به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، کانسپت این هواپیما که اصلاً آلودگی ای ایجاد نمی کند ، توسط شرکتی به نام JDXP طراحی شده که در نیویورک واقع شده است.
این هواپیمای برقی موسوم به" زیرو"( ZERO) دارای یک ساختار آیرودینامیکی است. همچنین دماغه هواپیما تیز بوده و طول بال های آن زیاد است و به بلند شدن مناسبتر هواپیما کمک می کند.
به جای استفاده از موتورهای جت که از خود کربن منتشر می کنند، در این هواپیما از باطری و ژنراتورهای برقی بکار گرفته شده که از روش پنل های خورشیدی و سه مجموعه پروانه شارژ می شود.
تغییر از حالت موتور جت به موتور برقی، به این معناست که مسافران این هواپیما باید برای رسیدن به مقصد خود پرواز طولانی تری تجربه کنند که این میزان برای هر دو ساعت پرواز، ۲۵ دقیقه بیشتر است.
این طراحی هواپیما برای مسافرانی مناسب است که بطور مکرر از هواپیما استفاده می کنند و برایشان مهم نیست که مدت زمان پرواز آن ها کمی طولانی تر شود.
انتشار کربن از هواپیماهای مسافربری یکی از بزرگترین عوامل گرم شدن کره زمین محسوب می شود. با تعویض موتورهای جت به سه مجموعه پروانه، موتورهای برقی داخل هواپیما به آن اجازه می دهد طی مسیر به حداقل زمان نیاز پیدا کند.
همینطور می توان گفت که این طراحی جدید برای پروازهای کوتاه تر مناسب است و" جو دوست"( Joe Doucet) طراح آن اعلام کرده که در این هواپیما" کارایی" ارجح تر از" سرعت" است.
این هواپیما در صورت قطع برق یا بروز نقص، می تواند در حالت گلاید به زمین بازگردد.
جالب توجه است که شرکت طراح این هواپیمای کانسپت" پایداری" را مرکز توجه خدمات خود قرار داده است. به طوریکه مسافران این هواپیما باید انتظار منویی عاری از همبرگرهایی با گوشت گاو یا پلاستیک های یک بار مصرف داشته باشند. زیرا این دوعامل، منابعی از آلودگی و انتشار گازهای گلخانه ای هستند.
ویدئوی ایمنی در پرواز این هواپیما هم با سخنان " گرتا تونبرگ" نوجوان معروف فعال محیط زیست شروع خواهد شد.
امروزه شرکت های دیگر هم به حوزه تولید هواپیماهای دوستدار محیط زیست وارد شده اند.
به عنوان نمونه، شرکت خودروسازی" رولزرویس"( Rolls Royce) هواپیمای تمام برقی خویش را ماه پیش رونمایی کرد.
- 14
- 1