صافکاری خودرو
صافکار باتوجه به نوع و شدت ضربه تصادف، برای قسمت اسیب دیده ی خودرو تصمیم می گیرد. گاهی اوقات نیازی به نقاشی روی بدنه در اثر ضربه وارده به خودرو نیست و یک صافکار ماهر میتواند قسمت اسیب دیده را بدون هیچ رنگی صافکاری کند و برای این کار، نیازمند مهارت و دانش بالا است. بعضی از مواقع، ضربه زیادی به بدنه خودرو در تصادف وارد می شود و باعث از بین رفتن رنگ خودرو میشود و یا رنگ قسمت اسیب دیده در اثر ضربه زدن چکش و مراحل صافکاری، از بین می رود. در اینصورت نمی توان بدون رنگ از صافکاری استفاده کرد. صافکار در این حالت باید برای صافکاری قسمت اسیب دیده از رنگ استفاده کند. صافکاری بدون رنگ در اکثر موارد، امکان پذیر نیست.
تاریخچه صافکاری خودرو
زمانی که ساخت و استفاده از اتومبیل در بین همه ی مردم، رواج پیدا کرد صافکاری خودرو به تبع این همه گیر شدن و رخ دادن تصادفات شکل گرفت. نخستین نسل ماشین های امروزی در سال ۱۸۶۰ تولید شدند و پس از گذشت مدت کوتاهی، تصادفات رخ داد. شغل و حرفه ای به نام صافکاری خودرو تا آن زمان وجود نداشت. از این رو صافکاری خودرو را یک شغل مطرح کردند. در ابتدا صافکاری خودرو توسط تعمیرکاران خودرو انجام میشد ولی این شغل به دلیل بالا رفتن تعداد ماشین ها و تبدیل شدن صافکاری به یک حرفه و فن، بعنوان یک شغل جداگانه پذیرفته شد.
تاریخچه صافکاری خودرو در ایران
اولین تصادف در سال ۱۳۰۵ در ایران در خیابان سپه تهران، بین یک خودرو و یک درشکه اتفاق افتاد و در اثر این اتفاق، درویش خان نوازنده مشهور تار ایران فوت کرد. صاحب خودرو، مظفر الدین شاه قاجار بود و یک فرد خارجی که راننده ی آن بود بعد از تصادف خودرو اسیب دید و نمیدانست که با این اتفاق، چه کند.
او می دانست که خودرو در ایران به تازگی وارد شده و هنوز راننده ای نیست. پس قطعاً در ایران، صافکار خودرو هم وجود ندارد. در این زمان ، استادی که کارش با حلبی و ساخت شیروانی بود و جابر حلبی ساز، نام داشت و این اتفاق را دیده بود به راننده گفت نگران نباش درست میشود. جابر حلبی ساز به عنوان نخستین صافکار ایران شناخته شد و او خودروی مطفر الدین شاه را به قدری خوب صافکاری کرد که هیچ کس نفهمید تصادف کرده است و این خبر با گذشت زمان در روزنامه پخش شد و شاه از این اتفاق با خبر شد.
ویژگی های یک صافکار ماهر
>> صافکار موظف است که کلیه مراحل را با جزئیات کامل( بی رنگ یا با رنگ) بهمراه قیمت، قبل از شروع کار اعلام کند.
>> صافکار باید تمامی قسمت های اضافی روی بدنه( دستگیره درب ها و …) را قبل از شروع کار جدا کند تا بتواند به راحتی به قسمت مورد نظرش برای صافکاری دسترسی پیدا کند.
>> اگر صافکار بخواهد هر قسمت از خودرو را صاف کند، باید چکش را از داخل بدنه به سمت بیرون بکشد و توجه کافی به شدت ضربات داشته باشد.
>> صافکار موظف است که توجه ویژه ای نسبت به تقارن قطعات جفت مثل درها و گلگیر ها داشته باشد تا بعد از این که صافکاری تمام شد دقیقاً همسطح شوند.
>> صافکار نباید قطعات را تا حد امکان تعویض کند؛ به این دلیل که اگر قطعات را تعویض کند قیمت خودرو نسبت به صافکاری با رنگ و بدون رنگ ، کاهش پیدا میکند.
>> صافکار، موظف به استفاده از کد رنگ بدنه مشخص شده توسط سازنده خودرو است. البته باید کیفیت رنگ را در نظر بگیرد؛ به این دلیل که رنگ بی کیفیت به تدریج ، خواص اولیه خود را در اثر نورخورشید از دست می دهد.
>> چنانچه برای صافکاری ماشین به رنگ، نیاز باشد قیمت خودرو بسته به ضربه و رنگ شدگی دچار افت قیمت می شود؛ به همین خاطر باید از دقت کافی در انتخاب صافکار خودرو برخوردار باشید و به هر کسی این کار را نسپارید به این دلیل که امکان دارد خودروی شما علاوه بر پرداخت هزینه زیاد، ظاهر خوبی نداشته باشد و از خودرویتان دلزده شوید.
انواع صافکاری
یکی از رشته های خدماتی تعمیرات، صافکاری خودرو میباشد که براساس خلاقیت فردی صافکار بنا شده است؛ به این معنی که هر صافکار خودرو برای صافکاری، روش خاصی دارد. حتی برخی از صافکارها دارای ابزار و روش های خاص خودرو برای صافکاری هر یک از بخش های مختلف بدنه اتومبیل می باشند که حاصل تجربه شخصی آنه است. در نتیجه انواع مختلفی از صافکاری خودرو وجود دارد که معروف ترین و پرکاربرد ترین آن ها عبارتند از:
* صافکاری بدون رنگ یا با رنگ:
صافکاری بدون رنگ یا با رنگ در مواقعی کاربرد دارد که ماشین دچار اسیب شدید بر اثر تصادف شده باشد. در چنین شرایطی یا باید قطعه تعویض شود یا صافکار باید آن قسمت اسیب دیده را باتوجه به مهارت و ابزار های مخصوص بازسازی کند.
* صافکاری با مکش( صافکاری مکشی):
برای انجام صافکاری با مکش باید از دستگاه های وکیوم استفاده کرد که یک صافکاری بی رنگ میباشد و برای بازگرداندن قسمت های اسیب دیده به حالت اولیه اش از نیروی خلا استفاده میکند. کاربرد این روش برای ایرادات جزئی است و نمیتوان از آن برای ضربات شدید استفاده کرد.
* صافکاری با لیزر:
صافکاری لیزری به عنوان جدیدترین روش در مرکز تخصصی صافکاری و نقاشی خودرو به شمار می رود. این روش، کاربرد به سزایی در تصادفات سنگین دارد و روی بدنه خودرو هیچگونه رد و نشانه ای باقی نمی ماند. البته در این روش، قیمت صافکاری ماشین، گران است.
* صافکاری با دستگاه مغناطیسی:
دستگاه مغناطیسی، مولکول های فولاد را با استفاه از امواج مغناطیس به جنبش درمی آورد و موجب رفع فرورفتگی ها میشود.
* صافکاری با میله:
از روش های صافکاری مدرن می توان به صافکاری با میله اشاره کرد که به گیره و میله های PDR فولادی و مهارت بالای صافکار در این روش نیاز است. صافکاری pdr ، فرورفتگی های روی بدنه را با استفاده از این میله ها و بدون چکش و ضربه های مکرر از بین میبرد. الیته برای فرورفتگی های بسیار شدید، صرفا از این متد استفاده نمیشود بلکه باید با روش های دیگر ادغام شوند.
* صافکاری خودرو با چسب حرارتی:
صافکاری خودرو با چسب حرارتی، یکی از روش های جدید به شمار می رود؛ به این صورت که پس از تزریق چسب بر روی قسمت اسیب دیده خودرو، از اعمال نیرو در خلاف جهت اولیه استفاده می کنند تا قسمت مورد نطر را به حالت اولیه برگردانند.
صافکاری سیار
گاهی اوقات، باید خودروی خود را حداقل بمدت یک روز کاری برای انجام کم ترین مقدار صافکاری و یا رفع خط و خش جزئی نزد صافکار ببرید و منتظر بمانند تا صافکاری خودرویتان را انجام دهند. صافکاری سیار در منزل برای افرادی مناسب است که زمان کافی مراجعه به صافکاری ندارند. خدمات صافکاری سیار، نسبت به خدمات صافکاری در تعمیرگاه یا صافکاری ها تفاوت چندانی ندارد.
قیمت صافکاری ماشین در محل
تعیین قیمت صافکاری ماشین براساس نوع مشکلات بدنه و جای آن تعيين میشود. لذا هر تعمیرکاری هزینه متفاوتی را برای این بخش طلب میکند. شما برای اطلاع از قیمت نهایی باید سفارش خود را بدهید و با صافکار مورد نظر ، صبحت کنید. سپس برای ادامه پروسه سفارش، نظرتان را ارائه دهید.
گردآوری: بخش خودرو سرپوش
- 15
- 2