‌سفارش خرید کامیون برقی تسلا در آزمایش این فناوری پیشگام شده‌اند.

 

  بدترین رویداد‌ها

۱- مشکلات تسلا:

با گذشت ۶ ماه از رونمایی جنجالی «مدل ۳» تولید این خودرو طبق برنامه پیش نرفته است. ایلان ماسک، بنیان‌گذار و مدیر تسلا، در چند نوبت به مشکلات تولید و گلوگاه‌هایی اشاره کرده است که مانع از انجام تعهدات تسلا شده‌اند. هنوز هیچ‌یک از مشتریانی که مشتاقانه برای خرید خودروی لوکس تسلا ثبت‌نام کرده‌اند، موفق به دریافت آن نشده‌اند.

 

۲- رسوایی صنعت فولاد ژاپن:

صنایع خوشنام ژاپنی هم از موج رسوایی‌های صنعت خودرو در امان نماندند. در ماه اکتبر سال ۲۰۱۷ شرکت فولادسازی کوبه اعلام کرد در تولید قطعاتی که به تویوتا و چند شرکت دیگر تحویل داده است، استانداردهای لازم رعایت نشده است. تعدادی از بزرگ‌ترین خودروسازان ژاپنی ناگزیر شدند مقاومت قطعات به کار رفته در خودروها را بررسی کنند. هنوز هیچ فراخوانی برای جایگزین کردن این قطعات اعلام نشده است.

 

۳- ناکامی پژو در خرید اوپل:

هنگامی که در تابستان سال‌جاری اعلام شد گروه خودروسازی پژو سیتروئن برای خرید شرکت اوپل با جنرال موتورز به توافق رسیده است، هواداران این برند قدیمی اروپایی تصور می‌کردند اوپل روزهای پرافتخار گذشته را تکرار خواهد کرد. اما این رویا خیلی زود رنگ باخت. پژو سیتروئن اعلام کرد اوپل فاقد توان فنی لازم برای تطبیق با استانداردهای سطح آلایندگی اتحادیه اروپا است. به‌روزرسانی فناوری‌های اوپل بسیار پرهزینه خواهد بود و ممکن است این شرکت نتواند ظرف مدت کوتاهی به سوددهی برسد. پژو ادعا می‌کند جنرال موتورز از ضعف‌های فنی اوپل آگاهی داشته و خواستار استرداد بخشی از مبلغ معامله شده است.

 

۴- برگزیت:

تصمیم انگلستان مبنی بر جدایی از اتحادیه اروپا در بهار ۲۰۱۷ را می‌توان یکی از شوک‌های وارد شده بر صنعت خودروی اروپا در سال‌جاری به‌شمار آورد. هنوز شرایط اجرای این تصمیم به‌طور کامل مشخص نشده است و این بی‌ثباتی آمار فروش و تولید خودرو در انگلستان را به پایین‌ترین میزان در طول سال‌های اخیر رسانده است.

 

خودروسازان انگلیسی نگران افزایش هزینه تامین قطعات و نیز تعرفه صادرات به کشورهای اروپایی هستند. برخی خودروسازان خارجی هم اعلام کرده‌اند در صورت افزایش هزینه‌ها کارخانه‌های خود را به کشورهای اروپای شرقی منتقل خواهند کرد.

 

۵- مرگ تدریجی درون‌سوزها:

نشریه اکونومیست برای تشریح این روند عنوان «پایان بزرگ» را برگزید. بیش از ۱۰۰ سال از حضور این موتورها در وسایل نقلیه می‌گذرد و می‌توان ادعا کرد موتورهای درون‌سوز زندگی مدرن ما را شکل داده‌اند. اما پیش‌بینی می‌شود درون‌سوزها در روندی بسیار سریع‌تر از شکل‌گیری و همه‌گیر شدن‌شان، ظرف سال‌های آینده سطح جاده‌ها را ترک خواهند کرد و در مجموعه‌های شخصی و موزه‌ها آرام خواهند گرفت.

 

۶- تعطیلی خودروسازی استرالیا:

شرکت خودروسازی هولدن که زیرمجموعه استرالیایی جنرال موتورز بود و به‌عنوان آخرین خودروساز در این کشور فعالیت می‌کرد در سال ۲۰۱۷ تعطیل شد. به این ترتیب صنعت خودروی استرالیا پس از یک قرن فعالیت پایان پذیرفت. فورد و تویوتا نیز اندکی پیش‌ از هولدن تولید خودرو در استرالیا را متوقف کردند، زیرا ادامه فعالیت در استرالیا برای آنها صرفه اقتصادی خود را از دست داده بود.

 

آناهیتا پولاد

 

 

  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش