دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۵۰۰۴۴

همه چیز در باره انواع فیلترهای خودرو

فیلتر خودرو,فیلتر خودرو سواری,فیلترهای خودروفیلتر های خودرو نقش اساسی در تنظیم وضعیت سلامت فنی اتومبیل دارند
یکی از قطعات ارزان قیمت که در عملکرد و سلامت خودرو نقش مهمی دارند، فیلترهای خودرو می باشند. زمان تعویض فلیترهای خودرو معین شده تا بتوانند بدرستی نقششان را ایفا کنند. در صورتیکه به زمان تعویض و یا تمیز کردن فیلترها بی توجهی شود خودرو آسیب جدی می بیند.

فیلترهای خودرو

برخی از فیلترهای خودرو وظیفه ی تمیز کردن هوای ورودی به کابین و موتور را دارند، درحالیکه فیلترهای دیگر موظفند که مایعات ورودی به موتور خودرو را تمیز کنند. شما میتوانید فیلتر هوا را تمیز کنید، ولی این نکته را در نظر بگیرید که همیشه باید باید نسبت به تعویض فیلتر روغن اقدام کنید. در حالیکه توصیه ی ما به شما اینست که فیلترهای خودرویتان را با یک برنامه مشخص عوض کنید، وقتی که فیلترها را تمیز میکنید درواقع به افزایش طول عمرشان کمک میکنید در حالی که تمام فیلترها در نهایت ، باید تعویض شوند، بدین دلیل که تمیز کردن فیلترها موجب کاهش کارایی و راندمان آنها میشود. بهتر است تعویض فیلترهای خودرو را همیشه به یک مکانیک ماهر بسپارید.

فیلتر هوا,فیلتر سوخت,فیلتر خودرو چیستبعضی فیلترهای خودرو هوای ورودی به کابین و موتور را تمیز می‌کنند

انواع فیلتر خودرو

انواع فیلترها در هر خودرویی مورد استفاده است. ولی چهار فیلتر اصلی به نام های فیلتر روغن، فیلتر کابین، فیلتر سوخت و فیلتر هوا وجود دارد. تمامی این فیلترها وظایفی دارند که از آن ها می توان به تسهیل فرایند حرکت و فعال کردن جریان و گرفتن ناخالصی هایی مثل گرد و غبار و آلودگی های موجود در هوا و کثیفی موجود در روغن موتور یا ناخالصی های موجود در سوخت اشاره کرد. درصورت عدم تعویض به موقع فیلترهای خودرو، این فیلترها بدرستی کار نمیکند و در نهایت، در کارکرد مکانیک تاثیرگذار است. وقتی که فیلترهای خودرو را تعویض کنید، کارآمدتر میشود. در ادامه با انواع فیلتر خودرو اشنا شوید:

- فیلتر کابین:

وظیفه ی فیلتر کابین اینست که هوای وارد شده به فضای داخلی خودرو را از طریق سیستم گرمایش و تهویه هوا تمیز می کند و مانع از ورود گرد و غبار و سایر موارد ناخوش‌آیند به داخل کابین میشود. وظیفه ی فیلتر کابین فعال شده با کربن اینست که، گازهای خروجی و بوی آنرا نیز پالایش میکند. اگر آلرژی دارید یا به مشکلات تنفسی مبتلا هستید، داشتن هوای تمیز در اتومبیل، امر بسیار مهمیست. بطور خلاصه، جریان های خوب از طریق فیلترها عبور می کنند، به همین علت باید تعمیر و نگهداری معمول آن انجام شود. معمولاً در هر ۱۵۰۰۰ – ۲۵۰۰۰ کیلومتر، این نوع فیلتر باید جایگزین شود. اما باتوجه به وسیله نقلیه و محیط رانندگی شما این مقدار میتواند کم یا بیشتر باشد.

- فیلتر هوا:

وظیفه ی فیلتر هوای خودرو اینست که مانع از ورود ذرات به داخل موتور و اجزای آن میشود. مجموعه فیلتر بهمراه محفظه و ضمائمش را هواکش میگویند که هواکش های مختلفی طبق شرایط اقلیمی و مشخصات فنی موتورها، برای تامین هوای مورد نیاز آن ها ساخته می شوند. از انواع هواکش های مختلف می توان به روغنی، مرطوب، خشک و سیکلونی اشاره کرد. از نظر آلودگی، هوا را به سه نوع تقسیم می کنند که شامل محیط های کم گرد و غبار ، با گرد و غبار متوسط و با گرد و غبار زیاد میباشد که از هواکش های مرطوب در محیط های کم گرد و غبار و از هواکش های ترکیبی روغنی با سیکلون یا هواکش های پیکو سیکلون در مکان های پر گرد و غبار استفاده می شود.

فیلتر خودرو سواری,انواع فیلتر خودرو,فیلتر خودروتوصیه می‌شود فیلترهای خودروی خود را با یک برنامه مشخص تعویض کنید

عامل تصفیه کننده هوا و محفظه فیلتر در هواکش های مرطوب، به روغن آغشته شده اند و روغنش ثابت یا قابل تعویض است که فیلتر را در نوع دوم، شست و شو می دهند ولی با گذشت زمان منسوخ شده است. در این هواکش ها عامل تصفیه دارای تنوع بسیاری میباشد و ساخت فیلتر باتوجه به شرایط فنی از موادی همچون الیاف گیاهی، مواد اسفنجی، توری های بافته شده فلزی یا از نسوج مواد بافته نشده می باشد.

جنس المنت تصفیه کننده هواکش های خشک، تشکیل شده از کاغذی که الیاف مخصوص به صورت پلیسه در آن دارد. هوای مکیده شده از طریق اطراف یک فیلتر داخلی که توسط محافظ مشبک فلزی پوشیده شده، عبور می کند و در سطح خارجی فیلتر و بین پیلسه ها ذرات گرد و غبار را باقی میگذارد و از داخل لوله مرکزی هواکش، هوای تمیز را بطرف موتور دیزل هدایت می کند. براساس توصیه سازنده موتور و بعد از طی مسافت معینی باید نسبت به تعویض فیلتر اقدام کرد که در این بین نکاتی مانند بررسی وضعیت محیط از نظر گرد و غبار ، رطوبت و ... باید مدنظر قرار گیرد. البته علائم هشدار دهنده ی نوار رنگی، بوق هشدار و غیره در وسایل نقلیه سنگین به منظور اگاه کردن راننده از کثیف شدن فیلتر هوا می باشد. هرچند مطمئن ترین روش در اتومبیل های سواری، تعویض فیلتر هواست.

- فیلتر سوخت:

هر نوع سوخت برای وارد شدن به موتور خودرو باید به منظور رفع ناخالصی ها از فیلتر عبور کند. درصورت ناخالص بودن سوخت به موتور خودرو اسیب وارد میشود. معمولاً در لوله سوخت رسانی، فیلترهای سوخت قرار گرفته اند تا از این طریق عمل فیلترینگ را انجام دهند. درصورت استارت خوردن موتور و روشن نشدن آن به احتمال زیاد باید فیلتر سوخت آنرا عوض کرد. اگر در زمان روشن کردن خودرو با مشکلی مواجه شدید به این معنیست که فیلتر سوخت خراب شده است. علت خراب شدن موتور خودروها در حین حرکت، یا ریپ زدن در حین گاز دادن اینست که فیلتر سوخت کثیف شده است. فیلتر سوخت مثل فیلترهای دیگر خودرو برای تعویض، زمان مشخصی ندارد. بدین ترتیب با مشاهده ی هر یک از این نشانه ها باید فیلتر سوخت را عوض کنید. از نشانه های فیلتر سوخت کثیف می توان به بد کار کردن موتور در حالت درجا اشاره کرد.

- فیلتر روغن:

وظیفه ی انواع فیلتر روغن، محافظت از جریان مداوم روغن و نابودی ذرات( خاک، روغن اکسیده، ذرات فلزی) جمع شده به علت فرسودگی موتور در روغن موتور می باشد. فیلتر روغن با تصفیه ی روغن موتور، کار خود را به صورت کارامد انجام میدهد. یک فیلتر روغن به منظور عملکرد کامل تا زمان تغییر روغن بعدی دارای ظرفیت نگهدارنده آلاینده به اندازه کافی می باشد. اصلی ترین سرویس ماشین، تغییر فیلتر روغن بهمراه روغن است. در هر ۱۰۰۰۰ – ۱۵۰۰۰ کیلومتر یا هر به یکسال باید این سرویس را انجام دهید.

فیلتر خودرو,فیلتر روغن,فیلترهای خودروفیلتر های خودرو انواع گوناگونی دارند که هریک از آنها ویژگی های متفاوتی با دیگری دارد

هدف از روغن موتور اینست که بخش های مختلف و بسیار مهم در حال حرکت در موتور را روغن کاری می کند. اگر این روغن کاری انجام نشود، اصطکاک ناشی از ساییدگی اجزاء در برابر هم، علاوه بر اتلاف انرژی موجب بوجود آمدن آسیب های دیگر میشود. مقدار کمی از اصطکاک با این وجود اجتناب ناپذیر است و ذرات فلزی ریز با گذشت زمان رها میشوند که اگر کنترل نشوند موجب انسداد جریان روغن در موتور شما میشود. فیلتر روغن موظف است که آن ها را مهار کند و مانع ادامه کار شود. بدین ترتیب پس از مسدود شدن فیلتر، باید یک مورد جدید را هنگام تغيير روغن موتور انجام دهید. بعد از آن، روغن جدیدتان بدون محدودیت از طریق فیلتر تمیز جریان می یابد.

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
با سلام - فیلتر بنزین زمان تعویض دارد و اگر طبق استاندارد خودروساز تعویض نشود علاوه بر کثیفی انژکتورها و مسیر سیستم سوخت رسانی قطعا باعث نیم سوز شدن و سوختن پمپ بنزین می شود- عموما باید ۱۰۰۰۰کیلومتر عوض شود.
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش