شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۷ - ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۲۳۵۱
گجت ها و ابزارهای هوشمند

یکی از مدیران فیس‌بوک پیش‌بینی کرد

موبایل های هوشمند، عینک می شوند

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,گجت,عینک هوشمند

تقویم‌تان را برای ماه آوریل سال ۲۰۲۲ تنظیم کنید... همان آینده‌ای که در آن عینک‌های واقعیت افزوده می‌توانند جایگزین موبایل‌های هوشمند شده و تبدیل به ابزار کامپیوتری جدید و روزانه همه مردم شوند. با این اوصاف «مایکل ابراش» مدیر علمی بخش تحقیقاتی شرکت Oculus که متعلق به فیس‌بوک است، این روزها به سختی روی هدست‌های واقعیت مجازی و عینک‌های واقعیت افزوده کار می‌کند.

 

 ابراش پیش‌بینی کرده است که عینک‌های واقعیت افزوده این روزها بسیار شبیه به عینک‌های معمولی هستند؛ سبک و طبق مد روز، با این تفاوت که عینک‌های هوشمند می‌توانند امکانات مختلفی از حافظه ذخیره‌سازی، ترجمه همزمان زبان‌ها و نشانه‌ها، حذف صداهای مزاحم محیط اطراف تا حتی تشخیص دمای بدن یک کودک با یک نگاه را در اختیار کاربرانشان قرار بدهند. به عبارت دیگر این عینک‌های هوشمند در واقع سوپرعینک هستند. این عینک‌ها، عینک‌های واقعیت مجازی نیستند که کاربر را به یک دنیای مجزا و دیگر ببرند و محدود کنند. این سوپرعینک‌ها اطلاعات مجازی را به‌دنیای واقعی می‌آورند؛ مفهومی که به آن واقعیت افزوده می‌گویند.

 

البته هنوز به پیشرفت‌های چشمگیر در علوم مواد، اپتیک و نمایشگرها نیاز داریم تا این سوپرعینک‌ها حقیقی و واقعی شوند و این فرآیند دست‌کم بین ۱۰ تا ۲۰ سال زمان نیاز دارد. این تخمینی است که ابراش در کنفرانس سالانه شرکت فیس‌بوک زده است. او در این مورد گفته است: «پیش‌بینی می‌کنم که تا ۲۰ یا ۳۰ سال بعد به‌جای حمل کردن موبایل‌های هوشمند لوکس امروزی، عینک‌های لوکس و متفاوتی به چشم بزنیم. این عینک‌ها هر دو تکنولوژی‌های واقعیت مجازی و افزوده و بسیاری امکانات دیگر را به صورت روزمره در اختیار کاربرانشان قرار می‌‌دهند.»

 

با این حال اما مهم‌ترین مرحله برای آن که این عینک‌های واقعیت افزوده آنقدر خوب و با کیفیت شوند که بتوانند به محصولی در دسترس برای عموم مردم تبدیل شده و در خیابان‌ها و فضاهای عمومی مورد استفاده قرار بگیرند، آنقدرها هم دور نیست. به گفته ابراش، تنها حدود پنج سال دیگر زمان لازم است تا تکنولوژی واقعیت افزوده به «لحظه مکینتاش» خودش برسد.

 

او به معرفی کامپیوترهای شخصی معروف شرکت اپل در سال ۱۹۸۴ اشاره می‌کند که توانست کامپیوترهای شخصی را به پدیده‌ای عمومی و محصولی در دسترس مردم تبدیل کند. او در این مورد می‌گوید: «صرف‌نظر از تمام توجهاتی که امروز روی تکنولوژی واقعیت افزوده متمرکز است، در بهترین حالت پنج سال دیگر ما واقعا در مرحله عمومی شدن این تکنولوژی و دسترسی به ‏آن از طریق سوپرعینک‌ها قرار خواهیم گرفت. در واقع هنوز زمان زیادی برای تشخیص تمام امکانات و قابلیت‌های این تکنولوژی لازم است؛ درست مانند بسیاری از دیگر تکنولوژی‌های انقلابی.»

 

ابراش تلاش می‌کند تا با دلایل علمی ثابت کند که واقعیت‌افزوده می‌تواند آینده دنیای تکنولوژی و تعاملات روزمره افراد با یکدیگر را تغییر داده و تحت‌تاثیر قرار دهد. بر همین اساس هم فیس‌بوک تقویم برنامه‌ریزی‌های خودش را برای پنج سال آینده تنظیم کرده است تا منتظر ورود جدی و عمومی واقعیت افزوده در میان مردم باشد. درست مانند کامپیوترهای مک که اولین محصول عمومی کامپیوترهای شخصی با رابط کاربری ساده و کاربردی بودند. به این ترتیب این کامپیوترها روش استانداردی را که امروزه همه ما بر اساس آن از کامپیوترهای شخصی استفاده می‌کنیم، پایه‌گذاری کردند.

 

این روزها هم بعضی مدل‌های عینک‌های واقعیت افزوده وجود دارند، اما این عینک‌ها درست مانند کامپیوترهای شخصی پیش از ورود مکینتاش به بازار هستند. گوگل گلس یکی از اولین تلاش‌های جدی در زمینه عینک‌های کامپیوتری بوده است که به خاطر ظاهر بزرگ و سنگین، عملکرد ضعیف و واکنش‌های جدی به سوءاستفاده از حریم خصوصی افراد، نتوانست موفق بشود. شرکت مایکروسافت هم در حال کار روی هولولنز است که کارهای مختلفی روی تصاویر هولوگرافیک در دنیای واقعی انجام می‌دهد، اما این دستگاه بزرگ و سنگین هم به سختی می‌تواند به ابزاری روزمره و محبوب برای مردم تبدیل شود.

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش