بهنظر میرسد، گجتهای پوشیدنی جای خود را در بازار پیدا کردهاند. براساس آخرین گزارشهای آماری بازار، شاهد روند روبهرشدی در میزان استفاده از گجتهای پوشیدنی هستیم.
آخرین اطلاعات آماری پیشبینی میکنند که تا سال ۲۰۲۳ میلادی، بیش از ۲۸۹.۵ میلیون دستگاه فعال در بازار گجتهای پوشیدنی داشته باشیم. گزارش جدیدی از وضعیت بازار تحت عنوان «بازار گجتهای پوشیدنی: رویکردهای صنعت، سهم بازار، حجم بازار، میزان رشد و فرصتها و پیشبینیهای بازار از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳» آماری به ما میدهند؛ وضعیت بازار گجتهای پوشیدنی روبهرشد است.
میزان رشد مرکب سالیانه (CAGR) برای یک دورهی ۵ ساله تا پایان سال جاری میلادی، در حدود ۵.۱۶ درصد برآورد شده است. در سال ۲۰۱۷ میلادی، بازار گجتهای پوشیدنی رشد خوبی داشت و در حدود ۱۱۵.۸ میلیون دستگاه فعال در بازار گزارش شد. کاربران گجتهای هوشمند بازار را در سال ۲۰۱۷، میتوان طبقهبندی کرد؛ کاربران گجتهای پوشیدنی، از نظر منطقهی جغرافیایی، نوع گجت مورد استفاده و میزان استفاده از گجتهای پوشیدنی قابل تفکیک هستند. در صنعت گجتهای پوشیدنی، شرکتهای مختلفی با یکدیگر رقابت میکنند.
براساس گزارش اخیر، گجتهای پوشیدنی مرتبط با سلامت و تناسب اندام بیش از بقیهی گجتها مورد توجه کاربران قرار دارند. دستبندهای هوشمند، از استقبال خوبی در بین کاربران برخوردار هستند. گجتهای هوشمند شامل مجموعهی گستردهای از محصولات شامل ساعتهای هوشمند تا نمایشگرهای مورداستفاده در هدستهای هوشمند و لباسهای هوشمند میشود. گجتهای هوشمندی همچون فیتبیت شارژ ۳ و می بند ۳ شیائومی که از محبوبیت خوبی در بین کاربران برخوردار هستند؛ میتوانند وضعیت سلامت و تناسب اندام کاربر را پایش کنند.
البته محصولات دیگری هم در بازار معرفی شدهاند که میتوانند مولفههای بیشتری در ارتباط با سلامت کاربر را پایش کنند. این گجتهای هوشمند بهراحتی قادر هستند ضربان قلب، افت فشار، مشکلات قلبی، تشنج و گاهی بر موارد اورژانسی مرتبط با سلامتی کاربر را پایش کرده و با تمرکز بر وضعیت سلامتی کاربر، کمک شایانی ارائه دهند. گجتهای هوشمند با استانداردهای بالایی طراحی و تولید میشوند تا بتوانند پاسخگوی نیاز کاربران باشند.
تمرکز گجتهای پوشیدنی بر سلامت باعث شده است که این محصولات مورد توجه کاربران قرار گیرند و فروش خوبی داشته باشند. با نگاهی به گذشتهی بازار صنعت محصولات الکترونیکی میبینیم که پیش از این نیز منبع تغذیه، نمایشگر، رابطهای کنترلی و قطعات الکترونیکی مختلف وجود داشتند؛ ولی ترکیب این قطعات الکترونیکی در قالب محصولی مرتبط با سلامت انسان و تولید گجتهای پوشیدنی، فاز جدیدی از محصولات هوشمند را بهبازار عرضه کرد، که میبینیم مورد استقبال کاربران هم قرار گرفته است و همچنان بازار خوبی دارد. قطعا با رشد زیرساختها و امکان اتصال به شبکهی ۵G شاهد رشد روزافزونتری در گجتهای هوشمند خواهیم بود.
در عینحال، اجزا و قطعات مورداستفاده در این دستگاهها، بسیار متنوع هستند. اگر دقت کنید، گجتهای مختلفی با حسگرهای مختلف و کاربردهای متنوع بهبازار معرفی شدهاند. حسگرهای تشخیص حرکت که در گجتهای پوشیدنی مختلف بهکار برده میشوند، در هدستهای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده برای تشخیص سقوط نیز بهکار میروند. استفاده از سنسورهای مختلف در گجتها، باعث ایجاد تنوع خوبی در محصولات این صنعت شده و کارایی گجتها را افزایش داده است. برخی از قطعات و اجزای بهکاربردهشده در گجتهای هوشمند که برای تناسباندام و پایش حرکت بهکار برده میشوند، شباهت زیادی به قطعات بهکاربردهشده در هدستهای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده دارند.
انتظار میرود صنعت گجتهای پوشیدنی بتواند در سالهای آتی، محصولات متنوعتری را به بازار عرضه کند. با توجه به موارد ذکرشده، آمار اعلامشده دور از ذهن نخواهد بود.
نویسنده: تینا پورشاهید
- 15
- 6