در آشفته بازار خودروهای تولید داخل ، بعضی از معدود شرکتهای باقی مانده به جای کمک برای متعادل سازی این بازار با ارایه خودروهای مقرون به صرفه ، با قیمت گذاری نجومی بر روی محصولاتشان ، در حال ماهیگیری هستند!
صدر نشین گرانی در این بازار را بایستی مدیران خودرو با محصولات چری و ام وی ام دانست که بصورت دوره ای، نرخ خودروهایش را فزونی می دهد و کاری ندارد که بهای ارز به چه سمت و سویی حرکت می کند، این شرکت صرفا می خواهد محصولاتش را گران تر کند و در یک سیاست کاملاً مشخص، قیمت خودروهایش را نسبت به مارکت ۱۰ تا ۲۰ درصدی گران تر گذاشته و صبر می کند بخاطر آشفته بازار داخلی، نرخ ها بتدریج به آن نزدیکتر شود و بعد از آن باز هم یک جهش دیگر بر روی بهای خودرو هایش اعمال کرده و این داستان ادامه می یابد!
در جدید ترین اعلامیه این شرکت، نرخ چری تیگو ۷ نسخه IE این شرکت با افزایشی در حدود ۱۴ میلیون تومان به عدد غیرقابل باور ۴۷۳ میلیون تومانی رسیده است، بهایی که احتمالا در همین دو سه سال قبل برای لکسوس بایستی پرداخت می کردید و با ادامه روند فعلی، بزودی قیمت نیم میلیارد تومانی برای این خودروی چینی هم دور از دسترس نخواهد بود.
نکته قابل توجه در این بین، اختلاف فاحش این خودرو با قیمت آن در بازار چین است، محصولی که قاعدتا طرفدار چندانی هم در سطح جهانی ندارد و نسخه با ظاهر کاملاً جدید و امکانات به روزتر آن در بازار ارایه می گردد. ولی همین اتومبیل در بازار چین و سایت های فروش خودرو، با بهایی بین ۸۶ تا ۹۸ هزار یوآن معامله می شود که با ارز گران شده داخلی، قیمت آن بین ۱۷۰ تا نهایت ۲۰۰ میلیون تومان خواهد شد( یوان ۲هزار تومانی)، حال با چه حساب و کتابی مدیران خودرو قیمت تیگو ۷ را با چنین تفاوت فاحشی به مصرف کننده ایرانی ارائه داده و دایما هم بهای آنرا افزایش می دهد؟ به چه دلیل وزاتخانه و نهادهای ناظر به این موضوع ورود نمی کنند و دست کم توضیح منطقی بابت تفاوت قیمت ۱۵۰درصدی آن طلب نمی کنند؟ جالب اینجاست این چنین وضعیتی برای سایر محصولات آن هم وجود دارد ، به عنوان مثال تیگو ۵ نسخه جدید با ظاهر و امکانات به روز، در حدود ۱۴۰ میلیون تومان در چین قیمت دارد ولی نسخه قدیمی این خودرو به وسیله مدیران خودرو ۳۵۸ میلیون تومان عرضه می شود!
احتمالا با خودتان بگویید خب شرایط تمام خودروها هم به همین شکل و حتی بدتر است! هنگامی که قیمت اپتیما و توسان و کولئوس همچنین اختلاف هایی دارد و حتی لندکروز قدیمی با چندین برابر قیمت واقعی اش فروخته می شود، پس اختلاف بهای خودروی چینی هم چندان عجیب نیست! ولی بایستی به این نکته توجه کرد که محصولات چری، داعیه تولید در داخل دارند و مثل خودروهای قبلی، واردات شان ممنوع نشده و دلالان داد و ستد آنها را کامل در دست نگرفته اند!
قاعدتا در صورت ورود نهادهای مرتبط و دست کم یک حساب دو دو تای ساده، میتوان خیلی از مصائب را حل کرده و حداقل جلوی گران فروشی بی شمار و افزایش دائمی قیمت ها را گرفت. خریداران هم بایستی توجه داشته باشند در صورتی که گره مشکلات بازار که اتفاقا راهکار های ساده ای دارد، باز شود، نرخ محصولات این چنینی یک سقوط آزاد را تجربه کرده و همین خرید و فروش کم در بازار راکد، رسماً از بین خواهد رفت! پس حداقل اگر نمی توانیم جلوی ماهیگیری بعضی شرکت ها را بگیریم، نقش طعمه لذیذ را برای آنها و البته دلالان بازی نکنیم!
- 12
- 3