دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۳۲ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۴۱۷۷
اخبار بازار خودرو

چرا با وجود افزایش ٣١‌درصدی تولید خودرو، کمبود خودرو را علت گرانی می‌دانند؟

خودرو سازی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

به گزارش شهروند، میزان تولید خودرو در سه‌ماهه اول امسال، چیزی حدود ٣٠‌درصد رشد داشته است. با این وجود، قیمت خودرو سر به آسمان کشیده است. نمایشگاه‌داران می‌گویند، خودرو در بازار به اندازه کافی موجود نیست و طرح‌های پیش‌فروش خودرو که خودروسازان به صورت محدود اجرا کرده‌‌اند، زمان تحویل خودرو را یک‌سال بعد گذاشته‌اند. این موضوع درحالی رخ می‌دهد که ماجرای احتکار خودرو وسط خودروسازان پیش از این توسط نادر قاضی‌پور، نماینده کمیسیون صنایع مجلس مطرح شده است.

 

گرچه خودروسازان زیربار این موضوع نمی‌روند اما حالا عکس‌های هوایی در فضای مجازی دست به دست می‌چرخد که انبارهای پروپیمان خودروسازان در جاده مخصوص را نشان می‌دهد. تماس‌های «شهروند» با شرکت‌های خودروسازی سایپا و ایران‌خودرو در این‌باره بدون پاسخ می‌مانند و حتی روابط عمومی این شرکت‌ها از پاسخگویی طفره می‌روند. با این وجود سوالی که مطرح است، این است که خودروهای تولیدشده در ٣ماه اول ‌سال کجا هستند که بازار از کمبود خودرو را علت گرانی‌های عجیب و غریب می‌داند؟

 

رشد ٣١‌درصدی تولید خودرو

روز گذشته احمد نعمت‌بخش اعلام کرد: میزان تولید خودرو در ‌سال ٩٥ نسبت به‌ سال ٩٤، شاهد رشد ٤٠‌درصدی و در ‌سال ٩٦ نسبت به ‌سال ٩٥ با رشد ١٥‌درصد در تولید روبه‌رو شده است. در ٢ماهه اول‌ سال ٩٧ هم نسبت تولید خودرو به‌ سال گذشته ٣١‌درصدی را نشان می‌دهد، اما این موضوع درحالی اتفاق افتاده که میزان فروش خودرو در بازار افزایش پیدا نکرده است.

 

البته سعید موتمنی رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو گفته است: « از ١٧ فروردین‌ماه امسال تاکنون قیمت خودرو از کارخانه تا بازار شاهد اختلاف ٧٥‌درصدی است، که به اعتقاد ما دلیل اصلی این موضوع عرضه کم خودرو به بازار است؛ البته خودروسازان در دفاع از خود می‌گویند، تولید امسال نسبت به‌ سال گذشته افزایش داشته است.» به‌طوری که ظرف ۲۰روز قیمت پژو۲۰۶ تیپ ۲ با رشد ۳۵‌درصدی از ۳۸‌میلیون تومان به قیمت ۴۸‌میلیون و ۵۰۰‌هزار تومان رسید.

 

همچنین باید درنظر داشت که نقیضه‌گویی‌های خودروسازان به همین‌جا ختم نمی‌شود و بر این باور تکیه زده‌اند که علت اختلاف قیمت خودروها از کارخانه تا بازار کمبود قطعات خودروست، اما این اختلاف قیمت در خودرو‌های چینی هم به چشم می‌خورد و تنها خودرو‌های داخلی را در برنمی‌گیرد. به گفته موتمنی، درحال حاضر قیمت خودروی چانگان از ٨٣‌میلیون تومان به ١٠٥‌میلیون تومان و اچ‌سی از ٥٨‌میلیون تومان به ٧١‌میلیون تومان در بازار رسیده است که هیچ منطقی در افزایش آن دیده نمی‌شود.

 

٥٠‌هزار خودروی ناقص و معطل داریم

البته احمد نعمت‌بخش دبیر انجمن خودروسازان ایران ریشه این موضوع را در نقصان قطعات دانست و بیان کرد: «درحال حاضر حدود ۵۰‌هزار خودروی ناقص در کف کارخانه ایران‌خودرو و سایپا به دلیل نواقص قطعه قرار دارد، برای همین از وزیر صنعت درخواست فروش خودرو در حاشیه بازار را داریم.»

 

این مسأله شبهاتی را به وجود آورده، اگر ما افزایش تولید خودرو‌های داخلی را داشته‌ایم، چرا روز‌به‌روز با افزایش قیمت‌ها و عدم عرضه به بازار روبه‌رو شده‌ایم؟ اما در این میان سوال دیگری هم مطرح می‌شود که چرا برخی از شرکت‌های خودروسازی طرح‌های پیش‌فروش خودروی مدت‌دار را درنظر گرفته‌اند؟ مگر نه اینکه درحال حاضر با کمبود خودرو مواجه شده‌اند؟ اگر خودرو‌ها آماده تحویل‌اند، چرا یک‌سال دیگر آماده تحویل می‌شوند؟

 

نعمت‌بخش در بخش دیگری از صحبت‌هایش به این نکته اشاره کرده و می‌گوید: «آن‌چه خودروسازان تولید می‌کنند، به شرط عدم ناقصی در قطعه به بازار عرضه می‌شود اما فروش مدت‌دار در پیش‌فروش‌ها به دلیل اجرای تعهدات قبلی فروش خودروسازان است؛ علاوه بر این، با توجه به مشکلات تحریم خودروسازان مجبور به فروش مدت‌دار در قراردادها هستند.»

 

 

  • 33
  • 21
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۱۶
جدیدترین
قدیمی ترین
خودرویی که دو ماه پیش خریدم الآن سه برابر شده و من که مشکل مالی دارم اگه بخوام با قیمت خودشم بفروشم نمی خرند. میگن حتما مسئله ای هست؟!! کسی پاسخگو نیست و تنها و تنها مردم بدبخت و سرگردان..!!! و قیمتهای افسار گسیخته!!!!!به کجا چنین شتابان؟!!!
معنی نقدی را هم داریم کم کم میفهمیم یعنی شاید شش ماه دیگر به شرط ....
این چی وضعیه.چرا کسی پیگیری نمیکنه.بابا پدر مردم را دراوردید.هنوز هم ویل کن نیستید.امیدوارم خیر نبینید.وقت بلدید شعار بدید و درعمل هیچ خبری از برخورد نیست
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش