دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۵۵ - ۲۳ آذر ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۹۰۰۹۱۳
گجت ها و ابزارهای هوشمند

۱۰ فناوری نوظهور برتر سال ۲۰۱۶ از نگاه مجمع جهانی اقتصاد

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,گجت,مجمع جهانی اقتصاد
مجمع جهانی اقتصاد در جدیدترین فهرست خود اعلام کرده که طیف متنوعی از دستاوردهای فناورانه از جمله باتری‌های قادر به ارائه نیرو به یک دهکده، هوش مصنوعی دارای آگاهی اجتماعی و نسل جدید پنل‌های خورشیدی ممکن است به زودی نقش گسترده‌ای در مقابله با برخی از بزرگترین چالش‌های جهان ایفا کنند

به گزارش جام‌جم آنلاین به نقل از کلیک، جرمی جورگنز، مدیر ارشد اطلاعات و تعاملات و از اعضای کمیته اجرایی مجمع جهانی اقتصاد اظهار کرد: فناوری نقش بسیار مهمی در حل چالش‌های بزرگ جهان دارد اما در عین حال دارای خطرهای چشمگیر اقتصادی و اجتماعی نیز هست. با ورود به انقلاب صنعتی چهارم، اهمیت زیادی دارد که هنجارها و پروتکل‌های مشترک برای اطمینان از خدمت فناوری برای بشریت و کمک آن به آینده‌ای موفق و پایدار ایجاد شود.

 

فهرست ۱۰ فناوری نوظهور برتر ۲۰۱۶ که توسط شورای فناوری‌های نوظهور مجمع جهانی اقتصاد با همکاری مجله Scientific American تدوین شده، به نمایش پیشرفت‌های فناورانه‌ای پرداخته که به باور اعضای این شورا، از قدرت بهبود زندگی، تحول صنایع و تامین امنیت سیاره زمین برخوردارند. این فهرست همچنین به ارائه فرصتی برای مطرح کردن خطرات و نگرانی‌های انسانی، اجتماعی، اقتصادی یا زیست محیطی پرداخته که فناوری‌ها ممکن است پیش از استفاده گسترده ایجاد کنند.

 

به گفته دکتر برنارد میرسون، مدیر ارشد ابتکار در شرکت آی‌بی‌ام و رئیس متاشورای فناوری‌های نوظهور، آینده‌پژوهی برای فناوری‌های نوظهور در انطباق با تحولات تغییردهنده جهان بسیار اهمیت دارد و به کارشناسان اجازه می‌دهد زمان کافی برای آماده‌سازی پیش از بروز اخلال داشته باشند.

 

یکی از معیارهایی که توسط اعضای شورا طی بررسی‌هایشان استفاده می‌شود، این احتمال است که سال ۲۰۱۶ نشانگر اوجی در توسعه هر فناوری باشد. از این رو، فهرست مذکور شامل فناوری‌هایی است که طی سال‌های گذشته شناخته شده‌اند اما امسال به بلوغی رسیده‌اند که تاثیر آن‌ها به شکل معنی‌داری حس شده است.

 

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,گجت,مجمع جهانی اقتصاد

۱- نانوحسگرها و اینترنت نانواشیا

اینترنت اشیا قرار است ۳۰ میلیارد دستگاه را تا سال ۲۰۲۰ به هم مرتبط کند، از این رو یکی از زمینه‌های مورد تمرکز هیجان‌انگیز، نانوحسگرهای قادر به حرکت در بدن انسان یا قابل ادغام در مواد ساختمانی هستند. این اینترنت نانواشیا زمانی که اتصال یابد، می‌تواند تاثیر بسیار بزرگی در آینده پزشکی، معماری، کشاورزی و ساخت دارو داشته باشد.

 

۲- باتری‌های نسل آینده

یکی از بزرگترین موانع که سر راه انرژی تجدیدپذیر قرار دارد، تطبیق عرضه و تقاضا است اما پیشرفت‌های اخیر در ذخیره انرژی با استفاده از باتری‌های مبتنی بر سدیم، آلومینیوم و روی باعث عملی شدن شبکه‌های کوچک برق شده که می‌توانند منابع انرژی پاک، قابل اطمینان و همیشگی برای همه روستاها فراهم کند.

 

۳- زنجیره بلوکی

زنجیره بلوکی یک مدل از پایگاه داده توزیع شده است که در ایجاد بیتکوین به جهان معرفی شد. این پایگاه داده به صورت مستمر فهرستی از رکوردها (رده‌ها) را که هرکدام به گزینه‌های قبلی فهرست ارجاع می‌دهند، حفظ می‌کند و بدین وسیله در مقابله با تضعیف یا بازنگری غیرمجاز تقویت می‌شود. اولین و معروف‌ترین استفاده از فناوری زنجیره بلوکی در دفتر کل تراکنش‌های بیتکوین اتفاق افتاده است که الهام بخش ایجاد سایر ارزهای رمز پایه و پایگاه‌های داده توزیع شده مستحکم شده است.

 

سرمایه‌گذاری مخاطره‌آمیز بیش از یک میلیارد دلار در این حوزه در سال ۲۰۱۵، نشانگر تاثیر اجتماعی و اقتصادی فناوری نوظهور زنجیره بلوکی در تغییر بنیادی کارکرد بازارها و دولت‌ها است.

 

۴- مواد دوبعدی

گرافن ممکن است شناخته شده‌ترین ماده تک اتمی باشد، اما تنها ماده دارای این مشخصه نیست. کاهش هزینه‌های تولید به این معنی است که این مواد دوبعدی در طیف گسترده‌ای از کاربردها از فیلترهای هوا و آب گرفته تا نسل جدید فناوری‌های پوشیدنی و باتری‌ها در حال ظهور هستند.

 

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,گجت,مجمع جهانی اقتصاد

۵- خودروهای خودران

خودروهای خودران ممکن است در بیشتر کشورها قانونی نشده باشند، اما پتانسیل آن‌ها برای نجات جان انسان‌ها، کاهش آلودگی هوا، تقویت اقتصاد و ارتقای کیفیت زندگی برای کهنسالان و سایر بخش‌های جامعه باعث موضع‌گیری سریع پیشگامان مهم فناوری در مسیر خودمختاری کامل خودرو شده است.

 

۶- اندام روی تراشه

مدل‌های مینیاتوری اندام انسان به اندازه یک حافظه فلش می‌توانند تحقیقات پزشکی و اکتشافات دارویی را با ارائه امکان مشاهده مستقیم عملکرد مکانیسم زیستی که تا پیش از این ممکن نبود، متحول کند.

۷- سلول‌های خورشیدی پروسکایت

 

این ماده فتوولتائیک جدید در مقایسه با سلول خورشیدی سیلیکون، سه پیشرفت داشته که از آن جمله می‌توان به ساخت آسان‌تر آن، قابلیت کاربری این ماده در همه جا و تولید موثرتر انرژی اشاره کرد.

 

۸- اکوسیستم هوش مصنوعی باز

پیشرفت‌های به اشتراک گذاشته شده در پردازش زبان طبیعی و الگوریتم آگاهی اجتماعی به همراه در دسترس بودن بی‌سابقه داده‌ها، به زودی به دستیاران دیجیتالی کمک خواهد کرد تا کارهای متنوعی از پیگیری مسائل مالی و سلامت انسان گرفته تا مشاوره در انتخاب وسایل خانه همکاری کنند.

 

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,گجت,مجمع جهانی اقتصاد

۹- اپتوژنتیک

استفاده از نور و رنگ برای ثبت فعالیت نورون‌های مغز از چندی پیش به کار گرفته شده است، اما پیشرفت‌های اخیر به این معنی است که می‌توان نور را در اعماق بیشتری از مغز منتقل کرد. این دستاورد می‌تواند به درمان بهتر افراد مبتلا به اختلالات مغزی منجر شود.

 

۱۰- مهندسی متابولیک سیستم‌ها

پیشرفت‌ها در زیست‌شناسی مصنوعی، زیست‌شناسی سیستم‌ها و مهندسی تکاملی به ساخت ارزان‌تر و بهتر مواد شیمیایی سازنده است.

 

شواری فناوریهای نوظهور مجمع جهانی اقتصاد برای تدوین این فهرست با بهره‌برداری از تخصص جمعی این مجمع به شناسایی مهمترین روندهای فناوری اخیر پرداخته است. این شورا با این کار قصد دارد آگاهی عمومی را در مورد پتانسیل فناوری‌ها افزایش داده و به بسته شدن شکاف در سرمایه‌گذاری، قانون‌گذاری و درک عمومی که اغلب باعث خنثی شدن پیشرفت می‌شوند، کمک کند.

 

 

 

  • 10
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش