به گزارش ایسنا، در دی ماه سال جاری و در نشست شورای رقابت تعیین نرخ خودروهای کوئیک s و سایناs از طريق روش کلینیک تجاری به مرکز ملی رقابت واگذار شده بود.
این در حالیست که تازه ترین اعلام شورای رقابت از انجام قيمتگذاري این دو خودرو برای سه ماهه پایان سال حکایت دارد.
براین اساس، نرخ کارخانه سایناs ١٤٠ میلیون و ۶۲۵ هزار تومان و نرخ کارخانه کوئیکs ١٢٥ میلیون و ۳۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان برای اعلام شد.
از آغاز امسال که شورای رقابت که قيمتگذاري خودرو وارد شد هر سه ماه یکبار و براساس تورم بخشی بانک مرکزی قیمت خودروهای مشمول مورد محاسبه و جهت اجرا به خودروسازها ابلاغ و در نهایت فروش از طریق ثبت نام و انجام قرعه کشی انجام می شود.
این در حالیست که اعلام اخیر شیوا- رئیس شورای رقابت- از این حکایت داشت که با بررسی تورم بخشی برای وضعیت قیمتی خودروسازها، شورای رقابت تصمیم گرفت که هیچ افزایش قیمتی تا پایان سال اعمال نشود.
او گفته بود که تورم بخشی از سوی بانک مرکزی برای ایران خودرو ۱۴.۱ درصد و برای سایپا ۱۴.۷۵ درصد اعلام شد که با توجه به افزایش نسبی بهره وری و کیفیت باید خودروسازان حدود ۱۰ درصد افزایش قیمت می دادند اما از آنجا که فعلا نرخ در بازار خودرو کاهشی است و این روند ادامه پیدا می کند، همچنین به علت کرونا تقاضا در امسال پایین است، به علت جلوگیری از ایجاد هیجان در بازار خودرو هیچ افزایش قیمتی تا پایان سال نداریم.
زیان انباشته خودروسازان بزرگ کشور به ۴۳ هزار میلیارد تومان رسید
ارائه صورتهای مالی ۹ ماهه خودروسازان به بورس، نشان میدهد که زیان انباشته سه خودروساز بزرگ کشور (ایرانخودرو، سایپا و پارسخودرو) تا پایان آذرماه سال جاری، حدود ۴۳ هزار میلیارد تومان متضرر شدهاند.
به گزارش ایسنا، از ابتدای سال جاری تا پایان آذر ماه، با وجود اینکه رشد هفت درصدی در آمار تولید این خودروسازان طی ۹ ماهه امسال در مقایسه با ۹ ماه نخست سال گذشته ایجاد شده است؛ نهتنها زیان انباشته ایرانخودرو، سایپا و پارسخودرو کاهش پیدا نکرده، بلکه این زیاندهی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بیشتر هم شده است.
طبق صورتهای مالی خودروسازان، گروه صنعتی ایرانخودرو از ابتدای سال جاری تا پایان آذر، بیش از ۱۱ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان زیان کردهاند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (۷۹۹۴ میلیارد تومان) حدود ۳۵۰۰ میلیارد تومان افزاش پیدا کرده است. در مجموع میزان زیان انباشته ایرانخودرو تا پایان آذرماه سال جاری، قریب به ۲۶ هزار میلیارد تومان (۲۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان) ثبت شده است.
در گروه خودروسازی سایپا نیز در ۹ ماهه سال جاری بیش از ۳۸۰۰ میلیارد تومان متضرر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته (نزدیک به ۳۳۰۰ میلیارد تومان) حدود ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش زیان را نشان میدهد. این شرکت تا پایان آذرماه امسال بالغ بر ۱۳ هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارد.
سومین خودروساز بزرگ ایران، طی ۹ماه نخست سال جاری، بیش از ۱۲۴۷ میلیارد تومان زیان کرده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (۸۹۵ میلیارد تومان)، بالغ بر ۳۵۰ میلیارد تومان افزایش ضرردهی داشته است. در نهایت هم صورتهای مالی پارسخودرو نشان از زیان انباشته بیش از ۴۱۰۰ میلیارد تومانی تا پایان آذر ۱۳۹۹ دارد.
- 9
- 7
شعبان معصومی
۱۳۹۹/۱۱/۱۲ - ۱۴:۱۱
Permalink