سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۰۳۰۰۲۴۶

تشکیل دادن شرکت مازراتی توسط بردران مازراتی

مازراتی,شرکت مازراتی,عکس ماشین مازراتیآرم شرکت مازراتی

تشکیل دادن شرکت مازراتی توسط بردران مازراتی

مازراتی، شرکت خودروسازی ایتالیایی و تولیدکننده خودروهای لوکس است، که در تاریخ ۱ دسامبر ۱۹۱۴ توسط برادران مازراتی، در شهر بولونیا، راه‌اندازی شد.

شرکت مازراتی از ۱۹۹۳ تاکنون، متعلق به کمپانی فیات می‌باشد و در حال حاضر دفتر مرکزی و کارخانه تولیدی اصلی خودرو مازراتی، در شهر مودنا، ناحیه امیلیا-رومانیا، ایتالیا قرار دارد.

در ساختار سازمانی گروه فیات، مازراتی همواره به‌عنوان زیرمجموعه شرکت فراری محسوب می‌شد، ولی اخیرأ به‌همراه آلفا رومئو، بخش اصلی خودروهای اسپورت فیات را، تولید می‌نماید.

شرکت مازراتی توسط آفی چی نی آلنیری مازراتی Officine Alferi Maserati در دسامبر ۱۹۱۴ در بولونا، ایتالیا تاسیس شده و از آن زمان تا کنون، مازراتی نقش مستمر و مهمر را در تاریخچه خودروهای اسپورت و تکامل و توسعه آنها ایفا کرده است.

تاریخچه مازراتی 

هفت برادر مازراتی در ووگیرا Voghero ایتالیا متولد شدند پدر آنها رودلفو Rodolfo یک راننده بود و مادر آنها کارولینا لوسی Carolina Losi نام داشت کارلو Carlo که پسر اول خانواده بود، در سال ۱۸۸۱ متولد شد. بیندو Bindo در سال ۱۸۸۳ و آلفیری Alfieri در سال ۱۸۸۵ بدنیا آمد. آلفیری متاسفانه چند ماهی پی از تولد فوت کرد و پدر و مارد وی تصمیم گرفتند تا پسر بعدی خود را که در سال ۱۸۸۷ بدنیا آمده به همان اسم ، نامگذاری کنند. مقدر آن بود که آنها سه فرزند دیگر نیز داشته باشند: در سال ۱۸۹۰ ماریو Mario بدنیا آمد و بدنبال وی اتوره Ettore در سال ۱۸۹۴ و ارنستو Ernesto در سال ۱۸۹۸ بدنیا آمد.

عکس مازراتی,خودرو مازراتی,تاریخچه مازراتیبرادران مازراتی

تمام برادران مازراتی، جز ماریو Mario که نقاش و هنرمند بود، به کارهای مهندسی، طراحی و ساخت خودرو پرداختند. با وجود این ، نقش ماریو Mario نیز در شرکت مازراتی به اندازه برادران مهندس وی مهم و پایدار بود، اوعلامت تجارتی شرکت، یعنی علامت مثلثی را، با الهام گرفتن از مجسمه نپتون که در میدانی به همین نام در شهر آنهاريال بولونا Bologna، نصب شده بود، طراحی کرد.

اولین برادری که به فعالیت در زمینه موتورها پرداخت، کارلو Carlo بود که در کارخانه دوچرخه سازی در آفوری Affori، نزدیک میلان Milan، کارمیکرد. او موتور تک سیلندری را برای یک سه چرخه قدیمی طراحی کرد که بعدها بوسیله مارکی کارچانو دی آنتسانو دل پارکو ساخته شد. کارلو مازراتی همچنین با دوچرخه های کارچانو Carcano که مجهز به موتور طراحی شده توسط خود او بودند، در مسابقه شرکت کرد و ضمن برنده شدن در چند مسابقه، رکورد سرعتی بمیزان ۵۰ کیلو متر در ساعت (۳۱ مایل در ساعت) را در سال ۱۹۰۰ بجای گذاشت.

کارلو در سال ۱۹۰۱ یعنی در زمانی که کارچانو Carcano تعطیل شد، به فیات Fiat انتقال یافت و سپس در سال ۱۹۰۳ به ایزوتا فراسکینی Isotta Fraschini رفته و به عنوان مکانیک و راننده آزمایش خودروها بکار مشغول شد. به برکت نفود او شرکت ایزوتا Isotta برادر وی، آلفیری Alfieri را نیز علیرغم آنکه در آن زمان فقط ۱۶ سال داشت استخدام نمود. کارلو Carlo کارنامه شغلی درخشان و درعین حال کوتاهی داشت و در ۲۹ سالگی درگذشت، او تا آن زمان برای Bianchi کارکرده و مسابقه داده بود، مدیر کل Junior شده و علاوه بر آن کارگاه خود را با برادرس اتوره Ettore جهت تولید ترانسفور ماتورهای ولتاژ بالا و ولتاژ پائین برای خودرو، تاسیس کرد.

الفیری Alfieri به زودی به عنوان یک تکنسین و راننده، وارث روحیه کارلو Carlo شده و همان شخصیت برونگرا و همان مهارتها را از خود بروز داد. در سال ۱۹۰۸ ایزوتا Isotta خودروئی را به وی واگذار نمود که او علیرغم کاربراتور شکسته آن توانست با آن در Grand Prix در Dieppe با آن مقام چهاردهم را بدست آورد. در عین حال،Ettore, Bindo به Isottafraschini ملحق شده و در آنجا آلفیری به عنوان مکانیک فعالیت خود را شروع نموده و در رانندگی نیز پیشرفت هائی کسب نموده بود.

در سال ۱۹۱۲ آلفیری پس از آنکه نمایندگی شرکت در آرژانتین و ایالات متحده امریکا و بریتانیا را با برادر خود اتوره Ettore بعهده گرفته بود، به عنوان مسئولین خدمات مشتریان ایزوتا در بولونا منصوب شد. تجربه وسیع آلفیری در طی مدتی که این شغل را بعهده داشت، و او را اینگونه متقاعد کرد که اکنون آمادگی آنرا دارد که امکان یک شغل مستقل را بررسی نماید تا بلکه بتواند از استعداد و خلاقیت خود نهایت بهره برداری را بعمل آورد. در سال ۱۹۱۴ او در ویادپیولی، در ناحیه قدیمی مرکز شهر بولونا دفتر کاری اجاره کردو این دفتر در نهایت به اولین مقر شرکت آلفیری مازراتی تبدیل گردید.

مالکیت آدولفو اورسی

در سال ۱۹۳۷ سه برادر مازراتی، سهام خود را به شرکت آدولفو اورسی واگذار کردند، اما به‌عنوان مهندس، در تولید خودرو در این شرکت، به کار خود ادامه دادند.

در این زمان نیز شرکت مازراتی همچنان به تولید خودروهای مسابقه‌ای می‌پرداخت، که در مسابقات رالی نیز موفقیت‌های زیادی به دست آورد.

مازراتی حتی در برابر غول‌های خودروسازی آلمانی مانند مرسدس بنز و آتو یونیون در سال‌های ۱۹۳۹ و ۱۹۴۰ هم موفقیت‌های فراوانی را کسب کرد. یکی از خودروهای موفق مازراتی در مسابقات رالی، خودروی مازراتی سی‌تی‌اف۸ بود، که موفق به کسب عنوان قهرمانی در مسابقات گرند پریکس شد.

با شروع جنگ جهانی دوم، مازراتی هم مانند دیگر خودروسازان، به تولیدات جنگی پرداخت و خودروی نظامی وی۱۶ را برای رهبر وقت ایتالیا؛ بنیتو موسولینی تولید کرد. وی۱۶ اندکی پیش از آن که فردیناند پورشه شروع به تولید اتومبیل فولکس‌واگن برای آدولف هیتلر نماید، تولید گردید. با پایان جنگ، شرکت تولیدات عادی خود را از سرگرفت و خودروهای سری مازراتی ای۶ را به بازار عرضه کرد.

در ادامه، شرکت مازراتی با جذب متخصصان، بیشتر تمرکز خود را روی ماشین‌های مسابقه‌ای قرار داد. در این دوران علاوه بر خودروهای مسابقه، اتومبیل‌های ۴سی‌ال‌تی، ۸سی‌ال‌تی و معروف‌ترین خودروی آن دوره خود یعنی ای۶جی‌سی‌اس را هم تولید و عرضه کرد. سال ۱۹۵۷ تیم مازراتی با خودروی مازراتی ۲۵۰اف توانست موفقیت چشمگیری را به دست آورد.

از دیگر خودروهای مازراتی در این زمان می‌توان به مدل‌های مازراتی ۲۰۰اس، مازراتی ۳۰۰اس، مازراتی ۳۵۰اس، مازراتی ۴۵۰اس و مازراتی تیپو ۶۱ تا سال ۱۹۶۱ اشاره کرد.

مازراتی پس از سال ۱۹۵۷ از تولید خودروهای مسابقه‌ای کاست و تمرکز خود را روی خودروهای کلاس‌های دیگر معطوف کرد و اولین خودروی ۶ سیلندر خود، بنام مازراتی ۳۵۰۰ را تولید نمود، که از بدنه‌ای تمام آلومینیمی ساخته‌شده بود. در سال بعد نمونه ۸ سیلندر با همان طراحی قبلی ساخته شد، که تحت نام مازراتی ۵۰۰۰ جی‌تی به بازار عرضه گردید.

خودروی بعدی این شرکت مازراتی سبرینگ نام داشت و در سال ۱۹۶۲ رونمایی شد. یک سال بعد در ۱۹۶۳ ماشین کوپه مازراتی میسترال وارد بازار شد، که در ۱۹۶۴ طرح اسپایدر آن نیز ساخته شد، که هر دو مدل توسط پیترو فروا طراحی شده‌بود.

فروا در سال ۱۹۶۳ نخستین خودروی ۴ در مازراتی را نیز طراحی نمود که با نام مازراتی کواتروپورو روانه بازار شد. در ۱۹۶۷ مدل دو صندلی مازراتی گیبلی طراحی گردید.

مالکیت سیتروئن

سال ۱۹۶۸ مازاراتی توسط شرکت فرانسوی سیتروئن خریداری شد و نخستین خودروی آن، تحت مدیریت سیتروئن، در سال ۱۹۶۹ ارائه شد، که مازراتی ایندی نام داشت. در ادامه، سال ۱۹۷۱ خودروی مازراتی بورا به تولید انبوه رسید.

بلافاصله مدل‌های مازراتی تحت مدیریت سیتروئن، یکی پس از دیگری طراحی و تولید گردید، که شامل: مازراتی مراک، مازراتی کمسین و مازراتی کواتروپورو ۲ بود.

با شروع بحران نفتی سال ۱۹۷۳ و در پی گران شدن قیمت بنزین و افت بازار جهانی خودرو، ترمز توسعه شرکت مازراتی و سیتروئن کشیده‌شد و تا بدان‌جا پیش رفت، که سیتروئن تا آستانه ورشکستگی در ۱۹۷۴ قرار گرفت.

در ۲۳ می ۱۹۷۵ پس از ادغام دو شرکت پژو و سیتروئن و تاسیس کمپانی جدید پژو سیتروئن، مدیریت جدید تصمیم به واگذاری شرکت مازراتی گرفت.

مالکیت دتوماسو

سال ۱۹۷۵ شرکت بنلی، که خود از شرکت‌های زیرمجموعه دتوماسو محسوب می‌شد و هر دو متعلق به راننده بازنشسته آرژانتینی؛ آلساندرو دتوماسو بود، شرکت مازراتی را از سیتروئن خریداری کرد.

در ۱۹۷۶ نخستین مدل تحت مدیریت دتوماسو تولید شد، که مازراتی کیالامی نام داشت. سپس در ۱۹۷۹ سری سوم از مدل کواتروپورو؛ بنام مازراتی کواتروپورو ۳ عرضه گردید.

در اوایل دهه ۱۹۸۰ در خودروهای مازراتی تغییراتی ایجاد شد، که شامل تغییر در طراحی موتور و همچنین کاهش قیمت خودروها بود. مدل‌های مازراتی بای‌توربو و مازراتی کاریف از آن دسته بودند.

آخرین خودرویی که بر پایه مدل بای‌توربو ساخته شد؛ مازراتی مسابقه نام داشت. دو خودروی کوپه طرح جدید مازراتی که به‌ترتیب در سال‌های ۱۹۹۰ و ۱۹۹۲ عرضه شدند؛ مازراتی شامال و مازراتی گیبلی ۲ بودند.

مشارکت با کرایسلر

در اوایل دهه ۱۹۹۰ بخشی از سهام مازراتی توسط شرکت کرایسلر خریداری شد و در پی آن، دو مدل خودرو با مشارکت مازراتی و کرایسلر نیز تولید گردید، که شامل کرایسلر تی‌سی بر اساس مازراتی و مازراتی بارچتا بودند، ولی بعلت مصادف شدن با ورشکستگی کرایسلر، هیچگاه به تولید انبوه نرسیدند.

مالکیت فیات

سال ۱۹۹۳ شرکت فیات با سرمایه‌گذاری در مازراتی هدایت آن را به دست گرفت.

در سال ۱۹۹۸ با طراحی و تولید مازراتی ۳۲۰۰ جی‌تی تحت مدیریت فیات، فصل جدیدی از تاریخچه مازراتی آغاز شد، که بلافاصله به عرضه مدل‌هایی چون مازراتی کوپه و مازراتی اسپایدر انجامید، که مدل کوپه به‌عنوان بهترین خودروی جهان در سال ۲۰۰۲ تبدیل شد. سپس مدل مازراتی گران‌توریزمو به بازار عرضه شد.

مالکیت فراری

سال ۱۹۹۷ مازراتی به فیات اتومبیلز واگذار شد و این شرکت نیز ۵۰٪ درصد از سهام مازراتی را به شرکت فراری فروخت، هر چند که بخشی از سهام فراری نیز در اختیار فیات اتومبیلز بود و در مجموع همه این شرکت‌ها زیر چتر شرکت فیات قرار دارند.

از آن پس شرکت مازراتی دست به تولیدات محبوب‌تر و موفق‌تری زد و در حال حاضر به عنوان یکی از شرکت‌های تحت کنترل فیات به تولید خودرو مشغول است.

معرفی برخی از محصولات مازراتی

مازراتی گرن‌ توریزمو (Maserati GranTurismo)

مازراتی گرن‌ توریزمو  خودرویی است که از سال ۲۰۰۷ تاکنون تولید شده‌است.

حداکثر سرعت گران‌ توریزمو ۲۸۵ کیلومتر بر ساعت و صفر تا صد آن ۵ ثانیه می‌باشد.

این خودرو در کلاس خودرو GT قرار گرفته، طراحی آن خودروهای موتور جلو-محور عقب بوده طول آن در حالت طبیعی ۴٬۸۸۱ میلیمتر (۱۹۲٫۲ اینچ)، عرض آن در حالت طبیعی ۱٬۸۴۷ میلیمتر (۷۲٫۷ اینچ) و ارتفاع آن در حالت طبیعی ۱٬۳۵۳ میلیمتر (۵۳٫۳ اینچ) و وزن آن در حالت طبیعی ۱٬۸۸۰ کیلوگرم (۴٬۱۴۰ پوند) است. سیستم جعبه‌دندهٔ آن ۶ دنده به صورت خودکار است.

مازراتی,عکس ماشین مازراتی,مازراتی گرن‌ توریزموعکس مازراتی گرن‌ توریزمو

مازراتی کواتروپورو (Maserati Quattroporte)

مازراتی کواتروپورو  خودرویی است که از سال ۱۹۶۳ تا ۱۹۶۹، ۱۹۷۴–۱۹۹۰، ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۱، ۲۰۰۴–تاکنون در مودناو ایتالیا تولید شده‌است.

عکس مازراتی,مازراتی,مازراتی کواتروپورومازراتی مدل کواتروپورو

مشخصات فنی مازراتی کواتروپورو

مدلquattroportequattroporte squattroporte sport GTS
کلاس خودروفست بک مجللفست بک مجللفست بک مجلل
گیربکس۶ دنده اتوماتیک۶ دنده اتوماتیک با قابلیت تعویض از پشت فرمان۶ دنده اتوماتیک با قابلیت تعویض از پشت فرمان
محور محرکدیفرانسیل عقب(RWD)دیفرانسیل عقب(RWD)دیفرانسیل عقب(RWD)
تعداد و آرایش سیلندر/ سوپاپ۳۲/v8۳۲/v8۳۲/v8
حجم موتور(سی سی)۴۲۴۴۴۶۹۱۴۶۹۱
قدرت(اسب بخار/ دور در دقیقه)۴۰۰/۷۰۰۰۴۳۰/۷۰۰۰۴۳۰/۷۰۰۰
گشتاور(نیوتن متر/ دور در دقیقه)۴۶۰/۴۷۵۰۴۹۰/۴۷۵۰۴۹۰/۴۷۵۰
حداکثر سرعت(کیلومتر در ساعت)۲۷۰۲۸۰۲۸۵
شتاب ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت(ثانیه)۵.۶۵.۴۵.۱
طول/عرض/ارتفاع(میلیمتر)۱۴۳۸/۱۸۸۵.۵۰/۵۰۹۷۱۴۳۸/۱۸۸۵.۵۰/۵۰۹۷۱۴۳۸/۱۸۸۵.۵۰/۵۰۹۷
فاصله دو چرخ جلو /دو محور(میلیمتر)۳۰۶۴/۱۵۸۲۳۰۶۴/۱۵۸۲۳۰۶۴/۱۵۸۲
وزن خالص(کیلوگرم)۱۹۹۰۱۹۹۰۱۹۹۰
مشخصات تایر۲۴۵/۴۵zr-285/40 zr18۲۴۵/۴۰zr19-285/35zr19۲۹۵/۳۰zr20-245/35zr20
استاندارد آلایندگییورو۵یورو۵یورو۵
حجم مخزن سوخت(لیتر)۹۰۹۰۹۰

گردآوری: بخش خودروی سرپوش

  • 16
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش