دیجیاتو/ آیا تا حالا به این فکر افتاده اید که برای خودتان یک کارت ویزیت مجازی بسازید؟ یک کارت منحصر به فرد که افراد از سراسر دنیا بتوانند از طریق آن به تمام راه های ارتباطی شما دسترسی داشته باشند؟
اگر نیاز به چنین چیزی را در زندگی آنلاین تان احساس می کنید، امروز Spectrums را به شما معرفی می کنیم؛ یک اپلیکیشن نوپا که روی ساخت کارت ویزیت مجازی متمرکز شده، اما امکانات یک شبکه اجتماعی آماتور را هم در اختیارتان قرار می دهد.
اسپکترومز ترکیب جالبی است از پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی محبوب ایرانی ها؛ هم مثل تلگرام امکان پیام رسانی و ساخت «کانال» دارد، هم مثل LINE امکان پیدا کردن افراد دور و بر را به شما می دهد و هم می توانید مثل شبکه اجتماعی پروفایل در آن برای خودتان یک کارت ویزیت مجازی بسازید.
پس از ثبت نام در این اپ، به شما یک شناسه یکتا تحت عنوان SID (اسپکترومز آیدی) اعطا می شود. حالا می توانید با داشتن این شناسه به یک باره تمام راه های ارتباطی آنلاین و آفلاین تان را با دیگران به اشتراک بگذارید. اما چگونه؟
وقتی در اسپکترومز پروفایل می سازید، قادرید هر چه پروفایل در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها و وبسایت ها دارید را در ستونی به اسم Networks وارد کنید؛ از پروفایل اینستاگرام و آیدی تلگرام گرفته تا لینکدین و ایمیل و شماره تلفن و اسنپ چت و پینترست و هر چیز دیگری که فکرش را بکنید.
در این صورت وقتی SID تان را به شکل لینک با دیگران به اشتراک می گذارید، افراد می توانند به یک باره تمام راه های دسترسی آنلاین به شما را ببینند. در واقع شما با این کار، کارت ویزیت مجازی تان را در اختیار دیگران گذاشته اید.
اسپکترومز به غیر از وارد کردن این اطلاعات، امکان نوشتن بیوگرافی را هم به شما می دهد که خودتان را بهتر به دیگران معرفی کنید و پروفایل تکمیل تری داشته باشد. اما اگر احساس کردید که این ها هم برایتان کافی نبود، می توانید برای خودتان در اپلیکیشن یک کانال اختصاصی بسازید.
در حال حاضر تعدادی از هنرمندان مشهور ایرانی و بعضی کسب و کارها در اسپکترومز اقدام به ساخت کانال کرده اند و از این طریق با طرفداران شان ارتباط برقرار می کنند. البته مشکل اینجاست که اسپکترومز هنوز امکان وریفای کردن حساب های کاربری را به افراد نمی دهد، بنابراین هنوز نمی توان بابت اصل بودن این حساب ها مطمئن بود و امکان دارد که بعضی کانال های ساخته شده جعلی و غیر معتبر باشند.
با این وجود در صورت استقبال از اسپکترومز، می توان امیدوار بود که امکان تأیید حساب های کاربری هم به آن اضافه شود و در آن صورت می توان آینده خوبی را برای این اپلیکیشن متصور شد. اما در کنار این موضوع؟ یک قابلیت خوب دیگر اسپکترومز این است که با ساخت پروفایل در این اپ، می توانید آدم های اطرافتان را پیدا کنید و با آن ها هم صحبت شوید.
این موضوع در مورد کسب و کارها هم صدق می کند و اپلیکیشن یک پروفایل مجزا برای Business ها در نظر گرفته که این هم به خودی خود شاید بتواند که صورت جدیدی از تجارت را در میان شبکه های اجتماعی فعال در ایران پایه گذاری کند.
در واقع با این قابلیت مردم می توانند رابطه نزدیک تر و مستقیم تری با کسب و کارهای محلی برقرار کنند، چیزی که تا کنون هیچ شبکه اجتماعی در ایران در بسترسازی آن موفق نبوده اما اسپکترومز می تواند پتانسیل این کار را داشته باشد.
البته اسپکترومز هنوز اپلیکیشن کاملی نیست و امکاناتش برای تکمیل شدن راه درازی در پیش دارند. همانطور که در مقدمه هم گفتیم، این اپ را نباید به چشم یک شبکه اجتماعی پیشرفته مثل فیسبوک ببینید چرا که صرفا ابتدایی ترین امکانات یک شبکه اجتماعی را به کاربرانش ارائه کرده و هنوز حتی امکان ساخت تایم لاین را هم ندارد.
نکته بعد این که امکانات پیام رسانی اپلیکیشن هم بسیار ناقص هستند و فعلا کاری بیشتر از ارسال متن و عکس و ویدیو و صدا (آن هم به صورت فردی نه گروهی) نمی توانید در آن انجام بدهید.
اما با نگاهی به نیمه پر لیوان باید بگوییم که دسترسی آزاد به این اپ و قابلیت هایی که پتانسیل بالایی برای محبوب شدن دارند، احتمال موفقیت اسپکترومز در ایران را بالا می برند. هر چند این اتفاق در درجه اول مشروط به تکمیل امکانات اپ و سپس تصمیماتی خواهد بود که در مورد ادامه فعالیت آن اتخاذ خواهد شد.
اپلیکیشن اسپکترومز را می توانید همین حالا و به رایگان در iOS و اندروید تجربه کنید. پیش از نصب توجه داشته باشید که برای دریافت پیامک فعال سازی اپ نیاز به ابزار تغییر دهنده آی پی دارید. اما بعد از ورود دیگر احتیاجی به ادامه استفاده از این نرم افزارها نخواهید داشت.
امین بیگزاده
- 10
- 6