پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۲۶ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۳۰۸۵
گجت ها و ابزارهای هوشمند

نفوذ سریع هوش مصنوعی و یادگیری عمیق به وسایل روزمره

مسیر آینده محصولات خانگی هوشمند

محصولات خانگی هوشمند,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,گجت

به گزارش دنیای اقتصاد، یکی از مهم‌ترین بخش‌های تکنولوژی حضور در خانه‌ها و ساده‌کردن امور در فضایی است که انسان‌ها در آن اقامت می‌کنند. طی سال‌های گذشته شرکت‌های مختلف نوآوری‌های متنوعی در زمینه مفهوم خانه هوشمند ارائه داده‌‌اند؛ از سازندگان محصولات خانگی گرفته تا شرکت‌های نرم‌افزاری که پلت‌فرم‌های ارتباطی برای اتصال محصولات به یکدیگر ارائه می‌دهند. اغلب این پلت‌فرم‌ها مجهز به سیستم اینترنت اشیا فرصتی را برای هوشمندسازی خانه‌ها فراهم کرده‌اند. در واقع طی سال‌های اخیر حرکت توسعه هم از جهت خود دستگاه‌ها و هم از جهت پلت‌فرم‌های ارتباطی آنها باعث رشد قابل توجه در این عرصه شده است.

 

در این میان حضور تکنولوژی‌های جدیدی مثل هوش مصنوعی، بیگ‌دیتا، واقعیت مجازی و... نیز بر تنوع محصولات و کاربردهای آنان افزوده است. مشخص است طی سالیان اولیه بخش عمده‌ای از محصولات خانگی که سال‌هاست تولید می‌شوند کاربردی عجیب‌تر از آنچه فعلا دارند نخواهند داشت. یخچال، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، جاروبرقی و... همچنان به وظایف اصلی خود می‌پردازند با این حال تجهیز تکنولوژیک آنها را به ابزارهایی تبدیل می‌‌کند که راحتی بیشتری به بار می‌آورند. البته در این میان نگرانی‌های جدیدی هم ایجاد می‌کنند، از جمله در مورد امنیت.

 

هوش مصنوعی و یادگیری عمیق

استفاده از هوش مصنوعی در محصولات خانگی به سرعت در حال افزایش است، با این حال برخی شرکت‌ها پلت‌فرم اختصاصی خود را به این منظور ایجاد کرده‌‌اند مثلا ال‌جی عنوان ThinQ را به‌عنوان سری هوشمند محصولات خود انتخاب کرده و محصولات مختلفی از تلویزیون و یخچال گرفته تا موبایل را به آن مجهز کرده است. بر اساس این تکنولوژی محصولات این رده قادر به ارتباط با یکدیگر بوده و همچنین مجهز به ویژگی یادگیرنده هستند. همچنین DeepthinQ نیز پلت‌فرم دیگری است که برای ارتباط محصولات شرکت‌های مختلف به کار می‌رود.

 

مثلا یخچال Instaview با بلندگوی هوشمند آمازون کار می‌کند به این ترتیب مثلا در هنگام باز کردن در یخچال یا حتی حضور در آشپزخانه با دستیار هوشمند الکسا صحبت کرد، از وضعیت آب و هوا آگاه شد یا اطلاعات دیگر را درخواست کرد. همین پلت‌فرم قادر به ارتباط با ماشین ظرفشویی یا کنترل آن از طریق دستیار صوتی گوگل را هم می‌دهد که ‌آن هم مانند آمازون گستره وسیعی از ارتباطات با دستگاه‌های دیگر را برای کاربر فراهم می‌کند.

 

کنترل صوتی کارها

دستیارهای صوتی حالا دامنه وسیعی از کارهایی که تا پیش از این به‌صورت فیزیکی انجام می‌گرفت را به انجام می‌رسانند. برخی از این کارها قابلیت برنامه‌ریزی روزانه دارند مثلا رفتار روزانه افراد در صبح و بعد از بیدار شدن از خواب برای روشن کردن قهوه جوش، گوش دادن به رادیو یا دیدن اخبار تلویزیون، تنظیم درجه حرارت منزل با کنترل تهویه، یا کنترل نور داخل خانه (از طریق پرده‌کرکره‌های هوشمند) و... ترکیب هوش مصنوعی و استفاده از ابزارهای مختلف حتی این امکان را می‌دهد که مثلا تهویه درست در نقطه‌ای از منزل که ساکنان در آن حضور بیشتری دارند انجام شود. این کار از طریق تحلیل سنسورهای حرکتی و صوتی موجود در منزل صورت گرفته و مسیر دستگاه تهویه به آن سمت متمایل می‌شود.

 

در همین حال کنترل تجهیزات خانه از طریق گوشی هوشمند نیز از دلایل توسعه این ابزار در بین کاربران است به خصوص آنکه امروزه تقریبا اغلب کاربران گوشی هوشمند دارند. از جاروبرقی‌های روباتیک گرفته تا سیستم‌های تصفیه هوا، ماشین‌ ظرفشویی و رختشویی و... همه از طریق گوشی هوشمند قابلیت کنترل دارند.  احتمالا همین پلت‌فرم در آینده و با توسعه روبات‌ها به شکل جدی‌تری در خانه‌ها توسعه خواهد یافت، هر چند هم اکنون نیز برخی روبات‌ها مانند Clova قابلیت پیروی از دستورات صوتی کاربر و انجام کارها در خانه را دارند.

 

روبات‌هایی که هرچند هنوز با انتظار ما از یک روبات خانگی همه‌کاره فاصله دارند اما با توسعه سریع محصولات روباتیک خانگی احتمالا به زودی باید تمام کارهای منزل را مانند یک پیشکار به این روبات‌‌ها سپرد. روبات‌های سخنگو امروزه همه جا دیده می‌شوند و به تدریج از حالت خاص یا تخصصی به فضاهایی که ارتباط گسترده با مردم در آن وجود دارد پا می‌گذارند. از فرودگاه‌ها و استادیوم‌ها گرفته تا ایستگاه‌های قطار و میدان‌های بزرگ شهری حالا روبات‌ها عمدتا به‌صورت صوتی نقش اطلاع‌رسانی را ایفا می‌کنند.

 

چالش امنیت

توسعه IOT به دنبال خود بحث امنیت را نیز جدی کرده است. بعد از مشخص شدن نمونه‌هایی از نفوذ به سیستم‌های IOT برخی شرکت‌ها و انتشار گسترده اخبار آنها در رسانه‌ها این نگرانی به وجود آمده که آیا توسعه محصولات مجهز به ا ینترنت اشیا راه هکرها را به خانه‌ها باز نمی‌کند؟ فرانک ولف یک متخصص امنیت در این زمینه می‌گوید: قطعا در ابتدای توسعه سیستم‌های اینترنت اشیا و با توجه به سطح وسیع اتصال این محصولات به اینترنت درگاه‌هایی برای نفوذ هکرها ایجاد می‌شود اما به تدریج شرکت‌ها راه‌حل‌های استراتژیک‌تری برای مقابل و پوشش نقاط ضعف انجام خواهند داد.

 

به گفته این متخصص امنیت نگرانی از حملات گسترده و تاثیرگذاری در سطح وسیع همواره یکی از نگرانی‌های توسعه IOT بوده است اما چنین نگرانی‌هایی همواره در هنگام توسعه اولیه برخی تکنولوژی‌ها وجود داشته و هرچند به مرور به‌طور کامل تهدیدها از بین نرفته اما با استفاده از راهکارهای امنیتی نرخ نفوذ به سطح متعادل خود رسیده است.

 

رشد خرید

توسعه پلت‌فرم‌های خانگی به مرور باعث تمرکز در خرید و کسب سود از این طریق برای شرکت‌های سازنده محصولات و دارنده پلت‌فرم‌ها خواهد شد. شرکت آمازون هم اکنون خرید صوتی را در برخی کشورها فعال کرده است از این طریق و با گفتن نام محصول می‌توان یک خرید را به‌صورت صوتی انجام داد، تصور کنید همین موضوع به‌طور خودکار از طریق سنسورهای داخل یخچال هوشمند می‌تواند صورت بگیرد. مثلا در صورتی که یک جنس در داخل یخچال نباشد با سفارش خودکار برای مشتری ارسال شود.  برخی برندها حتی برای خرید سریع و آسان برخی کالاها راه‌حل‌های فیزیکی ولی ساده‌تری را در نظر گرفته‌اند مثلا دکمه خرید پودر یا مایع لباسشویی از طریق فشار یک دکمه روی ماشین. به این ترتیب با فشار دکمه سفارش مواد شوینده به آدرس مشتری ارسال می‌شود.

 

به‌طور طبیعی شرکت‌ها انتظار دارند با ساده کردن مسیر خرید رشد بیشتر در این زمینه رخ دهد و از طرف دیگر راحتی و رضایتمندی مشتریان نیز مزیت‌های دیگر است. ترکیب سیستم‌های خانگی با سیستم‌های هوشمند مسیر جدیدی از توسعه است که به لطف تکنولوژی‌هایی چون هوش مصنوعی و یادگیری عمیق باعث ایجاد پلت‌فرم‌های متنوع شده است. توسعه این پلت‌فرم‌ها با حضور شرکت‌های تولید‌کننده محصولات کوچکتر خانگی باعث عمیق‌تر شدن رابطه شرکت‌ها با یکدیگر از یکسو و متنوع شدن خدمات و سرویس‌ها به مشتریان از سوی دیگر می‌شود.

 

 

  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش