چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۵۰۱۵۵

استرس بار خودرو چیست و چگونه بر روی خودرو نصب میشود؟

استرس بار خودرو,استرس بار خودرو چیست,میله تعادل در خودرواسترس بار سبب تعادل بهتر خودرو می شود
استرس بار خودرو، نام یکی از قطعات خودروهای مسابقه ای و تقویت شده است که متشکل از یک میله آهنی میباشد و محل قرارگیری آن در داخل کاپوت است و موجب اتصال کمک فنرهای جلو به یکدیگر میشود. در این مطلب از سرپوش با استرس بار خودرو و انواع آن آشنا می شوید.

استرس بار خودرو

شما با استرس بار خودرو می توانید در سر پیچ ها بدون نگرانی از بلند شدن چرخ ها از زمین، سریعتر بپیچید. نیرو توسط این قطعه در هر دو کمک فنر، تقسیم می شود و همین امر مانع انتقال کل نیرو به یک طرف میشود و خودرو در پیچ های تند، ثبات بیشتری دارد. متأسفانه استرس بار خودرو توسط خودروسازان داخلی بر روی خودرو نصب نمی شود و در نتیجه خودروهای تولید داخل ، بیشتر واژگون می شوند. از این رو شما میتوانید استرس بار را با صرف هزینه کمی بر روی خودروی خود نصب کنید.

استرس بار خودرو موجب انتقال نیرو و ضربه به بدنه خودرو نمیشود بلکه با تقسیم نیرو در بین هر دو کمک فنر، تعادل خودرو در سر پیچ ها را بیشتر می کند. اگر این قطعه را بر روی یک خودروی بی کیفیت نظیر پراید، نصب کنید؛ خودرو در سر پیچ ها تعادل بیشتری پیدا می کند و درنتیجه احتمال واژگونی، کم تر است. لازم به ذکر است وظیفه کمک فنر، کاهش لرزش های خودرو در مسیرهای ناهموار است و در صورت خرابی کمک فنر خودرو ممکن است خودرو به یک سمت کشیده شود و سبب واژگونی آن در پیچ ها شود.

در زمان ورود به یک پیچ با خودروی بدون استرس بار، نیروی گریز از مرکز شما از پیچ به بیرون هدایت می شود اما درصورت نصب استرس بار بر روی آن، خودرویتان از پیچ خارج نمیشود و به راهش با وزن کمتری ادامه می دهد و خودرو راحت تر، کنترل میشود. درصورت وارد کردن فشار کم تر به سیستم تعلیق و جلوبندی خودرو، طول عمر آن افزایش می یابد.

تاریخچه و دلایل اختراع میله تعادل

از زمانی که نخستین استرات بار، تولید شده است؛ اطلاعات دقیقی دردسترس نیست ولی هدف از اختراع این قطعه، تقویت شاسی های مک فرسون بود. باتوجه به ضعیف بودن سیستم تعلیق در قسمت بالای کاپوت، فرمان پذیری ماشین ها کاهش می یابد؛ به همین خاطر متخصصین برای پوشاندن این نقطه ضعف، استرس بار را اختراع کردند. البته سیستم تعلیق مک فرسون درحال حاضر، منسوخ شده است اما هم چنان در ایران، بعنوان شاسی اکثر تولیدات داخلی از آن استفاده میشود.

دلیل نام گذاری استرس بار در فارسی

به برجک های کمک فنرِ جلو،« نقاط استرس» می گویند؛ به این دلیل که فشار حاصل از دور زدن به این قسمت، بطور مستقیم وارد می شود و علت انتخاب نام« استرس بار» برای این قطعه در زبان فارسی، همین امر می باشد.

استرات بار خودرو,مزایای استرس بار خودرو,استرس بار خودرواسترس بار خودرو می‌تواند تا حد زیادی با نیروی گریز از مرکز مقابله کند

این میله با قرار گرفتن بر روی نقاطِ استرس، انرژی های وارده را تقسیم می کند ولی اسامی دیگری برای این قطعه توسط راننده ها و فروشنده های ایرانی تعیین شده است.

انواع استرس بار خودرو موجود در بازار

استرس بار خودرو، انواع گوناگونی دارد که از آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

>> استرس بار جلو:

استرس بار جلو بر روی برجک های کمک چرخ جلو به راحتی نصب می شود. باتوجه به محل قرارگیری آن در درون کاپوت، خودروی شما تغيير خاص نمی کند. این وسیله مانع ایجاد فشار بر روی چرخ های جلو میشود و در سر پیچ ها، میزان پایداری و هندلینگ خودرو را افزایش می دهد.

>> استرس بار عقب:

محل نصب استرس بار عقب در درون صندوق عقب خودرو می باشد؛ به همین خاطر موجب اشغال مقداری از فضای صندوق عقب خودروی شما میشود. اگر از نظر شما، میزان تعادل و فرمان پذیری خودرو در پیچ ها، مهمتر از اشغال شدن فضای صندوق عقب است؛ حتماً بر روی خودرو خود، هر دو استرس بار را نصب کنید وگرنه صرفا استرس بار جلو را نصب کنید.

آموزش نحوه نصب استرات بار( استرس بار)

این میله، پس از نصب شدن در زیر کاپوت، سر فنرهای طرفین خودرو را به یکدیگر متصل می کند. این میله در خودروهای دارای سیستم تعلیق مستقل، در زیر بازوها نصب می شود. در قسمت جلوی بسیاری از خودروهای امروزی، استرس بار( میله تعادل) وجود دارد و در قسمت عقب برخی از خودروهای اسپرت، از میله تعادل استفاده میشود. البته میزان استحکام استرس بارهای موجود در بازار، نسبت به نمونه های استاندارد نصب شده بر روی خودروها بیشتر است.

در صورت داشتن مهارت می توانید این قطعه را در مدت کم تر از ۱۵ دقیقه بر روی خودروی خود نصب کنید. همچنین اگر بازوی تنظیم شونده وجود دارد؛ پس از باز کردن پیچ های برجک اتاقک کمک فنر، دو کفی استرات بار را باز کنید و بعد از قرار دادن در انجا پیچ ها را ببندید. در این زمان باید نسبت تنظیم به بازو اقدام کنید و پیچ و مهره اش را به دو سر کفی استرات بار ببندید.

مزایای استرس بار

- استرس بار، میزان تعادل خودرو را بهبود می دهد. در نظر داشته باشید که اکثر خودروهای دارای استرس بار بعنوان خودروی معمولی محسوب نمیشوند. همچنین وجود استرس بار در خودرو به فرمان گیری درست کمک می کند و به این ترتیب خودرو دچار گیج فرمانی نمیشود.

‏- استرس بار به سیستم تعلیق، کمک می کند و موجب تماس لاستیک با سطح جاده بطور مداوم میشود.

- استرس بار برای ثبات خودرو بعنوان یک وسیله ضروری شناخته میشود و از این رو هیچ خطری، شما را در پیچ ها و انحرافات جاده ای تهدید نمیکند.

نام گذاری استرس بار خودرو,میله تعادل در خودرو,معایب استرات باراسترس بار به عنوان یک وسیله برای ثبات خودرو ضروری است

- درصورت نصب استرس بار بر روی خودروی خود، طول عمر جلوبندی و سیستم تعلیق خودرو و همچنین پایداری خودرو در پیچ ها زیاد میشود.

- درصورت استفاده از استرس بار، نیازی به داشتن فنرهای سفت در خودروی خود به منظور رانندگی سختتر ندارید؛ به همین علت این قطعه باعث افزایش تعادل خودرو می گردد.

- گاهی اوقات نیروهای وارد شده به فنرها به منظور نگهداشتن لاستیک ها بر روی زمین، کافی نیست که باید از استرس بار استفاده کنید.

معایب استرات بار( استرس بار)

> یکی از معایب استرس بار خودرو اینست که موجب اتصال دو سر فنرهای چپ و راست به هم‌دیگر میشود و در نتیجه باعث کاهش استقلال عملکردی فنرهای چپ و راست میشود. سیستم تعلیق موظف است که لاستیک را در تماس با سطح جاده نگهدارد. هر کدام از چرخ ها با استفاده از سیستم تعلیق مستقل می توانند خود را با وضعیت جاده بطور مستقل، هماهنگ کنند.

گاهی اوقات در بعضی از شرایط باید چرخ سمت راست به سمت بالا برود و چرخ سمت چپ به سمت پائین بیاید. بنابراین درصورت اتصال این دو چرخ به یکدیگر، یکی از آن ها نمی تواند با زمین، حداکثر تماس ممکن را داشته باشد و درصورت سفت بودن میله تعادل امکان دارد که یکی از چرخ ها در پیچ های خیلی تند، بطور کامل از زمین جدا شود؛ به این دلیل که چرخ بیرونی توسط میله تعادل به سمت پائین فشار داده میشود تا تماس آن با زمین حفظ شود و از سوی دیگر چرخ سمت داخل به سمت بالا فشار داده میشود تا فشار کمتری بر روی فنر آن وارد شود.

درصورت سفت بودن میله تعادل، این نیروی رو به بالا از نیروی فنر، بیشتر می شود و چرخ از سطح زمین بطور کامل، جدا میشود که در بسیاری از خودروهای مسابقه ای، چنین وضعیتی قابل رویت است. البته این موضوع به علت محدودیت های قانونی برای خودروهای مسابقه ای است.

> از دیگر معایب استرس بار خیلی سفت می توان به از کنترل خارج شدن اتومبیل اشاره کرد. میله تعادل، فشار رو به بالا را بر هر دو چرخ جلو و عقب وارد میکند. درصورت زیاد بودن این فشار، چرخ های سمت داخل از روی زمین بلند می شوند. اگر چرخ جلو نسبت به چرخ عقب، سریعتر از زمین بلند شود؛ خودرو دچار کم فرمانی میشود درغیر این صورت اتومبیل دچار بیش فرمانی می گردد؛ به همین خاطر با تغییر دادن استحکام میله تعادل می توانید از این مشکل جلوگیری کنید. بنابراین درصورت تمایل به نصب استرس بار بر روی خودروی خود، حتماً با یک متخصصی مشورت کنید که از وضعیت سیستم تعلیق و فنر های اتومبیلتان مطلع است.

> مردم به اشتباه فکر می کنند که اگر استرس بار را بر روی خودروی خود نصب کنند؛ قیمت ماشین کاهش می یابد اما جالب است بدانید که میله تعادل بر ارزش خودروی شما هیچ اثری ندارد. شما با استفاده از چند پیچ و مهره می توانید این قطعه را به برجک های کمک فنر وصل کنید و در زمان دلخواه، آن را جدا کنید. به این ترتیب استرس بار شاسی یا سیستم تعلیق شما را تغيير نمی دهد.

معایب استرس بار خودرو,انواع استرس بار خودرو,استرس بار خودرو چیستاسترس بار خودرو انتقال نیرو و ضربه از طریق کمک را به بدنه خودرو منتقل نمی‌کند

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش