تاریخچه و آشنایی با گروه بهمن(+محصولات)
گروه بهمن در سال ۱۳۳۱ و در راستای فعالیت در زمینه حمل و نقل دریایی و حق العمل کاری نمایندگیهای تجاری ، به نام شرکت سهامی ایران خلیج کو تاسیس شد.
تاریخچه گروه بهمن
گروه بهمن خودرو از سال ۱۳۳۸ با اخذ مجوز ساخت از سوی وزارت صنایع و معادن اقدام به مونتاژ وانت سه چرخ مزدا با ظرفیت ۲۰۰ کیلوگرم نمود و سپس در سال ۱۳۵۰ با افزایش سرمایه، حوزه فعالیتش را به ساخت و مونتاژ انواع وانتهای مزدا تغییر داد و در همین راستا ساخت و مونتاژ انواع وانتهای مزدا ۱۰۰۰ cc با ظرفیت ۵۰۰ کیلوگرم را به مرحله تولید رسانید.
همزمان با مونتاژ انواع وانتهای مزدا ۱۰۰۰ با ظرفیت ۵۰۰ کیلوگرم، به حجم محصولات خود افزود. در این سال، نام شرکت به «کارخانه اتومبیلسازی مزدا» تغییر یافت. در سال ۱۳۶۳ وانت مزدا ۱۶۰۰ به مرحله تولید رسید و همزمان گروه بهمن به «ایران وانت» تغییر نام داد. در سال ۱۳۶۶ مونتاژ اولین سری وانت مزدا ۱۸۰۰ در این شرکت آغاز شد؛ تا اینکه در اواخر سال ۱۳۷۲ با ساخت و مونتاژ انواع وانت و ورود به حوزه تولید خودروهای سواری با تولید سواری مزدا ۳۲۳، حوزه فعالیتش گسترش معناداری پیدا نمود.
در تاریخ ۱۳۷۸/۴/۲۸ و بر اساس مصوبه مجمع عمومی فوقالعاده صاحبان سهام و با تغییر اساسنامه، نقطه عطف ديگری برای شرکت محقق شد و با تغيير نام آن به «گروه بهمن» به عنوان يك هلدينگ، حوزه فعاليتهايش را به حوزههای توليدی، بازرگانی و سرمایهگذاری گسترش داد.
در سال ۱۳۸۳، با هدف تولید انواع خودروهای تجاری (کامیون، کامیونت،کشنده و مینی بوس) شركت بهمن دیزل تحت برند ایسوزو ژاپن تاسیس گردید؛ گروه بهمن پس از مدت كوتاهی به سبب کیفیت بالای محصولات، سهم عمده بازار کامیونتها را در اختيار گرفت و افتخاراتی نظير خودروساز نمونه و یکی از صد شرکت برتر کشور را كسب نمود.
گروه بهمن با راه اندازی خط تولید خودروی سواری پاجرو(SUV) در سال ۱۳۸۴ و خودروی ون مسافربری نارون در سال ۱۳۸۵وارد عرصه تولید خودروهای سواری شاسی بلند و ون گردید.
تولید سواری مزدا ۳ منطبق با فناوری روز جهان، طراحی و توليد انواع کاربری کامیونتهای ایسوزو، تأسیس شرکت سیباموتور به منظور تولید انواع کشندههای تکمحور و جفتمحور و کامیونهای سنگین و نیمهسنگین با مشارکت شرکت تراکتورسازی ایران ازجمله مهمترین اقدامات گروه بهمن در سال ۱۳۸۶ بود.
گروه بهمن موتور در سال ۱۳۸۸ موفق شد وانت دوکابین کاپرا را در دو مدل تك و دو ديفرانسيل و همچنین مینیبوس ایسوزو ژاپن با نام سحر را تولید كند و در سال ۱۳۸۹ مزدا ۳ جدید را همگام با ديگر كشورهای جهان به بازار ارائه نماید.
در سال ۱۳۹۱ گروه بهمن با عرضه خودروهای مزدا ۲، کامیون ایسوزو مدل FVR(18 ton)، وانت تککابین کاپرا، مزدا ۳ با موتور ۱۶۰۰، کشنده J6 و سواری آسا موفقیتهای خود را در عرصه توسعه محصولات خودرویی استمرار بخشید.
در سال ۱۳۹۳ خودروهای سواری شاسیبلند لندمارک، سواری آسا B50F با موتور ۱۸۰۰، وانت کارا ۱۷۰۰ سیسی، و در حوزه خودروهای تجاری کامیون کمپرسی J6 و مینیبوس مکسوس به سبد محصولات این شرکت اضافه شد. همچنین در راستای توسعه محصولات در سال ۱۳۹۴ وانت ایسوزو DMAX و کامیونت ۶ تن FAW عرضه گردید.
محصولات گروه بهمن
سواری
مزدا ۳
مزدا ۲
میتسوبیشی پاجرو
بسترن بی ۵۰
لندمارک
وانت بار
وانت کاپرا
وانت مزدا
کامیون
کامیون وکامیونت ایسوزو
مینی بوس و ون[ویرایش]
مینی بوس ایسوزو (سحر)
سیبا ون
معرفی برخی از محصولات گروه بهمن :
مزدا ۳
مزدا ۳ خودرو سواری کامپکت ژاپنی با موتور جلو و محور جلو است که از سال ۲۰۰۳ در شرکت مزدا موتور تولید میشود.
در سال ۲۰۰۳ کمپانی مزدا اولین نسل مزدا۳ را بعنوان مدل ۲۰۰۴ روانه بازار خودروهای کوچک نمود و آنرا جانشینی برای مزدا ۳۲۳ قرار داد. این خودرو در پلت فرم سی ۱ فورد قرار دارد که از دیگر خودروهای هم پلت فرم میتوان به فورد فوکوس اشاره کرد. مزدا ۳ در ژاپن و چین با نام اکسلا عرضه میگردد.
در سال ۲۰۰۶ نسخه فیس لیفتی از نسل اول مزدا۳ در بازارهای جهانی عرضه شد که نسخه مونتاژی نسل اول این خودرو در ایران، از مدل فیس لیفت شده بودند که تنها در نسخه سدان و در ۳ تیپ تجهیزاتی عرضه شدند که بخش فنی هر ۳ تیپ از پیشرانه یکسان ۲٫۰ لیتری بنزینی بهمراه گیربکس یکسان اتوماتیک ۴ دنده با قابلیت تعویض دنده بصورت دستی (توسط راننده) بهرهمند بودند.
وانت کاپرا
وانت کاپرا در اصل محصول شرکت زدایکس اتو چین با نام گراندتایگر میباشد.
موتور وانت کاپرا دو کابین ۲۴۰۰ سی سی حجم دارد و ۱۲۵ اسب بخار قدرت تولید میکند.
همچنین گیربکس وانت کاپرا پنج سرعته به صورت دستی است. باک بنزینی این خودرو ۷۴ لیتری است که در هر ۱۰۰ کیلومتر سیکل ترکیبی حدود ۱۰٫۵ بنزین مصرف میکند.
از تجهیزات ایمنی و امکانات رفاهی این خودرو میتوان به سیستم ترمز + EB ABS، کیسه ایمنی هوا (ایربگ) و بالابر اتوماتیک شیشهها اشاره کرد.
بسترن بی ۳۰ ( Besturn B30)
بسترن بی ۳۰ ( Besturn B30) یک خودرو محصول شرکت فاو است. فاو بسترن بی ۳۰ از سال ۲۰۱۵ وارد بازار چین شد. شرکت خودروسازی FAW، اولین و بزرگترین شرکت تولیدکننده خودرو در چین است که با همکاری فولکس واگن، آئودی، مزدا و جنرال موتورز به تولید سالانه بیشتر از ۳ میلیون دستگاه رسید. بسترن B30 بر روی پلتفرم بورا فولکس واگن ساخته شده که پیش از این در مدل موفق فولکس واگن جتا نیز به کار رفته بود.
گردآوری: بخش خودروی سرپوش
- 14
- 4