مهدی مقدسی در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به اینکه درصد واردات خودروهای هیبریدی نسبت به حجم کل واردات خودرو رقم زیادی نیست، اظهار داشت: در کلانشهرها به دلیل حجم زیاد آلایندهها باید سیاستهای تشویقی برای استفاده از خودروهای هیبریدی و برقی اعمال شود اما متأسفانه در تصمیم اخیر دولت تعرفه خودروهای هیبریدی از ۵ درصد به ۴۵ درصد رسیده که این موضوع رشد ۹ برابری تعرفهها را نشان میدهد.
این عضو کمیسیون صنایع مجلس با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورها یارانههای ویژهای برای استفاده از خودروهای هیبریدی و برقی پرداخت میشود افزود: چندسالی است که کلانشهرهای کشور با مشکل شدید آلایندهها روبرو هستند که در این رابطه میتوانیم با ارائه مشوقهایی در استفاده از خودروهای هیبریدی مانع تشدید آلودگی هوا شویم.البته در کنار این موضوع اولویت جدی نیز باید در تولید مشترک خودروهای هیبریدی در کشور شود.
وی با بیان اینکه متأسفانه هنوز زیرساختهای استفاده از خودروهای برقی در کشور وجود ندارد، تصریح کرد: اما خودروهای هیبریدی دوگانهسوز بوده و میتوانیم با استفاده از آنها حجم زیادی از آلودگی هوا را کاهش دهیم.
این عضو کمیسیون صنایع مجلس اضافه کرد: رئیس جمهور شب گذشته در گفتوگوی خود با مردم نیز در مورد خودروهای هیبریدی صحبتهایی را مطرح کردند به این صورت که به اعتقاد رئیس جمهور اگر تعرفه خودروهای هیبریدی واقعی، افزایش پیدا کرده باید در این رابطه تصمیمات لازم صورت گیرد. نمایندگان مجلس نیز در همین ارتباط با تهیه یک نامه که به امضای بیش از ۶۰ نماینده مجلس رسیده خواستار کاهش تعرفه خودروهای هیبریدی از وزیر صنعت هستند.
مقدسی با بیان اینکه امروز در جلسه کمیسیون صنایع مجلس که با حضور آقای خسروتاج معاون وزیر صنعت برگزار شده بود، صحبتهایی در مورد دلایل افزایش تعرفه خودروهای هیبریدی مطرح شد، اظهار داشت: با توجه به صحبتهای مقامات مسئول در وزارت صنعت به نظر میرسد پیشنهاد افزایش تعرفه خودروهای هیبریدی توسط بانک مرکزی و گمرک بوده است.
- 12
- 6