به گزارش عصر ایران، در آخرین ماه های سال ۹۸ مدیران ایران خودرو و سایپا برخی از محصولات جدیدشان را در حاشیه جلسه دولت به نمایش گذاشتند. این محصولات که برخی از آنها بر مبنای پلت فرم های جدید طراحی شده بود کنجاوی برخی از مخاطبان خودرویی را برانگیخت که در این مطلب نگاهی داریم به یکی از این محصولات که با کد K132معرفی شده است.
پروژه جدید ایران خودرو برای داشتن یک خودروی سدان جدید فعلا K132 نام دارد و هنوز اسمی برای آن اعلام نشده است.
این خودرو بر روی پلتفرم PF1 گروه پژو سیتروئن ساخته شده و الگوی اصلی آن بر مبنای خودروی پژو ۳۰۱ است. با نگاهی به تصاویر منتشر شده از K132، مشخص است که بخش هایی از قالب جانبی، کابین و فریم سقف این خودرو با پژو ۳۰۱ مشترک بوده و بیشترین تغییرات در بخش طراحی جلو و عقب خودرو اتخاذ شده است.
این خودرو در بخش پیشرانه با توجه به جدیدترین اظهارات معاون شرکت ایران خودرو به موتور ایی. اف .۷ توربوشارژ مجهز خواهدشد . این موتور هم اکنون بر روی دنای توربو شارژ نصب شده که بازدهی خوبی نیز داشته است.
پیشرانه ۱.۷ لیتری توربو TC7 قدرتی برابر با ۱۵۰ اسب بخار در کنار گشتاور ۲۱۵ نیوتن متری را در اختیار راننده قرار می دهد.
پورمجیب در مورد نوع گیربکس پیش بینی شده برای استفاده در این خودرو نیز خاطرنشان کرد: گیربکس بکار رفته در این خودرو نیز از نوع اتوماتیک خواهد بود.
پیشتر نیز معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول ایران خودرودر کنفرانس خبری که در اسفندماه ۹۸ در زمینه معرفی برخی از دستاوردهای این شرکت برگزار کرده بود در جمع خبرنگاران در مورد خودروی K132 و تجهیزات و امکانات آن گفت: آنچه که در حاشیه جلسه هیئت دولت به مردم و مقامات معرفی شد، نمونه اولیه K132 بوده و هنوز نسخه نهایی این سدان جدید رونمایی نشده است.
وی ادامه داد: قطعا برای قضاوت بهتر عموم افراد باید منتظر رونمایی از نسخه نهایی K132 باشیم. زیرا با معرفی این نمونه همگان متوجه خواهند شد که دیگر این سدان ارتباطی به پژو ۳۰۱ فیس لیفت ندارد و در اکثر بخش ها ویژگی های متفاوتی نسبت به سدان فرانسوی را دنبال می کند.
فاصله محوری، ظاهر کلی، اجزای کابین، سیستم برق و فنی، ساختار بدنه و… از جمله تفاوت های میان K132 نهایی با پژو ۳۰۱ خواهد بود.
با توجه به اظهارات این مقام ایران خودرو به نظر می رسد که این خودرو در زمینه آپشن و تجهیزات در حال نهایی شدن است اما با توجه به زیرساخت های ایجاد شده نسخه نهایی K132 با تریم داخلی چرم و پارچه عرضه می شود و امکاناتی نظیر فرمان کمکی برقی، سانروف، تهویه الکتریکی، نمایشگر لمسی، کروز کنترل، صندلی های جلو برقی، دوربین و سنسور پارک عقب، چراغ روشنایی روز، رینگ آلومینیومی، کیسه هوای جلو و جانبی و… در آن دیده خواهد شد.
موضوع ورود این خودرو به بازار نیز همواره مورد سئوال علاقمندان بازار خودرو است که در این راستا وزیر صمت در حاشیه جلسه دولت که با نمایش خودروهای جدید ایران خودرو و سایپا همراه بود در مورد زمان عرضه این خودروها گفت: با توجه به آماده بودن فرایند تولید انبوه خودروها، از نظر قانونی ایران خودرو و سایپا می توانند تا ثبت نام و پیش فروش K132 و خانواده رهام و SP100 کراس اوور را آغاز کنند.
وی ادامه داد: این ۴ خودرویی که امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت معرفی شدند، در سال ۱۳۹۹ به دست مشتریان می رسند و در آینده نزدیک چند خودروی دیگر برای عرضه در پایان سال آینده و سال ۱۴۰۰ به مردم معرفی خواهند شد.
اما آخرین اظهار نظر در مورد زمان تولید این خودرو از سوی معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول ایران خودرو بوده است.
پورمجیب در مورد زمان دقیق تولید این خودرو گفت: خودروk132 که حاصل تفکر دانش ایرانی است برپایه پلتفرم ایران خودرو با ۹۲ درصد ساخت داخلی ، تولید آن در بهمن سال جاری آغاز می شود.
عرضه پژو ۲۰۷ پانوراما در نیمه اول سال جاری/ رانا و دنا پلاس برقی می شوند
معاون معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول ایران خودرو گفت : این گروه صنعتی در سال جاری محصولات جدید رانا پلاس ، سورن پلاس ، سمند بهینه ، دنا پلاس اتوماتیک ، ۲۰۷ پانوراما دستی و اتوماتیک وk132 را روانه بازار می کند.
کیانوش پورمجیب افزود: تولید و عرضه چهارمحصول صندوق دار k132 ، کراس اوورk125و هاچ بک k121 و دنای برقی از بهمن سال ۹۹ تا بهمن ۱۴۰۱ در دستور کار این خودرو ساز قراردارد.
پورمجیب خاطرنشان کرد: خودروk132 که حاصل تفکر دانش ایرانی است برپایه پلتفرم ایران خودرو با ۹۲ درصد ساخت داخلی ، تولید آن در بهمن سال جاری آغاز می شود.
وی خاطرنشان کرد: این خودرو به گیربکس اتوماتیک و موتور ای. اف .۷ توربوشارژ مجهز خواهدشد.
معاون تحقیقات ، طراحی و تکوین محصول ایران خودرو از عرضه خودرو ی ۲۰۷ پانوراما در نیمه اول سال جاری خبردادو تصریح کرد: این خودرو در نیمه دوم سال جاری به گیربکس اتوماتیک تجهیز می شود.
پورمجیب درخصوص توسعه قوای محرکه هیبرید و برقی خاطر نشان کرد: محصول رانا و دنا پلاس را برای تولید در این بخش در نظرگرفته شده است و دنای برقی در نیمه اول سال ۱۴۰۰ قابل عرضه است.
پورمجیب گفت : دنا پلاس به عنوان اولین محصول به گیربکس شش سرعته در سال جاری تجهیز می شود. طبق برنامه قرار است در سال جاری ۱۰ هزار گیربکس دستی شش سرعته تولید شود.
پورمجیب خاطرنشان کرد؛ گیربکسAMTشش سرعته اتوماتیک با ۶۰ درصد داخلی سازی در سه ماه پایانی سال جاری آغاز می شود و قرار است در این سال یک هزار دستگاه از این نوع گیربکس تولید شود.
وی با اشاره به طراحی پلتفرم اختصاصی ایران خودرو افزود: این پلتفرم قابلیت پوشش سگمنت های مختلف خودرو شامل سدان ، وانت ، هاچ بک و کراس اوور را خواهد داشت.
- 15
- 2