شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۵۲ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۵۲۸۷۶
اپلیکیشن ها و شبکه های اجتماعی

جنجال پیامک‌های کد ورود | ادعای همراه اول و ایرانسل: ما مسدود نکرده‌ایم

محدودیت های اینترنت در ایران,طرح صیانت و کاهش سرعت اینترنت
از چند روز پیش، کاربران با یک مشکل جدید که مرتبط با شبکه‌های اجتماعی است روبه‌رو شده‌اند.

به گزارش همشهری آنلاین، هنگامی که برخی کاربران برای نصب تلگرام و اینستاگرام درخواست کد تأیید را ارسال می‌کنند، کد مربوطه برای آنها ارسال نمی‌شود. با ذهنیتی که بخش قابل توجهی از کاربران درباره موضوع فیلترینگ و طرح موسوم به صیانت دارند، این اتفاق را به اپراتورها نسبت داده‌اند.

کما اینکه مسدود شدن شبکه اجتماعی کلاب‌هاوس هم از سوی اپراتورها اتفاق افتاد. مسدود شدن ارسال پیامک کد تأیید بعضی از شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام و برخی موارد دیگر ازجمله اعمال گزینه safe search گوگل از سوی اپراتورها، باعث شده که در زمان بروز چنین مواردی کاربران، انگشت اتهام را در وهله اول به‌سوی اپراتورها نشانه روند. با این حال، ۲اپراتور اصلی کشور طی توییت‌هایی جداگانه خود را از این اتهام مبرا دانستند.

در واقع، آنها این اختلال را به سیاست‌های پلتفرم‌های خارجی نسبت دادند اما مدرکی برای ادعای خود ارائه نکردند. این در حالی است که احتمال تصمیم پلتفرم و همچنین عدم‌ اعمال محدودیت از سوی اپراتورها به دلایل اقتصادی دور از ذهن نیست.

احتمال تصمیم پلتفرم‌ها

آرش کریم‌بیگی، روزنامه‌نگار حوزه آی‌سی‌تی در گفت‌وگو با همشهری درباره دریافت نکردن پیامک کد تأیید ورود به پلتفرم‌ها از سوی کاربران به چند مورد احتمالی اشاره می‌کند. کریم‌بیگی نخستین احتمال را تصمیم خود پلتفرم (فرضا تلگرام) مبنی بر توقف ارسال پیامک می‌داند و می‌گوید: «در این حالت، پلتفرم می‌تواند با تماس صوتی(voice call) یا تماس از دست‌رفته(missed call) فرایند تصدیق شماره موبایل را انجام دهد.» این در حالی است که او یادآوری می‌کند، درصورتی که پیام‌رسان بخواهد با تماس صوتی یک کد تأیید را برای کاربر بخواند و این تماس از مبدأ بین‌الملل باشد طبعا هزینه تمام‌شده برای پیام‌رسان بیشتر از ارسال پیامک خواهد بود. کریم‌بیگی همچنین احتمال موفقیت این روش را از منظر تجربه کاربری کم می‌داند.

روش تماس از دست رفته

این روزنامه‌نگار حوزه آی‌سی‌تی موبایل علاوه بر این، احتمال بهره‌بردن پیام رسان از مدل missed call برای ارسال کد تأیید را مورد توجه قرار می‌دهد و یادآوری می‌کند که بعضی از سرویس‌ها از این روش استفاده کرده‌اند. کریم‌بیگی در توضیح این روش می‌گوید: «از یک شماره متفاوت تماس بدون پاسخ با کاربر برقرار می‌شود و سرور پیام‌رسان، آن شماره اختصاصی را به‌عنوان کد تأیید درنظر می‌گیرد و به این ترتیب کاربر وارد پیام‌رسان می‌شود.»

به‌گفته او «اگرچه این روش برای پیام‌رسان هزینه بسیار پایینی دارد، اما از آنجا که این روش معادل تماس‌های کلاهبرداری (Wangiri missed call) محسوب می‌شود، بدیهی است که دپارتمان‌های تضمین درآمد و مقابله با تقلبات اپراتورها این تماس‌ها را مسدود می‌کنند». به این ترتیب کریم‌بیگی نتیجه می‌گیرد که در پیش گرفتن این روش (missed call) نمی‌تواند ادامه‌دار و با ثبات باشد.

به نفع اپراتورها نیست

روزنامه‌نگار حوزه آی‌سی‌تی همچنین اعمال اختلال عمدی از سوی اپراتورها در ارسال و دریافت پیامک پیام‌رسان‌های خارجی را هم به لحاظ فنی و اقتصادی معقول نمی‌داند. کریم‌بیگی با اشاره به این موضوع عنوان می‌کند که اپراتورهای موبایل ایران درصورت چنین اقدامی، درآمد ارزی قابل توجهی را از دست می‌دهند. او در نهایت معتقد است که در این مورد، احتمالا تلگرام با هدف صرفه‌جویی در هزینه‌های خود، در حال آزمایش روش‌های گفته شده ازجمله missed call است. با این حال، به‌نظر می‌رسد این پیام‌رسان به روش ارسال پیامک روی می‌آورد و کدهای تأیید را به شکل سابق برای کاربران ارسال می‌کند.

ما مسدود نکرده‌ایم

همراه اول در واکنش به اظهارات کاربران در توییتر نوشت: «درخصوص عدم‌ دریافت پیامک کد تأیید پلتفرم‌های خارجی، به اطلاع مشترکان عزیز می‌رسانیم که همراه اول هیچ‌گونه تغییر و محدودیتی ایجاد نکرده و عدم‌دریافت پیامک، به‌دلیل سیاست جدید این پلتفرم‌هاست و ارتباطی به اپراتورهای ایرانی ندارد.»

ایرانسل هم در توییتی مشابه نوشت: «ایرانسلی‌های عزیز، مشکل دریافت نکردن پیامک کد تأیید ورود به پلتفرم‌های خارجی که برخی از شما اخیرا با آن مواجه شده‌اید، حاصل سیاست جدید پلتفرم‌های خارجی است وبه اپراتورهای ایرانی ارتباطی ندارد. در این زمینه، ایرانسل هیچ‌گونه محدودیت و یا تغییری اعمال نکرده است.» نکته جالب این دو توییت، شباهت زیاد هر دو متن به یکدیگر است، گویی که نویسنده آن یک نفر بوده و فقط جمله‌بندی‌ها عوض شده است. در ضمن هیچ‌یک از این دو اپراتور در مورد ادعای «سیاست جدید پلتفرم‌های خارجی» مدرک یا منبعی به مشترکان عزیز ارائه نداده‌اند. این در حالی است که در زمان نگارش این گزارش، خبرنگار همشهری به‌طور آزمایشی درخواست کد تأیید تلگرام را ارسال و پیامک کد تأیید ورود از سوی این پلتفرم را دریافت کرد.

  • 15
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش