به گزارش فارس، دانشمندان دانشگاه «برادفورد» بریتانیا نرمافزاری را ارائه کردند که میتواند لبخندهای ساختگی را تشخیص دهد.
براساس گزارش «نیواطلس»، محققان این دانشگاه به سرپرستی «حسن اوگائیل»، اطلاعاتی از فیلمهای لبخند زدن گروهی از افرادی را که به طور طبیعی میخندیدند و گروه دیگری که تنها ژست لبخند زدن را میگرفتند، مورد بررسی قرار دادند.
گفتنی است، محققان برای نقشهبرداری صورتهای افراد در فیلم، از الگوریتمهای مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده و میزان حرکت دهان، گونهها و چشمهای آنها را به هنگام لبخند، اندازهگیری کردند. اگرچه تفاوتهایی در میان حرکات سه ناحیه از صورت در هر دو گروه مشاهده شد، اما حرکات چشمهای آنها متفاوتتر بود. از همین رو حرکات ماهیچههای اطراف چشم افرادی که به طور واقعی لبخند میزدند نسبت به کسانی که ژست لبخند را داشتند، حدود ۱۰ درصد بیشتر بود.
با استفاده از این اطلاعات، محققان توانستند نرمافزاری را ارائه کنند که قادر به شناسایی لبخند افراد در فیلمها است و به طور دقیق لبخند واقعی را از مصنوعی تشخیص میدهد. امید است از این فناوری بتوان در مطالعات روانشناختی استفاده کرد.
اوگائیل گفت: ما به هنگام لبخند زدن از دو مجموعه اصلی ماهیچهها استفاده میکنیم. یکی از آنها ماهیچه گونهای بزرگ است که مسئولیت کشیدن گوشه دهان به طرف بالا و عقب را برعهده دارد و دیگری ماهیچه حلقوی چشم است که به هنگام خندیدن منجر به چروک شدن اطراف چشم میشود.
- 15
- 6