شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۶۱۱۰۰۰۸۱

چه زمانی باید خودرو را به کارواش برد؟

نکات نگداری خودرو,زمان شست‌و‌شوی خودرو,نحوه شست‌و‌شوی خودرو

شست‌وشوی خودرو یکی از ساده‌ترین مواردی است که در طول عمر خودرو و افت قیمت آن تأثیرگذار است. اما چه زمانی باید خودرو را به کارواش برد یا در منزل به شست‌وشوی آن پرداخت؟

خودرو برای مالک اصلی آن یک سرمایه‌گذاری نسبتاً بزرگ است و در طول عمر آن هزینه‌هایی زیادی خرج تعمیر و نگهداری آن مانند تعویض روغن، تایرها و لنت‌های ترمز می‌شود. بسیاری از رانندگان که ارتباط نزدیکی با خودروی خود پیدا می‌کنند و درواقع به آن شخصیت می‌دهند، بیشتر موارد ایمنی و ملاحظات نگهداری آن را رعایت می‌کنند. اما آیا تابه‌حال مورد ساده‌ای مانند شست‌وشوی خودرو را هم به عنوان یک سرمایه‌گذاری بلند مدت در نظر گرفته‌اید؟ هرچندوقت یک‌بار باید خودرو را تمیز کرد؟ اهمیت این موضوع تا چه‌حد است؟

گاهی اوقات، تمیز کردن خودرو واضح و منطقی است. به عنوان مثال پس از رانندگی در یک جاده‌ی خاکی، خودرو به قدری کثیف می‌شود که شست‌وشوی آن به اولویت مهم تبدیل می‌شود. یا کابوس پارک در زیر درختان و عملیات نامحسوس پرندگان روی شیشه‌ها و بدنه‌ی خودرو، که تقریباً هر راننده‌ای آن را تجربه کرده است. آیا باید شست‌وشوی دستی یا کارواش خودرو را در قالب سرویس‌های تعمیر و نگهداری دانست؟ جواب این سؤال مثبت است. در واقع به دلایلی چون محافظت از رنگ بدنه و جلوگیری از خوردگی و زنگ‌زدگی یا تمیز نگه‌داشتن آن برای فروش به قیمت بالاتر در آینده، شستن ماشین بر اساس یک برنامه‌ی منظم امری لازم است.

شست‌و‌شوی خودرو هرچند وقت ‌یکبار لازم است؟

بیشتر کارشناسان، شستن ماشین را هر ۲ هفته یا هر ۲۰ روز یک‌بار به‌طور منظم توصیه می‌کنند. اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که نمک نسبتاً زیادی وجود دارد (نزدیک دریا یا مناطق برفی که بیشتر اوقات جاده‌ها نمک پاشی می‌شوند)، برای جلوگیری از پوسیدگی، خوردگی و زنگ‌زدگی باید در فواصل زمانی کمتری خودرو را شست‌وشو داد.

اگر بیشتر اوقات در مناطق روستایی و یا حاشیه‌ی شهرها که درخت‌ها و محیط سبز بیشتری وجود دارد، رانندگی می‌کنید باید بیشتر از دیگر رانندگان مراقب خودرو باشید. همانطور که ذکر شد کابوس پرندگان، به دلیل اسیدی بودن نباید مدت زمان زیادی روی بدنه‌ی خودرو بماند؛ این مورد برای حشرات و شیره‌یی گیاهان نیز صدق می‌کند. در صورت وجود هرگونه از این موارد روی بدنه خودرو، هرچه زودتر به تمیز کردن آن‌ها اقدام کنید. اگر روزانه از خودرو استفاده نمی‌کنید و در گاراژ سرپوشیده پارک می‌شود، می‌توان فاصله‌ی بین دفعات کارواش یا شست‌وشو را بیشتر کرد.

باور عمومی بر این است که در فصل تابستان باید بیشتر به شست‌وشوی خودرو پرداخت؛ اما جالب است بدانید که در فصل زمستان خودرو به شست‌وشوی بیشتری نیاز دارد. قاتل بدنه‌ی خودرو در فصل سرما، نمک است. توصیه می‌شود در این فصل به دفعات بیشتری و البته با دستگاه‌های فشار قوی به تمیز کردن و از بین بردن نمک روی بدنه بپردازید.

بدیهی است که کابین خودرو در معرض نمک یا حشرات نیست، ولی از تمیز کردن این قسمت از خوردو غافل نشوید. برای تضمین نبود هرگونه خرده‌های موارد خوراکی، برگ خشک شده یا موی سگ از جاروی برقی به‌خصوص در زیرپایی‌ها و شکاف صندلی‌ها استفاده کنید. برای شست‌وشو و از بین بردن لک‌های صندلی‌ها، می‌توان از ترکیب آب گرم و مواد شوینده استفاده کرد. البته برای جلوگیری از پارگی و افت کیفیت روکش‌های چرمی، باید هر ۳ ماه یک‌بار آن‌ها را تمیز و از مواد مخصوص استفاده کرد. اگر رانندگی با خودرو شغل اصلی فرد باشد یا کابین بیش از اندازه در معرض نور خورشید قرار داد، این زمان به ۲ ماه کاهش پیدا می‌کند.

واکس و پولیش بدنه لازم است؟

برای حفظ کیفیت رنگ و حفظ بهترین شرایط بدنه، توصیه می‌شود حداقل سالی ۲ بار واکس زدن را در نظر داشته باشید. برای تشخیص وضعیت بدنه آزمایش زیر را انجام دهید:

کمی آب را روی بدنه‌ی خودرو بریزید. اگر آب به حالت قطره مانند در آمد، بدنه و رنگ در وضعیت مناسبی قرار دارد در غیر این‌صورت، زمان واکس زدن فرا رسیده است.

فواید واکس بدنه، بیشتر از صرفاً براق و زیبا کردن خودرو است. موارد خورنده‌ای که پیشتر ذکر کردیم، مانند نمک، شیره‌ی گیاهان، حشرات، کابوس پرندگان و ... ، با واکس زدن بدنه از بین می‌روند. علاوه بر این واکس روی بدنه، به عنوان یک لایه‌ی محافط بین رنگ و گردوخاک عمل می‌کند. در پایان، بهترین کاری که می‌توان برای تمیز کردن خودرو انجام داد، سرویس کامل پولیش و کارواش است. بیشتر مراکز کارواش حرفه‌ای و بزرگ، سرویس کامل شست‌وشوی خودرو از کابین تا بدنه و جلوپنجره را با قیمت‌های مختلف انجام می‌دهند. با این‌کار که البته به راحتی توسط خود فرد هم قابل انجام است، نفس تازه‌ای به خودرو خواهید بخشید.

بهترین توصیه‌ای که برای حفظ ظاهر و وضعیت خودرو می‌توان داشت، شست‌شوی ساده هر ۲ هفته، واکس بدنه هر ۶ ماه و تمیز کردن کابین هر چند ماه یک‌بار است.

  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش