مطابق با گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، شرکتهای خودروساز ایران خودرو و سایپا در پیش فروش خودرو به مجوز قانونی توجه نکردند.
به گزارش مهر، در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی بررسی گزارش کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی در مورد بررسی اجمالی مشکلات، آسیب ها و چالش های مرتبط با صنعت خودرو (اعم از تولید و واردات) و طرز کار وزارت صنعت و شرکتهای خودروساز داخلی در دستور کار قرار گرفت.
مطابق با این گزارش، خودروهای تولید داخل علاوه بر کیفیت پایین، مصرف سوخت و آلایندگی بسیار زیادی دارند.
همچنین دو شرکت خودورسازی سایپا و ایران خودرو در زمینه پیش فروش خودرو، ضوابط را رعایت نکرده و بسیار فراتر از مجوز خورد پیش فروش کرده اند.
شرکت خودروسازی سایپا مجوز پیش فروش ۱۸۸ هزار دستگاه خودرو را داشته اما یک میلیون و ۱۸۸ هزار دستگاه پیش فروش کرده است و شرکت خودروسازی ایران خودرو هم مجوز پیش فروش ۱۶۳ هزار و ۸۳۰ دستگاه خودرو را داشته اما بالغ بر یک میلیون و ۱۳۲ هزار خودرو پیش فروش کرده است.
پیشفروش چهار محصول ایرانخودرو
گروه صنعتی ایرانخودرو از امروز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت پیشفروش چهار محصول خود را با موعد تحویل آبان، آذر و دی امسال آغاز خواهد کرد.
بر این اساس، ایرانخودرو چهار محصول دنا، پژو ۲۰۶ تیپ ۲، پژو ۲۰۷ و پژو پارس خود را برای پیشفروش از ساعت ۱۱ تا زمان تکمیل ظرفیت عرضه خواهد کرد. پیشپرداخت محصول دنا ۴۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، پژو ۲۰۶ تیپ۲، ۳۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان، پژو پارس ۴۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و پژو ۲۰۷، ۴۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.
----------------------
رئیس انجمن همگن صنایع خودرو و نیرو محرکه استان کرمانشاه:قیمتگذاری دستوری خودرو نتیجه عکس میدهد
عضو هیات مدیره انجمن همگن قطعهسازان کشور معتقد است، قیمتگذاری دستوری خودرو در شرایط کنونی بازار، نتیجه عکس خواهد داد.
بابک کریمخان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به افزایش قیمت خودرو طی چند وقت اخیر و با بیان اینکه قیمت خودرو تابعی از عوامل مختلف است، افزود: وقتی نرخ ارز خصوصا یورو با افزایش حدود ۳۰ درصدی از ۱۳ هزار تومان به ۱۶ هزار تومان رسیده و هزینه دستمزد نیروی کار نیز افزایش حدود ۳۰ درصدی داشته، نمیتوان انتظار داشت این عوامل بر بازار خودرو بیتاثیر باشد.
کریمخان تاکید کرد: از سوی دیگر بسیاری از قطعات وارداتی خودرو و حتی مواد اولیه مورد نیاز داخلی از جمله فولاد، آهن، آلومینیوم و... هم دچار افزایش قیمت شده است.
رئیس انجمن همگن صنایع خودرو و نیرو محرکه استان کرمانشاه اضافه کرد: اگرچه خودروسازان به دلیل محدودیتهای دستوری که برای آنها در نظر گرفته شده، افزایش قیمتی را اعمال نکرده اند، اما بازار راه خود را پیش میگیرد و سعی در تطابق قیمتها با شرایط واقعی دارد.
وی معتقد است، در چنین شرایطی، جلوگیری دستوری از افزایش قیمت خودرو نه تنها جواب نمیدهد، بلکه نتیجه عکس در بازار خواهد داشت.
عضو هیات مدیره انجمن همگن قطعه سازان کشور با بیان اینکه جلوگیری از افزایش قیمت خودرو باعث زیان انباشته خودروسازان و کاهش نقدینگی آنها خواهد شد، تاکید کرد: در چنین شرایطی خودروساز دیگر نقدینگی کافی برای افزایش تولید خودرو نخواهد داشت و این کاهش تولید به افزایش قیمت دامن میزند.
به گفته کریمخان، اگر دولت اجازه بدهد قیمت خودرو متناسب با هزینه تمام شده آن بالا برود، نقدینگی در اختیار خودروسازان نیز بیشتر خواهد شد و میتوانند با افزایش تولید به تعدیل قیمتها در بازار کمک کنند.
وی با بیان اینکه هم اکنون اختلاف قیمت خودرو درب کارخانه و بازار آزاد بسیار زیاد است، یادآور شد: این تفاوت قیمت گاهی تا ۵۰ یا ۶۰ درصد هم برای برخی خودروها میرسد که البته به جیب خودروساز نمیرود.
کریمخان با بیان اینکه در این شرایط همه افراد سعی میکنند به نوعی از این حاشیه سود ستفاده کنند و این امر به نابسامانی بازار دامن میزند، گفت: شاهدیم با علام ثبت نام خودرو همه افرادی که شرایط آن را دارند نامنویسی میکنند و به محض تحویل آن را میفروشند و سود قابل توجهی هم عایدشان میشود.
وی با بیان اینکه با چنین شرایطی امکان کاهش قیمتها در بازار وجود ندارد و هرگونه جلوگیری از افزایش قیمت دستوری نیز نه تنها تاثیری بر بازار آزاد نخواهد داشت بلکه نتیجه عکس میدهد، گفت: باید اجازه داده شود قیمت خودرو بر اساس عرضه و تقاضا در بازار تعیین شود.
عضو هیات مدیره انجمن همگن قطعه سازان کشور خواستار کاهش حساسیتها نسبت به بازار خودرو شد و افزود: باید دست از سر بازار خودرو برداریم و اجازه بدهیم بر اساس عرضه و تقاضا پیش برود.
- 18
- 4