دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۲۲ - ۲۲ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۵۸۳۶
اپلیکیشن ها و شبکه های اجتماعی

قبرستان گوگلی در انتظار رقبای وطنی تلگرام

وضعیت پیام‌رسان‌های ایرانی در گوگل,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن ها
پیام‌رسان‌های ایرانی در صورت ادامه روند فعلی، سرنوشتی بهتر از مسنجرهای «گوگل» و «یاهو» نخواهند داشت.

دیگر نزدیک به یک سال شده «تلگرام» را فیلتر کرده اند؛ پیام رسانی که به سرعت به محبوب ترین برنامه ارتباطی ایرانی ها تبدیل شد. کسی دلش برای «وایبر» و «وی چت» تنگ نمی شد، تلگرام فضای ساده و زیبایی داشت، استفاده اش راحت بود و از همه مهم‌تر مدام «آپشن» جدید اضافه می کرد.

 

کم‌کم ایرانی ها شدند پای ثابت برنامه ای که به دست «پاول دوروف» روسی ساخته شد. اتفاقات متفاوتی سبب شد مدیران کشور به انتقاد از عملکرد تلگرام بپردازند و در نهایت رای به فیلترینگ این برنامه بدهند. بعد از تداوم فیلترینگ تلگرام، بازار پیام رسان های داخلی داغ شد و هر کدام سعی کردند از شرایط بهترین بهره برداری را کرده و نظر مردم را به سوی پیام رسانی ایرانی جلب کنند. «سروش»، «بیسفون»، «گپ»، «بله»، «آی گپ»، «ایتا»، «ساینا»، «نوا» و «رینگ» برنامه هایی بودند که رقابتی شدید را با یکدیگر آغاز کردند اما در عمل موفق نشدند عمده کاربران عادت‌کرده به تلگرام را به سوی خود بکشند، حتی کوچ اجباری کانال های پربازدید خبرگزاری‌ها از تلگرام به پیام رسان های ایرانی هم نتوانست تغییری در اوضاع ایجاد کند.

 

به ما کاربر بدهید!

«آقای وزیر (ارتباطات) ادعا می کنند ما پهنای باند دادیم به پیام رسان های داخلی. این پهنای باند الان به چه درد من می خورد؟ مگه من مصرف پهنای باندم چقدر است؟ من الان پایگاه کاربری می خواهم. اگر راست می گویید که قرار است آن انحصار بزرگ شکسته بشود، بیایید یک کاری کنید من آن پایگاه کاربری ۱۰ میلیونی که تلگرام در کشور داشته را داشته باشم». این صحبت ها را سید میثم سیدصالحی، مدیر پیام رسان سروش در دانشگاه الزهرا (س) انجام داد، هر چند بعدش تهدید به شکایت از رسانه منتشرکننده‌اش کرد، اما اعتراف سیدصالحی گواه این مدعا بود که استقبال کاربران از پیام رسانش اندک بوده و پهنای باندش اصلا مصرفی ندارد چرا که کاربری نیست تا مصرفش کند!

 

از فقر تا ثروت

«جان کوم»، مدیرعامل «واتس اَپ» پسری ۱۶ ساله در اوکراین بود، فقیر و بی بهره از حداقل امکانات، به آمریکا مهاجرت کرد به امید آینده ای بهتر. «جان» همراه با مادر و مادربزرگش رهای آمریکا شد. در کنار پیتزا خوردن مقابل پیشخوان آشپزخانه، طرح اصلی یک برنامه «پیام رسان» ریخته شد. «جان» به سرعت نام Whatsapp را برای برنامه اش انتخاب کرد، چرا که از لحاظ تلفظ بسیار به What’s up (چه خبر) شباهت داشت.

 

برنامه اش شد یکی از محبوب ترین پیام رسان های جهان، با قدرت رمزنگاری بالا، رکورد شکست؛ این برنامه ماهانه ۴۳۰ میلیون کاربر دارد که حداقل در ماه یک بار از آن استفاده می‌ کنند، روزانه بیش از ۵۴ میلیارد پیام کوتاه جابجا کرد و رکورد ارسال پیام کوتاه در روز در جهان شکسته شد. در سال ۲۰۱۴ «فیس‌بوک»، یکی از محبوب ترین شبکه های اجتماعی دنیا اعلام کرد «واتس اَپ» را به قیمت ۱۹ میلیارد دلار خریداری کرده که از این مبلغ، ۴ میلیارد دلار به صورت نقدی و ۱۵ میلیارد دلار به شکل سهام «فیس‌بوک» به مالکان آن پرداخت شده است. پسرک اوکراینی با اعتماد مردم و جلب رضایت کاربرانش توانست بدون هیچ گونه حمایت دولتی، ثروتمند شود.

 

گوگل هم باشی، باید اعتماد جلب کنی

این سکه، روی دیگری هم دارد. «گوگل» را دیگر کسی نیست که نشناسد، شاید تنها برخی از سالخوردگان روستاهای دورافتاده، کودکان آفریقایی درگیر با فقر شدید و سوءتغذیه و جنگل‌نشینان آمازون، نامش را نشنیده باشند و هر چه را به ذهن شان رسیده در آن جست و جو نکرده باشند. یکی از بزرگ ترین شرکت های جهان با ثروت شگفت انگیز و کارمندان بسیار در سراسر دنیاست و قوی ترین موتور جست و جوی دنیا که سرورهای عظیمش را در هیچ ساختمانی نمی توان جای داد اما «گوگل» هم پیام رسان هایی داشته که به دلیل عدم استقبال از سوی کاربران، تعطیل شده و به دره فراموشی سقوط کرده است.

 

«killedbygoogle.com» و ‏«gcemetery.co»، دو سایتی هستند که آمار تمام برنامه های تعطیل شده از گوگل را در خود دارند. gcemetery.co به معنای قبرستان برنامه‌های ناموفق شرکت بزرگ گوگل است. تعداد این برنامه ها به ۱۶۰ می رسد؛ پیام رسان هایی مانند «Allo» و «Hangouts O- Air» منحل شدند چون نتوانستند نظر مخاطبی را به خود جلب کنند که درگیر فیلتر و فیلترشکن هم نبوده است. 

 

‏«windows live messenger» مایکروسافت هم سرنوشت مشابهی داشت و حتی «یاهو مسنجر» از محبوب ترین پیام رسان های تاریخ که روزگاری جوان ها را از خانه ها به کافی نت ها می کشاند تا در فضایش سِیر کنند هم وقتی قافیه را به رقبا باخت، ترجیح داد بی سر و صدا کنار برود و چراغش را برای همیشه خاموش کند.

 

پیام رسان های داخلی هم تا زمانی که برنامه های خود را تقویت نکنند، نکات مورد نظر کاربران را مد نظر قرار ندهند و در راستای بهبود کیفیت برای رقابت تلاش نکنند، سرنوشتی بهتر از برنامه های «گوگل» و «یاهو» در انتظارشان نخواهد بود.

 

hamdelidaily.ir
  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش