چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۹۰۰۰۲۵

مراحل و مدارک لازم برای تعویض پلاک خودرو

تعویض پلاک,مراکز تعویض پلاک,مراکز تعویض پلاک خودرودر زمان تعویض پلاک و انتقال سند خودرو، حضور فروشنده و خریدار ضروری است
تعویض پلاک خودرو یکی از کارهایی است که تمامی خریداران و فروشندگان خودرو با آن سروکار داشته و نقص مدارک در زمان حضور در مراکز تعویض پلاک، از بزرگ ترين معضلات طرفین معامله است. برخی از افراد که برای نخستین بار به سراغ این کار میروند و با روند آن آشنایی ندارند با کندی هایی رو به رو میشوند که البته با یک آموزش ساده این مشکل حل شدنی است.

تعویض پلاک

یکی از مهم ترین کارهایی که در زمان خریدوفروش خودروی دست دوم باید انجام شود تعویض پلاک است. خریدار باشید یا فروشنده، پیش از هر چیز باید طبق تاریخ و ساعت دقیقی که در قولنامه برای حضور در مرکز تعویض پلاک مشخص شده است به این مراکز مراجعه کنید. نام مرکز هم طبق توافق طرفین در همان قولنامه ذکر می شود. در زمان تعویض پلاک و انتقال سند خودرو، حضور فروشنده و خریدار ضروری است. در صورتیکه نمی توانید در این روز حاضر شوید، باید به طرف مقابل وکالت قانونی بدهید که از سوی شما کارهای تعویض پلاک و انتقال سند را انجام دهد.

تاریخچه ایجاد مراکز تعویض پلاک

ایده متحدالشکل شدن پلاکهای وسایط نقلیه از سال ۱۳۷۸ آغاز شد که به همین منظور نیروی انتظامی مبالغی را از کل مالکین خودروهای در حال تردد در کشور از طریق فروش برچسب های تعویض پلاک توسط پلیس دریافت نمود که تا چند سال اقدامی انجام نشد درحالی که این امر توسط مردم جدی گرفته شد و خودروهای دارای برچسب تعویض پلاک گاهی چند صد هزار تومان گرانتر از خودروهای فاقد برچسب معامله می شدند و اخباری نیز در خصوص سرقت یا شکستن شیشه جلوی اتومبیل ها به خاطر سرقت برچسب تعویض پلاک شنیده می شد. بهرحال بالاخره در سال ۱۳۸۳ طرح مذکور بدون این که خدمات یا تخفیف ویژه ای برای دارندگان برچسب تعویض پلاک ارائه شود یا این که محل هزینه شدن وجوه دریافتی اعلام شود اجرایی گردید.

مدارک لازم برای تعویض پلاک خودرو

مدارک لازم  جهت تعویض پلاک عبارتست از:

> اصل سند فروش کارخانه سازنده (تولید داخل)

> اصل کارت شناسایی وسیله نقلیه

> اصل سند مالکیت وسیله نقلیه که توسط ناجا صادرشده است

> اصل شناسنامه جدید یا کارت ملی متعاملین یا نمایندگان قانونی آنها 

> حضور فروشنده و خریدار یا نماینده قانونی آنها 

> ارائه برگ عدم خلافی

> ارائه اصل فیش پرداخت بهای پلاک طبق تعرفه

> مدارک احراز سکونت خریدار

> ارائه اصل بیمه نامه شخص ثالث معتبر

> ارائه اصل کارت معاینه فنی (خودروهای شخصی و دولتی که بیش از ۴ سال از مدل آن سپری شده باشد و خودروهای عمومی که بیش از یک سال از مدل آنها سپری شده باشد)

مدارک برای تعویض پلاک خودرو,تعویض پلاک,شرایط تعویض پلاکدر زمان تعویض پلاک باید خلافی خودرو را صفر کنید

وکالت تعویض پلاک

وکالت تعویض پلاک وکالتی است که چنانچه فروشنده یک خودرو، آنرا امضا کند، خریدار میتواند بدون احتیاج به همراهی و حضور فروشنده و به نمایندگی از او راهی مراکز تعویض پلاک شود و پس از انجام این فرآیند یعنی عوض کردن پلاک، مجدداً با فروشنده به دفتر اسناد مراجعه کند و سند قطعی و نهایی خودرو را تنظیم نماید.

نکته مهمی در این جا وجود دارد که باید از آن آگاه باشید. در فرآیند دادن وکالت تعویض پلاک به خریدار، فروشنده باید دو مرتبه به محضر برود ولی فرآیند دیگری هم وجود دارد که طی آن دیگر نیازی به مراجعه مجدد فروشنده به محضر نیست. این وکالت، وکالت فروش نام دارد. باوجود این وکالت در دفترخانه، فقط یک بار در محضر به خریدار، وکالتی داده می شود که امور مرتبط با تعویض پلاک را پیش ببرد و پس از تعویض هم صرفا خودش به تنهایی برای اقدامات نهایی کار به محضر برود.

مراحل تعویض پلاک خودرو

تمامی کارهایی که برای تعویض پلاک خودرو باید انجام دهید، در سه مرحله خلاصه می شود:

- مرحله اول تعویض پلاک: ورود به مرکز تعویض پلاک خودرو

در این مرحله، خریدار و فروشنده هر دو با هم باید همراه با خودرو وارد مرکز تعویض پلاک شوید. در بدو ورود، به شما برگه ای می دهند که در آن شماره نوبت و باجه ای که باید به آن مراجعه کنید مشخص شده است. خودرو را پارک کنید، به باجه مورد نظر مراجعه کرده و مدارک را تحویل دهید. در باجه مربوطه، فرم های مربوطه را پر کنید و هزینه تعویض پلاک و نیز هزینه پست سند و کارت خودرو را بپردازید. همه این هزینه ها غیراز هزینه خلافی، به عهده خریدار خواهد بود. یادتان باشد از شما پول نقد دریافت نمی کنند، بدین ترتیب حتماً کارت بانکی با خودتان ببرید. به طورکلی دریافت هرگونه وجه نقد در این مراکز غیرقانونی است.

- مرحله دوم تعویض پلاک: تائید اصالت خودرو

پس از پرکردن فرم های مربوط به تعویض پلاک، باجه به شما برگه ای را ارائه می دهد که باید به کارشناسان و بازرسان مرکز بدهید تا خودروی شما را بازدید کرده و اصالت آنرا بررسی کنند. کارشناس برای این کار، تمام مشخصات خودرو را با مشخصات درج شده در برگه از جمله شماره شاسی، شماره موتور و دیگر موارد تطبیق می دهد.

- مرحله سوم تعویض پلاک: فک پلاک قبلی و نصب پلاک جدید

در مرحله ی آخر تعویض پلاک، منظور از فک پلاک، جدا کردن پلاک قدیمی خودرو و نصب پلاک جدید آن است. توجه کنید که عدم انجام فک پلاک به معنای این است که شما مسئولیت هرگونه فعالیتی را که خریدار با خودروی خریداری شده انجام داده، پذیرفته اید. حالا شما که خریدار هستید باید به انبار مراجعه کنید و پلاک را تحویل بگیرید. در این جا دو حالت وجود دارد:

>> حالت اول: اگر قبلا خودرویی داشته اید که پلاک آن آزاد است، برای تعویض پلاک میتوانید مجدداً همان پلاک را تحویل بگیرید و روی خودروی جدیدتان نصب کنید. اگر زمان فک پلاک قبلی شما کم تر از سه سال قبل است، دیگر هزینه ساخت پلاک ندارید؛ زیرا پلیس تا سه سال پلاک های فک شده را نگه می دارد. اگر چند پلاک آزاد داشته اید، از شما خواهند پرسید که کدامیک را میخواهید روی این خودروی جدید نصب کنید. پس از انتخاب، اگر پلاک موجود باشد، آنرا برایتان نصب می کنند و اگر نه، مجدداً آنرا می سازند.

>> حالت دوم: از قبل هیچ پلاکی ندارید، بدین ترتیب برای تعویض پلاک خودرو، یک پلاک جدید با شماره جدید برایتان نصب می کنند.

پلاک کدام خودروها تعویض نمی شود؟ 

 وسایل نقلیه ای که دارای نقص به شرح ذیل باشند خدمات تعویض پلاک و شماره گذاری را دریافت نمی کنند؛ خودروهایی که اصالت نداشته باشند و یکی از ارکان اصلی از جمله شاسی، اتاق یا موتور به صورت غیرقانونی عوض شده باشد؛ خودروهای تصادفی شدید که بیش از ۶۰ درصد خسارت دیده باشند به دلیل آن که ایمنی لازم برای شماره گذاری را ندارند. خودروهایی که دو تکه هستند؛ خودروهایی که مدارک شان غیراصیل باشد و همینطور خودروهایی که ایمنی شان از دست رفته و مشخصات فنی شان آسیب دیده باشد.

مدارک تعویض پلاک خودرو,مراحل تعویض پلاک خودرو,تعویض پلاکبا تعویض پلاک، همه اطلاعاتتان را به صورت درست و کامل در اختیار پلیس می‌گذارید

مرکز تعویض پلاک

مرکز تعویض پلاک وسایط نقلیه، مرکز زیر مجموعه شرکت راهگشا، وابسته به بنیاد تعاون نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران بوده و تحت نظارت مستقیم ناجا و توسط بازنشستگان پلیس اداره میشود که در راستای فعالیت های بنیاد تعاون ناجا و بر اساس ادعای بنیاد مذکور اهداف اقتصادی داشته و در جهت بهبود و ارتقاء سطح معیشتی و تسهیلات رفاهی خانواده ناجا می باشد، فعالیت مینماید و انجام امور مربوط به تعویض پلاک و نقل و انتقال خودرو و موتورسیکلت و یکسان سازی پلاک وسائط نقلیه و دسترسی سریع و آسان به اطلاعات انواع خودروها و موتورسیکلت های موجود در کشور و مالکین آن ها را بعهده گرفته است.

برای پیگیری وضعیت پلاک باید چه کنیم؟

در صورتیکه خودروی خود را وکالتی فروخته اید لازم است با مراجعه به سایت پلیس راهور از شرایط پلاک خود اطلاع حاصل کنید. به دلیل آنکه امکان دارد خریدار از تعویض پلاک سر باز زند و هم چنان از پلاک شما استفاده کند. برای این کار بعد از ورود به سایت پلیس راهور وارد قسمت وضعیت پلاک فک شده می شوید و کد ملی صاحب خودرو را بهمراه کد امنیتی موجود وارد می کنید.

اگر تعویض پلاک بدرستی انجام شده باشد، شماره پلاک خودروی فروخته شده در این قسمت نمایش داده می شود. چنانچه خریدار هنوز تعویض پلاک را انجام نداده بود، باید با مراجعه به دادگاه و ثبت درخواست فک پلاک تقاضای توقیف خودرو فک پلاک مورد نظر را ارائه دهید. در اینصورت پلیس از تردد خودرویی با پلاک اعلام شده جلوگیری کرده و تا زمان فک پلاک و ثبت پلاک جدید آنرا در پارکینگ نگه می دارد.

تعویض پلاک,مدارک تعویض پلاک,مراحل تعویض پلاکتعویض پلاک خودرو تقریبا آخرین مرحله قانونی انتقال مالکیت خودرو است

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 15
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش