دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۴۶ - ۲۸ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۷۳۲۳
اخبار بازار خودرو

چرا با واقعی‌ سازی قیمت خودروهای ساخت داخل مخالفت می‌شود؟

بازار خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

قیمت خودرو باید شفاف، به‌روز و منصفانه باشد این آخرین اظهار نظری است که یکی از مدیران خودروسازی کشور در جلسه معارفه خود مطرح کرد. این گفته به غیر از خودروساز برای مردم و دولت هم اهمیت زیادی دارد. خودروساز از پایین بودن قیمت‌ها ناراضی است و به‌دنبال آزادسازی قیمت‌ها است. مردم هم قیمت‌های موجود را گران می‌دانند و معتقدند خودروهای عرضه شده در بازار به غیر از آنکه تکنولوژی قدیمی دارد با قیمت تصویب شده آن سازگاری ندارد و بهتر است خودروساز به سمت کاهش قیمت حرکت کند نه آنکه افزایش قیمت را زمزمه کند.

 

از طرفی دولت می‌خواهد دو گروه را راضی نگه دارد تا تولید خودرو و فروش صدمه‌ای نبیند. اما با تحریم‌های صورت گرفته و افزایش قیمت ارز، خودروساز چاره‌ای جز اصلاح قیمت ندارد. اصلاحی که اگر انجام ندهد وضعیت آن را وخیم‌تر می‌کند و شاید خیلی از ثبت‌نام‌کنندگان نتوانند به خودروهایی که تقاضا دادند دست پیدا کنند. با شروع تحریم هزینه تولید افزایش پیدا کرد و خودروساز برای خرید یک قطعه باید مسیرهای متعددی را امتحان کند و این مسیر هزینه‌های بیشتری را تحمیل می‌کند. از طرفی افزایش قیمت ارز قطعه‌سازان، تولیدکنندگان مواد اولیه و خودروساز را بشدت درگیر کرد به گونه‌ای که در برخی از مواد اولیه افزایش قیمت بیش از ۷۰ درصد اتفاق افتاده است. رشد قیمت ارز بسرعت تأثیر خود را بر بازار خودرو گذاشت و قیمت‌ها سیر صعودی به خود گرفت. تفاوت قیمت خودرو از کارخانه تا بازار به بیش از ۵۰ میلیون تومان رسیده است و این اختلاف قیمت در هفته‌هایی که گذشت همچنان رو به افزایش است.

 

تجربه سال ۷۶ را تکرار کنیم

داود میرخانی رشتی مدیرعامل ایران خودرو در دهه ۶۰ باز شدن گره بازار خودرو و احیای خودروسازی‌ها را در آزادسازی قیمت‌ها می‌داند و می‌گوید: شورای اقتصاد سال ۷۶ آزادسازی قیمت‌ها را تصویب کرد و این امر توانست بیشترین تأثیر را بر بازار خودرو بگذارد از این‌رو می‌توان تجربه آن سال‌ها را دوباره تکرار کرد. وی افزود: سال ۷۶ وقتی مصوبه شورای اقتصاد به خودروسازان ابلاغ شد بعد از شش ماه قیمت‌ها پایین آمد و مشکل کمبود خودرو در بازار حل شد. در مقطع فعلی هم راهکار آن سال را پیشنهاد می‌کنم. در مدت ۱۰ سال قیمت خودرو معقول بود و تورم شاخص صنعت خودرو بشدت کاهش پیدا کرد. در ۱۰ سال ۸۵- ۷۶ که خودرو در حاشیه بازار فروش می‌رفت، رشد شاخص قیمت خودرو بسیار پایین بود. طی این سال‌ها شاخص صنعت از ۱۰۰ به ۳۰۱ و شاخص قیمت خودرو از ۱۰۰ به ۱۱۴ رسیده است. اصل اقتصاد عرضه و تقاضا است، دولت باید به سمت هماهنگی این مهم پیش برود.

 

منتظر ستاد تنظیم بازار هستیم

صحبت‌های اخیر منصور معظمی رئیس سازمان گسترش و نوسازی هم نشان می‌دهد که دولت به سمت اصلاح و آزادسازی قیمت‌ها در حال حرکت است و می‌خواهد گامی بزرگی در این زمینه بردارد. سه هفته پیش با نامه نگاری‌های وزارت صنعت به رئیس جمهوری و تصویب شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا قیمت‌گذاری خودرو از شورای رقابت گرفته شد و به سازمان حمایت واگذار شده است. حال معظمی خبرداده است که سازمان حمایت پیشنهاد اصلاحیه قیمت‌ها را به ستاد تنظیم بازار ارائه کرده است و این ستاد باید تصمیم‌گیری کند.

 

وی گفت: امروز به‌دلیل تغییرات در نرخ ارز به طور قطع قیمت تمام شده خودروسازان بسیار افزایش پیدا کرده است و خودروسازان درخواست جدی برای اصلاح قیمت‌ها دارند. رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: نکته مهم‌تر این است که خودروسازان ما قراردادهایی با قطعه سازان دارند که این قراردادها بر مبنای نرخ ارز ۳۲۰۰ تومان و ۳۸۰۰ تومان است، اما امروز با افزایش ۳ برابری قیمت ارز در سامانه نیما اگر قیمت قطعه سازان اصلاح نشود بسیاری از آنها دچار گرفتاری جدی می‌شوند. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، با تأکید بر اینکه خودروسازان نمی‌توانند و حق ندارند که قیمت‌های خود را خودسرانه افزایش دهند، گفت: وزارت صنعت متعهد شده است که از نظر میزان تولید نیاز داخل را تأمین کند و اگر اتفاق خاصی رخ ندهد به طور قطع تولید مورد نیاز را تا پایان سال می‌توانیم تأمین کنیم. وی گفت: اگر اصلاح قیمت‌ها اعلام شود برای نیمه دوم امسال خواهد بود.

 

خودروسازان ۶۰ درصد مازاد نیرو دارند

بهرام شهریاری از قطعه سازان خودرو درباره اصلاح قیمت خودرو می‌گوید: اصلاح قیمت از سوی ستاد تنظیم بازار اگر مانند شورای رقابت باشد دردی را دوا نمی‌کند و چالش خودروساز ادامه خواهد داشت و چه بسا این حوزه وارد بحران جدیدی شود. وی افزود: در دنیا سه مدل قیمت‌گذاری خودرو وجود دارد، یک مدل بر اساس قیمت تمام شده است که بر اساس تولید صورت گرفته، قیمت نهایی خودرو مشخص می‌شود. دومین نوع آن بر اساس هدف تعیین شده است. از آنجا که ایران در تولید خودرو سازنده نیست و مونتاژ‌کننده است نمی‌تواند از این فرمول قیمت‌گذاری استفاده کند.

 

سومین نوع، قیمت‌گذاری بر پایه مواد اولیه، حقوق و دستمزد، هزینه مالی، هزینه سربار، مالیات و تیراژ تولید است. وی تصریح کرد: سازمان حمایت و شورای رقابت بر اساس مدل سوم قیمت‌ها را نهایی می‌کنند اما باید این اعداد واقعی باشد نه آنکه دستوری تعیین شود. در کشور قیمت تمام شده خودرو بالا است چرا که مواد اولیه خودرو چون فولاد و پتروشیمی در بورس عرضه می‌شود و آنها با توجه به قیمت‌های جهانی تعیین قیمت می‌کنند لذا این امر باعث گران شدن هزینه‌ها می‌شود.

 

شهریاری افزود: حقوق و دستمزد در ایران کم است اما وقتی مازاد نیرو حداقل ۶۰ درصدی شرکت‌های خودروسازی داشته باشند که نشأت گرفته از افرادی سفارشی است باعث می‌شود که هزینه دستمزد بر فعالیت خودروساز اثر بگذارد. مشکل دیگر صنعت خودرو تیراژ پایین است.فقط در دوره دولت خاتمی رئیس جمهوری اسبق تولید خودرو به یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه رسید، وقتی تیراژ تولید بالا باشد ضرر و زیان کمتر می‌شود و بین تعداد خودرو تقسیم می‌شود. با شرایط به وجود آمده باید به سمت اصلاح قیمت خودرو حرکت کنیم. به هرترتیب خودروسازان را نباید بنگاه اقتصادی دید که بدون پول و دست خالی می‌تواند تولید خودرو را دنبال کند.

 

 

iran-newspaper.com
  • 22
  • 14
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۱۷
غیر قابل انتشار: ۱۹
جدیدترین
قدیمی ترین
آقا تو را خدا بسه مردم خسته هرروزقيمت ماشین اعلام میکنیم نميخاد
از وزیر گرفته تا آخرین نفر دم در شرکتهای خودرو سازی مافیا درست کردند..شما را بخدا قسم میدم اگه واقعا بخدا اعتقاد دارید ..!!بیشتر از این ملت رو زجر ندین خون مردم رو کردین توشیشه من بیچاره رفتم وام گرفتم که ی خودرو ایرانی بخرم شماها کاری کردین ک نمیشه ی فرغون خرید..چرا باید شرمنده زن وبچه هامون بشیم ..ب حق مظلومیت امام حسین اونایی ک مثل زالو افتادن ب جون مردم شرمنده روسیاه این دنیا وقیامت بشن ...دیگه خسته شدیم آخه چرا همه چی رو گرون کردید شرف هم خوب چیزیه..‌‌
لابد از شفاف سازی منظورشون همون سند سازی هست مثل سند چند وقت پیش که حتی یاد نداشتن عدد درست وارد کنن لابد این دفعه دست نویس سند مالی ارائه می کنن
درست است باید قیمت خودرو واقعی باشد , اما نه در یک بازار انحصاری و بسته , باید واردات خودرو آزاد و بدون تعرفه گمرکی هم وجود داشته باشد تا مصرف کننده امکان انتخاب بین محصولات بی کیفیت داخلی و خودرو با کیفیت خارجی را داشته باشد. چرا همیشه مردم باید در یک بازار بسته تاوان بی لیاقتی مدیران خودرو ساز را بدهند ؟
چرا همیشه مردم باید تاوان ضعیف بودن مسئولین را بدهند.شما زمانی از افزایش قیمت سخن بگویید که حداقل یک درصد به کیفیت خودرو افزوده باشید.
چرا همیشه مردم باید ...
کیفیت چیه! ماشینهارو باید عوض کنن و اینارو از رده خارج کنن
کیفیت چیه! ماشینهارو...
باید کل ماشینای خارجی رو قطع کنن به فکر ساختن خودروی تمام ایرانی با استاندارد جهانی باشن تاکی ایران پژو یا امسال پژو یابتر خودرو های ڄینی یا دش به دامن کدوم کشور بشه به خدا توایران هرپتانسیلی وجود داره بابا به اون لامبرگینی که توتبریز ساختن یه خورده فک کنین اگه ما بخایم میتونیم موترشم بسازیم مهندسای ایرانی میتونن فقط باید
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش