راهنمای خرید هاست
یکی از کارهای مهم و قابل توجه در فرآیند طراحی وب سایت و راه اندازی کسب وکار اینترنتی، خرید هاست مناسب می باشد. نگه داری و مدیریت مشتریان و فرآیند برندینگ درصورت نداشتن هاست مناسب و دامنه حرفه ای با مشکل رو به رو میشود. معمولاً باید نکات زیادی را در حین خرید هاست به دلیل حساسیت زیاد هاست و دامنه و اهمیتشان در ساختار کسب وکار، در نظر بگیرید.
* فضای هاست:
فضای هاست، به اندازه مجاز فایل هایی گفته میشود که شما در هاست، ذخیره میکنید. تعيين حجم هاست بر اساس گیگابایت است ولی حجمی که در هاست های مختلف و حتی در شرکتهای هاستینگ مختلف در نظر گرفته شده است، با هم فرق دارند. بنابراین باید باتوجه به نوع وب سایت خود و میزان فضای مورد نیازتان، هاست بخرید.
* بررسی کیفیت سرویس هاست:
درصورت زیادتر بودن کیفیت یک هاست، وب سایت بهتری خواهید داشت. برای بررسی کیفیت یک سرویس هاست باید امتیاز آپ تایم آن را در نظر بگیرید. به میزان ساعت های روزانه ای که سایتتان دردسترس افراد قرار می گیرد، آپ تایم میگویند که به شکل درصد بیان می شود.
امروزه رقم آپ تایم برای هاست های اشتراکی، پائین تر از ۹۹ درصد قابل قبول نیست. بنابراین میزان آپ تایم هاست را پیش از خریدش، با ابزارهای موجود بررسی کنید تا انتخاب بهتری انجام دهید.
* دیتابیس یا پایگاه داده:
از مهمترین موارد در زمان خرید هاست می توان به پایگاه داده یا همان دیتابیس اشاره کرد. دیتابیس، اطلاعات سایت شما را نگهداری میکند. معمولاً از دیتابیس مجزا برای راه اندازی سایت های پویا با سیستم هایی مثل وردپرس، به منظور ذخیره اطلاعات استفاده می شود. یکی از ویژگی های سرویس های هاست، تعداد بانک اطلاعاتی است. پس اگر برای ذخیره سازی اطلاعات به تعداد خاصی از بانک اطلاعاتی نیاز دارید این گزینه را در نظر بگیرید.
* بکاپ گیری مداوم:
بهتر است بدانید که هر هاستی که میخرید؛ سرویس شما در یک دیتاسنتر در ایران یا خارج میزبانی می شود. گاهی اوقات احتمال دارد که سایت شما بنا به هر دلیلی بخاطر نوع سختافزار سرور هاست شما و دیتاسنتر ارائه دهنده سرور، دچار مشکل شود.
زمانی که هاست میخرید این نکته را در نظر بگیرید که شرکت ارائه دهنده، باید قابلیت بکاپ گیری از اطلاعات هاست شما را داشته باشد. تمامی سرویس های هاست سرورپارس به صورت روزانه و هفتگی( بسته به نوع هاست) بکاپ گیری می شوند. بنابراین همیشه هاست شما یک یا چند نسخه کپی دارد که میتوانید در زمان نیاز به آن رجوع کنید. البته در نظر داشته باشید که سرورپارس، با ارائه ی هاست بکاپ برای وب سایت هایی مناسب است که حجم اطلاعات بالایی دارند.
* امکان ارتقاء هاست:
شما باید به آینده وب سایت خود در هنگام خرید هاست توجه کنید. اگر تمایل دارید که عملکرد وب سایتتان در دو یا سه سال بعد هم خوب باشد، باید هاستی بخرید که قابلیت ارتقاء داشته باشد. در اینصورت شما میتوانید برای بهبود عملکرد وب سایتتان از امکانات آن استفاده کنید تا از فضا و قدرت پردازش بیشتر و امنیت بالاتری برخوردار شوید.
* پشتیبانی ۲۴ ساعته:
خدمات فنی و پشتیبانی شرکت ارائه دهنده هاست، از مهمترین نکاتیست که بسیاری از افراد در زمان خرید هاست به آن توجه نمی کنند. بنابراین باید هاستی را تهیه کنید که شرکت ارائه دهنده آن به صورت ۲۴ ساعته دردسترس باشد و بتواند پاسخگوی شما در کوتاه ترین زمان ممکن باشد.
* انتخاب نوع هاست:
نوع هاست براساس ویژگی و شرایط پروژه، اهمیت پیدا می کند. اگر میخواهید هاست خوبی بخرید، باید به ارزیابی مختصات پروژه از نظر مالی و مدت فعالیت و منابع دردسترس بپردازید. هاست اشتراکی برای پروژه های کوتاه مدت یا میان مدت، مناسب است که دارای منابع مالی زیاد نیستند و کاربران زیادی را میزبانی نمی کنند. درمقابل، هاست ابری ویژه برای پروژه های پرترافیک کاربرد دارد و همچنین منابع مالی مناسب دارد که کیفیت ارائه خدمات به مشتری برای آن ها از اهمیت به سزایی برخوردار است و بین آن و رقبایش، رقابت تنگاتنگی وجود دارد.
* امنیت سرور:
از دیگر نکات خرید هاست می توان، توجه به امنیت سرور را نام برد. امنیت یک موضوع بسیار مهم تلقی میشود، به خصوص اگر وبسایت پربازدیدی داشته باشید که پرداخت های اینترنتی در سایت شما انجام شود، اهمیت بیشتری پیدا می کند. شرکت هاستینگ، بخش مهمی از امنیت وب سایت شما را تامین می کند. بنابراین باید نسبت به شرکتهای با سابقه و شناخته شده اعتماد داشته باشید.
البته امنیت سایت، صرفا محدود به هاست و سرور نیست؛ بلکه تنها بخشی از آن است. نکات زیادی را باید برای داشتن یک وب سایت ایمن در نظر بگیرید. مثلا یکی از این نکات، خرید گواهی نامه امنیتی می باشد. همچنین امنیت وب سایت در cms های مختلف، نیز متفاوت است.
انواع هاست
مهم ترین انواع میزبانی وب به شرح زیر می باشد :
> میزبانی اشتراکی:
یک سرور در این نوع میزبانی، متشکل از بخش های زیادی میباشد و هر بخش، متعلق به یک سایت است. با این روش، ممکن است که هزاران سایت در یک سرور میزبانی شود.
هاست اشتراکی مقرون به صرفه است و شما باید به مقدار موردنیاز از منابعتان هزینه بپردازید. معمولاً وب سایت ها تا زمانی در هاست اشتراکی میزبانی میشوند که دارای اطلاعات و بازدید بسیار زیادی نباشند.
یکی از مشکلات این نوع از سرویس میزبانی، مشکلات امنیتی است. نفوذ به یک سایت باعث ایجاد دسترسی به سرور و سایر وب سایت ها میشود.
توجه کنید که اگر حجم درخواست ها روی سرور، زیاد باشد سرعت سایر وب سایت ها کند می شود. بنابراین به منظور حفظ امنیت و کارایی سایت باید از سرور های ایمن شده و معتبر استفاده کنید.
> سرور نیمه اختصاصی:
یکی دیگر از سرویس های میزبانی وب که به آن هاست نیمه اختصاصی میگویند به اینصورتست که یک سرور با استفاده از نرمافزار های مجازی ساز مثل vmware به چند بخش مجزا تقسیم می شود و هر بخش مثل یک سرور مجزا کاربرد دارد. در این حالت، مشتری نسبت به حالت هاست اشتراکی، منابع و قدرت بیشتری در اختیار دارد.
> سرور اختصاصی:
سرور اختصاصی یک سرور فیزیکی برای هر وبسایت تعیین می کند. شما میتوانید تنظیمات سرور اختصاصی را از طریق کنترل پنل سرور تغيير دهید یا این که سرور را کانفیگ کنید، سپس با انتخاب سیستم عامل و نرمافزار مورد نظرتان، کل محیط سرور را برطبق نیازتان شخصی سازی کنید.
قدرت سرور اختصاصی به میزان سرور و دیتاسنتر اختصاصی شما میباشد ولی مزیت سرویس های سرور اختصاصی نسبت به دیتاسنتر اختصاصی، پشتیبانی حرفه ای است. بنابراین، هاست اختصاصی برای مشاغل آنلاین بزرگی مناسب است که با ترافیک بالا سروکار دارند.
> سرور مجازی( VPS):
مخفف کلمه ی VPS، عبارت Virtual Private Server میباشد که به معنای سرور خصوصی مجازی است. یک سرور اختصاصی در سرور مجازی با کمک فنّاوریهای مخصوصی به چند بخش تقسیم می شود و یک بخش به هر سایت اختصاص داده میشود. این نوع میزبانی، مزیتی نسبت به هاست اشتراکی دارد به این صورت که اگر سایتی از حد مجاز عبور کند ، امکان لطمه زدن به سایر سایتها را ندارد. مزیت دیگر این نوع میزبانی به این شرح میباشد که اگر سایت، پیشرفت کند و ترافیک، بالا برود، قابلیت افزایش منابع وجود دارد. بسیاری از افراد مبتدی از هاست اشتراکی استفاده می کنند. سایت در گذر زمان، نیازمند منابع سرور بیشتری میشود که باید با میزبانی قدرتمندتری مثل سرور مجازی جایگزین شود.
> هاست ابری:
همواره چندین سرور در هاست ابری کار می کنند. درصورتی که سرور اصلی مختل شود و یا منابع نتواند نیاز سایت را برآورده کند، سرور دیگری وارد جریان میشود تا از امکانات آن برخوردار شوید. از این رو سایت با این نوع میزبانی، همیشه دردسترس خواهد بود.
گردآوری: بخش دیجیتال سرپوش
- 15
- 3