دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۳۰ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۶۵۲۴
اخبار بازار خودرو

ز، معدن و تجارت: هیچ قطعه غیراستانداردی نباید وارد خطوط تولید خودروسازان شود؛

وقت پوست‌اندازی قطعه‌سازان

بازدید محمد شریعتمداری ازشرکت قطعه‌سازان خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

 وزیر صنعت، معدن و تجارت دیروز در شرایطی برای رونمایی از کتاب «مسوولیت‌های اجتماعی ایران خودرو» راهی این شرکت شد که در سخنرانی خود، ضمن هشدار به خودروسازان بابت بهبود کیفی محصولاتشان، سال ٩٧ را سال ارتقای کیفی خودروهای داخلی دانست.آن طور که محمد شریعتمداری اعلام کرد، خودروسازان از سال آینده باید نظارت ویژه‌ای بر ورودی قطعات به خطوط تولیدشان داشته باشند

 

و اجازه ندارند قطعات نامرغوب و غیر‌استاندارد را تحویل بگیرند.وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه سال ۱۳۹۷ برای خودروسازی سال کیفیت خواهد بود و هیچ خودروسازی حق تحویل گرفتن حتی یک قطعه بی‌کیفیت را ندارد، تاکید کرد که «تحویل قطعه غیراستاندارد در سال ۱۳۹۷ از سوی خودروسازان ممنوع است و اگر چنین هدفی را محقق نکنند، به‌عنوان وزیر صنعت با آنها مقابله خواهم کرد.»

 

الزامات ارتقای کیفی قطعات خودرو

هشدار وزیر صنعت، معدن و تجارت به خودروسازان و البته قطعه‌سازان اما در شرایطی است که سطح کیفی خودروهای داخلی با وجود الزامات موجود و تاکید مسوولان، هنوز به سطح مورد انتظار مشتریان نرسیده است. اوضاع به شکلی است که گاه خودروهای صفر کیلومتر نیز در همان روزها و حتی ساعات اولیه تحویل به مشتریان، دچار خرابی شده و راهی تعمیرگاه می‌شوند.

 

در مجموع می‌توان گفت در حال حاضر مشتریان داخلی رضایت چندانی از سطح کیفی خودروها نداشته و همچنین برخی مسوولان و تصمیم‌سازان نیز با انتقاد از خودروسازان، گاه کیفیت نامناسب محصولات را عامل اصلی تصادفات و تلفات جاده‌ای دانسته‌اند.با این حال اما خودروسازان نیز همواره تاکید داشته و دارند که برای ارتقای کیفیت خودروها باید ابتدا صنعت قطعه را اصلاح کرد. به اعتقاد آنها، حدود ٧٥ درصد کیفیت خودرو سهم قطعات است

 

و بنابراین برای تولید محصولات با کیفیت، باید قطعات مرغوب و با سطح کیفی مناسب راهی خطوط تولید شوند.خودروسازان و البته بسیاری از کارشناسان، حتی این نکته را نیز می‌گویند که قطعه‌سازان کشور با ماشین‌آلات و تکنولوژی قدیمی اقدام به تولید می‌کنند.

 

در واقع خودروسازان بر این باورند که یکی از دلایل اصلی سطح کیفی نه چندان مناسب محصولات آنها، قطعات کم کیفیت و فاقد تکنولوژی روز است و ابتدا باید فکری به حال این موضوع کرد و سپس از شرکت‌های خودروساز کشور، افزایش کیفیت را مطالبه کرد. در مقابل اما قطعه‌سازان نیز دفاعیه خود را دارند و همواره تاکید می‌کنند که سطح کیفی تولیدات آنها متناسب با نقشه فنی ارائه شده

 

و همچنین قیمت مدنظر خودروسازها است. به عبارت بهتر، قطعه‌سازان می‌گویند همانی را می‌سازند که خودروسازها می‌خواهند، نه کمتر و نه بیشتر. به گفته فعالان صنعت قطعه، آنها با به روز رسانی خطوط تولید خود، توانایی ساخت قطعات با کیفیت بالا و نزدیک به استاندارد جهانی را نیز دارند، اما چون هزینه‌ها بالا می‌رود و خودروسازان به دنبال تامین قطعات با حداقل قیمت هستند، سطح کیفی تولیدات صنعت قطعه عملا امکان افزایش چندانی ندارد.

 

در چنین شرایطی، طبعا اگر وزارت صنعت می‌خواهد سطح کیفی قطعات را بالا ببرد و به قول شریعتمداری، هیچ قطعه غیر‌استانداردی وارد خطوط تولید خودروسازان نشود، باید یک برنامه ریزی دقیق و منطقی برای به‌روزرسانی خطوط تولید قطعه‌سازان انجام و افزایش هزینه‌ها در راستای بهبود کیفی را نیز با روش‌هایی از جمله بالا بردن بهره وری، مدیریت کرد

 

تردیدی وجود ندارد که با شرایط فعلی (خطوط تولید قدیمی قطعه‌سازان و سرمایه‌گذاری ضعیف در صنعت قطعه و همچنین محدودیت‌های قیمت‌گذاری)، اخطار وزیر صنعت، معدن و تجارت به خودروسازان مبنی‌بر جلوگیری از ورود قطعات غیر‌استاندارد به خطوط تولید و همچنین بهبود کیفی خودروها، راه به جایی نخواهد برد.

 

به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، راه نجات قطعه‌سازی از وضع فعلی و بهبود شرایط کمی و کیفی تولیدات این صنعت، سرمایه‌گذاری (به‌خصوص از نوع خارجی) و همکاری مشترک با برندهای معتبر بین‌المللی است. وقتی برندهای خارجی در قطعه‌سازی کشور سرمایه‌گذاری انجام داده و همکاری مشترک میان آنها و شرکت‌های قطعه‌ساز داخلی شکل بگیرد، روند انتقال تکنولوژی و دانش فنی روز دنیا به صنعت قطعه، سریع‌تر صورت خواهد گرفت.

 

اتفاقا با توجه به توافق هسته‌ای و اجرایی شدن برجام، فضا برای شکل‌گیری ارتباطات بین‌المللی در قطعه‌سازی کشور بیش از پیش فراهم آمده و قطعه‌سازان این فرصت بزرگ را دارند که روابطی برد-برد را با برندهای خارجی شکل دهند. با توجه به اینکه در حال حاضر چند قرارداد همکاری مشترک میان خودروسازان ایرانی و خارجی منعقد شده و برخی به مرحله اجرا رسیده‌اند، قطعه‌سازان از فضا و فرصت مناسبی برای شراکت با همتایان خارجی خود برخوردار شده‌اند.

 

در واقع قطعه‌سازان کشور این امکان را دارند که با استفاده از روابط شکل گرفته میان خودروسازان داخلی و خارجی، خود را به آنها تحمیل و سهمی از قطعات موردنیاز برای ساخت خودروهای جدید در ایران را تصاحب کنند. شکل‌گیری ارتباط میان قطعه‌سازی ایران و برندهای خارجی، می‌تواند ضمن انتقال دانش فنی و تکنولوژی روز دنیا به صنعت قطعه کشور، سبب کاهش هزینه‌ها نیز بشود و در این شرایط می‌توان قطعاتی با کیفیت و قیمت مناسب را در داخل به تولید رساند.

 

در چنین شرایطی، جدای از اینکه قطعه‌سازان می‌توانند بازار داخل را برای خود نگه دارند، به‌تدریج وارد شبکه جهانی تامین قطعات خودروسازان خارجی نیز خواهند شد و در نتیجه، توان صادراتی شان نیز افزایش خواهد یافت. این در شرایطی است که اگر قطعه‌سازان داخلی نخواهند وارد پروسه مشارکت با خارجی‌ها شده و همچنین اقدام به سرمایه‌گذاری جدید نکنند، شیشه عمرشان قطعا ترک خواهد برداشت.

 

اتفاقا همین چندی پیش بود که مدیرعامل شرکت طراحی و تامین قطعات ایران‌خودرو (ساپکو) نیز به قطعه‌سازان هشدار داد که اگر رویه خود را تغییر نداده و خطوط تولید و داشته‌های فنی شان را به‌روزرسانی نکنند، طی پنج سال آینده با بحرانی جدی مواجه و حتی ممکن است بازار فعلی شان را نیز از دست بدهند.حال با توجه به هشدارها و اخطارهای اخیر به قطعه‌سازان، باید منتظر ماند و دید شرکت‌های قطعه‌ساز داخلی چه روندی را در آینده در پیش خواهند گرفت و آیا حاضر به پوست‌اندازی و تغییر رویه خواهند شد یا همچنان بر مدار فعلی خواهند چرخید.

 

درخواست ستاره‌ای وزیر صنعت

در مراسم دیروز وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به گزارش کیفی خودروهای داخلی، تاکید کرد که تعداد این ستاره‌ها در صنعت خودروی کشور باید افزایش یابد. شریعتمداری با بیان اینکه در حال حاضر تعداد خودروهای چهار ستاره تولیدی در خودروسازی محدود است، گفت: تعداد ستاره‌های کیفی خودروهای تولید داخل باید افزایش یابد، ضمن آنکه جای خودروهای پنج ستاره نیز خالی است.اشاره وی به گزارشی است که شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران هر ماه منتشر و طبق آن، سطح کیفی خودروهای تولید داخل را اعلام و بسته به کیفیت به دست آمده، آنها را ستاره‌بندی می‌کند.

 

در این گزارش، امکان اعطای بین یک تا پنج ستاره کیفی به خودروهای داخلی وجود دارد و این در حالی است که تا به امروز هیچ‌کدام از خودروهای تولید داخل موفق به کسب بیش از چهار ستاره کیفی نشده‌اند. حال با توجه به درخواست وزیر صنعت، معدن و تجارت برای بهبود سطح کیفی خودروها و افزایش ستاره‌های کیفی، باید منتظر ماند و دید خودروسازان چه برنامه‌ای را در راستای تحقق این خواسته شریعتمداری که ظاهرا خیلی هم جدی است، در پیش خواهند گرفت.

 

آن‌طور که وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده، رشد کیفی ۵/ ۲ درصدی در صنعت خودروی ایران نسبت به سال قبل، به هیچ‌وجه راضی‌کننده نیست و باید توجه بیشتری به این هدف شود. با وجود این نارضایتی از سطح کیفی خودروها اما وزیر صنعت از رشد کمی تولید خودرو در کشور ابراز رضایت کرده و معتقد است صنعت خودرو نقش بسزایی در اشتغالزایی و ارزش افزوده کشور دارد.

 

شریعتمداری با بیان اینکه صنعت خودرو تا به امروز ۹۸ درصد هدف سال جاری برای تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو را محقق کرده است، گفت: جدا از این موضوع، سهم خودروسازی از ارزش افزوده کل صنعت به حدود ۱۶ درصد رسیده و همچنین ۱۸درصد اشتغال صنعتی و ۵/ ۳ درصد GDP نیز به این صنعت بزرگ مربوط می‌شود.شریعتمداری اما در ادامه سخنان دیروز خود به ابرپروژه دولت برای اسقاط خودروهای فرسوده سنگین اشاره کرد و گفت: در آستانه سال ۱۳۹۷ ابرطرح نوسازی خودروهای سنگین کلید خورده است

 

که براساس آن تمام خودروهای تجاری فرسوده نوسازی خواهند شد. وی در نهایت گریزی هم به داخلی‌سازی قطعات خودروهای تولیدی و مونتاژی در کشور زد و تاکید کرد: توجه به عمق ساخت داخل در صنعت خودرو از مهم‌ترین مسوولیت‌های ما به‌شمار می‌رود که البته ساخت داخل بدون توجه به استانداردها خیانت است و در این زمینه باید استانداردها را نیز لحاظ کنیم.به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت، تاکنون پنج دستگاه پژو ۳۰۱ (دومین خودروی پسابرجامی حاصل از قرارداد پژو و ایران‌خودرو) به تولید رسیده که عمق ساخت داخل آن عدد قابل توجهی است. وی ابراز امیدواری کرد که خودروسازان داخلی بتوانند در سال آینده تعداد بیشتری محصولات جدید به تولید برسانند.

 

عرضه پژوی جدید با داخلی‌سازی ۵۰‌ درصدی

در مراسم دیروز ایران‌خودرو اما مدیر عامل این شرکت نیز پشت تریبون رفت و در اظهارات خود از راه‌اندازی خط تولید انبوه پژو ۳۰۱ طی سال آینده خبر داد.‌ هاشم یکه‌زارع با بیان این مطلب گفت: عرضه پژو ۳۰۱ از سال آینده آغاز خواهد شد، هرچند در حال حاضر تولید آزمایشی این محصول آغاز و تولید انبوه آن نیز با داخلی‌سازی ۵۰ درصدی کلید خواهد خورد.وی با بیان اینکه ۹۵ درصد قالب‌ها و ساخت بدنه پژو ۳۰۱ در داخل صورت گرفته است، تاکید کرد:

 

سال آینده این خودرو به‌عنوان دومین میوه پسابرجامی در صنعت خودرو عرضه خواهد شد.مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌خودرو در ادامه به تولید محصولات با استاندارد آلایندگی و مصرف سوخت یورو۵ اشاره کرد و گفت: ایران‌خودرو در حال حاضر این‌ آمادگی را دارد که محصولات خود را با استاندارد آلایندگی یورو ۵ عرضه کند، بنابراین اگر سوخت یورو۵ به‌صورت سراسری در کشور توزیع شود، استاندارد آلایندگی تمام محصولات شرکت به یورو ۵ ارتقا خواهد یافت.

 

 یکه‌زارع ادامه داد: امیدواریم وزارت نفت همت کند و هرچه زودتر تولید و توزیع بنزین و گازوئیل یورو ۵ آغاز شود، تا بتوانیم نسبت به تولید و عرضه خودروهای با استاندارد آلایندگی یورو ۵ اقدام کنیم. اظهارات مدیرعامل ایران‌خودرو در شرایطی است که خودروسازان و وزارت نفت همچنان بر سر عرضه خودرو و سوخت استاندارد، با یکدیگر اختلاف نظر دارند. بر این اساس، خودروسازان معتقدند ابتدا وزارت نفت باید سوخت استاندارد را به‌صورت سراسری در کشور عرضه کند و آنگاه نسبت به عرضه خودروهای یورو۵ اقدام شود. این در شرایطی است که مسوولان وزارت نفت می‌گویند خودروسازان باید به وظیفه خود عمل کرده و به بهانه کمبود سوخت مناسب، تولید و عرضه محصولات استاندارد از نظر مصرف سوخت و آلایندگی را به تاخیر نیندازند.

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 12
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش