دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۵۲ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۰۰۶۴
اخبار بازار خودرو

حذف شورای رقابت از قيمت‌گذاری خودرو/قيمت خودروهاي داخلي در بورس كالا تعيين مي‌شود؟

طرح تحول صنعت و بازار خودرو

به گزارش روزنامه اعتماد، كميسيون صنايع و معادن مجلس در بررسي «ماده ۴ طرح تحول صنعت و بازار خودرو» راي به حذف «شوراي رقابت از قيمت‌گذاري خودرو» داده است. اين مصوبه فروش خودرو را از مسير بورس كالا عنوان كرده و اگر در مجلس و شوراي نگهبان نهايي شود، شوراي رقابت ديگر دخل و تصرفي در قيمت‌گذاري محصولات خودرويي نخواهد داشت. شوراي رقابت معتقد است اگر در بازار سهم يك يا چند بنگاه يا شركت توليد‌كننده، خريدار و فروشنده از عرضه و تقاضاي بازار به ميزاني باشد كه قدرت تعيين قيمت يا مقدار را در بازار داشته باشد، يا ورود بنگاه‌هاي جديد به بازار يا خروج از آن با محدوديت مواجه باشد بايد مديريت لازم جهت تعيين دستورالعمل قيمت‌گذاري انجام شود. اما اين‌گونه كه پيداست نمايندگان مجلس درصدد حذف شوراي رقابت از روند قيمت‌گذاري خودرو برآمده‌اند. بر اساس مصوبه اوليه اين كميسيون، قيمت پايه عرضه خودرو در بورس توسط سازمان حمايت از مصرف‌كننده تعيين شده و ساز و كار تحقق قيمت گذاري بايد در بورس كالا مهيا شود. علاوه بر عرضه خودرو در بورس، مسائلي مانند كيفيت، بومي‌سازي، قطعه‌سازان، خدمات پس از فروش و... نيز در اين طرح بررسي شده است. 

كشف قيمت خودرو در بورس/ فروش در كارخانه

مهدي مطلب‌زاده، رييس كميته ساخت داخل انجمن صنايع همگن قطعه‌سازي معتقد است؛ تعيين قيمت‌ها در شوراي رقابت يا ستاد تنظيم بازار كاملا دستوري بود اما ممكن است با حذف شوراي رقابت و ساير ارگان‌هايي كه در بخش قيمت‌گذاري خودرو فعاليت دارند، وضعيت بازار بهبود پيدا كند.

اين فعال حوزه خودرو با تاكيد بر اينكه قيمت خودرو بايد در حاشيه بازار تعيين شود تا خودروساز زيان نكند و واسطه‌گري‌ها و دلالي‌ها كمرنگ شود، افزود: البته در حال حاضر موضوعي كه مطرح شده در خصوص نرخ‌گذاري‌ها در بورس كالاست كه اين قضيه هم با ابهاماتي همراه است و بنده هم درك نمي‌كنم و به اعتقاد من خودرو جزو كالاهايي محسوب نمي‌شود كه بتوان آن را در بورس كالا عرضه كرد. مطلب‌زاده خاطرنشان كرد: پروسه عرضه خودرو در بورس مشخص نيست و معلوم نشده اگر فردي متقاضي خريد خودرو باشد چگونه مي‌تواند آن را از بورس تهيه كند، ضمن آنكه نفرات بعدي كه بخواهند همان خودرو را تهيه كنند، روند خريد چگونه خواهد بود و آيا با قيمت‌هاي بالاتر يا پايين‌تري بايد خودرو را تهيه كنند؟ 

اين فعال حوزه خودرو با بيان اينكه به نظر مي‌رسد تنها راه‌حل خريد خودرو در حاشيه بازار باشد، ادامه داد: بورس كالا مي‌تواند تنها مكاني براي كشف قيمت باشد و با همان قيمتي كه بورس مشخص كرد خودروساز هم اقدام به فروش خودرو كند.

طرح تحول صنعت و بازار خودرو

مواد اوليه خودرو انحصاري است

مطلب‌زاده در خصوص ورود شوراي رقابت در گذشته براي قيمت‌گذاري خودرو به منظور انحصاري بودن خودرو نيز گفت: خودرو انحصاري نيست و بيش از۴۰ مجوز خودروسازي در كشور وجود دارد كه برخي از اين خودروسازي‌ها خصوصي و برخي ديگر دولتي هستند اين در حالي است كه كليه مواد اوليه ما از فولاد، پتروشيمي‌ها و آلومينيوم ما انحصاري و در دست دولت است و هيچ قيمت‌گذاري دستوري هم براي اين مواد وجود ندارد و قيمت‌ها براي اين مواد آزاد هستند و با نرخ فوب خليج‌فارس بايد بفروشند و حتي گران‌تر از نرخ‌هاي جهاني هم عرضه مي‌شوند، اما قيمت محصول نهايي كه از اين مواد اوليه توليد مي‌شود قيمت دستوري دارد و گفته مي‌شود كه انحصاري هستند. اين فعال حوزه خودرو در خصوص هدف مجلس از اين تصميم و حذف شوراي رقابت از نرخ‌گذاري‌هاي دستوري گفت: خودرو در حال حاضر به صورت محدود در كشور عرضه مي‌شود و عده‌اي كه داراي رانت هستند هميشه با فرصت‌طلبي از اين شرايط سوءاستفاده مي‌كنند و مجلس براي جلوگيري از اين قضيه به حذف شوراي رقابت از نرخ‌گذاري خودرو راي داد.

اختلاف قيمت۱۰۰ تا ۲۵۰ ميليون توماني خودرو

او با اشاره به نحوه عرضه خودرو و ثبت‌نامي‌ها تصريح كرد: اولين بار كه براي فروش خودرو ثبت‌نامي‌ها صورت گرفت ۷ ميليون نفر براي اين قضيه اقدام كردند؛ اين در حالي است كه نياز كشور اين تعداد نيست و تنها اين فاصله قيمت كارخانه تا بازار آزاد مردم را براي ثبت‌نام ترغيب كرده بود، زيرا خودرويي كه در كارخانه ۱۵۰ ميليون تومان است با دوبرابر يا بيشتر به راحتي در بازار مي‌فروشند و بازار خودرو در ايران تنها به دلالي دامن زده است و هم‌اكنون بين ۱۰۰ تا ۲۵۰ ميليون تومان اختلاف قيمت بين بازار با خودروسازي‌هاست.

مطلب‌زاده افزود: در صورتي كه قيمت‌ها درست تعيين شود و در حاشيه بازار باشد، مصرف‌كننده واقعي وارد بازار خواهد شد و قيمت‌ها نيز ارزان‌تر مي‌شود و به نفع توليدكننده و مصرف‌كننده خواهد بود. رييس كميته ساخت داخل انجمن صنايع همگن قطعه‌سازي گفت: پيش از حضور شوراي رقابت در قيمت‌گذاري خودرو هر كسي كه قصد خريد خودرو را داشت ثبت‌نام مي‌كرد و قيمت بازار و كارخانه فرقي با هم نمي‌كرد و مشكلي هم به وجود نمي‌آمد. مطلب‌زاده خاطرنشان كرد: هر نفوذي در تعيين قيمت‌ها در بازار مشكل ايجاد مي‌كند اما در صورتي كه تيراژ خودروسازي‌ها افزايش پيدا كند قطعا نرخ‌ها كاهش پيدا مي‌كند.

نرخ‌گذاري بر اساس قيمت تمام شده كالا 

اين فعال حوزه خودرو در مورد نرخ‌گذاري‌ها نيز افزود: اين موضوع بر اساس قيمت تمام شده محصول صورت خواهد گرفت و بر اساس نياز بازار نرخ‌ها مشخص خواهند شد و با تعامل بين مصرف‌كننده و توليدكننده صورت خواهد گرفت.

مطلب‌زاده گفت: زياني كه در اين مدت قطعه‌ساز داشته تنها در يك مورد نبوده و در چندين مورد رخ داده است اول اينكه سرمايه در گردش قطعه‌ساز در دست خودروسازها باقي مانده است و بلوكه شده و گفته مي‌شود توان پرداخت معوقات قطعه‌ساز را هم ندارند، بنابراين قطعه‌سازان هم زيان مي‌كنند، زيرا بر اساس مطالبات خود كه حدود ۴۲ هزار ميليارد تومان است و با توجه به اين حجم از مطالبات آرانددي (تحقيق و توسعه) و خطوط جديد نمي‌توانند داشته باشند و كشور هم زيان مي‌بيند، زيرا اشتغالي كه مدنظر است را نمي‌توانند ايجاد كنند و ماشين‌آلات جديد را نمي‌توانند تهيه كنند تا كيفيت و سرعت توليد را افزايس دهند.

  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش