جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۶۱۲۰۰۰۶۳

۱۵ حقیقتی که احتمالا در مورد «جگوار» نمی دانستید

خودروسازی جگوار,جگوار لندروور,برند خودرو انگلیسی

هفته نامه خودرو امروز/ جگوار یکی از برترین برندهای انگلیسی در برند خودروهای لوکس و اسپرت است که از سال ۱۹۹۲ در ابتدا یک کارخانه موتورسیکلت سازی با نام Swallow Sidecar Company بود. در سال ۱۹۴۵ به جگوار تغییر نام داد و با کمپانی British Motor در سال ۱۹۶۶ ادغام شد. سپس در سال ۱۹۸۹ شرکت توانست به صورت مستقل وارد بورس لندن شود که در سال ۱۹۹۰ تمامی سهام آن توسط فورد خریداری شد. در سال ۲۰۰۸ نیز فورد، جگوار را به تاناموتورز هند فروخت تا با نام جگوار لندروور مشغول به کار شود.

 

جگوار مدل های جاودانه بسیاری را از خود به جا گذاشته که می توان از مدل های ۱۹۹۸ XK 120 و یا سری XJ که در بین سال های ۱۹۶۸ تا ۱۹۹۲ تولید می شد نام برد. جگوار برای بسیاری از سران مشهور سیاسی مانند ملکه انگلستان، شاهزاده ولز و نخست وزیر انگلستان خودروهای سفارشی تولید کرده و از این لحاظ شهرت خاصی دارد. در ادامه ۱۵ حقیقتی که احتمالا در مورد جگوار نمی دانستید را به شما معرفی می کنیم.

 

۱. همانطور که در مقدمه نیز به آن اشاره شد، جگوار ابتدا با نام Swallo Sidecar Company مشغول ساخت موتورسیکلت بود و محصولاتش با نام SS فروخته می شدند. در سال ۱۹۴۵ این نام به علت منفور بودن حزب نازی یا همان نیروهای SS به جگوار تغییر نام داد.

 

۲. تمامی خودروهای جگوار در یک آزمایشگاه پیشرفته برای تست شرایط آب و هوا تحت فشارهای شدید قرار می گیرند. این تست ها شامل پایین آوردن دمای هوا تا منفی ۲۰ درجه و یا بالا بردن آن تا ۵۰ درجه سانتی گراد و بادهای شدید و طوفان های سهمگین و همینطور تست باران و نفوذ آب ۱۶ ساعته هستند.

 

۳. جگوار با مدل XKR در فیلم Die Another Day از سری فیلم های جیمز باند در سال ۲۰۰۲ حضور داشت. این مدل مانند دیگر خودروهای مامور ۰۰۷ بسیار مجهز و خطرناک ساخته شد، به طوری که یک مسلسل در جلو و در بغل نیز تعدادی موشک روی آن نصب شده بود. در حال حاضر این خودرو در موزه ملی خودرو در روستای Beaulieu انگلستان نگهداری می شود.

 

۴. زمانی که جگوار خودروهای خود را آماده بارگیری به یکی از نمایندگی ها می کند، تدابیر شدید امنیتی برای خراش بر نداشتن و ضربه ندیدن خودروها ایجاد می شود به صورتی که هیچ دام از اپراتورها حق استفاده از کمربند و یا کفش هایی که سگک یا قلاب دارند را ندارند و اگر لباس آنها و یا کفش های آنها حاوی سگک باشد، مجبور به در آوردن آنها هستند تا کاور خودرو نیز صدمه نبیند.

 

۵. گران ترین جگوار فروخته شده تا به امروز یک نمونه D تایپ ۱۹۵۵ با رقم ۲۱,۷۸۰,۰۰۰ دلار است. در سال ۲۰۱۶ در حراجی معتبر Monterey کالیفرنیا این نمونه که در سال ۱۹۵۶ قهرمان مسابقات ۲۴ ساعته لمان شده بود، به فروش رسید. این خودرو فقط تحت مالکیت دو شخص بوده است و تنها دو مدل C و D هستند که از آن زمان به صورت دست نخورده و اورجینال باقی مانده اند.

 

۶. تمامی مدل های جگوار تا سال ۲۰۲۰ الکتریکی خواهند شد. در ماه سپتامبر گروه جگوار لندروور اعلام کرد خودروهای شان تا سال ۲۰۲۰ کاملا برقی و یا نیمه برقی خواهد بود. این اعلامیه در مراسمی که در لندن برگزار شده بود پخش شد و یک نمونه از خودرو I-Pace که یک خودرو SUV برقی است به همراه نمونه برقی جگوار E تایپ موسوم به E-Zero نیز به نمایش گذاشته شد.

 

۷. چرمی که در خودروهای جگوار استفاده می شود با دقت و وسواس خاصی انتخاب می شوند. این چرم ها از گاوهای اسکاتلندی که در شمال این کشور رشد می کنند، درست می شود. علت این انتخاب، نبود آفت های آسیب زننده به گاوهاست. در آن منطقه پشه و آفت های مضر برای گاوها بسیار کم هستند و حتی برای حفظ بهتر این گاوها، در آن منطقه از سیم خاردار نیز استفاده نمی شود و در زمانی که دمای هوا کاهش می یابد، آنها را به یک فضای سرپوشیده منتقل می کنند. در ضمن از گاوهای باردار نیز به هیچ عنوان استفاده نمی شود. برای داشبورد و فرمان از پوست شکم و گردن استفاده می کنند و برای صندلی ها، از پوست پشت گاو که مقاومت و ضخامت بیشتری دارد.

 

۸. جورج هریسون یکی از اعضای گروه پیلتر، زمانی که گروه آنها به موفقیت و پول زیادی دست یافت، یک دستگاه جگوار XKE خریداری کرد. هریسون یکی از علاقه مندان به صنعت خودرو بود، به همین دلیل در سال ۱۹۶۴ یک دستگاه جگوار E-type نیز خریداری کرد که در مسیر کنسرتش در لندن با آن یک تصادف جزئی کرد. شاهدان این تصادف، تکه های شیشه و خودرو را به عنوان یادگاری جمع آوری کردند.

 

۹. جگوار برای تولد ۹۰ سالگی ملکه الیزابت دوم ۷ دستگاه جگوار F-Type سفارشی را با پرچم انگلیس مزین و برای رژه مقابل کاخ ویندزدور آماده کرد. ملکه یکی از طرفداران برند جگوار است به طوری که یک عکس از او در حالی که سوار بر جگوار خود از خانه به کلیسا می رفت، ثبت شده است. جگوار اعلام کرد باعث افتخار ماست که این ۷ دستگاه را به ملکه هدیه می دهیم.

 

۱۰. در ۲ سال پیاپی جگوار با مدل X.1220 عنوان سریع ترین خودرو را در سال های ۱۹۹۲ الی ۱۹۹۴ در اختیار داشت. بیشینه سرعت این خودرو به ۳۴۲ کیلومتر بر ساعت می رسید اما در سال ۱۹۹۴ مک لارن F1 با بیشینه سرعت ۳۷۱ کیلومتر بر ساعت بر سلطنت کوتاه مدت XJ پایان داد.

 

۱۱. در سال ۲۰۱۵ جگوار برای برگزاری جشن تولد ۸۰ سالگی خود قصد داشت رکورد Loop the Loop را با خودرو خود بشکند. به همین منظور در موتورشو فرانکفورت یک سازه بزرگ را تشکیل دادند و راننده انگلیسی جگوار، تری گرانت، پشت فرمان یک دستگاه جگوار F-Pace توانست این رکورد را جابجا کند و جاذبه را شکست دهد.

 

۱۲. جگوار برای تست نویز در داخل کابین تمامی خودروهای خود را در یک آزمایشگاه پیشرفته با سرعت ۱۲۳۲ کیلومتر در ساعت تست می کند. جگوار در داخل اتاق میکروفن هایی کار می گذارد تا از صدای وارد شده به اتاق مطمئن شود. این تست با سرنشینان و حتی با لوازم آنها در داخل صندوق عقب انجام می شود تا جای هیچ شک و شبهه ای وجود نداشته باشد و سرنشینان در داخل خودرو از آرامش کافی برخوردار باشند.

 

۱۳. EMU یک تکنولوژی سری برای نقاشی و رنگ جگوار است. هر جگواری که برای رنگ آماده می شود، با یک لایه EMU به اتاق رنگ می رود. لایه ای محافظتی که بار الکترواستاتیک را نگه می دارد و مانع از نشستن گرد و غبار در حین نقاشی می شود.

 

۱۴. جگوار در سال ۲۰۱۷ نمونه ای از خودرو الکتریکی و خودران خود را رونمایی کرد. این خودرو کاملا مستقل است و با توجه به نیازهای سال ۲۰۳۰ و حتی بیشتر ساخته شده است. این خودرو با بدنه باریک می تواند در ترافیک ها و فضاهای محدود پارک، به راحتی حرکت کند. امکان کنترل خودرو با فرمانی کاملا جدا از داشبورد و اجرای فرامین صوتی یکی دیگر از جذابیت های آینده نگر این خودرو است.

 

۱۵. طراحان جگوار محلی را در اختیار دارند که با ۸ صفحه نمایشگر ۴K می توانند به صورت واقعیت مجازی، خودروهای خود را به صورت ۳D طراحی کنند و اندازه گیری های دقیق تری را با نمونه اصلی داشته باشند.

 

 

  • 20
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش