ناهید شفیعیان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: نقاشی اسپری اتومبیل ازجمله مشاغلی است که منجر به تماس شدید با فلزات سنگین در محیط کار میشود.
وی اضافه کرد: فلزاتی مانند سرب، کادمیوم و کروم ازجمله فلزات سمی عمدهای هستند که در کارگاههای نقاشی اتومبیل یافت میشوند.
شفیعیان گفت: این ترکیبات برای ساخت پیگمانهای رنگ مانند کرومات سرب، اکسید سرب، کادمیوم زرد، کروم زرد و کروم نارنجی مورد استفاده قرار میگیرند.
مدیر گروه مهندسی بهداشت حرفهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان ادامه داد: این فلزات با حلالهای مختلفی تماس طولانی مدت دارند و این در حالی است که تنها یک سوم کارگران رنگپاش کارگاههای تعمیر ماشین از ماسک تنفسی استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه تماس زیاد با ترکیبات آلی فرار یا VOCs برای رنگپاشان اتومبیل قطعی است، افزود: براساس تحقیقات انجام شده رنگآمیزی اتومبیل یکی از مشاغلی است که خطر افزایش بیماریهای تنفسی و آسم را به دنبال دارد.
شفیعیان گفت: کارگران این مراکز در اثر فعالیتهای روتین کاری در معرض آسیب به اعضایی مانند کبد و کلیه هستند. نتیجه این مطالعات نشان میدهد که محیط کارگاههای تعمیر بدنه اتومبیل باعث ایجاد اثرات زیانآوری روی وضعیت سلامتی کارگران شده است.
این پژوهشگر بیان کرد: نقاشان در معرض ۸۵ نوع ترکیب شیمیایی مختلف بوده که ۱۷ نوع آنها از نظر IRAC از نوع A1(سرطانزای قطعی) هستند.
- 19
- 1