دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۵۱ - ۲۱ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۵۶۵۹
اپلیکیشن ها و شبکه های اجتماعی

از ٢٤میلیون کاربر اینستاگرام هم بپرسیم

اینستاگرام,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن ها
دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه فضای مجازی بار دیگر از لزوم فیلترینگ شبکه محبوب اینستاگرام گفت. سوال این است که در شرایط فعلی چنین اقداماتی چه اندازه موثر است و حامیان فیلترینگ چقدر به آرامش و رضایت عمومی توجه می‌کنند.

به گزارش شهروند، «در شرایطی که دولت تحت فشار شدید اقتصادی است و تلاش بسیاری می‌کند تا به جلب اعتماد عمومی و همراه کردن مردم بتواند از بحران تحریم‌ها عبور کند، اختلاف نظرها بر سر مسائل اجتماعی و محدودیت‌ها ادامه دارد و انگار قرار است به عنوان یک کشمکش داخلی و دامنه‌دار، خود یکی از چالش‌ها برای اقناع افکار عمومی باشد.

 

این که هر روز طرح و پیشنهادی برای محدود کردن شبکه‌های اجتماعی در مجلس و دیگر نهادها مطرح می‌شود و نارضایتی‌ها را دامن می‌زند، فضایی را به وجود آورده تا بسیاری گمان کنند برای بخشی از مسئولان، مشکلات معیشتی مردم و اشتغال و گرانی اهمیت چندانی ندارد. یا چه‌بسا این بخش از مدیران کشور حل مشکلات را در بستن فضای گفت‌و‌گو و اطلاع‌رسانی و به قول معروف پاک کردن صورت مسأله می‌بینند. این که سرپرست جدید معاونت امور فضای مجازی دادستانی کل کشور روز گذشته از اهتمام‌اش برای فیلتر کردن اینستاگرام گفته را شاید بتوان از همین زاویه دید. 

 

جواد جاویدنیا، معاونت امور فضای مجازی دادستانی کل کشور دیروز در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چندی پیش صحبت‌هایی مبنی بر احتمال فیلترینگ اینستاگرام مطرح شده بود. آیا قرار است این شبکه اجتماعی فیلتر شود؟ گفته: «اینستاگرام باید چند سال پیش فیلتر می‌شد. متأسفانه میزان جرایمی که در بستر جرم خیز اینستاگرام به وجود آمده و هر روز رو به رشد است را می‌توان به عنوان یک فاجعه نام برد و خانواده‌های زیادی درگیر آسیب‌های آن شده و از این مسأله گلایه‌مند هستند.»

 

دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه اضافه کرده: «بسیاری از علما و اساتید دانشگاه و دانشجویان هر کدام با استدلال خود خواهان فیلترینگ این نرم افزار هستند. حتی برخی تمام مسئولان فضای مجازی کشور را که هر کدام به نحوی در این فضا نقش دارند به خاطر عدم جلوگیری و برخورد با این پدیده مسئول گمراهی تک‌تک افراد جامعه و به ویژه کودکان و نوجوانان می‌دانند و بی‌غیرت خطاب می‌کنند و حق هم دارند.

 

من به عنوان مسئول نظام اسلامی بر صندلی خود تکیه داده‌ام و می‌بینم که چه فجایعی در این شبکه در حال وقوع است و اقدامی که می‌توانم انجام دهم را انجام ندهم و به جای وظایف شرعی و قانونی ملاحظات سیاسی را بهانه کنم آیا خداوند متعال و شهدا از من خواهند پذیرفت؟ اگر واقعا چنین است باید مسئولیتم را رها کنم و در خانه بنشینم تا حداقل پاسخی داشته باشم که مسئول نبودم. مقامات نظام بارها و بارها وضعیت نامطلوب این فضا و اینکه این فضا به قتلگاه جوانان تبدیل شده است را گوشزد کرده‌اند. آیا من با ادعای ولایتمداری و سرباز ولایت بودن رواست که بی‌تفاوت باشم و بهانه‌های مختلف بیاورم؟»

 

سرپرست جدید معاونت امور فضای مجازی دادستانی کل کشور در پایان هم گفته:« قوه قضائیه در این خصوص تذکرات لازم را داده است و بنا دارد محکم و استوار پیگیر اجرای قانون در همه زمینه‌ها باشد.»

 

در این زمینه شاید بتوان به چند نکته اشاره کرد که ممکن است از نگاه دبیر محترم کارگروه تعیین مصادیق فضای مجازی پنهان مانده باشد. اولین نکته و تکراری‌ترین نکته تجربه فیلتر کردن فیسبوک و توییتر و در نهایت تلگرام است. این که چنین تدابیری چقدر راهگشا بوده احتمالا نیاز به بازگویی ندارد. از حضور بخش بزرگی از مسئولان نظام و مسئولان فرهنگی در توییتر گرفته تا صحبت جناب کدخدایی که گفته بودند رفتن به توییتر با نیت خیر ایرادی ندارد، همه گویای بی‌فایده ماندن اصرارها برای حذف این شبکه اجتماعی است. در مورد تلگرام هم نوشتن مثنوی صد من کاغذ است.

 

نکته دیگر صحبت ایشان نارضایتی بخشی از دانشجویان و اساتید و علما از فضای اینستاگرام است. واقعیت این که باید پرسید امروز کدام استاد دانشگاه و دانشجویی هست که نبودن اینستاگرام را به بودن آن ترجیح می‌دهد و راه جایگزین این عزیزان چیست. بعد هم این که حتی اگر این گونه باشد، حضور بیش از ٢٤میلیون ایرانی در اینستاگرام، شامل رئیس‌جمهوری و وزرا و بسیاری از مقامات کشور برای ایشان مفهوم و اهمیتی دارد یا ایشان همچنان بر تعداد معدودی از منتقدان تاکید دارند.

 

گفته‌اند مقامات نظام بارها وضعیت نامطلوب این فضا را گوشزد کرده‌اند. با اجازه آقای جاویدنیا باید بگوییم مردم رئیس‌جمهوری و نمایندگان مجلس را انتخاب می‌کنند تا قانون‌ بگذرانند و اجرا کنند و  به دنبال رفع نیازها و دغدغه‌های مردم باشند. رئیس‌جمهوری که بارها اعلام کرده به دنبال بستن فضاهای ارتباطی نیست. آیا رواست که دولت و مسئولان انتخابی مردم را بی‌اطلاع از وظایف شرعی و قانونی بدانیم و از آنها بخواهیم بر خلاف وجدان و تعهدشان به مردم عمل کنند؟ این که قوه‌ قضائیه و ناظران بر فضای مجازی باید جلوی بی‌قانونی‌ها و تخلفات را بگیرند مطلقا درست است اما باید معاونت محترم امور فضای مجازی دادستانی را بار دیگر به وضعیت کنونی کشور و فاصله ایجاد شده بین مردم و مسئولان به دلیل عدم ارتباط نزدیک ارجاع دهیم.»

 

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش