شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۴۳ - ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۰۳۴
فناوری اطلاعات و ارتباطات

ممنوعیت واردات قیمت مودم را ۴ برابر کرد/ تداوم ممنوعیت واردات «مودم» خارجی به بهانه حمایت از تولید داخلی!

قیمت انواع مودم در بازار,قیمت مودها
در ادامه اقداماتی که تحت لوای حمایت از تولید داخل صورت می‌گیرد، فروش مودم (Modem) خارجی ممنوع شده و مصداق بارز کالای قاچاق محسوب می‌شود! اولین اثرات این تصمیم «عجیب اما معمول»، فروش زیرزمینی مودم و افزایش قیمت‌ها است تا جایی که رئیس اتحادیه صنف فناوران اعلام کرد که این ممنوعیت باعث افزایش ۴ برابری قیمت انواع مودم شده است.

محمد فرجی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به ممنوعیت واردات مودم از سال ۱۳۹۶ برای پشتیبانی از تولید داخل، خاطرنشان کرد :در یک مقطع زمانی در سال ۱۳۹۷ به علت کمبود مودم در بازار چند شرکت وارد کننده طی قراردادی که با یک شرکت خارجی داشتند، مجوز اخذ کردند، اما مجدداً واردات این کالا بسته شد.

براین اساس به گفته وی این شرایط باعث جهش قیمت مودم شد، به نحوی که این جهش نرخ فقط محصول ممنوعیت واردات است و نه قیمت ارز. در مواردی حتی نرخ مودم تا چهار برابر افزایش پیدا کرد اما نرخ ارز تا این حد بالا نرفته است. در سال ۱۳۹۶ متوسط نرخ یک مودم خانگی معمولی با دلار ۱۰ هزار تومان ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار تومان بود، اما با افزایش قیمت دلار به ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزار تومان رسید و بعد با ممنوعیت واردات جهش پیدا کرد و در خرداد ماه سال قبل به ۹۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسید.

فرجی همینطور درباره شرایط تولید داخلی گفت:مودم ای دی اس ال خانگی و اداری در پنج برند اصلی حدودا ۱۶۰ تا ۱۷۰ مدل دارد، اما تولید کننده داخلی فقط یک مدل از آن را تولید می کرد. اواخر سال پیش یک تولیدکننده دیگر اضافه شد، اما بازهم نمی توانند نیاز بازار را به لحاظ حجم تامین کنند.

وی با بیان اینکه اکنون سایت هایی اقدام به فروش مودم قاچاق می کنند، اعلام کرد :در مقطعی در سال پیش نرخ مودم ۳۰۰ هزار تومانی به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان هم رسید. این در شرایطی است که استفاده از مودم به دلیل شیوع ویروس کرونا و در نتیجه دورکاری و کلاس آنلاین افزایش داشته است.

قیمت انواع مودم در بازار,قیمت مودها

رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه در ادامه پیشنهاد کرد:سازمان های صمت برای حل این مشکل سقف نیاز کشور را تعیین و به تولید کنندگان نیاز ماهانه کشور را اعلام کنند. همچنین برای حمایت از تولید کنندگان می توانند تعرفه گمرکی را افزایش دهند تا تولیدکنندگان سود بیشتری ببرند، چرا که تولید مودم یک تولید هایتک است که ریسک بالایی دارد و همه باید از آن حمایت کنند تا روزی حتی به توان صادرات دست پیدا کنیم.

بازار داغ مودم قاچاق

فرجی در جواب سوالی درباره نیاز کشور به مودم، گفت:سال قبل به صورت میدانی از عمده فروشان آماری جمع آوری شد که نشان می داد در مجموع بازار و فروشگاه های توزیعی ماهیانه ۱۳۰ تا ۱۸۰ هزار عدد تک فروشی دارند. آمار تولید در دسترس نیست، اما شواهد نشان می دهد که به اندازه نیاز تولید انجام نمی شود. فعلا انواع مودم های خارجی که واردات آن ها ممنوع بوده و در بازار وجود دارد ، به صورت قاچاق وارد شده است.

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی مصرف کننده متضرر می شود، عنوان کرد :به عنوان مثال یکی از قراردادهای خرید مودم از داخل از سال ۱۳۹۸ تا به حال محقق نشده است. به نظر می رسد برخی مسئولان یا افرادی که بنگاه اقتصادی خصوصی دارند در مسیر شعارهای سال بی رویه گام بر می دارند. این در حالی است که منظور مقام معظم رهبری این نیست که تولید یک کالا در داخل ۴ برابر مشابه خارجی آن تمام شود و باز هم تولید شود. به طور کلی در همه کشورها همه کالاها تولید نمی شود و باید منابع کشور در نظر گرفته شود. بنابراین اگر امکان تولید یک کالای خاص وجود ندارد اجباری در آن نیست.

قیمت انواع مودم در بازار,قیمت مودها

وی همینطور از سازمان های صنعت، معدن و تجارت( صمت) خواست با همکاری اتحادیه ها از واحدهای تولیدی راستی آزمایی کنند، به دلیل آن که در مواردی افراد برای اخذ مجوز و دریافت وام، یک خط تولید را اجاره می کنند. بنابراین فقط با وجود یک مکان و خط تولید نمی توان جواز تولید صادر کرد و روسای اتحادیه ها در این زمینه می توانند با سوالات فنی راستی آزمایی کنند.

به گزارش ایسنا، مودم خلاصه ای از دو کلمه ی Modulator/Demodulator بوده که سه حرف ابتدایی هر کدام را گرفته و کلمه MoDem را تشکیل داده و یک دستگاه سخت افزاری است که وظیفه اش تبدیل سیگنال های دیجیتال به آنالوگ و بالعکس است. مودم کامپیوترها و روترها را قادر به ارسال و دریافت اطلاعات، از شبکه ای مانند اینترنت می کند. استفاده از مودم کلید اصلی ورود به دنیای اینترنت و وب جهانی است.

  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش