جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۳۱ - ۲۸ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۲۸۶۱
اپلیکیشن ها و شبکه های اجتماعی

مسوولان ما هم در تحریم‌ها و فیلترینگ دست طولایی دارند

تحریم در برابر تحریم؛ تقابل ایران و گوگل بالا گرفت

تحریم های گوگل پلی علیه ایران,تحریم های جدید علیه ایران

بررسی‌های اولیه این موضوع را نشان داد که ظاهرا حذف آنها به دست خود گوگل انجام شده و ایمیل دریافتی از سوی گوگل به صاحبان این کسب‌وکارها، این موضوع را تایید کرده است. گفتنی است طی هفته‌های گذشته یک پیام‌رسان ایرانی از سوی گوگل‌پلی حذف شده بود.

مدیر این پیام‌رسان داخلی در توضیح این مساله گفته بود از زمان شروع این مساله، سه بار به گوگل ایمیل ارسال شده که فقط یک بار پاسخ دادند و گفتند طی ۴۸ ساعت بررسی و اعلام می‌کنند، اما به نظر می‌رسد پاسخ‌های آنها از پیش تعریف‌شده بوده و در زمینه دریافت پاسخ با توجه به نامه‌نگاری‌های انجام‌شده امیدوار نیستند.

طبق این گزارش ایجاد محدودیت شرکت‌های خارجی و فروشگاه‌های آنلاین آمریکایی برای اپلیکیشن‌های ایرانی حدودا از سال ۱۳۹۶ آغاز شد؛ زمانی که «اپل» تنها چند ماه پس از گشودن درهای فروشگاه آنلاین خود به اپلیکیشن‌های ایرانی در سپتامبر ۲۰۱۶، با فرمان «دونالد ترامپ»، رئیس‌‌جمهوری آمریکا برای تحریم علیه ایران، برخی اپلیکیشن‌های ایرانی را از اپ‌استور حذف کرد.

موضوع حذف اپلیکیشن‌های ایرانی از اپ‌استور حل نشده بود که گوگل نیز به فاصله‌ دو هفته پس از اپل و در اقدامی مشابه، نرم‌افزارهای ایرانی را از گوگل‌پلی‌- فروشگاه آنلاین نرم‌افزارهای اندرویدی- با توجیه مشابه تحریم‌های دولت آمریکا علیه ایران حذف کرد.

درباره علت حذف این اپلیکیشن‌ها، موارد متعددی مطرح شد که یکی از این موارد تحریم‌ها بود و مدیران برخی از این اپلیکیشن‌ها، به ایمیل گوگل مبنی ‌بر نداشتن امکان استفاده از گوگل‌پلی به‌ دلیل بند ۵/۱۶ قوانین توسعه‌دهندگان اشاره کرده بودند؛ بندی که می‌گوید: «محصولاتی که روی گوگل‌پلی قرار می‌گیرند ممکن است مشمول قوانین صادرات، تحریم و مقررات ایالات متحده و دیگر حوزه‌های قضایی باشند.» ناگفته نماند پلتفرم «گوگل‌پلی» نزدیک به دو ماه است که فیلتر شده و هنوز هیچ توضیح رسمی و دقیقی درباره چرایی فیلترینگ این پلتفرم ارائه نشده است.

واکنش وزیر ارتباطات به اقدام «گوگل» برای حذف چند سکوی ایرانی

در همین خصوص عیسی زارع‌پور با انتشار پستی در یک پیام‌رسان داخلی درباره اقدامات اخیر گوگل‌پلی نسبت به حذف چند اپلیکیشن ایرانی، اظهار کرد: اخیرا چند سکوی ایرانی که خدماتی در حوزه پیام‌رسانی و حمل نقل ارائه می‌کنند از یک فروشگاه نرم‌افزاری خارجی حذف شده‌اند، از زمانی که در جریان این موضوع قرار گرفتم به معاونان مربوطه دستور دادم در تعامل با شرکت‌های دانش‌بنیان مالک این سکوها، ابعاد فنی و حقوقی این موضوع را برای اجرای اقدامات مقتضی بررسی کنند. صاحبان برخی پلتفرم‌های مطرح دنیا که خود را مالک انحصاری حوزه فناوری اطلاعات می‌دانند، در طول سالیان متمادی با اتخاذ سیاست‌های انحصارگرایانه و استاندارهای چندگانه، تلاش کرده‌اند مانع از رشد و توسعه فناوری در ایران عزیز شوند و این اولین‌باری نیست که به بهانه تحریم، مردم ما و حتی کاربران ایرانی سرتاسر دنیا را از نعمت استفاده از محصولاتی که ساخته جوانان متخصص همین مملکت است محروم می‌کنند.

اگرچه این موضوع با بهانه‌های مختلف به دفعات انجام شده است، اما تکرار آن در شرایط فعلی که سکوهای ایرانی در زمینه‌های مختلف توسعه خوبی پیدا کرده و مردم هم به استفاده از آنها رغبت نشان داده‌اند، شائبه سیاسی بودن چنین تصمیماتی را قوت می‌بخشد. از سوی دیگر آنها چشم دیدن ایرانی توسعه‌یافته را هم ندارند و تلاش می‌کنند از هر ابزاری برای وابستگی ایران و ایرانی استفاده کنند.

با این حال اگرچه با آغاز ریاست‌جمهوری جو بایدن و احتمال بازگشت آمریکا به برجام این امیدواری وجود داشت که شاید سرنوشت متفاوتی برای شرکت‌های فناوری در ایران رقم بخورد، اما حذف پلتفرم‌ها و اپلیکیشن‌های ایرانی نشان می‌دهد این مشکلات علیه شرکت‌های ایرانی همچنان ادامه دارد.

مسوولان ما هم در تحریم‌ها و فیلترینگ دست طولایی دارند

دکتر شهریار شفیعی رئیس هیات علمی آکادمی برند ایران در خصوص حذف اپلیکیشن‌های ایرانی توسط «گوگل‌پلی» به «جهان‌صنعت» گفت: این موضوع دارای سه وجه است. بحث فنی است که آیا واقعا اپلیکیشن‌هایی که توسط «گوگل‌پلی» تحریم و بلاک شده‌اند، از نظر فنی به آنچه که به آن اتهام می‌زنند، درست است یا خیر. گوگل‌پلی معتقد است که این اپلیکیشن‌ها نوعی بد‌افزار است. از نظر فنی به دلیل اینکه مبحث بسیار پیچیده است ما صلاحیت نظر دادن راجع ‌به این موضوع را نداریم. اما باید در نظر بگیریم که گوگل‌پلی نهادی نیست که از نظر فنی مطلبی را بی‌پایه مطرح کند.شفیعی در ادامه افزود: اما دو سویه دیگر می‌ماند.

سوی دیگر این است که آیا ما به‌عنوان کشوری که تولید‌کننده این اپلیکیشن‌ها است، حق داریم که در سکوهای بین‌المللی مانند گوگل‌پلی حضور داشته باشیم و ا‌پ‌های خودمان را ارائه دهیم؟ پاسخ بله است. شکی در آن نیست که باید در این سکو‌های بین‌المللی حضور داشته باشیم و حقوق ما تعریف شده باشد. هرگونه حرکتی غیر از این، چیزی جز در گوشه و کنج قرار دادن ما نیست.وی ادامه داد: سوی سوم این‌گونه است که آیا ما هم فعالیتی را انجام داده‌ایم که آنها را به این سمت بکشانیم؟ یعنی آیا سیاستگذاران کشور ما رفتار‌ی را انجام داده‌اند که در واکنش بخواهند چنین کاری انجام دهند. پاسخ صد‌در‌صد مثبت است. به دلیل اینکه ما تمام این بازارگاه را از جمله «اپل» که هر موضوعی که به «اپل» مطرح است را تحریم و «گوگل‌پلی» هم جداگانه تحریم کرده‌ایم.

همچنین تحریم شبکه‌های اجتماعی که سر آن بسیار دعوا است بماند، لیست این تحریم‌ها بسیار طولانی است. پس ما هم دست طولایی در این قضیه داشته‌ایم.شهریار شفیعی در ادامه بیان کرد: در خصوص این موضوع سه سویه وجود دارد. همانطور که گفتم از منظر فنی نظری ندارم و خود را در جایگاهی نمی‌بینم که نظری داشته باشم و نقل‌قول کردم که طرفین چه می‌گویند. ولی از منظر دیگر که آیا ما حق داریم در سکوهای بین‌المللی حضور داشته باشیم شکی در آن نیست. اما از منظر سوم، یک‌سری کنش‌ و واکنش‌هایی طی این چند دهه بین مراجع تصمیم‌گیرنده حوزه فناوری، اپلیکیشن‌ها و شبکه‌های اجتماعی در ایران و جهان است. باید این‌گونه نگاه کرد که ما فعالیت‌هایی را انجام داده‌ایم و آنها پاسخ‌هایی را داده‌اند و این داستان به همین شکل ادامه دارد.

شفیعی در پایان خاطرنشان کرد: از طرف دیگر تناقض دیگری هم در ادبیات مسوولان ذی‌ربط به ویژه وزارت ارتباطات وجود دارد. آن هم این است که از سویی خودمان را در جایی تعریف می‌کنیم که بسیار سرآمد فناوری هستیم و نیازی به غربی‌ها نداریم. اما از سوی دیگر خودمان را در جایی تعریف می‌کنیم که می‌گوییم چرا اپلیکیشن‌های ما را تحریم و حذف کرده‌اید.

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش