شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۰۹:۵۹ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۱۲۷۳
اخبار بازار خودرو

نه به آزادسازی قیمت خودرو/ عرضه ۴۳ هزار خودرو به بازار طی هفته‌های آینده

آزادسازی قیمت خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

حسین مدرس‌خیابانی که نزدیک به سه ماه سرپرستی وزارت صمت را بر عهده داشت، در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس تاکید کرده رشد نرخ ارز، قیمت خودرو را بالا برده و این وزارتخانه می‌خواهد عطش تقاضا را به واسطه افزایش عرضه کنترل کند نه با بگیر و ببند و حتی تنوع دادن به طرح‌های فروش. خیابانی تاکید کرده «طبق طرح‌ وزارت صمت، امسال ۴ مرحله فروش ۷۵ هزار دستگاهی خودرو انجام خواهد شد تا در مجموع ۳۰۰ هزار دستگاه از محصولات خودروسازان از طریق روش‌های فروش فوق‌العاده، پیش فروش و مشارکتی در اختیار مشتریان قرار گیرد.»

از مدرس‌خیابانی درباره ریشه التهابات بازار خودرو پرسیده شده و وی تاکید کرده که تا پیش از تکانه‌های ارزی، وزارت صمت اقداماتی را در راستای آرامش بازار انجام داده، اما صعود نرخ ارز، شرایط را تغییر داده است. به گفته وی «همان طرح‌های قبلی فروش همچنان ادامه خواهند یافت، هرچند وزارت صمت می‌خواهد به واسطه رشد تولید و عرضه، از التهابات بازار بکاهد.» وزیر پیشنهادی صمت ابراز امیدواری نیز کرده که با ایجاد تناسب بین نرخ ارز و ریال، قیمت خودرو با سطح درآمدی مردم متعادل شود. این در حالی است که با توجه به شرایط اقتصادی کشور، احتمال متعادل شدن نرخ ارز و ریال بسیار پایین به‌نظر می‌رسد. از سوی دیگر، افزایش تولید و عرضه نیز سختی‌های خاص خود را دارد، از جمله اینکه تامین قطعات از خارج روندی طبیعی ندارد و کمبود نقدینگی نیز اجازه نمی‌دهد تامین قطعات داخلی در مسیری هموار قرار گیرد. در حال حاضر پارکینگ‌های خودروسازان پر است از محصولاتی ناقص که به‌دلیل کمبود قطعه امکان تجاری‌سازی ندارند و طبعا تا وقتی مشکل تامین قطعات حل نشود، نه ناقصی‌ها را پایانی هست و نه تولید به اندازه نیاز بازار (حتی نیاز واقعی نه کاذب) بالا خواهد رفت. 

 نکته دیگر اینجاست که خودروسازان می‌گویند به‌دلیل نرخ‌گذاری دستوری، محصولاتشان را با زیان به تولید می‌رسانند و از همین رو نقدینگی لازم برای تامین قطعات موردنیاز، به خزانه‌شان واریز نمی‌شود. آنها معتقد به آزادسازی یا حداقل قیمت‌گذاری در حاشیه بازار هستند، حال آنکه مدرس‌خیابانی حرف از واقعی‌سازی قیمت می‌زند. وی با بیان اینکه خودروسازان بزرگ دارای شبکه انحصار هستند، تاکید کرده «آزادسازی قیمت خودرو مورد درخواست ما نیست؛ هرچند نمی‌گوییم که با این موضوع موافقیم یا مخالف، اما درخواست‌مان واقعی‌سازی قیمت است.» 

به گفته مدرس‌خیابانی، «در حال حاضر خودروسازان محصولاتشان را زیر قیمت تمام شده عرضه می‌کنند؛ بنابراین از شورای رقابت، سازمان حسابرسی یا هر نهاد نظارتی دیگری می‌خواهیم با بررسی اسناد و مدارک شرکت‌های خودروساز، حداقل اجازه دهند آنها محصولات‌شان را متناسب با قیمت تمام شده بفروشند.» مدرس‌خیابانی در نهایت وعده داده اتفاقاتی که در خرداد ۹۹ برای خودرو افتاد، یعنی افزایش قیمت غیر‌متعارف نسبت به بقیه کالاها، تکرار نخواهد شد. اما نکته دیگری که وزیر پیشنهادی صمت به آن اشاره کرده، مادام‌العمر نبودن توقف واردات خودرو به کشور است. در حال حاضر به‌دلیل جلوگیری از خروج ارز، واردات خودرو ممنوع است و این در حالی است که با توجه به صعود نرخ ارز، خیلی‌ها معتقدند پس از عبور کشور از شرایط تحریم و بهبود اوضاع ارزی، آزادسازی واردات و حتی کاهش تعرفه نمی‌تواند خطری جدی را متوجه صنعت خودرو کند. 

در این مورد، مدرس‌خیابانی تاکید کرده که الان بهترین فرصت برای خودروسازان است تا کیفیت و بهره‌وری را بالا ببرند و آماده رقابت با خارجی‌ها شوند. به گفته وی، دوران تاتی تاتی خودروسازان به سر آمده و آنها باید بزرگ شوند تا اگر در سال‌های آینده درهای واردات باز شد، اجازه جولان به خودروهای خارجی در بازار را ندهند. وزیر پیشنهادی صمت اما در پاسخ به این پرسش که وی موافق تعیین سقف قیمت در بازار خودرو است، تاکید کرده اعتقادی به این طرح ندارد. پیش‌تر سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اعلام کرد شهروندان نمی‌توانند خودروهای صفر خود را با قیمتی بیش از «نرخ کارخانه به علاوه ۱۰ درصد سود» بفروشند. این طرح البته مخالفان زیادی داشت و در نهایت نیز اجرایی نشد.

عرضه ۴۳ هزار خودرو به بازار طی هفته‌های آینده

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، ضمن تاکید براینکه با ترخیص قطعات مورد نیاز شرکت ایران‌خودرو از گمرک، میزان خودرو های دپو شده در پارکینگ‌ها تا ۵۰ درصد کاهش پیدا خواهند کرد، از ارائه ۴۳ هزار دستگاه خودرو طی هفته‌های آینده خبر داد.

به گزارش ایسنا، حسین مدرس‌خیابانی با بیان اینکه نبود قطعات بهانه نیست، گفت: طبق آمار و ارقام، در چهار ماهه ابتدایی سال جاری به طور تقریبی، بیش از  ۳۶۰ هزار دستگاه خودرو سواری تولید کردیم که حدود ۱۹ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: با افزایش تولید، همچنین میزان تحویل خودروها نیز  افزایش حدود ۳۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است.

وی با یادآوری اینکه میزان خودروهای ناقص به لحاظ قطعات یا همان خودروهای کف پارکینگ سال گذشته در همین ایام، حدود ۱۸۰ هزار دستگاه بوده است، اعلام کرد: در حال حاضر شمار خودروهای ناقص و دارای کسری قطعات در حدود  ۸۰ هزار دستگاه است  که به مرور قطعات آن‌ها در حال تکمیل و تجاری‌سازی است.

مدرس‌خیابانی خبر داد: احتمالا طی همین هفته یا هفته‌های آینده ۴۳ هزار دستگاه خودرو به سرعت آزاد خواهند شد؛ چراکه قطعات آن‌ها رسیده است.

  • 15
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش