چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۱۰۰۹۶

فلایویل خودرو چیست و چه کاربردی دارد؟

فلایویل خودرو,فلایویل نحوه کار,کاربرد فلایویل در خودروفلایویل در اصل انتقال قدرت را انجام می دهد
از قطعات بسیار مهم در اتومبیل می توان به فلایویل خودرو اشاره کرد که خودرو با استفاده از آن قادر به حرکت است و درغیر این صورت انتقال قدرت بدرستی صورت نمی گیرد و اتومبیل نمیتواند حرکت کند. کاربرد فلایویل در خودرو به عوامل مهمی بستگی دارد که یکی از آن ها گیربکس می باشد. در این مطلب از سرپوش با ساختار و نحوه کار فلایویل خودرو آشنا خواهید شد.

فلایویل خودرو

با استفاده از فلایویل یا چرخ لنگر، انرژی در ماشین ذخیره می شود. زمانی که سرعت ماشین، افزایش می یابد؛ انرژی در فلایویل ذخیره می شود. فلایویل به شکل دایره است و ظاهر دور تا دور آن دندانه ای شکل است. استارت خودرو، متصل به فلایویل میباشد و خودرو در اثر چرخش این قطعه روشن می شود. در نظر داشته باشید که انتهای میل لنگ نیز به فلایویل، وصل شده است.

محل نصب این قطعه در بین موتور گیربکس و کلاچ می باشد؛ یعنی در زمان کلاچ گرفتن، این قطعه شروع بکار می کند و درواقع وظیفه اش اینست که در زمان تعویض دنده و رها کردن کلاچ میتواند قدرت را از گیربکس به موتور، منتقل کند.

تاریخچه فلایویل خودرو

فلایویل خودرو از زمان های بسیار دور، رواج پیدا کرده است؛ یعنی مردم برای ساخت چنین وسیله ای از چرخ های کوزه گری، الهام گرفتند. کاربرد این چرخ در انقلاب صنعتی جیمز وات برای موتور بخار بود که باعث پیشرفت آن گردید.

شخصی به نام جیمز پیکارد در زمان جیمز وات از یک چرخ طیار استفاده کرد که این چرخ، یک میل لنگ به منظور تبدیل حرکت رفت و برگشتی به حرکت چرخشی داشت.

همچنین این چرخ در ماشین های منگنه زنی و پرچ مورد استفاده قرار می گرفت و انرژی ذخیره شده از موتور را در طول مرحله پرچ و منگنه زنی رها می کرد.

ساختار و نحوه قرار گیری فلایویل

فلایویل خودرو با استفاده از چدن ساخته شده است. بنابراین این فلایویل برای دریافت ضربه های سیلندرها باید از این جنس ساخته شود و کاربرد فلایویل در خودرو اینست که با دریافت مدام ضربه های مختلف، آنها را ثابت کرده و سپس به میل لنگ منتقل میکند.

این قطعه که وزن سنگینی دارد در انتهای میل لنگ قرار می گیرد. یک قطعه نعلبکی شکل در انتهای میل لنگ وجود دارد که نام آن فلنج است و فلایویل بر روی آن سوار می شود. یک سوراخ نه چندان بزرگ در مرکز فلایویل و فلنج قرار دارد که شفت گیربکس در داخل آن می باشد و قدرت از گیربکس به اینصورت به فلایویل و میل لنگ منتقل میشود.

از یک بلبرینگ سوزنی یا بوش در این سوراخ به منظور جلوگیری از اصطکاک استفاده می شود. فلایویل در خودرو، کاربرد بسیار زیادی دارد و این قطعه نیز اجزای داخلی دارد که عبارتست از:

> دنده رینگی

> چرخ دنده اولیه

> صفحه درایو

> فنر داخلی

> چرخ دنده ثانویه

> بلبرینگ

> فنر خارجی

وظایف فلایویل

وظیفه فلایویل در خودرو در ارتباط با وزن سنگین میباشد که موجب متعادل شدن حرکت دورانی میل لنگ می گردد.

قدرتی که به پیستون، منتقل میشود؛ یکنواخت نیست و به همین خاطر، سرعت چرخش میل لنگ، حالت ثابتی ندارد. وظیفه ی اینرسی فلایویل، حرکت میل لنگ با سرعت ثابت است. این عمل با خنتی کردن ضربات وارد شده از پیستون، مانع شکستن و پیچش میل لنگ میشود. اندازه و سنگینی این قطعه نسبت معکوسی با تعداد سیلندر ها دارد؛ یعنی درصورت کم تر بودن تعداد سیلندر ها، فلایویل بزرگ تر و سنگین تر است.

نحوه قرار گیری فلایویل,نحوه تعمیر یا تعویض فلایول,علت خرابی فلایویلفلایویل به استارت خودرو متصل است

این قطعه نیز نیروی انفجاری را در خود ذخیره می کند و عملیات سه گانه میل لنگ را تکمیل می کند. موقعیت دیسک و صفحه کلاچ در یک طرف فلایویل میباشد که در هنگام انتقال قدرت بر روی فلایویل می نشیند و سپس به گیربکس متصل می شود.

پیستون در زمان احتراق از نقطه مرگ بالا به نقطه مرگ پائین می آید و جلوی ضربه را گرفته و موجب از بین بردن لرزش موتور میشود. فلایویل به عنوان یکی از قطعات دستگاه انتقال نیرو محسوب میشود و نیروی موتور از طریق این قطعه به وسیله کلاچ به جعبه دنده منتقل می شود. فلایویل توسط پیچ هایی بر روی صفحه مدور نعلبکی شکل به نام فلانچ ته میل لنگ، متصل می شود.

سوراخی در مرکز دایره فلانچ وجود دارد که بر سر شفت ورودی گیر بکس بعنوان تیکه گاه قرار دارد و برای جلوگیری از اصطکاک، از بوش یا بلبرینگ سوزنی در داخل سوراخ استفاده شده است.

علت خرابی فلایویل

با توجه به اینکه وظیفه فلایویل خودرو، خنتی کردن ارتعاشات میل لنگ است؛ در هنگام رانندگی با خودرو های دارای دیسک و صفحه ضعیف تر، راننده مجبور است که پدال گاز و نیم کلاچ را بیشتر فشار دهد تا بر لرزش خودرو غلبه کند و همین امر، مهم ترین عامل در خرابی فلایویل به شمار می رود و احتمال آسیب دیدن دیگر قطعات گیربکس وجود دارد. از دیگر دلایل خرابی فلایویل می توان به زمان تعویض آن به دلیل فرسودگی دندانه هایش اشاره کرد که دیگر عملکرد روز اولش را ندارد.

علائم خرابی فلایویل

خرابی فلایویل، علائم مختلفی دارد که راننده را ملزم به تعویض آن می کند. در ادامه با مهم ترین علائم خرابی فلایویل اشنا شوید:

- لغزش دنده:

معمولاً زمانی که اقدام به تعویض دنده بالاتر می کنید با مشکل لغزش دنده مواجه میشوید.

علائم خرابی فلایویل,فلایویل چیست,کاربرد فلایویل در خودرو جنس فلایویل از چدن است

- لرزش کلاچ:

وقتی که پدال کلاچ را به سمت پائین فشار میدهید، کلاچ شروع به لرزش کرده و بر میزانش افزوده می شود.

- استشمام بوی سوختگی:

وقتی که قصد تعویض دنده را دارید؛ بوی سوختگی به مشامتان می رسد. حال اگر بعد از بالا زدن کاپوت ماشین نتوانستید منبع بو را تشخیص دهید؛ فلایویل و یا کلاچ خودرویتان مشکل دارد.

گازهای داخل محفظه میل لنگ

مقداری گاز در هنگام کار کردن موتور در محفظه میل لنگ به وجود می آید. این گازها سبب ایجاد فشار در داخل محفظه میل لنگ و کارتر می شود. درصورت عدم تخلیه ی این گازها، فشار ایجاد شده موجب روغن ریزی از اطراف کارتر و یا قسمت های دیگر میشود که باید در چنین شرایطی از طریق لوله ی درون محفظه میل لنگ، گاز ها را به بیرون بفرستید.

این گاز ها در موتور های جدید به وسیله لوله ای به صافی هوا منتقل می شوند و هنگام مکش پیستون از آن جا به داخل سیلندر هدایت میشوند و در موتور مصرف می شوند. این عمل موجب تخلیه ی بهتر گاز ها و پیشگیری از هدر رفتن گازها میشود.

نحوه تعمیر یا تعویض فلایول

با توجه به این که تعویض فلایویل خودرو، کار آسانی نیست باید برای تعویض و یا تعمیر آن به تعمیرگاه مطمئن بروید.

خرید بهترین فلایول

تولید کنندگان مختلفی در سراسر کشور وجود دارند که پس از تولید انواع فلایول، آن ها را دردسترس خریدار قرار می دهند. از مهم ترین ویژگی بهترین فلایول ها میتوان به صاف بودن و مسطح بودن سطح آن ها اشاره کرد. شما میتوانید بهترین برند فلایویل را به صورت حضوری یا غیر حضوری بخرید.

فلایویل نحوه کار,کار فلایویل چیست,وظایف فلایویلفلایویل را در انتهای میل لنگ قرار می دهند

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 14
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش