پاول دورف دلیل ضرر سنگین مردم درنتیجه ی فروپاشی صرافی FTX را توجه بیش از حد به متمرکزسازی می داند و می گوید که تلگرام بزودی توسعه ی صرافی غیرمتمرکز را شروع می کند.
پاول دورف، مدیرعامل تلگرام، در بیانیه ای برای نخستین بار به فروپاشی صرافی بزرگ FTX واکنش نشان داد. این صرافی که با مدیریت سم بنکمن فرید فعالیت میکرد، بطور ناگهانی سقوط کرد تا اعتماد سرمایه گذاران به صنعت کریپتو بیش از پیش کم شود. به گزارش زومیت، دورف در کانال تلگرامی خود می نویسد صنعت بلاک چین با وعده ی تمرکززدایی روی کار آمد؛ ولی در نهایت به طور متمرکزی به دست عده ای خاص افتاد و آن ها سوءاستفاده از قدرت خود را شروع کردند. درنتیجه ی این اتفاق، بسیاری از مردم به دلیل سقوط FTX پولشان را از دست دادند.
دورف که بارها نشان داده است علاقه ی زیادی به فناوری بلاک چین دارد، تنها راهکار برای حل مشکلات این حوزه را بازگشت به ریشه ها می داند. او می گوید بلاک چین باید بار دیگر بیشتر از هرچیز دیگری به تمرکززدایی توجه نشان دهد. به گفته ی دورف، کاربران رمزارزها باید سراغ استفاده از معاملات عاری از اعتماد (تراست لِس) و کیف پول هایی بروند که به هیچ سازمان متفرقه ای وابسته نیستند.
مدیرعامل تلگرام به توسعه دهندگان توصیه کرده است ازطریق ساخت اپلیکیشن های غیرمتمرکز سریع و ساده برای عموم مردم، صنعت بلاک چین را از متمرکزسازی دور کنند. دورف می گوید انجام چنین پروژه هایی به لطف پیشرفت های فناوری امکان پذیر شده است. پاول دورف می گوید توسعه ی پلتفرم فرگمنت (برای خریدوفروش نام های کاربری تلگرام) تنها پنج هفته طول کشید و در توسعه ی آن تنها پنج نفر از جمله مدیرعامل تلگرام مشارکت کردند. فرگمنت پلتفرمی کاملاً غیرمتمرکز برای حراج آیتم های کلکسیونی است.
دورف می گوید فرگمنت برپایه ی شبکه ی TON توسعه داده شده است. TON که قبلاً Telegram Open Network نام داشت و امروزه The Open Network نامیده می شود، سرعت و بهره وری فراوانی دارد و برپایه ی بلاک چین ساخته شده است. دورف می گوید TON برخلاف شبکه ی اتریوم که امروزه منسوخ شده است، میتواند از اپلیکیشن های محبوب میزبانی کند.
پلتفرم فرگمنت پروژه ای موفق محسوب می شود. به گفته ی پاول دورف، در کمتر از یک ماه آی دی هایی به ارزش ۵۰ میلیون دلار ازطریق فرگمنت فروخته شدند. فرگمنت این هفته تصمیم دارد فروش آیتم های دیگری را نیز در کنار نام های کاربری ممکن کند.
پاول دورف در بخش نهایی بیانیه اش می گوید هدف بعدی تلگرام (Telegram) توسعه ی مجموعه ای از ابزارهای غیرمتمرکز نظیر کیف پول غیر امانی و صرافی غیرمتمرکز برای میلیون ها نفر است تا بتوانند به طور ایمن رمزارزها را معامله و ذخیره کنند. تلگرام با این پروژه ها تلاش می کند مشکلات ایجادشده درنتیجه ی متمرکزسازی پلتفرم ها را از بین ببرد.
- 9
- 6