اسحاقی رییس انجمن واردکنندگان موبایل و تبلت و لوازم جانبی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران ، بیان کرد:یک مهلت سه ماهه تا پایان آذر توسط گمرک به ما داده شده تا کالاها ترخیص شوند که البته قسمتی از آن نیز ترخیص شده اند، همینطور قرار است مذاکراتی با شرکت تولیدکننده گوشی های شیائومی انجام شود و از طرف دیگر هم اپراتورها برای حل مشکل برقراری تماس با شماره های اضطراری راه حل قطعی پیدا کنند.
وی خاطر نشان کرد :بخش عمده ای از این مسئله به خاطر پاک کردن فایل کد ECT( کدی که به شرکت های تولید کننده گوشی مکان و سرشماره های اضطراری را نشان می دهد) از روی سیم کارت ها بوده است. اپراتورها چند سال پیش تمام کدهای ECT را پاک کردند و بر اساس قانون جهانی یک فایل ECT باید روی گوشی ها باشد که شرکت سازنده سرشماره ها را طبق آن رهگیری کند تا شرکت بفهمد که این گوشی داخل اپراتور کدام کشور قرار دارد تا در نهایت شماره های اضطراری در داخل گوشی قابلیت دسترسی داشته باشد.
اسحاقی بیان کرد:علت مشخصی برای پاک شدن این فایل ها وجود ندارد و به گفته اپراتورها علت این است که گوشی های دکمه ای و غیرهوشمند که قبل از این وجود داشتند، مشکل مخفی بودن تماس داشتند که با پاکسازی این فایل مشکل برطرف شد.
وی بیان کرد:مسئولان ستاد تنظیم بازار در حال رایزنی با اپراتور ها هستند که راه حل فنی مناسب پیدا کنند و از طرفی هم با شرکت سازنده مذاکراتی صورت می گیرد ولی غیر مستقیم است.
رئیس انجمن واردکنندگان موبایل اذعان کرد:خبر خوب این است که در رابطه با گوشی های شیائومی این مشکل در به روز رسانی های جدید رفع شده ولی این مشکل باید به صورت کلی حل شود و در آینده ممکن است برندهای جدید دیگری به کشور وارد شوند و شاید امکان مذاکره با این شرکت ها وجود نداشته باشد.
اسحاقی ادامه داد :در صورتیکه این مشکل رفع نشود، از آنجایی که در آینده به سمت اینترنت اشیا می رویم و عملا خیلی از اشیا ضرورت سیم کارت خوردن دارند، با مشکلات بزرگی رو به رو خواهیم شد.
این مقام مسئول در پایان بیان کرد:برخی از مدل ها هم همچنان وجود دارند که به علت مشکل آنها در همین مسئله حتی اجازه ثبت سفارش نیز ندارند ولی با مذاکرات ما امیدواریم این روند بهبود یابد و مشکل رفع شود.
- 17
- 2