یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۴۰۰۰۸۳

معرفی انواع پرینتر و خصوصیات یک پرینتر خوب

پرینتر,پرینتر جوهر افشان,پرینتر سه بعدیاز پرینتر می توان برای چاپ نوشته ها و تصاویر مورد نظر استفاده کرد
پرینترها وسایلی هستند که از آن ها برای چاپ بر روی کاغذ استفاده می شود. همانطور که می دانید امروزه چاپگرها یکی از ضروریات اصلی برای اغلب شرکت ها و اداره ها می باشد. از دانش آموزان گرفته تا دانشجویان و ارباب رجوع شرکت ها و ادارات همگی احتیاج به پرینت اسناد و فایل های خود دارند. 

پرینتر چیست؟

پرینتر (Printer) که در زبان فارسی از آن با نام چاپگر یاد می شود یکی از تجهیزات جانبی رایانه است. پرینترها در انواع و مدل های متفاوتی طراحی و تولید میشوند که عبارتند از: چاپگر ماتریس سوزنی، چاپگر لیزری، چاپگر جوهرافشان، تماسی و غیرتماسی. در اواسط دهه ۱۹۸۰ بود که پرینترهای جوهر افشان به بازار معرفی و ارائه شدند و با گذشت مدت زمانی کم توانستند جایگاه خویش را بعنوان یکی تجهیزات پرکاربرد و مفید مستحکم سازند.  اولین چیزی که در تقسیم بندی پرینتر لحاظ می شود، همین موضوع رنگ است. بعد از آن، نحوه عملکرد و تکنولوژی چاپ پرینتر بررسی خواهد شد. چاپگرها در انواع «رنگی» و «سیاه و سفید» وجود دارند. منبع تأمین رنگ در چاپگر، بسته به نوع چاپگر، تونر یا کارتریج است. پرینترها در برندهای مختلفی مانند hp، canon، samsung و ...تولید و به بازار عرضه میگردند که بسته به احتیاج کاربران خریداری میشوند.

تاریخچه پرینتر 

اولین پرینتر به وسیله چستر کارلسون در سال ۱۹۳۸ اختراع و روانه بازار شد. سپس بعد از آن مهندس گری استارات در سال ۱۹۷۷ با اضافه کردن چند خصوصیت جدید دستگاه چاپگر لیزری را اختراع کرده و در بازار به فروش رساند. در اواسط دهه ۱۹۸۰ بود که پرینترهای جوهر افشان به بازار معرفی شدند و با گذشت مدت زمانی کوتاهی توانستند جایگاه خود را بعنوان یکی تجهیزات پرکاربرد و مفید مستحکم سازند. اولین سازنده چاپگر را کمپانی استون می دانند. این کمپانی یک شرکت فناوری ژاپنی محسوب می شود که بعنوان بزرگ ترين تولید کننده پرینتر و تجهیزات مرتبط با تصویربرداری شناخته شده است.

شبکه کردن پرینتر,پرینتر,پرینتر لیزری رنگیدر خرید یک پرینتر باید به نکاتی از جمله سرعت، کیفیت، دقت آن توجه کنید

انواع پرینترها

۱. پرینتر لیزری سیاه و سفید (تک رنگ):

پرینترهای لیزری تک رنگ شبیه دستگاه فتوکپی عمل می کنند از همین رو سرعت بالاتری دارند. چاپگرهای لیزری سیاه و سفید برترین انتخاب برای چاپ صفحات متنی در تعداد بالا هستند. به ویژه این که از دقت بسیار بالایی برخوردارند. از خصوصیت های جالب استفاده از پریتنر لیزری تک رنگ قیمت پایین برای هر صفحه چاپ است که در کل سبب کاهش هزینه تعویض و یا شارژ کاتریج می شود. در کل یک چاپگر لیزری بهترین انتخاب برای یک دفتر کار یا محیط اداری بزرگ است که احتیاج به چاپ متن های زیاد در طول روز دارند.

۲. پرینتر رنگی لیزری:

دسته دوم پرینترها، پرینتر لیزری رنگی می باشد که شما می توانید با این مدل از پرینترها علاوه بر پرینت سیاه و سفید پرینتر رنگی نیز بگیرید. پرینترهای لیزری رنگی می توانند عکس های با کیفیتی را به شما ارئه دهند. البته این نکته جالب است که بدانید پرینترهای لیزری رنگی نسبت به پرینترهای سیاه و سفید کم تر دچار ایراد میشوند ولی امروزه با ارتقا علم و فناوری و با وجود قطعات مصرفی این پرینترها، تمامی این مدل ها به آسانی تعمیر میشوند. تعمیر پرینتر از جمله فعالیتهایی میباشد که نیازمند به دانش بالایی هست.

چاپگر,پرینتر عکس,پرینترچاپ اسناد و متون در پرینتر‌ لیزری از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است

۳. پرینتر جوهر افشان:

پرینتر های جوهر افشان دارای محفظه های جوهر یا همان رنگ مایع می باشند. زمانی که شما وظیفه ی چاپ تصویری را به پرینتر محول می کنید، این دستگاه با پردازش سریع، اقدام به ترکیب رنگ ها کرده و با ریختن بر روی کاغذ، تصویر را ایجاد می کند. پروسه ی انجام این کار هم به اینصورت است که اطلاعات از کامپیوتر به بورد اصلی پرینتر می آید. از آن جا فرامین برای قطعات و متعلقات پرینتر صادر می شود. اول سیستم feeder  کاغذ را به درون میکشد، موتور و تسمه وظیفه ی حرکت دادن هد را بر عهده می گیرند که با حرکت دادن هد، نازلهای کارتریج میتوانند رنگ ها را بر روی کاغذ بریزند و تصویر را بسازند. حال در این بین هرچه پرینتر مرغوبتر باشد، کیفیت مراحل انجام شده با دقت بالاتری انجام می شود و در آخر شاهد تصویر با کیفیت تری خواهیم بود.

۴. پرینتر قابل حمل:

برای افرادی که نیازمند پرینتر قابل حمل هستند این دستگاه گزینه مناسبی است. اندازه این پرینتر مثل یک کیف دستی است و انرژی مورد نیازچاپش را از باطری تأمین می کند. تکنولوژی و فناوری این چاپگرها معمولاً جوهرافشان و یا روش تونرهای حرارتی است. از مشکلات این پرینتر میتوان به کیفیت پایین چاپ نسبت به دیگر انواع چاپگر اشاره نمود. سرعت چاپ آن ها پایین است و باید برگه ها به صورت تک تک وارد چاپگر شوند. از خصوصیت های این چاپگر وجود یک پورت است که این اجازه را به شما می دهد بدون وصل کردن پرینتر به کامپیوتر اطلاعات را انتقال دهید.

پرینتر,پرینتر چیست,انواع پرینترپرینتر قابل حمل، انرژی مورد نیازچاپش را از باطری تأمین می کند

۵. پرینتر سه بعدی:

پرینتر سه بعدی این قابلیت را دارد که هر جسم سه بعدی را با هر نوع پیچیدگی تولید کند. برای این کار لازم است شکل مورد نظر را در یکی از نرم افزارهای سه بعدی ساز طراحی و بعد آنرا با متریال های گوناگون چاپ کرد. نخستین چاپگر سه بعدی در سال ۱۹۸۷ به وسیله چاک هال بنیانگذار سیستم های سه بعدی توسعه داده شد. این پرینترها نخستین بار به صورت عمده برای نمونه سازی سریع مورد استفاده قرار گرفتند و امروزه عمدتاً بطور مستقیم برای چاپ قطعات محصولات و بالا بردن سرعت چرخه تولید مورد استفاده قرار می گیرند.

بهترین پرینتر لیزری,پرینتر,پرینتر رنگیپرینتر سه بعدی برای استفاده در خانه و مکان های کوچک قابل دسترس است

به صورت کلی فرایند پرینتر ۳ بعدی با ایجاد یک فایل دیجیتالی توسط نرم افزارهای طراحی کامپیوتری مثلautocad ، solidworks و … یا اسکن سه بعدی یک قطعه شروع می شود. بعد از تکمیل طراحی، فایل ایجاد شده را به منظور قابلیت خوانا بودن برای نرم افزارهای اسلایسر به فرمت STL تبدیل می کنند. پس از آن فایل STL باید توسط نرم افزارهای اسلایسر به صدها و یا هزاران لایه های دو بعدی تقسیم شود. 

اغلب فرآیندهای پرینتر ۳ بعدی احتیاج به ساختارهایی جهت پشتیبانی قطعه دارند. این ساختارها که با تراکم کمتری پرینت شده و قابل کندن یا حل شدن می باشند، بعنوان داربست برای جلوگیری از ریزش لایه هایی که زیر آن ها لایه دیگری قرار نگرفته ساخته میشوند. سازه های پشتیبانی بعد از اتمام ساخت مدل حذف میشوند. بعضی از کاربرد های این تکنولوژی مدل های معماری و ماکت ها، پزشکی، دندانپزشکی، مد، نمونه سازی سریع و … میباشد.

ویژگی های پرینتر خوب

در ادامه برای شما شرح میدهیم که یک پرینتر خوب دارای چه خصوصیت هایی میباشد و چه ملاک هایی برای مقایسه انواع پرینتر ها با یک دیگر مد نظر گرفته می شوند. 

> کیفیت چاپ پریتنر:

این خصوصیت را میتوان اصلی ترین ویژگی هر پرینتر عنوان نمود. در واقع روش کار کلی پرینتر به اینصورت است که با رسم نمودن نقاط رنگی، اقدام به ترسیم اشکال در خواست شده می نماید. از این جهت بدیهی است که هر چه قدر که تعداد این نقاط فزونی یابد، کیفیت تصویرهای چاپ شده هم بالاتر خواهد بود. بنابراین میتوان گفت پرینتری با کیفیت تر است که تعداد بیشتری نقاط را در اندازه معینی از سطح کاغذ (۱ اینچ کاغذ) ترسیم نماید. از این جهت از مدتها پیش واحدی برای این خصوصیت پرینتر انتخاب گردیده است که عبارت است از Dot Per Inch یعنی نقطه در اینچ که با نماد dpi نیز نمایش داده می شود. در ضمن از مدتها پیش استانداردی نیز برای dpi تعیین گردیده است که می گوید تمامی شماره های dpi می بایست مضربی از ۳۰۰ یا ۳۶۰ باشند.

> حافظه داخلی پرینتر:

این خصوصیت به صورت كیلوبایت (KB) یا مگابایت (MB) بیان می شود؛ در بین پرینترهای اداری میزان حافظه داخلی استاندارد نشان می دهد زمانی كه انبوهی از اطلاعات در انتظار چاپ شدن هستند، دستگاه میتواند چه میزان از اطلاعات چاپی را ذخیره كند. یك پرینتر اداری مدل پایین ممكن است از ۳۲ تا ۱۲۸ مگابایت حافظه رم داشته باشد، در حالی كه مدل های بالاتر ۲۵۶ مگابایت حافظه ram دارند و حافظه چاپگرهای گرافیك محور ممكن است از یك گیگابایت آغاز شود.

> سرعت موتور پرینتر:

این عدد معمولاً به صورت صفحه در دقیقه (ppm) و گاهی حروف در دقیقه (cpm) یا تصویر در دقیقه (ipm) بیان می شود ولی در خیلی از موارد باید این ادعاها را با احتیاط بررسی كرد چون فروشندگان اکثر عدد هایی را نشان میدهند كه چاپ كردن در حالت "درفت" را منعكس می كنند كه سریعتر است ولی به اندازه تنظیمات كیفیت استاندارد خوب بنظر نمی رسد یا بدتر از آن زمان پردازش اولیه قبل از چاپ نخستین كاغذ را حذف می كنند. هم چنین باید توجه داشت سرعت چاپ با توجه به پیچیدگی كار نیز متغیر است. چاپ تصاویر پیچیده یا چاپ بر روی هر دو طرف كاغذ سرعت پرینتر را كند خواهد كرد.

> حداکثر صفحات قابل چاپ در ماه: 

در بررسی خصوصیت های پرینتر خوب باید به چرخه وظیفه آن نیز توجه کرد، این مقدار در چاپگر های معمولی زیر ۵۰۰۰ صفحه خواهد بود منتها در پرینتر های سطح بالا این مقدار به بالاتر از ۱۰۰۰۰۰ صفحه در ماه خواهد رسید. توجه داشته باشید که میزان حجم چاپ شما باید از این مقدار پایین تر باشد تا بتواند نیازهای شما را پاسخ دهد مقدار چرخه وظیفه نشانگر دوام بالاتر پرینتر نیز هست  و نشان می دهد که احیانا پرینتر دارای ساخت بهتری خواهد بود.

> امکان اتصال به شبکه:

یکی دیگر از خصوصیت های پرینتر خوب امکان شبکه سازی و پوشش دهی کامپیوترهای بیشتر برای استفاده میباشد یک چاپگر خانگی شخصی حتماً یک اتصال USB برای استفاده با یک کامپیوتر را دارد ولی برای کار در کارگاه ها و شرکت ها احتیاج است که پرینتر تعداد کامپیوتر های بیشتری را پشتیبانی کند. بدین ترتیب یک چاپگر تجاری قادر است تا با اتصال به اترانت تعداد کامپیوتر های بیشتری را پوشش دهد. قابلیت اتصال بی سیم نیز در بعضی پرینترها با کاربرد تجاری وجود دارد که از طریق وای فای این اتصال برقرار شده و با استفاده از نرم افزارهایی تصاویر را ارسال کرده و چاپ می نماید.

تاریخچه پرینتر,بهترین پرینتر,پرینتربعضی از پرینترها قابلیت اتصال به وای فای و یا شبکه را دارند

گردآوری: بخش دیجیتال سرپوش

  • 13
  • -2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش