دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۰۱ - ۲۳ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۵۹۳۶
گجت ها و ابزارهای هوشمند

گاهی نزدیک‌تر به بازار تکنولوژی AI

درآمد ۷/ ۱۵تریلیون دلاری هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۰

درآمد هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۰,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,گجت
هوش مصنوعی یا AI، ایده بزرگی است که خالق فرصت‌های بیشماری شده است اما آیا درآمدزایی هوش مصنوعی هم به اندازه فرصت‌های آن بالاست.

به گزارش دنیای اقتصاد، طبق تحقیقی ازPWC، تکنولوژی هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۰، رقم ۷/ ۱۵ تریلیون دلار به ارزش تولید ناخالص داخلی در سرتاسر دنیا اضافه خواهد کرد و به‌علاوه، وضعیت استفاده از سرویس‌های حمل و نقل شهری را نیز دگرگون خواهد کرد. با این وجود، شاید پتانسیل‌های درآمدزایی هوش مصنوعی برای سرمایه‌گذاران چندان جذاب به‌نظر نرسد، مگر اینکه این قشر، از نحوه استفاده و بهره‌وری شرکت‌ها از این تکنولوژی به‌خوبی آگاه شده باشند.

 

پس برای اینکه درک کنیم شرکت‌ها چگونه قرار است از AI کسب درآمد داشته باشند، بهتر است اول نگاهی به آمازون، آلفابت، مایکروسافت و اِنویدیا بیندازیم، شرکت‌های بزرگی که همین حالا به راه و روش کسب درآمد از این تکنولوژی به‌خوبی واقفند.

 

بلندگوهای هوشمند و درآمدزایی هوش مصنوعی

گوگل، بالاترین درآمدزایی را برای شرکت مادر خود داشته است که بیشتر این درآمد نیز از سوی تبلیغات آنلاین این سرویس به‌دست می‌آید. اما این چه ربطی به بلندپروازی‌های گوگل در زمینه تکنولوژی هوش مصنوعی دارد؟ گوگل خیلی مصمم، فروش بلندگوهای هوشمند خود را پیگیری می‌کند و با استفاده از فروش این بلندگوهاست که می‌تواند اطلاعات اختصاصی‌تر کاربران را جمع‌آوری کرده و از آن در حیطه تبلیغات آنلاین استفاده کند.

 

بلندگوی هوشمند Google Home گوگل، مستقیما به سرویس جست‌وجوگر معروف این شرکت-Google Search- متصل می‌شود و با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی، دستیار هوشمند این دستگاه که Google Assistant نام دارد، درخواست‌های کاربران را شنیده و اجرا می‌کند. جست‌وجوهای صوتی در حال گسترش هستند و حالا تبدیل به یکی از بخش‌های مهم پدیده جست‌وجوی اینترنتی شده‌اند و گوگل خوب می‌داند که با احاطه بر این صنعت، در بازار رو به رشد تبلیغات عقب نخواهد ماند.

 

در پایان سال ۲۰۱۶، گوگل ۷/ ۸ درصد از بازار بلندگوهای هوشمند را در اختیار داشت اما این سلطه امروز تا ۷/ ۲۲ درصد از بازار افزایش داشته است. با این دستاورد، گوگل بیش از قبل خود را در بازار تبلیغات کشور آمریکا پررنگ کرده، بازاری که امسال ۱۰۷ میلیارد دلار ارزش داشته است. شکی نیست که بلندگوهای هوشمند، کاربردی فراتر از ارائه اطلاعات برای اهداف تبلیغاتی دارند. آمازون از بلندگوی هوشمند خود Echo، برای افزایش آمار فروش تجارت الکترونیک استفاده کرده است.

 

به‌عنوان مثال‌، صاحبان بلندگوهای هوشمند به‌صورت سالانه به ارزش ۴۰۰ دلار از محصولات وب‌سایت آمازون را خریداری می‌کنند که این میزان، از درصد خرید اعضای پرایم سرویس آمازون نیز بیشتر است.  به علاوه دستیار هوشمند الکسا، کار خرید محصولات قبلا خریداری شده را برای کاربران راحت‌تر کرده و در انتخاب محصول جدید نیز به آنها کمک می‌کند. اما درآمد هوش مصنوعی فقط به اینها خلاصه نمی‌شود، طبق گزارش RBC Capital، بلندگوهای هوشمند آمازون با وجود دستیار هوشمند الکسا، تا سال ۲۰۲۰ قادر خواهند بود تا میزان ۱۰ میلیارد دلار به فروش آمازون اضافه کنند.

 

نقش مهم سیستم‌های پردازش ابری هوش مصنوعی

هوش مصنوعی امروزه، برای بسیاری از شرکت‌هایی که حجم وسیعی از اطلاعات را پردازش می‌کنند، کارآیی زیادی دارد. اکثر این عملیات‌های پردازش نیز از طریق سیستم‌های ابری صورت می‌پذیرد. به‌عنوان مثال، مایکروسافت سرویس‌های Cognitive Service را برای برنامه‌نویسان و شرکت‌هایی که از پلت‌فرم پردازشگر Azure استفاده می‌کنند، ارائه کرده است.

 

این سرویس‌ها شامل مواردی از جمله تحلیلگر داده، تشخیص تصویر و پردازشگر زبان هستند که همگی برای پیشبرد دستورهای مربوط به هوش مصنوعی کارآیی دارند.  به‌علاوه، برنامه یادگیری ماشینی مایکروسافت آزور استودیو نیز به محققان در زمینه مدیریت سریع و کارآمد داده‌ها کمک می‌کند. سرویس آزور یکی از اصلی‌ترین کسب‌و‌کارهای مایکروسافت است و این شرکت را به‌راحتی تبدیل به دومین بازیکن بزرگصنعت پردازش ابری بعد از آمازون کرده است.

 

با وجود پیشرفت مایکروسافت در زمینه پردازش ابری، رقیب آن یعنی شرکت آمازون نیز قطعا بیکار ننشسته است. این شرکت برتر حوزه تجارت الکترونیک، سرویس اختصاصی پردازش ابری خود را دارد که  (Amazon Web Services (AWS نام دارد و مجهز به قابلیت‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی است.

 

آمازون همچنین به منظور جذب بیشتر کاربر و سرآمدی بر رقیبان، هزینه‌های سرویس‌های ابری خود را نیز کاهش داده است. سرویس ابری آمازون، ۳۰ درصد از بازار عمومی پردازش ابری را از آن خود کرده و با کمک توسعه هوش مصنوعی، برتری خود نسبت به مایکروسافت را تحکیم کرده است. هوش مصنوعی پتانسیل این را دارد که طی سال‌های آینده، اندازه و حجم صنعت پردازش ابری را دوبرابر کند. این موضوع درآمدزایی هوش مصنوعی را به‌شدت افزایش خواهد داد.

 

افزایش کیفیت محصولات هوش مصنوعی

سخت‌افزاری که بلندپروازی‌های شرکت‌های مایکروسافت و آمازون را در زمینه سرویس‌های پردازش ابری مجهز به هوش مصنوعی ممکن ساخته، پردازنده‌های گرافیکی شرکت NVIDIA است. تراشه‌های جی‌پی‌یوی NVIDIA به شرکت‌های مختلف این امکان را می‌دهد تا با سرعت بیشتر، حجم بیشتری از اطلاعات پیچیده و تصویری را پردازش کنند، قابلیتی که برای سیستم‌های پردازش ابری هوش مصنوعی ایده‌آل است. تا به امروز شرکت‌های فیس‌بوک، آلفابت، آمازون، مایکروسافت و بسیاری شرکت‌های دیگر از تراشه‌های NVIDIA برای افزایش قدرت پردازشی تلفیقی با هوش مصنوعی استفاده می‌کنند.

 

هوش مصنوعی همچنان رو به رشد

نکته آخر که اهمیت بالایی دارد این است که تکنولوژی هوش مصنوعی حتی به خودروها هم نحوه رانندگی بدون نیاز به انسان را آموزش می‌دهد. آخرین اخبار در این زمینه از طرف شرکت ویموآلفابت منتشر شده که اخیرا اولین سرویس حمل و نقل مجهز به خودروهای خودران خود را در شهر فونیکس ایالت آریزونا راه‌اندازی کرده که Waymo One نام دارد. البته Waymo One تازه اول راه است ولی سیستم هوش مصنوعی به کار رفته در خودروهای این شرکت تاکنون توانسته ۱۰ میلیون مایل رانندگی خودران را با موفقیت به انجام برساند.

 

این سیستم پیشرفته هوش مصنوعی می‌تواند از تجربه‌های قبلی رانندگی خود، یاد گرفته و دائما خود را رشد دهد. بسیاری از منتقدان بدبین معتقدند که هوش مصنوعی تنها حکم سرگرمی را برای شرکت‌ها دارد اما نباید فراموش کرد که شرکت‌های فوق‌الذکر در حجم سنگینی روی درآمدزایی هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی سرمایه‌گذاری انجام داده‌اند که حاصل آن را در سرویس‌های ارائه شده توسط آنها به خوبی شاهد هستیم. در واقع، سوددهی و درآمدزایی هوش مصنوعی توسط این شرکت‌ها، به‌خوبی به اثبات رسیده است.

 

حانیه شریف

 

  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش