چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۲۲:۰۹ - ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۲۵۱۲
گجت ها و ابزارهای هوشمند

نخستین سنسور دوربین مجهز به هوش مصنوعی توسط سونی معرفی شد

سنسور دوربین مجهز به هوش مصنوعی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,گجت
سونی نخستین سنسور دوربین مجهزبه هوش مصنوعی دنیا را رونمایی کرد.

سونی حسگرهایی ویژه برای دوربین ها معرفی کرده است که از هوش مصنوعی داخلی بهره می برند و بعضی مزیت های ویژه نظیر افزایش سرعت پردازش تصاویر را بهمراه می آورند.

سونی روز گذشته در بیانیه ای مطبوعاتی از حسگرهایی ویژه پرده برداری کرد. ماژول های جدید سونی نخستین حسگرهای تصویر جهان به حساب می آیند که به هوش مصنوعی (AI) داخلی مجهز شده اند؛ درواقع سونی می گوید هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) به داخل این حسگرها تزریق شده تا استفاده از بعضی قابلیت های ویژه را در آنها امکان پذیر کند. حسگرهای جدید سونی میتوانند فرآیند پردازش تصاویر ثبت شده و استخراج متادیتای هوشمند را با سرعت بالا انجام دهند.

شرکت های بزرگ فعال در حوزه ی تولید حسگر طی چند سال گذشته به دفعات تلاش کرده اند با افزایش شمار پیکسل ها کیفیت نهایی تصاویر را ارتقاء دهند. این شرکت ها همینطور سعی کرده اند با اتکا بر نرم‌افزار، قابلیت های مختلفی را به حسگر اضافه کنند و تا حد امکان حجم نهایی تصاویر را کاهش دهند. با‌این‌ وجود ماژول های جدید سونی اولین حسگرهای دوربین دنیا به حساب می آیند که برای دستیابی به این اهداف از هوش مصنوعی استفاده می کنند.

بر اساس اعلام سونی، حسگرهای جدید برخلاف حسگرهای سنتی به منظور تحلیل و پردازش داده ها به سخت‌افزار مجزا متکی نیستند و همه چیز در داخل خود آنها انجام می شود. سونی می گوید این حسگرها در نقش ریزرایانه ظاهر میشوند و میتوانند به شکلی تقریباً فوری، سوژ ها را تشخیص دهند.

سونی از حسگرهای جدید خود با اسم IMX500 و IMX501 یاد می کند و می گوید این حسگرها توانایی اتصال به فضای ابری را دارند. سونی می گوید بهره‌مندي از هوش مصنوعی داخلی باعث می شود میزان تاخیر در انتقال داده ها کاهش پیدا کند. هوش مصنوعی نه تنها نگرانی های امنیتی محور را به حداقل می رساند، بلکه مصرف انرژی حسگرها را کاهش می دهد و سبب پایین آمدن هزینه های ارتباطی نیز می شود.

IMX500 و IMX501 حسگرهایی با اندازه ی ۱/۲.۳ اینچ هستند که وضوح آنها تقریباً معادل ۱۲٫۳ مگاپیکسل است و از پس ضبط ویدئوهای ۴K با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه برمی آیند. گفته می شود این دو حسگر به ترتیب ۱۰٬۰۰۰ و ۲۰٬۰۰۰ ین (معادل ۹۳ و ۱۸۷ دلار) قیمت دارند.

سونی از IMX500 و IMX501 بعنوان حسگرهای سری اینتلجنت ویژن (Intelligent Vision) یاد می کند؛ به این معنی که حسگرهای موردبحث به لطف داشتن هوش مصنوعی میتوانند پردازش عکس ها را با سرعت و دقت بالا انجام دهند.

سونی می گوید حسگرهای جدیدش برای دستیابی به قابلیت های متنوع و به روز دارای نوعی طراحی خاص هستند که در آن، قطعات مختلف روی یکدیگر انباشته شده اند. در این زبان طراحی تراشه ی مربوط به پیکسل ها با تراشه ی منطقی(Logic Chip) ترکیب می شوند. تراشه ی منطقی دارای سیستم های ویژه ی تحلیل تصویر و پردازش مبتنی بر هوش مصنوعی است. ترکیب تراشه ی منطقی با تراشه ی پیکسل ها درنهایت حسگرهای IMX500 و IMX501 را قادر می سازد به قابلیت های مختلف مبتنی بر هوش مصنوعی دست پیدا کنند. بعد از ثبت پرتوهای نور توسط تراشه ی پیکسل، روند پردازش آنها به سرعت ازطریق هوش مصنوعی تراشه ی منطقی انجام می پذیرد.

سیستم های نظارت ویدئویی که رفتار انسانها را رهگیری می کنند به صورت روزانه تریلیون ها بیت داده را انتقال می دهند. به لطف پردازش این داده ها در درون خود حسگر و نبود نیاز به فرستادن آنها به فضای ابری، مدت زمان پردازش کاهش می یابد و امنیت داده ها نیز بالاتر می رود. سونی می گوید حسگرهای جدیدش میتوانند الگوریتم استاندارد تشخیص تصویر را در عرض ۳٫۱ میلی ثانیه روی یک فریم خاص از ویدئو اعمال کنند. گوگل (Google) بعضی حسگرهای ویژه با اسم موویدیس (Movidius) دارد که مانوری ویژه روی آنها داده است؛ ولی حسگرهای سری موویدیس برای پردازش همین داد ها به چند ثانیه زمان نیاز پیدا می کنند.

سنسور دوربین مجهز به هوش مصنوعی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,گجتحسگر IMX501 (در سمت راست) و IMX500 (در سمت چپ)

حسگرهای سری اینتلجنت ویژن سونی میتوانند از تصویر و متادیتای آن به صورت همزمان خروجی بگیرند؛ با‌این‌ وجود درصورتی که کاربر نیاز داشته باشد میتواند تنها از متادیتای تصاویر خروجی بگیرد. سونی در رابطه با IMX500 و IMX501 می گوید:« این حسگرها میتوانند به جای اطلاعات معمولی تصاویر، متادیتای آنها را که شامل اطلاعاتی دقیق از داده های تصویر است استخراج کنند. این موضوع درنهایت به کاهش حجم داده ها و به حداقل رساندن هرگونه نگرانی امنیتی محور منتهی می شود. بعلاوه قابلیت های مبتنی بر هوش مصنوعی حسگرهای جدید را قادر می سازند به شکلی متفاوت و جداگانه به مدیریت ابزارها و سیستم های ویژه بپردازند. سیستم هایی که از بین آنها می توانیم به رهگیری اشیا به صورت بلادرنگ به لطف پردازش های هوش مصنوعی فوق سریع اشاره کنیم».

سونی همینطور در ادامه ی بیانیه ی خود به جزئیات دیگری درباره حسگرهایش می پردازد. ژاپنی ها در این رابطه می گویند: «میتوان نوع خاصی از دوربین‌های مجهزبه حسگرهای جدید را برای اهداف متنوع مورداستفاده قرار داد. چنین دوربینی میتواند به خوبی با مکان ها، موقعیت ها، زمان ها و اهداف مختلف خودش را تطبیق دهد. به عنوان مثال درصورتی که این دوربین را در قسمت ورودی ساختمان قرار دهید میتواند شمار افرادی را که در طول روز به سازمان مراجعه می کنند بطور دقیق محاسبه کند. اگر دوربین را در بین قفسه ی محصولات در فروشگاه ها نصب کنید میتوانید ازطریق آن به سادگی بفهمید که در کدام بخش از فروشگاه، با کم بود محصولات مواجه هستید. اگر دوربین را روی سقف نصب کنید میتواند از بازدیدکنندگان فروشگاه نقشه ی حرارتی تهیه کند؛ درواقع این دوربین میتواند مکانهایی از فروشگاه را که افراد بیشتری در آنها گردهم آمده اند، تشخیص دهد. دوربین موردبحث کاربردهای دیگری نیز خواهد داشت».

توضیحات بالا نشان می‌دهند حسگرهای جدید سونی بیشتر با اهداف صنعتی و برای مکانهایی نظیر خرده فروشی ها ساخته شده اند؛ اما از این حسگرها میتوان برای تصویربرداری از اجسام ساکن ازطریق دوربین ها نیز بهره گرفت. دیدن نحوه ی عملکرد این حسگرها برای عکاسی معمولی میتواند بسیار جالب باشد. در نظر داشته باشید با حسگرهایی طرف هستیم که به لطف هوش مصنوعی میتوانند سوژه ای را که از آن عکس گرفته اید تشخیص دهند؛ درواقع حسگرها میتوانند بفهمند که به عنوان مثال از یک سگ تصویر‌برداری کرده اید.

در حال حاضر مشخص نیست که سونی تصمیم دارد در چه زمانی حسگرهای تصویر مجهزبه هوش مصنوعی را برای دوربین‌های عکاسی محبوب خود معرفی کند و به تولید انبوه برساند. سونی می گوید روند عرضه ی حسگر IMX500 به مشتریان سازمانی خود را شروع کرده و قصد دارد IMX501 را نیز ماه آینده دردسترس آنها قرار دهد. این موضوع نشان می دهد در آینده ای نزدیک شاهد استفاده از این حسگرها توسط سازمان های مختلف خواهیم بود.

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش