چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۰:۱۹ - ۲۷ مهر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۷۲۲۷۵
اپلیکیشن ها و شبکه های اجتماعی

همه چیز درباره ویندوز ۱۲/ از ویژگی‌های جذاب تا تاریخ انتشار

ویندوز 12,همه چیز درباره ویندوز 12
درحالی که مایکروسافت هنوز سالگرد ویندوز ۱۱ را جشن نگرفته است، شایعه ها از عرضه ی زودهنگام ویندوز ۱۲ با قابلیت های جدید خبر می دهند. حال انتظار کاربران از ویندوز ۱۲ چیست و سیستم عامل جدید به چه مشخصاتی نیاز دارد؟

ویندوز ۱۲ که احتمالاً سیستم عامل بعدی مایکروسافت (Microsoft) باشد، امکان دارد زودتر از انتظارها عرضه شود. شایعه ها از احتمال انتشار ویندوز ۱۲ در سال ۲۰۲۴ خبر می‌دهند که بسیار امیدوارکننده است؛ چراکه جایگزینی زودهنگام این سیستم عامل با ویندوز ۱۱ می تواند بسیار مسرت بخش باشد.

همچنین، درحالی که مایکروسافت هنوزهم باید مثل مک اواس و سایر سیستم عامل ها به انتشار به روزرسانی های سالانه تکیه کند، نسخه های آینده ی به روزرسانی های Moments در فواصل زمانی کوتاه تری منتشر می شوند. بااین حال ، نکته ای که از زمان انتشار ویندوز ۱۲ مهم تر است، متحول شدن آن در مقایسه با ویندوز ۱۱ است.

ویندوز ۱۲ چه قابلیت های جدید و بهبودهایی به ارمغان می آورد؟ مدتها است که کاربران مایکروسافت را با درخواست قابلیت های جدید زیر فشار گذاشته اند که بعضی از آنها در به روزرسانی ۲۰۲۲ اِعمال و باعث بازطراحی نواروظیفه ویندوز شد.

در مقاله ی حاضر، تصمیم داریم تمامی اطلاعات موجود از به روزرسانی بزرگ بعدی ویندوز را بهمراه ویژگی هایشان بررسی کنیم و در ادامه، پنج قابلیتی را ذکر کنیم که کاربران تمایل زیادی به دیدن آن ها در ویندوز ۱۲ دارند.

خلاصه ای از ویندوز ۱۲

ویندوز ۱۲ چیست؟ سیستم عاملی که قرار است جانشین ویندوز ۱۱ شود.

چه زمانی منتشر می شود؟ طبق برنامه ی سه ساله، باید در سال ۲۰۲۴ منتشر شود.

قیمت آن چقدر است؟ ویندوز ۱۲ باید مثل ویندوز ۱۱ رایگان باشد.

شایعه های مربوط به زمان عرضه ی ویندوز ۱۲

هنوز از روزهای تولد ویندوز ۱۱ مدت زيادي نگذشته است و حتی مایکروسافت سالگرد تولدش را جشن نگرفته است. بااین حال ، با توجه به زمان انتشار نسخه های قبلی، باید اواخر سال ۲۰۲۴ انتظار عرضه ی ویندوز ۱۲ را داشته باشیم؛ زمانی پشتیبانی از ویندوز ۱۰ نیز به پایان می رسد.

دستگاه های سازگار با ویندوز ۱۲

زمانی که مایکروسافت خبر عرضه ی ویندوز ۱۱ را منتشر کرد، مهم ترین پیش نیاز استفاده از آن را بهره مندی سیستم از قطعه ای سخت افزاری به نام TPM ذکر کرد. این قابلیتی امنیتی است که در اکثر مادربردهای جدید وجود دارد. درحالی که امکان دارد مایکروسافت پیش نیاز مشابهی را برای استفاده از ویندوز ۱۲ تعیین کند، احتمالاً تا سال ۲۰۲۴ همه ی کامپیوترها از قطعه ی مذکور برخوردار باشند.

سایر پیش نیاز ها نیز به احتمال زیاد با ویندوز ۱۱ مشابه است و برخی از آنها ازاین قرارند:

پردازنده ی ۶۴ بیتی

سرعت کلاک ۱ گیگاهرتزی

۴ گیگابایت حافظه ی رم

۶۴ گیگابایت حافظه ی درایو

بهره مندی از بوت ایمن UEFI

TPM 2.‎0

نمایشگر بزرگ تر از ۹ اینچی با زرولوشن HD یا ۱۳۶۶ در ۷۶۸ پیکسل

پشتیبانی از گرافیک دایریکت ایکس ۱۲ و WDDM 2.x

اتصال به اینترنت

قابلیت هایی که می خواهیم

اگرچه هنوز اطلاعات زيادي از ویندوز ۱۲ دردسترس نیست و حتی مشخص نیست که چنین به رزورسانی وجود خارجی داشته باشد، انتظاراتمان از آنرا به خوبی می شناسیم که درادامه مهم ترینشان را بیان می کنیم:

۱. ترکیب اسکایپ و تیمز در MSN Messenger 12

ویندوز 12,همه چیز درباره ویندوز 12

همه می دانند که اقدامات چند سال اخیر مایکروسافت برای عرضه ی خدمات ارتباطی و تماس تصویری ازطریق اپلیکیشن های پیام رسان چندان موفقیت آمیز نبوده است. هنگامی که مردم دنیا بیشتر از هر زمان دیگری به برقراری ارتباط مجازی نیاز داشتند، اپلیکیشن Zoom رهبری پیام ‎رسان ها را به عهده گرفت و برنامه هایی مثل اسکایپ از قافله جا ماندند.

درحالی که اخیراً قابلیت های جدیدی به اسکایپ و تیمز اضافه شده است، هنوز نمی توان تشخیص داد که باید از کدام یک از آن ها استفاده کرد. به عنوان مثال، اگر برای شرکت در مصاحبه ای کاری در اپلیکیشن تیمز مجبور باشید آن را نصب کنید، باید فوراً این کار را انجام دهید و از کارکرد درستش مطمئن شوید؛ اما اگر هدفتان به این واضحی نباشد، سردرگم خواهید شد. در عوض، بهتر است هر دو سرویس بازنشسته شوند و با بازگشت و ادغامشان در MSN Messenger، شروع تازه ای برای مایکروسافت رقم بزنند.

اگر کاربران تمایل داشته باشند، نه تنها بازگشت قابلیت های قدیمی پیام رسان MSN حرکت موفقی آمیزی است؛ بلکه با ارائه ی قابلیت های قدرتمند جدید می تواند آن را شانه به شانه ی Zoom و Google Meets و FaceTime وارد صحنه ی رقابت کند. حتی یکپارچه سازی Slack با چنین پیام رسانی می تواند در زمان نیاز کاربران به تماس تصویری با فشار یک دکمه کانالی را ایجاد و مخاطبان مدنظر را به گفت وگو در MSN Messenger دعوت کند. مایکروسافت باید ذهنیت خود را درباره ی اپلیکیشن های پیام رسان عوض کند و بازگشت MSN Messenger شروع خوبی خواهد بود.

۲. والپیپرهای زنده

ویندوز 12,همه چیز درباره ویندوز 12

سال ها است دستگاه های اندرویدی و آیفون از والپیرهای زنده برخوردار ند که تصاویر متحرکی را روی صفحه نمایش می دهد؛ ولی کامیپوترهای ویندوز و مک چنین قابلیتی را به نرم افزارهای جانبی مثل Wallpaper Engine واگذار کرده اند که والپیپرهای متحرکی را با امکان نمایش اطلاعاتی از کامپیوتر روی نمایشگر فراهم می کنند.

مایکروسافت برای انجام چنین کاری در ویندوز ۱۲ باید روی ویژگی Themes سیستم عاملش بیشتر کار کند؛ حرکتی که نمونه ای از آن در ویندوز ۱۱ به لطف تم های تیره دیده شد. اختصاص دادن بخش ویژه ای به والپیپرها با امکان درج اطلاعات ثابت و هماهنگ کردنش با والپیرهای زنده ی متحرک قابلیتی است که می تواند برای تمامی کاربران جالب باشد.

همچنین، مایکروسافت میتواند والپیپرهای سابق سیستم عامل هایش را مثل تصویر مشهور تپه های سبزرنگ به ویندوز ۱۲ برگرداند و با متحرک سازی آنها و خلاقیت های دیگری مثل نمایش باتری یا آب وهوا روی ابرها، دسکتاپ پویاتری را برای کاربران به ارمغان بیاورد. چنین کاری می تواند کامپیوترها را بدون نیاز به ویجت های جانبی به روز کند و لزوم استفاده از نواروظیفه برای نمایش اطلاعات اضافی را کمتر کند.

۳. اپلیکیشن های پادکست اختصاصی

ویندوز 12,همه چیز درباره ویندوز 12

درحالی که بازگشت مدیا پلیر ویندوز (Windows Media Player) به سیستم عامل جدید مایکروسافت حرکتی عالی است، داشتن قابلیت های اضافی مثل پادکست چندان با کاربرد مدیا پلیر همخوان نیست. مک اواس با Big Sur از سال ۲۰۱۹ از اپلیکیشن پادکست اختصاصی اش بهره مند بوده است؛ ولی اگر بخواهید از اپلیکیشن مشابهی روی ویندوز استفاده کنید، سردرگم خواهید شد؛ چراکه مایکروسافت اپلیکیشنی برای این کار ندارد. به همین دلیل، ویندوز ۱۲ باید از اپلیکیشن پادکست اختصاصی خود بهره مند باشد که امکان استفاده روی پلتفرم های دیگر مثل iOS و اندروید برای همگام سازی اشتراک ها بین تمام دستگاه های کاربر را داشته باشد.

امروزه، پادکست ها محبوبیت زيادي دارند و امکان مدیریت مستقیمشان در ویندوز بدون نیاز به نصب برنامه های جانبی برای کاربران بسیار عالی خواهد بود. چنین حرکتی میتواند تلاش های مایکروسافت برای فراهم کردن محتوا روی تمامی دستگاه ها را نیز تسهیل کند.

۴. اپلیکیشن استریم اختصاصی

ویندوز 12,همه چیز درباره ویندوز 12

یکی دیگر از قابلیت هایی که وجودش در ویندوز به شدت احساس می‎شود، امکان استریم کردن محتوای صوتی و بصری است. سالها است که کاربران برای استریم کردن محتوای مدنظرشان از نرم افزارهایی مثل OBS و Twitch استفاده می کنند. باوجوداین، نرم افزارهای گفته شده همواره به زحمت های اضافی کاربران برای اطمینان از کیفیت مناسب و تأخیر کم محتوای ارسالی نیازمند بوده اند.

مشکل دیگر کاربران نیاز به استفاده از ابزارهای جانبی دیگری مثل رینگ لایت یا استریم دک برای کنترل آسان تر سیستم با کلیدهای میان بر است. مدیریت هم زمان چندین اپلیکیشن برای کنترل تمام ابزارهای استفاده شده ی کاربر بسیار دشوار و خسته کننده است؛ بنابراین، ویندوز ۱۲ باید نرم افزاری داشته باشد که همه ی استریم ها و ابزارهای جانبی اش را یک جا مدیریت کند.

مایکروسافت با بازطراحی اپلیکیشن Xbox و پشتیبانی از HDR در تلاش بوده است تجربه ی گیمینگ بهتری را در ویندوز ۱۱ فراهم کند. در همین حال، گیمرهای زیادی ازطریق ویندوز بازی هایشان را استریم می کنند و این موضوع می تواند فرصتی عالی برای مایکروسافت باشد. وجود اپلیکیشنی واحد برای کنترل لوازم روشنایی و استریم ها برای کاربران بسیار مفید خواهد بود؛ زیرا تمامی وظایف را به یک نرم افزار منتقل می کند. چنین عملی امکان خودکارسازی استریم ها براساس برنامه ی زمانی و بازی های در حال اجرا را دارد و نورپردازی های متفاوتی را نیز در طول روز فراهم می کند.

چنین قابلیتی میتواند گیمرها را متقاعد کند به ویندوز به چشم یک سرویس نگاه کنند؛ همان طور که ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت، از سال ۲۰۱۵ با معرفی ویندوز ۱۰ به آن اشاره کرده بود. افزون براین، امکان تبدیل ویندوز ۱۲ به ابزار ایدئال استریم کننده ها برای جذب دنبال کنندگان بیشتر و کسب درآمد وجود خواهد داشت.

۵. اپلیکیشن اجرای ویندوز در اندروید

ویندوز 12,همه چیز درباره ویندوز 12

این قابلیت می تواند با توسعه ی اپلیکیشن Your Phone مایکروسافت که برای همگام سازی گوشی با ویندوز استفاده می شود، ویندوز ۱۲ را روی گوشی اجرا کند. زمانی که چنین اپلیکیشنی را روی ویندوز ۱۲ باز کنید، با ظاهری شبیه به ویندوزفون ها مواجه می شوید و امکان استفاده از ویندوز روی گوشی به وجود می آید. قابلیت مذکور میتواند به Samsung DeX شباهت داشته باشد که هنگام اتصال به لوازم جانبی مخصوص و گلکسی S22 و گلکسی S22 اولترا را به کامپیوتر تبدیل می کند.

باوجوداین، اپلیکیشن مدنظر ما پا را از DeX سامسونگ و Your Phone مایکروسافت فراتر می گذارد و هنگامی که به مانیتوری متصل شوید، آنرا به کامپیوتری ویندوزی تبدیل می کند و تمامی محتواها را از کامپیوتر اصلی تان به نمایش می گذارد؛ به گونه ای با کلیک کردن روی هر آیکون، محتوای آن از کلاد دانلود می شود و با رزولوشن همان نمایشگر نمایش داده می شود.

قابلیت گفته شده میتواند با توسعه دادن خدمات کلاد که دسترسی به فایل ها در هر نقطه ای از جهان را فراهم می کند، امکان استفاده از کامپیوتر شخصی کاربر را از هر مکانی با اتصال گوشی هوشمندش به یک مانیتور فراهم کند.

درست مثل قابلیت استریم که پيشتر به آن اشاره کردیم، امکان استفاده ی از راه دور کامپیوتر ازطریق گوشی هوشمند نیز میتواند ویندوز را به یک سرویس تبدیل و آرزوی نادلا را محقق کند. دسترسی به کامپیوتر ازطریق یک اپلیکیشن ایده ای مسحورکننده است و می تواند در مواقعی که فقط به یک مانیتور دسترسی دارید، بسیار کاربردی باشد.

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش