سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۲۰۰۶۵

دلایل سوختن واشر سر سیلندر چیست؟

سوختن واشر سر سیلندر,علائم سوختن واشر سر سیلندر,نشانه های سوختن واشر سر سیلندریکی از مهمترین اجزای موتوری ماشین واشر سرسیلندر است
از عیوب رایج در پیشرانه های احتراقی میتوان به سوختن واشر سرسیلندر اشاره نمود. اگر این قطعه خراب شود و به آن توجه نکنید سرسیلندر دچار اسیب جدی میگردد و برای تعمیر خودرو یتان متحمل خسارت زیادی میشوید. در این مطلب از سرپوش با نشانه های سوخن واشر سرسیلندر و همچنین ویژگیهای یک واشر سرسیلندر خوب آشنا می شوید.

سوختن واشر سر سیلندر

موقعیت قرارگیری واشر سرسیلندر در موتور بین سیلندر و سرسیلندر می باشد و این واشر موظف است که بین سیستم های مختلف روغن رسانی، آب و احتراق موتور، یک آب بندی کامل ایحاد کند. جنس واشر سرسیلندر از پنبه نسوز و فولاد و مس می باشد. این واشر، مانع از فرار گاز از محفظه احتراق، نشت آب از کانال های آب و نشت روغن از کانال های روغن میشود.

ویژگی های یک واشر سرسیلندر خوب

بسته به وظایف واشر سرسیلندر میتوان اهمیت آن را تعيين کرد. بنابراین باید برای خودروی خود، یک واشر سرسیلندر خوب انتخاب کنید تا علاوه بر اینکه از طول عمر مفید این قطعه مطمئن میشوید؛ نسبت به سلامت سرسیلندر، سیلندرها و دیگر قطعات درگیر با آن نیز اطمینان حاصل کنید. ویژگی های یک واشر سرسیلندر خوب به شرح زیر میباشد :

- تراکم پذیری:

واشر سر سیلندر موظف است که تمام منافذ و ناصافی های بلوک و سرسیلندر را پر کند تا این دو قطعه بطور کامل، نفوذناپذیر شود. در صورتی که سرسیلندر و بلوک به هم‌دیگر پیچ شوند واشر سرسیلندر، تراکم پذیر میشود. این خصوصیت در واشرهای مسی، بهتر از بقیه ی انواع این قطعه میباشد ولی قیمتش گرانتر است.

- ضریب حرارتی بالا:

با توجه به این که واشر سر سیلندر با بالاترین درجه حرارت موتور مواجه است؛ به منظور پیشگیری از دفرمگی باید از ضریب حرارتی بالایی برخوردار باشد تا شکل اولیه اش را از دست ندهد.

- مقاومت در برابر فشار:

قطعات موتوری به تدریج ، انبساط ناهمگونی پیدا می کنند و در نتیجه به واشر فشار وارد میشود. به همین دلیل از ویژگی های آن می توان به میزان مقاومتش دربرابر فشارهای وارد شده اشاره کرد.

- قیمت مناسب:

سوختن واشر سرسیلندر، امر بسیار رایجی در خرابی های خودرو محسوب میشود و هر دفعه که سیلندرها باز می شوند، باید واشر را تعویض کرد. در نظر داشته باشید که قیمت این قطعه باید مناسب باشد؛ به این دلیل که در دفعات زیادی تعویض می شود.

نشانه سوختن واشر سر سیلندر

ساده ترین عیب ها باعث سوختن واشر سر سیلندر میشود؛ از این رو علائم زیر را در نظر بگیرید:

>> بد کار کردن سیلندر:

بد کار کردن سیلندر، مهم ترین علتی است که باعث سوختن واشر سر سیلندر می شود. رینگ اطراف سیلندرو واشر سرسیلندر، مهمترین علتیست که سر سیلندر، بد کار می کند. همچنین ممکن است که قادر به ایجاد فشار به مقدار کافی نباشد.

نشانه های سوختن واشر سر سیلندر,زمان تعویض واشر سر سیلندر,نحوه تعویض واشر سرسیلندردر صورت سوختن واشر سرسیلندر خودرو، عملکرد موتور به شدت افت پیدا خواهد کرد

>> نشتی مایعات خارجی:

نشتی مایعات از دیگر دلایل سوختن واشر سرسیلندر محسوب میشود ، به این صورت که آب کم می کند.

>> نشتی مایعات داخلی:

از دیگر دلایل سوختن واشر سر سیلندر می توان به نشتی مایعات داخلی موتوری اشاره کرد که این نشتی، قابل مشاهده نیست.

>> وجود حباب در آب رادیاتور:

اگر حباب های هوا( ناشی از فشار کمپرس سیلندر) در اثر کارکرد موتور، درون آب رادیاتور بوجود آید، به این معنیست که واشر سرسیلندر اسیب دیده است. در چنین شرایطی احتمال متورم شدن شلنگ رادیاتور وجود دارد.

>> خروج دود سفید رنگ از اگزوز:

اگر در زمانیکه موتور خودروی شما روشن است، دود سفید رنگ نسبتا غلیظ از اگزوز آن به صورت غیر عادی خارج شود؛ بیانگر این مسأله است که آب به درون محفظه سیلندر نفوذ کرده و مایع خنک کننده بهمراه مخلوط بنزین و هوا میسوزد که از علائم سوختن واشر سرسیلندر به شمار می رود. این نکته را در نظر داشته باشید که در آب و هوای سرد و مرطوب، خروج بخارات سفید رنگ نمی تواند علت سوختن واشر سرسیلندر باشد.

>> جوش آوردن موتور خودرو:

اگر موتور خودروی شما به جوش آید و درجه آمپرش بالاتر از حد میانه آن رود؛ یعنی واشر سر سیلندر، سوخته است. بنابراین همیشه به وضعیت درجه آمپر خودرو توجه کنید و در صورت بالاتر رفتن میزان آن از حد میانگین و نرمال، بموقع اقدام مناسبی را انجام دهید. خودروی خود را در چنین شرایطی به هیچ وجه خاموش نکنید، به این دلیل که سرسیلندر، تاب بر میدارد. لازم است که درب کاپوت را به منظور جلوگیری از صدمات بیشتر، بالا ببرید و آبی را بر روی آن به آرامی و بدون تماس دست یا باز کردن درب رادیاتور، بریزید تا درجه حرارت موتور پائین بیاید. پس از کاهش درجه حرارت موتور، باید سریعا خودرویتان را نزد تعمیرگاه ببرید.

>> ایراد در کارکرد موتور خودرو:

عملکرد موتور در صورت سوختن واشر سرسیلندر خودرو، شدیدا افت پیدا خواهد کرد و با کمی دقت می توانید متوجه این مسأله شوید. البته مشکل عملکرد موتور خودرو بسته به میزان ایراد در واشر سرسیلندر تعيين میشود و اگر آن را رفع نکنید متحمل خسارت زیادی میشوید.

سوختن واشر سر سیلندر,نحوه تعویض واشر سرسیلندر,ویژگی های یک واشر سرسیلندر خوبطول عمر واشر سر سیلندر برای هر خودرویی متغیر می‌باشد

زمان تعویض واشر سر سیلندر

طول عمر واشر سر سیلندر در هر خودرویی، متفاوت است و این میزان براساس نوع سازنده و برند تعيين میشود ولی با توجه به اینکه واشر سر سیلندر از لوازم مصرفی محسوب میشود؛ همیشه در معرض گرما و حرارت است و با قرار گرفتن در آب سرد و گرم، دچار فرسودگی می شود، به همین دلیل باید زودتر از موعدش آن را تعویض کنید. اگر این قطعه را عوض نکنید تأثير به سزایی در قطعات موتوری خودرو و دیگر قطعات دارد. بنابراین بهتر است که این قطعه را در هر دوره از سرویس خودرو بررسی کنید و با مشاهده کوچکترین نشانه خرابی نزد مکانیک بروید تا آنرا سریعا عوض کند.

اتفاقات بعد از سوختن واشر سر سیلندر

یکی از اتفاقاتی که بعد از سوختن واشر سر سیلندر با آن مواجه میشوید؛ نشتی آب است. درواقع به دلیل عدم آبندی مناسب واشر سر سیلندر، این آب به محفظه سیلندر وارد میشود و با مخلوط هوا و بنزین ترکیب میشود و توان موتور را کاهش می دهد.

به دلیل قرارگیری حفره های جریان آب و روغن در کنار یکدیگر، احتمال این که پس از سوختن واشر سر سیلندر، آب با روغن ترکیب شود؛ وجود دارد و در اثر چنین اتفاقی غلظت روغن، کاهش می یابد.

روانکاوری قطعات موتور بدلیل عدم وجود روغن خالص با مشکل مواجه میشود و با گذر زمان، اسیبهایی را به قطعات حساس موتور مانند پیستون، میلنگ، یاتاقان و غیره وارد میکند. همچنین نشتی روغن و آب باعث کاهش آب روغن و آب موتور شده و در نتیجه خاصیت های خود را از دست میدهند.

نحوه تعویض واشر سرسیلندر

به دلیل مصرفی بودن واشر سرسیلندر، اگر این قطعه بسوزد باید آن را تعویض کنید که بسیار زمان بر است و ملزم به پرداخت هزینه ی زیادی برای اجرت مکانیک هستید. اگر می خواهید خودتان واشر سرسیلندر را تعویض کنید باید نکات زیر را در نظر بگیرید:

> در ابتدا با مراجعه به دفترچه خودرو، الزامات مربوط به تعویض واشر سرسیلندر را مطالعه نمایید.

> در این مرحله باید نسبت به تخلیه ی کامل روغن موتور و مایع خنک کننده اقدام کنید.

> برای تمیز کردن سطح بلوک سیلندر و سرسیلندر، دقت کنید به گونه ای که باید سوراخ پیچ ها را نیز تمیز کنید.

> در این زمان باید واشر سرسیلندر را بر روی بلوک بگذارید.

> سپس با قرار دادن سر سیلندر بر روی بلوک و واشر سرسیلندر، آن را به دقت تراز نمایید.

> حتما باید پیچ ها را سفت کنید. بنابراین بهتر است که ترک متر داشته باشید.

> سایر قطعاتی که باز کرده اید را مجددا جانمایی کرده و اتصالاتش را محکم کنید.

> در آخرین مرحله باید مجددا روغن موتور و مایع خنک کننده را اضافه کنید.

> سرسیلندر و بلوک سیلندر باید تحت تست فشار قرار بگیرد و پس از مشخص شدن ترک های احتمالی آن، در صورت نیاز تعمیر گردد.

هزینه تعویض واشر سرسیلندر

هزینه ی تعویض واشر سر سیلندر، بسیار زیاد است؛ به این دلیل که باید قطعات زیادی نظیر قطعات تایمینگ، منیفولد ورودی و اگزوز، قطعات سرسیلندر و خود سرسیلندر را باز کنند تا به واشر سر سیلندر برسند؛ به همین خاطر باید دستمزد زیادی برای تعویض سر سیلندر بپردازید.

زمان تعویض واشر سر سیلندر,علائم سوختن واشر سر سیلندرسوختن واشر سر سیلندر باعث نشتی آب می گردد

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 17
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش