داغ شدن شارژر گوشی
برای کشف علت داغ شدن شارژر گوشی باید نوع کارکرد این ابزار را جست و جو کنید. یک شارژر موبایل بعنوان نوعی منبع انرژی شناخته میشود. این مبدل، قادر است ولتاژی که از پریز برق شهری دریافت میشود را به ولتاژی که تلفن همراهتان دریافت میکند؛ تبدیل کند. ولتاژ برق شهری با توجه به کشور محل زندگی شما میتواند ۱۱۰ ولت یا ۲۲۰ ولت باشد و معمولاً ولتاژ دریافت شده توسط تلفن های همراه، حدود ۵ ولت است. در واقع وظیفه ی شارژر موبایل، تبدیل ولتاژ ۲۲۰ ولت یا ۱۱۰ ولت به ولتاژ ۵ ولت است.
در نظر داشته باشید که فرآیند تبدیل ولتاژ با بهره وری صد درصد انجام نمی شود و همواره مقداری از انرژی، هدر میرود و تبدیل به گرما می شود. درواقع شما این گرما را از سطح شارژرتان احساس می کنید. البته بسته به کیفیت ساخت شارژر و گوشی، شارژرتان داغ میشود. گاهی اوقات، کیفیت پائین شارژر و گوشی باعث داغ شدن شارژر گوشی موبایل می گردد.
دلایل داغ شدن شارژر گوشی
دلایل زیادی موجب داغ شدن شارژر گوشی میشود که از ساده ترین آن ها میتوان به خراب بودن کابل شارژر اشاره کرد. همچنین استفاده نادرست از فلش مموری، از دیگر دلایل مؤثر در داغ شدن شارژر گوشی به شمار می رود.
- شارژر ارزان قیمت غیر استاندارد:
توصیه ی ما اینست که صرفا از شارژرهای مارک تجاری رسمی استفاده کنید که همراه دستگاه هستند؛ به این دلیل که شارژرهای ارزان قیمت معمولاً مشکلات زیادی دارند و بدرستی تولید نمیشوند. بنابراین همیشه شارژرهای مارک تجاری بخرید تا با مشکلات ناشی از استفاده از شارژر ارزان قیمت خراب، مواجه نشوید. شارژرهای تقلبی در بازار زیاد است در صورتی که قصد خرید دارید پیشنهاد می کنم قبل از خرید مقاله تشخیص شارژر اصلی و تقلبی را مطالعه نمائید.
- خراب بودن شارژر گوشی:
خراب بودن کابل شارژر، از مهم ترین دلایل داغ شدن شارژر گوشی به شمار می رود. برای این که چنین مشکلی را بررسی کنید باید یک گوشی دیگر را با این کابل، شارژ کنید و در صورت داغ شدن مجدد شارژر، احتمالا کابل یا کلگی تقلبی است ولی در صورت داغ شدن شارژ گوشی در زمان اتصال به گوشی، احتمالا آی سی شارژ گوشی موبایلتان خراب شده است.
- شارژ کردن طولانی تلفن همراه :
این نکته را در نظر داشته باشید که در صورتی باتری و شاژرتان نابود می شود که باتری گوشی را بمدت چندین ساعت در حالت شارژ ۱۰۰ درصد به پریز برق نگهدارید. بنابراین نباید گوشی خود را در طولانی مدت به ویژه در هنگام شب، در شارژ نگهدارید.
- ناهنجاری سیستم برق:
اغلب، ناهنجاری های سیستم الکتریکی باعث داغ کردن شارژر گوشی در زمان شارژ میشود و تعيين چنین امری سخت است، ولی شخصی میتواند به شما در تشخیص این مشکل کمک کند که از تخصص کافی در زمینه الکترونیک، دستگاه های برقی یا شرکتی که دستگاه را از آن خریداری کرده، برخوردار باشد.
- آداپتور شارژ معیوب:
حتماً باید شارژر معیوب را تعویض کنید. شارژر گوشی شما به دلیل وجود عیب و نقص در آداپتورهای شارژ اورجینال، داغ میشود. در صورتی که فهمیدید شارژر شما مشکل دارد؛ می توانید سریعا از بروز مشکل و هزینه های بیشتر بعدی جلوگیری کنید.
- آداپتور شارژ ناسازگار:
در صورتی که شارژر شما دارای ترمینالی سازگار با درگاه ورودی دستگاهتان است؛ دلیل نمیشود که آداپتور شارژ با وسیله شما سازگار باشد. بنابراین آداپتور باید از نظر درگاه ورودی کابل و ولتاژ با وسیله ی شما سازگاری داشته باشد.
- گرد و خاک:
احتمال دارد که شارژر یا گوشی شما کثیف شده باشد. بنابراین میتوانید درگاه شارژ و دستگاه خود را برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد ، تمیز کنید.
- ارتباط IC بخش های مختلف موبایل با هم:
اتصال IC بخش های مختلف به مدار اصلی، از دیگر موارد قابل توجه به شمار میرود که باعث ارتباط مستقیم آنها به هم می شود. درصورت استفاده از فلش مموری یا هندزفری، باید هنگام بیرون کشیدن آنها توجه زیادی کنید که آسیب دیدن این بخش ها به آی سی شارژ شما نیز اسیب می رساند. در اینصورت تعویض فلش مموری، کابل شارژر و حتی شارژر آیفون، بی تاثیر است و باید نسبت به تعویض سختافزار گوشی خود اقدام کنید.
- قراردادن سطوح شارژ در هنگام شارژ بر روی بالشت یا پتو:
سطوحی که مانع ورود جریان هوا به وسیله شما در هنگام شارژ میشود؛ نظیر بالشت، متکا و امثال است. این عمل، منجر به گرم شدن وسیله الکتریکی شما می گردد؛ به همین خاطر، توصیه میشود که شارژر را روی یک سطح تخت و صاف در زمان عمل شارژ قرار دهید. این کار باعث می شود تا جریان هوا در وسیله ی شما گردش داشته باشد.
- استفاده از محافظ برق برای DC کردن جریان برق:
از موارد مؤثر در داغ شدن شارژر گوشی می توان به استفاده از برق شهری به صورت مستقیم اشاره کرد. نوسانات برق شهری، زیاد است و باعث بروز مشکلاتی برای گوشی و داغ شدن شارژر گوشی شما می شود. بنابراین از یک محافظ برق برای رفع چنین مشکلی استفاده کنید تا باعث DC کردن جریان برق شود. از این رو برای پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی نظیر خرابی شارژر یا کابل شارژر، توصیه میشود که از جریان برق با ولتاژ کم و مستقیم استفاده کنید.
- عدم استفاده از شارژر فندکی گوشی هنگام استارت زدن ماشین:
اگر برای شارژ کردن گوشی خود از شارژر فندکی یا ضبط داخل ماشین استفاده می کنید باید حتماً در زمان استارت زدن ماشین، آنرا جدا کنید؛ چون جریان ورودی کاملاً غیر استاندارد است و استارت زدن برق ماشین، تنظیم نیست. این نکته را در نظر بگیرید که ورود جریان تنظیم نشده به داخل گوشی، اسیب جدی به گوشی شما میزند و حتی درصورت اسیب ندیدنش در کوتاه مدت، باعث کاهش عمر مفید باتری گوشی شما در دراز مدت می شود.
گردآوری: بخش دیجیتال سرپوش
- 13
- 4