دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۲۰ - ۰۶ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۰۶۰۸
اپلیکیشن ها و شبکه های اجتماعی

آیا «گوگل پلی» به‌ طور کامل در ایران فیلتر شد؟

هشدار سپر ایمنی گوگل پلی درخصوص برنامه روبیکا/ گوگل، اپلیکیشن ایرانی را بلاک کرد

روبیکا,هشدار سپر ایمنی گوگل پلی درخصوص برنامه روبیکا

گوگل پلی امروز با انتشار اعلانی برای کاربران اعلام کرد که برنامه روبیکا از اطلاعاتی شخصی آن‌ها سو استفاده می‌کند و به جاسوسی از اطلاعاتی نظیر پیامک‌ها، تصاویر، فایل‌های صوتی و تاریخچه تماس‌ها می‌پردازد. گوگل پلی از کاربران درخواست دارد این برنامه را از دستگاه خود حذف کنند.

پس از اینکه سال گذشته جنجال‌های فراوانی در مورد ساخت حساب‌های کاربری جعلی در روبیکا به راه افتاد گوگل پلی این برنامه را از سرویس خود حذف کرد. اما چندی قبل شاهد بودیم که این برنامه بازهم از طریق این سرویس در دسترس کاربران قرار گرفت. اکنون گوگل پلی بار دیگر اعلام می‌کند که بررسی اطلاعات و دیتای رد و بدل شده از آن نشان می‌دهد که روبیکا به جاسوسی از اطلاعات شخصی کاربران مشغول است. به این ترتیب انتظار می‌رود در آینده نزدیک این برنامه بازهم از این سرویس حذف شود.

سپر دفاعی گوگل پلی که آن را با عنوان Play Protect می‌شناسیم امروز با انتشار اعلانی برای کاربران روبیکا هشدار داد که این برنامه از اطلاعات شخصی آن‌ها سو استفاده می‌کند. همچنین کاربرانی که این برنامه را بر روی دستگاه‌های خود نصب دارند در صورت مراجعه به بخش Play Protect و اسکن کردن برنامه‌های خود می‌توانند این پیغام را مشاهده کنند. در صورتی که کاربر این برنامه نباشید نیز در هنگام دانلود و نصب این برنامه با این اخطار روبرو خواهید شد.

در بخشی از پیغام نمایش داده شده توسط سرویس گوگل پلی آمده است: «این برنامه در تلاش است از اطلاعات شخصی شما همچون پیام‌های SMS، تصاویر، فایل‌های صوتی ضبط شده یا تاریخچه تماس‌های شما جاسوسی کند». گوگل پلی همچنین به کاربران خود هشدار داده است که اگر این برنامه و سازنده آن‌ را هم می‌شناسید بازهم از آن استفاده نکنید و حتی آن را از دیگر منابع نیز دریافت و نصب نکنید.

روبیکا,هشدار سپر ایمنی گوگل پلی درخصوص برنامه روبیکا

به این ترتیب باید گفت که اطلاعات رد و بدل شده در قالب برنامه روبیکا از سوی گوگل مشکوک اعلام شده است. باید توجه داشت که منبع دسترسی و نصب این برنامه تفاوتی در ماهیت فعالیت آن ندارد و روبیکا در پلتفرم خود مشغول انجام فعالیت‌هایی است که گوگل آن را به مثابه جمع آوری اطلاعات شخصی کاربران تلقی می‌کند. به همین دلیل به کاربران توصیه می‌شود روبیکا را سریعاً از دستگاه خود پاک کرده و حداقل تا روشن شدن موضوع و انتشار توضیحات تیم پشتیبان این برنامه، آن را نصب نکنند.

این اطلاعاتی در حالی امروز از سوی گوگل پلی منتشر شد که با فیلترینگ گسترده پیا‌م‌ رسان‌های خارجی همچون واتس‌اپ، اینستاگرام و تلگرام قرار بود «سوپراپلیکیشن روبیکا» به عنوان یک پلتفرم جایگزین توسط کاربران داخلی مورد استفاده قرار بگیرد. به نظر می‌رسد که انتشار این اطلاعات از سوی گوگل پلی نه تنها سبب شود که کاربران داخلی آن را تحریم کنند بلکه کاربران کنونی روبیکا نیز دست از استفاده از آن بردارند.

تاکنون نگرانی‌ها و مشکلات امنیتی مختلف سبب شده است کاربران علاقه چندانی به استفاده از پلتفرم‌های داخلی در حوزه پیام رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی نداشته باشند. اکنون تشخیص روبیکا به عنوان یک بدافزار توسط سپر ایمنی گوگل مطمئناً به این نگرانی‌ها دامن خواهد زد و نشان خواهد داد که باور کاربران از این بابت بی‌جا نبوده است.

چندی پیش اطلاعاتی منتشر شد که نشان می‌داد چیزی در حدود ۵ هزار میلیارد تومان به منظور جایگزینی اینستاگرام با برنامه ایرانی روبیکا هزینه شده است. اطلاعاتی که با انتقادات مستقیم و غیرمستقیم بسیاری از کاربران و مسئولان کشور روبرو شد و حواشی مختلفی را در پی داشت.

***

آیا «گوگل پلی» به‌ طور کامل در ایران فیلتر شد؟

برخی کاربران مدعی شدند: قبلا cdn گوگل پلی فیلتر شده بود که می‌تونستید اپلیکیشن ها را مشاهده کنید ولی نمی‌تونستید دانلود کنید، ولی حالا اتصال همه سرورهای گوگل پلی فیلتر شده است.

  • 20
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
هر نرم افزار اندروید جدیدی که ساخته بشه یه پکیج نیم و امضا داره که امضاش قابل تغیر نیست من یه بدافزار رو وقتی از اول برای تست نوشتم و دادم انتی ویروس اسکنش کنه حتی ۶۴ تا انتی ویروس شناساییش نکردن اما وقتی با دسترسی ریموت که داشتم اطلاعاتی گرفتم دیدم که تیم امنیتی گوگل اونو برسی کرد و متوجه شدن من اطلاعات غیر ضروری رو به سرور خودم منتقل میکنم و امضاشو به دیتابیس بدافزار انتی ویروس ها اضافه کردن .. توصیه میکنم اگه تخصص این کارو دارید با نرم افزار برپ سویت داده های ارسالی نرم افزار هایی که نصب میکنید برسی کنید ببینید چیا از شما واسه سرور خودشون فرستاده میشه این بدافزار شناسایی شدن روبیکا بی دلیل نبوده!
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش