دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۰۹:۱۸ - ۱۲ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۲۹۱۲
اپلیکیشن ها و شبکه های اجتماعی

نوجوانان اینستاگرامی، «اسنپ چت» را مغلوب کردند

اسنپ چت و اینستاگرام,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن ها

 محبوبیت شبکه‌های اجتماعی در جهان رو به افزایش است ولی این بدان معنا نیست که این پلتفرم‌ها در تمام دوران حیات خود روزگاری شیرین و پرمخاطب دارند چرا که با ظهور نمونه‌های جدید و دارای پتانسیل‌های بالا، هر یک از این پیام‌‌رسان‌ها ممکن است با جزر و مدهایی مواجه شوند. به عنوان مثال فیس‌بوک که روزگاری محل یکه‌تازی جوانان و نوجوانان بود امروز دیگر حرف چندانی برای گفتن ندارد و تازه‌ترین تحقیق یک مؤسسه پژوهشی نشان می‌دهد « اسنپ چت » که پیام‌رسان ویژه نوجوانان شناخته می‌شد نیز به سرنوشت فیس‌بوک دچار  و حالا مغلوب اینستاگرام شده است.

 اینستاگرام و سریع‌ترین رشد کاربر در امریکا

تازه‌ترین گزارش مؤسسه پژوهشی امریکایی Piper Jaffray که سالانه دو بار رفتار نوجوانان را در زمینه‌های مختلف ازجمله خرید آنلاین، رفتن به رستوران، مطالعه و... از طریق حضور در فضای مجازی  مورد مطالعه قرار می‌دهد، نشان از پیشتازی اینستاگرام در میان نوجوانان امریکایی در پاییز ۲۰۱۸ دارد که این نتیجه را می‌توان به کاربران جهانی نیز نسبت داد چرا که اینستاگرام یکی از شبکه‌های اجتماعی است که سریع‌ترین رشد تعداد کاربر را در این کشور دارد.

در این راستا «ریما کتز» از مؤسسه تحقیقاتی «ای مارکتر» (eMarketer) نیز در گزارشی که اواخر هفته گذشته منتشر کرد، نوشت: آمار نشان می‌دهد روزانه بیش از ۴۰۰ میلیون نفر از اینستاگرام استفاده می‌کنند و البته میزان استقبال از این شبکه اجتماعی در امریکا بیش از هر نقطه دیگر جهان است. چرا که امسال ۱۲ میلیون کاربر جدید به کاربران اینستاگرام در امریکا افزوده شد و باید گفت که این رقم دو برابر هر شبکه اجتماعی دیگری در این کشور در سال جاری است. این گزارش همچنین نشان می‌دهد که امسال ۱۰۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در امریکا کاربر اینستاگرام هستند که معادل ۳۱.۸ درصد جمعیت کاربران جهانی اینستاگرام است و این رقم نشان از رشد ۱۳.۱ درصدی کاربران نسبت به سال ۲۰۱۷ دارد.

طبق گزارش مؤسسه Piper Jaffray ، 85 درصد نوجوانان امریکایی حداقل یک بار در ماه از اینستاگرام استفاده می‌کنند که این رقم در اسنپ چت به ۸۴ درصد می‌رسد. این آمار از تحقیق  روی ۸ هزار و ۶۰۰ نوجوان امریکایی با متوسط سن ۱۵.۶ سال از ۴۷ ایالت امریکا به دست آمده است. گفتنی است که در این تحقیق میزان درآمد خانوارها نیز مورد توجه قرار گرفت و ۶ هزار و ۲۰۰ نفر از نوجوانان از خانواده‌هایی با متوسط درآمد ۵۶ هزار دلار و ۲ هزار و ۴۰۰ نفر نیز از خانواده‌هایی با درآمد بالاتر از ۱۰۲ هزار دلار انتخاب شدند. همچنین تحقیقات مؤسسه Pew در بریتانیا نشان می‌دهد که ۷۲ درصد نوجوانان این کشور از اینستاگرام استفاده می‌کنند و در مقابل، تنها ۶۹ درصد از اسنپ چت بهره می‌گیرند.

باید گفت این نخستین بار است که آمار نشان می‌دهد نوجوانان و جوانان از «اسنپ چت»، این پلتفرم مدافع عنوان جوانگرایی، فاصله گرفته‌اند. از بهار ۲۰۱۶ تاکنون اسنپ چت محبوب‌ترین شبکه اجتماعی برای نوجوانان محسوب می‌شد ولی حالا در پاییز ۲۰۱۸، این اپلیکیشن مختص عکس اینستاگرام که در مالکیت فیس‌بوک قرار دارد کم کم جای اسنپ چت را که روزگاری یکی از محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی در میان نوجوانان محسوب می‌شد، گرفت.

 موفقیت اینستاگرام، چراغ سبز فیس‌بوک

به نظر می‌رسد موفقیت اینستاگرام که در مالکیت فیس‌بوک قرار دارد، آرامش را به «مارک زاکربرگ»، مدیر فیس‌بوک که این روزها به دلیل نشت اطلاعات کاربران، متهم به کم‌کاری در حفاظت از داده‌های شخصی کاربران شده است، بازگردانده است. وی به دنبال انتشار گزارش این مؤسسه در توئیتی نوشت: دیروز، رفته است و باید به امروز و فردا بیندیشیم.

هرچند نوجوانان از فیس‌بوک فاصله‌ای معنادار گرفته‌اند ولی ما با اینستاگرام فضای دلخواه آنها را مهیا کردیم و می‌توانیم با افزایش قابلیت‌های فیس‌بوک، آنها را به سوی این شبکه اجتماعی هم ببریم، پس شکست فیس‌بوک معنا ندارد. البته شاید کارها به همین سادگی که زاکربرگ انتظار دارد هم پیش نرود، چرا که تنها ۳۶ درصد نوجوان اعلام کرده‌اند که ماهانه یک بار به اکانت فیس‌بوک خود سر می‌زنند و تنها ۵ درصد نوجوانان، آن را پلتفرم محبوب خود می‌دانند. گفتنی است که این رقم نسبت به سال گذشته نشان از کاهشی ۴۵ درصدی دارد و نسبت به بهار ۲۰۱۶ نیز کاهشی ۶۰ درصدی نشان می‌دهد. فیس‌بوک اکنون بیشتر کاربران بزرگسال را دارد و این روند کاهش نوجوانان در فیس‌بوک همچنان ادامه دارد.

 برندها و راه هموار اینستاگرام

با وجود پیشتازی اینستاگرام، پاسخ‌های نوجوانان امریکایی به سؤالات نظرسنجی نشان می‌دهد که وقتی پای علاقه و ترجیح آنها به میان می‌آید، اسنپ چت طرفداران نوجوان بیشتری دارد و ۴۶ درصد از حاضران در نظرسنجی ترجیح می‌دهند از اسنپ چت استفاده کنند در حالی که این رقم برای اینستاگرام به ۳۲ درصد می‌رسد. با وجود این علاقه، اما چرا اینستاگرام تعداد بیشتری کاربر نوجوان دارد؟

پاسخ این سؤال به عملکرد و ساختار اینستاگرام و همچنین جذابیت آن برای حضور برندهای مختلف در این شبکه اجتماعی مبتنی برعکس، باز می‌گردد. نوجوانان بنا به اقتضای سن‌شان علاقه وافری به خرید دارند و با توجه به اینکه بسیاری از برندها در اینستاگرام صفحه دارند و کالاهایشان را روی این پلتفرم عرضه می‌کنند، ناخودآگاه از شبکه اجتماعی محبوب خود یعنی «اسنپ چت» فاصله گرفته‌اند. نوجوانان علاقه بسیاری به خرید برندها از طریق اینستاگرام دارند تا اینکه کانال‌های تلگرام، وب سایت‌ها و... را زیر و رو کنند.

بعد از اینستاگرام و اسنپ چت هم توئیتر قرار دارد و ۴۷ درصد از نوجوانان در نظرسنجی گفته‌اند که حداقل یک بار در ماه از این شبکه اجتماعی استفاده می‌کنند.در گزارش مؤسسه پژوهشی Piper Jaffray همچنین رفتار تبلیغاتی برندها مورد توجه قرار گرفته و مشخص شده است که برندها برای بازاریابی و فروش بیش از همه از اینستاگرام سود برده‌اند و پس از آن اسنپ چت و ایمیل، شانه به شانه یکدیگر قرار دارند.

در جایگاه بعدی پیامک‌های تبلیغاتی، وب سایت‌های تبلیغاتی و رادیو و تلویزیون جای گرفته‌اند. توئیتر هم برای تبلیغات برندها پس از تلویزیون جای گرفته و فیس‌بوک کمتر از ۱۰ درصد تبلیغات برندها را به خود اختصاص داده است. با توجه به این آمار، عجیب نیست که اینستاگرام جولانگاه نوجوانان شود.همچنین در این گزارش رفتار خرید نوجوانان زیر‌ذره بین قرار گرفت و مشخص شد در کنار اینستاگرام، برخی وب سایت‌ها نیز برای آنان جایگاه ویژه‌ای دارد. نوجوانان امریکایی بویژه دختران بیش از همه سراغ وب سایت آمازون می‌روند و پس از آن امریکن ایگل، Forever و eBay قرار دارند.

میترا جلیلی

iran-newspaper.com
  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش